Αγγελία της Apple υποδηλώνει υιοθέτηση του συστήματος NFC


By
Posted on Thursday January 27th, 2011 / 20:09

Πριν λίγες μέρες έκαναν την εμφάνισή τους φήμες που υποστηρίζουν την ενσωμάτωση του συστήματος NFC για φορητές πληρωμές στο επόμενης γενιάς iPhone και iPad. Σήμερα, αποκαλύπτονται τρεις αγγελίες στο site της Apple για τη ζήτηση ενός μηχανικού και δύο διευθυντών της παγκόσμιας πλατφόρμας φορητών πληρωμών.

Τα προσόντα που απαιτούνται για το μηχανικό αναφέρουν “Good practical IR and RFID (ISO/IEC 14443) knowledge and experience”. Το RFID είναι μια μορφή του NFC που χρησιμοποιείται συχνά σε πλατφόρμες όπως το PayPass της MasterCard.  Από την άλλη η τεχνολογία IR χρησιμοποιείται κυρίως για τον απομακρυσμένο έλεγχο συσκευών και διεγείρει το ενδιαφέρον για πιθανή χρησιμοποίησή του στο iPhone.

Οι άλλες δύο θέσεις εργασίας υποδηλώνουν με μεγάλη βεβαιότητα ότι η Apple θα ενσωματώσει την τεχνολογία NFC στο iPhone 5 και ίσως και στο iPad 2. Ο ορισμός που δίνει η Apple στον όρο “Global Paypent Platforms” αφορά τη διαχείριση των μεθόδων πληρωμής του πελάτη και τις επαγγελματικές συνεργασίες που επιτρέπουν σε πελάτες της Apple να αγοράσουν προϊόντα στο Online Store, iTunes και σε φυσικά καταστήματα.

Με όλα αυτά φαίνεται ότι η Apple κινείται ολοένα και περισσότερο στην υιοθέτηση του συστήματος φορητών πληρωμών NFC στο iPhone 5 αν και επιφυλασσόμαστε για τη χρησιμότητά του σε χώρες όπως η Ελλάδα. Η τεχνολογία αυτή πάντως είναι ιδιαίτερα διαδεδομένη στις ασιατικές χώρες και στην Ιαπωνία και σημειώνει άνοδο και στις ΗΠΑ.

Σχολιασμός στο forum: Αγγελία της Apple υποδηλώνει υιοθέτηση του συστήματος NFC

About Harry Souris

Apple news, reviews and opinion. Guitar geek. Editor of iPhoneHellas.gr, MacUser.gr & TechGear.gr.

Follow me on twitter and facebook
2 Responses to “Αγγελία της Apple υποδηλώνει υιοθέτηση του συστήματος NFC”

  1. […] This post was mentioned on Twitter by iPhoneHellas, Panos. Panos said: Αγγελία της Apple υποδηλώνει υιοθέτηση του συστήματος NFC http://goo.gl/fb/Qae8d […]

  2. […] επιβεβαιώνει τις πληροφορίες για δυνατότητες NFC στο επόμενης γενιάς iPad και προσθέτει ότι η Apple θα […]