Μετάβαση στο περιεχόμενο

Φωτογραφία
- - - - -

ηχογραφηση συνομιλιας

• Παρακαλούμε συνδεθείτε για να απαντήσετε
33 μηνύματα σε αυτό το θέμα

#16   Tillter

Tillter

iPH Contributor

• 1.271 μηνύματα
  • Twitter:@Till773
  • Φύλο: Άντρας
  • Κινητό: iPhone 5
  • Tablet:iPad 2
  • GameCenter:Kajuku

Δημοσίευση 23/09/2011 - 13:12

Ντροπή στην Apple που δεν έχει προσθέσει την κατ'εξοχήν νόμιμη δυνατότητα εγγραφής τηλεφωνικής συνομιλίας, στην συσκεύη της.

Ντροπή της...

Σταματήστε να γράφετε ότι σας κατέβει. Η βιντεοσκόπηση και η μαγνητοφώνηση ιδιωτικών συνομιλιών είναι παράνομη, με πολύ συγκεκριμένες εξαιρέσεις (όπως η πρόληψη και η καταστολή εγκλήματος, με την κατάθεση των δεδομένων στις αρμόδιες δικαστικές/ αστυνομικές αρχές). Τα όσα λέγονται σε μια τηλεφωνική συνομιλία αποτελούν δεδομένα προσωπικού χαρακτήρα και συνεπώς εμπίπτουν στον νόμο 2472 του 1997 (δείτε τον εδώ μπάς και μάθετε πέντε πράγματα). Επιπλέον υπάρχει και ο νόμος 3674 του 2008 ( με τον οποίο τροποποιείται το άρθρο 370Α του Ποινικού Κώδικα)ο οποίος ρητά δηλώνει στην δεύτερη παράγραφο πως "όποιος αθέμιτα παρακολουθεί με ειδικά τεχνικά μέσα ή αποτυπώνει σε υλικό φορέα προφορική συνομιλία μεταξύ τρίτων ή αποτυπώνει σε υλικό φορέα μη δημόσια πράξη άλλου, τιμωρείται με κάθειρξη μέχρι δέκα ετών. Με την ίδια ποινή τιμωρείται η πράξη του προηγούμενου εδαφίου και όταν ο δράστης αποτυπώσει σε υλικό φορέα το περιεχόμενο της συνομιλίας του με άλλον χωρίς τη ρητή συναίνεση του τελευταίου. Τέλος τιμωρείται και η χρήση (με κάθειρξη μέχρι δέκα ετών) της πληροφορίας ή του υλικού φορέα επί του οποίου αυτή έχει αποτυπωθεί με τους παραπάνω τρόπους".

Το πρόβλημα δεν είναι η Apple που συμορφώνεται με την νομοθεσία: το πρόβλημα είναι οι άλλοι...

Τελευταία επεξεργασία από: Tillter, 23/09/2011 - 13:13

Ad

Ad

Team
iPhoneHellas
3,1416 μηνύματα
Twitter: @android
Φύλο: Όπως το δει κανείς
Κινητό: Android
Tablet: Για τα κουνούπια

Γιατί να γίνετε μέλη;

#17   zakvlassis

zakvlassis

iPH newbie

• 63 μηνύματα

Δημοσίευση 23/09/2011 - 13:16

Σταματήστε να γράφετε ότι σας κατέβει. Η βιντεοσκόπηση και η μαγνητοφώνηση ιδιωτικών συνομιλιών είναι παράνομη, με πολύ συγκεκριμένες εξαιρέσεις (όπως η πρόληψη και η καταστολή εγκλήματος, με την κατάθεση των δεδομένων στις αρμόδιες δικαστικές/ αστυνομικές αρχές). Τα όσα λέγονται σε μια τηλεφωνική συνομιλία αποτελούν δεδομένα προσωπικού χαρακτήρα και συνεπώς εμπίπτουν στον νόμο 2472 του 1997 (δείτε τον εδώ μπάς και μάθετε πέντε πράγματα). Επιπλέον υπάρχει και ο νόμος 3674 του 2008 ( με τον οποίο τροποποιείται το άρθρο 370Α του Ποινικού Κώδικα)ο οποίος ρητά δηλώνει στην δεύτερη παράγραφο πως "όποιος αθέμιτα παρακολουθεί με ειδικά τεχνικά μέσα ή αποτυπώνει σε υλικό φορέα προφορική συνομιλία μεταξύ τρίτων ή αποτυπώνει σε υλικό φορέα μη δημόσια πράξη άλλου, τιμωρείται με κάθειρξη μέχρι δέκα ετών. Με την ίδια ποινή τιμωρείται η πράξη του προηγούμενου εδαφίου και όταν ο δράστης αποτυπώσει σε υλικό φορέα το περιεχόμενο της συνομιλίας του με άλλον χωρίς τη ρητή συναίνεση του τελευταίου. Τέλος τιμωρείται και η χρήση (με κάθειρξη μέχρι δέκα ετών) της πληροφορίας ή του υλικού φορέα επί του οποίου αυτή έχει αποτυπωθεί με τους παραπάνω τρόπους".

Το πρόβλημα δεν είναι η Apple που συμορφώνεται με την νομοθεσία: το πρόβλημα είναι οι άλλοι...

Ρε παιδιά ήμαρτον ειρωνικός ήταν ο φίλος που είπε ντροπή στην apple.. Δεν είναι δα και τόσο δύσκολο να το καταλάβει κάποιος..

#18   Tillter

Tillter

iPH Contributor

• 1.271 μηνύματα
  • Twitter:@Till773
  • Κινητό: iPhone 5
  • Tablet:iPad 2
  • GameCenter:Kajuku

Δημοσίευση 23/09/2011 - 13:19

Ρε παιδιά ήμαρτον ειρωνικός ήταν ο φίλος που είπε ντροπή στην apple.. Δεν είναι δα και τόσο δύσκολο να το καταλάβει κάποιος..

Ε τότε τη συγνώμη μου στον φίλτατο. Κρατήστε απο το Post μου μόνο την νομική διάσταση του θέματος...

#19   JP335i

JP335i

iPH Contributor

• 1.080 μηνύματα
  • Twitter:@JimPapan
  • Κινητό: iPhone XS Max
  • Tablet:iPad Pro 3rd gen
  • GameCenter:JP335i

Δημοσίευση 23/09/2011 - 14:08

Ε τότε τη συγνώμη μου στον φίλτατο. Κρατήστε απο το Post μου μόνο την νομική διάσταση του θέματος...

Δεν πειράζει φίλε μου. Εξάλλου δια μέσου του γραπτού λόγου δεν είναι εύκολο να καταλάβεις τον τόνο του άλλου.

#20   bytheway

bytheway

iPH newbie

• 4 μηνύματα

Δημοσίευση 23/09/2011 - 14:35

Ντροπή στην Apple που δεν έχει προσθέσει την κατεξοχήν νόμιμη δυνατότητα εγγραφής τηλεφωνικής συνομιλίας, στην συσκευή της.

Ντροπή της...

Παιδιά σόρρυ αλλά επειδή το κατέχω το συγκεκριμένο θέμα έχετε ΌΛΟΙ λάθος.

Αρκεί να προειδοποιήσεις τον συνομιλητή είτε με αυτόματο τρόπο μέσω της εφαρμογής είτε απλά προειδοποιόνταστον μέσα στην ίδια την συνομιλία προτού ξεκινήσει, η ηχογράφηση κλήσης είναι ΝΟΜΙΜΌΤΑΤΗ. Τουλάχιστον στην Ελλάδα και σε κάποιες ευρωπαικές χώρες αν όχι σε όλες. ΜΟΝΟΝ στην Αμερική απαγορεύετε βάση του νόμου είτε με προειδοποίηση είτε όχι.

Κάντε κλήση στην HP η στην Microsoft η σε οποιαδήποτε μεγάλη Αμερικάνικη εταιρία να δείτε ότι δεν υπάρχει κανένα μήνυμα προειδοποίησης για ηχογράφηση κλήσης.

Κάντε ΟΠΟΥΔΉΠΟΤΕ στην Ελλάδα η σε ευρωπαϊκή χώρα το ίδιο και θα ακούσετε το γνωστό μήνυμα: Λόγο ποιότητας των υπηρεσιών μας η συνομιλία σας ενδέχεται να καταγραφεί". Και εσύ αποφασίζεις μετά αν θα συνεχίσεις την συνομιλία η όχι.

Και εδώ λοιπόν σας έχω άσχημα νέα. Όπως πάντα η Apple δίνει έμφαση στην ποιότητα υλικών ΕΞΩΤΕΡΙΚΑ στις συσκευές της καθώς και στην ίδια την αρχιτεκτονική ενώ παράλληλα χρησιμοποιεί φθηνές υλοποιήσεις σε Hardware.

Εξού και γιατί ΠΟΤΕ κανείς δεν έχει καταφέρει αν βρει τρόπο να γράψει εφαρμογή για καταγραφή κλήσης σε iOS συσκευές. Παρά μόνον μέσω voip συστήματος όπου η συνομιλία καταγράφετε στην άλλη πλευρά/υπηρεσία που περνά η κλήση προτού ξεκινήσει στον αποστολέα και προτού φτάσει στον αποδέκτη.

Το Hardware λοιπόν (το chip υποστήριξης ήχου είναι εκτός του επεξεργαστή και είναι μονόδρομο και όχι αμφίδρομο. Ακόμη και όταν ακούτε 2 ήχους μαζί στο iOS παιχνίδι σας ποτέ δεν εκτελείτε σε μορφή hardware παρά λειτουργεί ο επεξεργαστής στα μέγιστα για να τα βγάλει πέρα την συγκεκριμένη στιγμή!

Άλλη μια απόδειξη λοιπόν ότι η Apple δεν σέβεται το κοινό της και παρουσιάζει μόνιμα "κλειστού" λογισμικού συσκευές ώστε να μπορεί αν τα βγάλει πέρα ο φτηνός επεξεργαστής που την προμηθεύει η Samsung και οι κινέζοι. Και τα δίνει όλα στο design, στην διαφήμιση και όχι στο σημαντικότερο που πρέπει να έχει ένα μηχάνημα τέτοιου προορισμού όπως είναι τα πανάκριβα κινητά μας.

Αυτό ποτέ δεν το κατάλαβε ο απλός χρήστης που συνάμα βρίσκετε στην κατηγορία των προβάτων που τα ταΐζουν μόνιμα με διαφήμιση και λουλούδια (μάρκετ).

Λυπάμαι αλλά τα 600 ευρώ που έχετε δώσει (όσοι τα έχετε δώσει γιατί σιγά σιγά με το ίντερνετ οι φήμες και η πληροφορία ξεκαθαρίζουν το τοπίο της πραγματικότητας) δεν έχετε εκμεταλλευτεί ούτε τα 150 (που κοστίζει ένα PSP για παιχνίδια) συν τα 50 για ένα απλό κινητό τηλέφωνο με τις βασικές λειτουργίες.

Και ναι, οι προγραμματιστές κάνουν το αδύνατο δυνατό προσπαθώντας να δικαιολογήσουν το κόστος απόκτησης του "θαύματος" αλλά δυστυχώς δεν μπορούν και οι ίδιοι να κάνουν το θαύμα.

:)

#21   Jimmy08

Jimmy08

iPH Community Leader

• 10.257 μηνύματα
  • Twitter:@JimmyR8
  • Κινητό: iPhone X
  • Tablet:iPad Air +4G
  • GameCenter:j0kerr

Δημοσίευση 23/09/2011 - 14:44

ο φιλος Tillter δικαιολογησε πληρως με παραπομπη στη νομοθεσια τι ακριβως γινεται με αυτο το θεμα. οποτε κατι λες λαθος.

#22   bytheway

bytheway

iPH newbie

• 4 μηνύματα

Δημοσίευση 23/09/2011 - 14:56

Είσαι δικηγόρος φίλε μου? Αν ναι ίσως πρέπει να ανοίξεις ξανά τα βιβλία σου. Αν όχι με λίγο ψάξιμο στο google θα βρεις τις πληροφορίες που χρειάζονται. Αυτά που έγραψα ποιο πάνω είναι επιβεβαιωμένα από στελέχη και ανθρώπους δημοσίων σχέσεων σε μεγάλες εταιρίες. Επειδή όμως δεν είμαι δικηγόρος και δεν κατέχω καθόλου τον νόμο παρά μόνον ως νοήμων πολίτης, εκμεταλλεύομαι το εργαλείο που λέγεται google και ψάχνοντας για να μπορέσω να ξεκαθαρίσω ποιο νομικά τα γραφόμενά μου κατέληξα κάπου.

Σύμφωνα με τον νόμο 3340/2005 - ΦΕΚ 112/Α'/10.5.2005 στο άρθρο 18 σε όλους τις παραγράφους λέει ξεκάθαρα πως η καταγραφή κλήσης του πελάτη για οποιαδήποτε εντολή όχι μόνον δεν απαγορεύεται, αλλά και ΥΠΟΧΡΕΟΎΤΑΙ να καταγράψει καθώς και να αποθηκεύσει την καταγραφή με ηλεκτρονικό τρόπο για τουλάχιστον ένα έτος.

Αρθρο 18

1. Τα πρόσωπα που διαμεσολαβούν κατ' επάγγελμα στην κατάρτιση συναλλαγών υποχρεούνται να καταγράφουν και να αρχειοθετούν όλες τις εντολές που δίνουν πελάτες τους για κατάρτιση συναλλαγών επί χρηματοπιστωτικών μέσων, και ιδίως να ηχογραφούν τις εντολές που δίδονται τηλεφωνικώς, καθώς και να αποθηκεύουν τις εντολές που δίδονται μέσω τηλεομοιοτυπίας ή ηλεκτρονικού μέσου, όπως το ηλεκτρονικό ταχυδρομείο ή το διαδίκτυο.

2. Η καταγραφή και αρχειοθέτηση των πιο πάνω εντολών πρέπει να γίνεται με τρόπο που να διασφαλίζει την αξιοπιστία, την ακρίβεια και την πληρότητα των καταγεγραμμένων στοιχείων, τη δυνατότητα ευχερούς αναπαραγωγής των καταγεγραμμένων στοιχείων εγγράφως ή σε ηλεκτρονικό ή μαγνητικό μέσο, καθώς, επίσης, να επιτρέπει την ευχερή πρόσβαση και έρευνα των καταγεγραμμένων στοιχείων και την ασφαλή αποθήκευση τους.

3. Τα πρόσωπα που διαμεσολαβούν κατ' επάγγελμα στην κατάρτιση συναλλαγών υποχρεούνται να τηρούν για ένα έτος, τουλάχιστον σε ηχητική μορφή, τις τηλεφωνικές συνομιλίες που καταγράφουν σύμφωνα με την παράγραφο 1, προσδιορίζοντας επακριβώς την ταυτότητα του εντολέα.

Η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς μπορεί με απόφαση της να διατάξει τη διατήρηση των στοιχείων του προηγούμενου εδαφίου για πρόσθετη περίοδο που δεν μπορεί να υπερβαίνει τα δύο (2) έτη, εφόσον διενεργείται έρευνα για κατάχρηση της αγοράς.

Τα πρόσωπα που διαμεσολαβούν κατ' επάγγελμα στην κατάρτιση συναλλαγών υποχρεούνται να θέτουν στη διάθεση της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς τις καταγεγραμμένες συνομιλίες, καθώς και να απομαγνητοφωνούν και να θέτουν στη διάθεση της εγγράφως και σε ηχητική μορφή και στην έκταση που εκείνη θα προσδιορίζει σε κάθε περίπτωση, τις τηλεφωνικές συνομιλίες που καταγράφουν σύμφωνα με το παρόν άρθρο.

4. Τα πρόσωπα που ηχογραφούν εντολές για την κατάρτιση συναλλαγών σε χρηματοπιστωτικά μέσα οι οποίες δίνονται τηλεφωνικώς οφείλουν να ενημερώνουν τους καλούντες, κατά την έναρξη της τηλεφωνικής συνομιλίας, ότι η τηλεφωνική συνομιλία καταγράφεται για λόγους προστασίας των συναλλαγών. Επίσης οφείλουν, σε κάθε περίπτωση, να περιλαμβάνουν στη σύμβαση που συνάπτουν με τους πελάτες τους σαφή όρο ότι όλες οι εντολές που διαβιβάζονται τηλεφωνικά καταγράφονται και αρχειοθετούνται για λόγους προστασίας των συναλλαγών, καθώς και ότι τίθενται, εφόσον τούτο ζητηθεί, στη διάθεση της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς.

5. Οι υποχρεώσεις των παραγράφων 2 και 3 εξακολουθούν να ισχύουν και σε κάθε περίπτωση που τα πρόσωπα τα οποία διαμεσολαβούν κατ' επάγγελμα στην κατάρτιση συναλλαγών είτε έχουν αναστείλει προσωρινά τη λειτουργία τους είτε έχουν παύσει τη λειτουργία τους καθ' οιονδήποτε τρόπο.

Εάν πάλι δεν έχω καταλάβει εγώ καλά η εάν οι πληροφορίες από τις εταιρίες που συνεργάζομαι είναι λανθασμένες συγχωρέστε με και θα ήθελα να μιλήσει κάποιος που κατέχει το αντικείμενο περισσότερο από εμάς να μας διαφωτίσει.

Τελευταία επεξεργασία από: bytheway, 23/09/2011 - 14:59

#23   MixalisXxx

MixalisXxx

iPH Elite Poster

• 2.047 μηνύματα

Δημοσίευση 23/09/2011 - 15:25

Παιδιά σόρρυ αλλά επειδή το κατέχω το συγκεκριμένο θέμα έχετε ΌΛΟΙ λάθος.

Αρκεί να προειδοποιήσεις τον συνομιλητή είτε με αυτόματο τρόπο μέσω της εφαρμογής είτε απλά προειδοποιόνταστον μέσα στην ίδια την συνομιλία προτού ξεκινήσει, η ηχογράφηση κλήσης είναι ΝΟΜΙΜΌΤΑΤΗ. Τουλάχιστον στην Ελλάδα και σε κάποιες ευρωπαικές χώρες αν όχι σε όλες. ΜΟΝΟΝ στην Αμερική απαγορεύετε βάση του νόμου είτε με προειδοποίηση είτε όχι.

Εγώ ποτέ μου δεν το κατάλαβα αυτό το θέμα.

Κάποιοι, όπως ο παραπάνω φίλος λένε οτι αν ειδοποιήσεις τον συνομιλητή οτι η κλήση καταγράφεται τότε είναι νόμιμη. Και αντε και του το λέω, και άντε οτι συμφωνει να καταγραφεί. Μετά απο όταν θα πατήσω το κουμπί της ηχογράφησης χωρις να έχω γράψει την ειδοποίηση και την συμφωνια τότε παντα αυτος μπορεί να με βγάλει τρελο! Να πει και καλά οτι εγώ ποτέ δεν συμφώνησα να καταγραφεί η κλήση!

Το θέμα είναι οτι εμεις δεν το θέλουμε για να καταγράφουμε κλήσεις με εμπριστές, φονιάδες, εκβιαστές και ανθρώπους του εγκλήματος (όπως κάνουν άλλοι χωρίς την συγκαταθεσή μας) ένα απλό shopping list μπορεί να χρειαστεί να γράψουμε!

#24   ipad

ipad

iPH Contributor

• 949 μηνύματα

Δημοσίευση 23/09/2011 - 15:34

ρε φιλε, πολυ νομοταγεις γιναμε αποτομα στην ελλαδα μου φενεται.! στην ελλαδα που με το ετσι θελω δεν γουσταρουμε να εφαρμοσουμε τον αντικαπνιστικο νομο για παραδειγμα, μας εκαψε εαν ειναι παρανομη η εγγραφη συνομιλιων! πλακα μας κανεις? εξηγησε μου τοτε γιατι υπαρχει μαμισια σε παρα πολλες συσκευες αυτη η δυνατοτητα, και μαλιστα να την διαφημιζουν και καποιοι πιο παλια.!
που οπου και αν πας, οπου και αν παρεις τηλεφωνο, ηχογραφουν και βιντεοσκοπουν και τον πατο σου.! με ρωτησε κανενας εαν θελωνα με βιντεοσκοπουν καμερες οπου και αν πηγαινω? απο τραπεζες μεχρι ταχυδρομεια? για αυτο αλλο ηχογραφω και τα βγαζω στην φορα, και αλλο ηχογραφω για προσωπικη μου χρηση.!

#25   ipad

ipad

iPH Contributor

• 949 μηνύματα

Δημοσίευση 23/09/2011 - 15:37

Κάποιοι, όπως ο παραπάνω φίλος λένε οτι αν ειδοποιήσεις τον συνομιλητή οτι η κλήση καταγράφεται τότε είναι νόμιμη. Και αντε και του το λέω, και άντε οτι συμφωνει να καταγραφεί. Μετά απο όταν θα πατήσω το κουμπί της ηχογράφησης χωρις να έχω γράψει την ειδοποίηση και την συμφωνια τότε παντα αυτος μπορεί να με βγάλει τρελο! Να πει και καλά οτι εγώ ποτέ δεν συμφώνησα να καταγραφεί η κλήση!

Το θέμα είναι οτι εμεις δεν το θέλουμε για να καταγράφουμε κλήσεις με εμπριστές, φονιάδες, εκβιαστές και ανθρώπους του εγκλήματος (όπως κάνουν άλλοι χωρίς την συγκαταθεσή μας) ένα απλό shopping list μπορεί να χρειαστεί να γράψουμε!

σωστος φιλε μου. αυτο λεω και εγω.! ξερεις ποσες φορες μου εχει λυσει τα χερια παλιοτερη συσκευη που ειχα, και μπορουσα να ανατρεξω σε παλαιοτερες συνομιλιες για πληροφοριες που δεν θυμομουν.?

#26   angelo-ifone

angelo-ifone

iPH Contributor

• 1.836 μηνύματα
  • Κινητό: Άλλο
  • Tablet:Άλλο

Δημοσίευση 23/09/2011 - 15:37

αν παιξει καποιο app ηχογραφησης θα μπορεις να το ξεκινησεις πριν την κληση , ουτως ωστε να καταγραψει και την "συμφωνια" των 2 μερων.

#27   Jimmy08

Jimmy08

iPH Community Leader

• 10.257 μηνύματα

Δημοσίευση 23/09/2011 - 17:19

Στην περίπτωση του shopping list δε νομίζω οτι πχ η μητέρα σου που θα σου πει πάρε μου αυτα απο το σούπερ μάρκετ, μετα να σε κυνηγήσει νομικά επειδη την ηχογραφησες! Παρ'ολα αυτα, τεχνικά ειναι παράνομο.

#28   Jimmy08

Jimmy08

iPH Community Leader

• 10.257 μηνύματα

Δημοσίευση 23/09/2011 - 17:21

Είσαι δικηγόρος φίλε μου? Αν ναι ίσως πρέπει να ανοίξεις ξανά τα βιβλία σου. Αν όχι με λίγο ψάξιμο στο google θα βρεις τις πληροφορίες που χρειάζονται. Αυτά που έγραψα ποιο πάνω είναι επιβεβαιωμένα από στελέχη και ανθρώπους δημοσίων σχέσεων σε μεγάλες εταιρίες. Επειδή όμως δεν είμαι δικηγόρος και δεν κατέχω καθόλου τον νόμο παρά μόνον ως νοήμων πολίτης, εκμεταλλεύομαι το εργαλείο που λέγεται google και ψάχνοντας για να μπορέσω να ξεκαθαρίσω ποιο νομικά τα γραφόμενά μου κατέληξα κάπου.

Σύμφωνα με τον νόμο 3340/2005 - ΦΕΚ 112/Α'/10.5.2005 στο άρθρο 18 σε όλους τις παραγράφους λέει ξεκάθαρα πως η καταγραφή κλήσης του πελάτη για οποιαδήποτε εντολή όχι μόνον δεν απαγορεύεται, αλλά και ΥΠΟΧΡΕΟΎΤΑΙ να καταγράψει καθώς και να αποθηκεύσει την καταγραφή με ηλεκτρονικό τρόπο για τουλάχιστον ένα έτος.

Εάν πάλι δεν έχω καταλάβει εγώ καλά η εάν οι πληροφορίες από τις εταιρίες που συνεργάζομαι είναι λανθασμένες συγχωρέστε με και θα ήθελα να μιλήσει κάποιος που κατέχει το αντικείμενο περισσότερο από εμάς να μας διαφωτίσει.

Δε νομίζω οτι η συνομιλία μεταξύ ενός φίλου και εσενα μπορει να ενταχθεί στα πλαίσια των πελατειακών σχέσεων και του νόμου που παραθετεις εδω.

#29   tripodous

tripodous

iPH Contributor

• 1.038 μηνύματα

Δημοσίευση 23/09/2011 - 17:31

ε μεταξυ 3 αναφερει οχι 2ων

#30   Jimmy08

Jimmy08

iPH Community Leader

• 10.257 μηνύματα

Δημοσίευση 23/09/2011 - 17:40

Τι εννοείς;