Μετάβαση στο περιεχόμενο


Φωτογραφία
- - - - -

Κενό ασφαλείας σε πληρωμές ΝFC Μέσω iPhone...


  • Παρακαλούμε συνδεθείτε για να απαντήσετε
Θέμα χωρίς απαντήσεις

#1   thanasis

thanasis

    iPH Guru

  • 9.488 μηνύματα
  • Φύλο: Άντρας
  • Κινητό: Άλλο

Δημοσίευση 24/08/2011 - 11:44

Αναρτημένη εικόνα


Στο παρελθόν σας είχαμε ενημερώσει( 1 - 2) για τα μελλοντικά σχέδια της Apple όσων αφορά την πληρωμή μέσω πιστωτικών καρτών από το iPhone με την τεχνολογία NFC ( Near Field Communication ).Κάποια στιγμή το εγχείρημα αυτό πέρασε στο iPhone με πρωτοπόρο την VISA και εν συνεχεία την πλατφόρμα της Square.

Τα αποτελέσματα για ασφάλεια που παρέχει η συγκεκριμένη τεχνολογία μέχρι στιγμής μας ήταν άγνωστα.Η Aperture Labs, στο πλαίσιο του συνεδρίου ασφαλείας λογισμικού Black Hat που έγινε πρόσφατα στο Λας Βέγκας εντόπισε ένα κενό ασφαλείας σε όλο αυτό σύστημα "ταχυπληρωμών".

Εγκυκλοπαιδικά :

To Square ενεργοποιεί την υπηρεσία πληρωμής πιστωτικής κάρτας μέσω του κινητού, απλώς με την τοποθέτηση στην οπή υποδοχής των ακουστικών του iPhone ή του iPad, ενός βύσματος που καταλήγει σε ένα μικροσκοπικό μηχανάκι και το χρησιμοποιούν αρκετά άτομα στις ΗΠΑ.

Για να τεθεί σε λειτουργία, ο χρήστης πρέπει να περάσει τη μαύρη μαγνητική λωρίδα της κάρτας στο μηχανάκι και αυτό στέλνει τις πληροφορίες της πιστωτικής στο λογαριασμό του χρήστη, που έχει δημιουργήσει με την αγορά του μηχανήματος.

Πως λειτουργεί αλλά και που είναι το κενό ασφαλείας :


Το μηχανάκι μετατρέπει τη μαγνητική λωρίδα σε ηχητικά σήματα, τα οποία ερμηνεύονται από μία ειδική εφαρμογή (app) του τηλεφώνου. Ο ήχος που εκπέμπεται μπορεί να ξεγελάσει το σύστημα και να επιτύχει συναλλαγή χρησιμοποιώντας απλώς και τον αριθμό μίας κλεμμένης πιστωτικής κάρτας.

Το Square είναι μία πλατφόρμα που επιτρέπει σε οποιονδήποτε να δεχτεί πληρωμές με πιστωτική κάρτα μέσω έξυπνου τηλεφώνου. Η εταιρεία του Jack Dorsey (ένας εκ των ιδρυτών του Twitter) στέλνει δωρεάν τον μηχανισμό ανάγνωσης πιστωτικών καρτών σε όποιον επιθυμεί και χρεώνει 2,75% σε κάθε συναλλαγή.

Η συνολική αξία των συναλλαγών που γίνονται καθημερινά μέσω του Square ξεπερνάει το 1. εκ δολάρια ενώ εδώ και καιρό το υποστηρίζει επίσημα και η Apple για της πληρωμές των πελατών της, καθώς μπορεί οποιοσδήποτε να το αγοράσει από το επίσημο store της εταιρείας..


Μήπως η συγκεκριμένη μέθοδος δεν είναι ακόμα τόσο ώριμη ώστε να αντικαταστήσει το πορτοφόλι μας...?

Τελευταία επεξεργασία από: thanasis, 24/08/2011 - 11:45

ezgif_com_crop_2.gif


Ad

Ad

Team
iPhoneHellas
3,1416 μηνύματα
Twitter: @android
Φύλο: Όπως το δει κανείς
Κινητό: Android
Tablet: Για τα κουνούπια

Γιατί να γίνετε μέλη;Χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 2

0 μέλη, 2 επισκέπτες, 0 ανώνυμοι χρήστες