Μετάβαση στο περιεχόμενο


Φωτογραφία
* * * * * 2 ψήφοι

[Οδηγός] Αγοράς στο eBay


  • Παρακαλούμε συνδεθείτε για να απαντήσετε
141 μηνύματα σε αυτό το θέμα

#1   azaleea

azaleea

    iPH Master

  • 6.727 μηνύματα
  • Φύλο: Γυναίκα

Δημοσίευση 30/11/2011 - 05:39

*
ΔΗΜΟΦΙΛΕΣ

Αναρτημένη εικόνα


Επανειλημμένα έχουμε δει διάφορες απορίες σχετικά με τις αγορές στο ebay (κ όχι μόνο).
Σκέφτηκα, λοιπόν να βάλουμε μερικές οδηγίες εδώ, σε νέους που πρόκειται να πραγματοποιήσουν διαδικτυακές αγορές και δεν ξέρουν από που να αρχίσουν.


Από που ξεκινάμε


Για να μπορέσουμε να πληρώσουμε το προϊόν που θέλουμε από το εξωτερικό συνηθισμένη απαίτηση των πωλητών είναι η πληρωμή με paypal.
Για να δημιουργούμε έναν λογαριασμό εκεί, χρειαζόμαστε κάποια κάρτα, πιστωτική, prepaid ή τραπεζικό λογαριασμό.
Απευθυνόμαστε στην τράπεζα που μας εξυπηρετεί και αποκτούμε τα απαραίτητα (credit, prepaid ή cash card λογαριασμού)
Ζητήστε από την τράπεζα σας να σας ειδοποιεί με sms για κάθε χρέωση της κάρτας σας, πολλές τράπεζες πλέον προσφέρουν την υπηρεσία αυτή, που είναι πραγματικά παρά πολύ χρήσιμη!


Paypal


Ανοίγουμε έναν λογαριασμό στο paypal (χρειαζόμαστε απλά ένα email account, έναν λογαριασμό όμως που να μπορούμε να δεχόμαστε άμεσες ενημερώσεις, τον επισκεπτόμαστε καθημερινά, αποφύγετε hotmail, yahoo κτλ), με αληθή στοιχεία, όνομα, διεύθυνση και τον αριθμό της κάρτας ή του τραπεζικού λογαριασμού.
Μόλις ανοίξετε τον λογαριασμό σας, θα δείτε μια μικρή χρέωση.
Αυτή γίνεται για 2 λόγους:
1ον για την επιβεβαίωση της κάρτας (ότι υπάρχει, ότι είναι σε λειτουργία, ότι δεν έχει κλαπεί)
2ον χρέωση ενεργοποίησης του account σας (1 ευρώ), από την χρέωση αυτή και μετά, δεν καταχρεώνεστε όσο αγοράζετε από πωλητές που συνεργάζονται με την paypal.
Για την πλήρη ενεργοποίηση του λογαριασμού, η paypal βάζει έναν κωδικό αριθμό δίπλα στην χρέωση, προκειμένου να περιμένετε να παραλάβετε τον λογαριασμό σας, μπορείτε να μάθετε τον κωδικό αυτόν, απλά τηλεφωνώντας στην τράπεζα σας.
Το paypal account σας μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και σε αγορές πέρα του ebay, σε άλλα καταστήματα.


Ο πωλητής δεν στέλνει στην Ελλάδα


Συνηθισμένο φαινόμενο, αν και, δοκιμάζοντας να επικοινωνήσετε με τον πωλητή, είναι πολύ πιθανό τελικά να δεχτεί να στείλει στη χώρα μας, υπάρχουν και καταστήματα που το απορρίπτουν.
Για αυτή την περίπτωση, μπορείτε να δημιουργήσετε έναν λογαριασμό στην aramex ή σε άλλες παρόμοιες εταιρίες, που κάνουν την ίδια δουλειά.
Βασική διαφορά της aramex με τις άλλες εταιρίες είναι πως παρέχει 2 διευθύνσεις, μια Αμερικής και μια Αγγλίας, που λίγα καταστήματα δεν στέλνουν ούτε στη μια ούτε στην άλλη, άρα μας εξυπηρετεί πολύ.

Η ενεργοποίηση λογαριασμού την aramex κοστίζει περίπου 34.5 ευρώ (για τις άλλες εταιρίες, το πληροφορείστε από τις σελίδες τους).

Αποθηκεύουμε τις διευθύνσεις που μας δίνει η aramex (ή η άλλη εταιρία) και τις δηλώνουμε σαν 2η και 3η διεύθυνση στον λογαριασμό μας στο paypal (ανά πάσα στιγμή, μπορούμε να επιλεγούμε ποιά από τις 3 διευθύνσεις (ελληνική, αγγλική ή αμερικανική) προτιμούμε να αποστέλλει το πακέτο μας).


Προσοχή ! η default διεύθυνση που δηλώσαμε στο paypal, είναι αυτή που θα φανεί και στον λογαριασμό μας στο ebay.

Ανήλικοι ή υπεραπασχολούμενοι


Σε περίπτωση που ανήκετε σε κάποια από τις 2 κατηγορίες αυτές, και δεν μπορείτε να επισκεφτείτε την τράπεζα υπάρχουν οι εξής λύσεις:

Οι ανήλικοι, μπορούν να βγάλουν κάρτα με συναίνεση γονέα (ή κηδεμονα) ή θυγατρική κάρτα από τον γονέα τους.
Υπεραπασχολούμενοι που εργάζονται τις ώρες λειτουργίας των τραπεζών και δεν μπορούν να τις επισκεφτούν, ζητήστε από την τράπεζα σας να σας στείλει κάποιον συνεργάτη της στο χώρο που επιθυμείτε ώστε να πραγματοποιήσετε την έναρξη της κάρτας σας.


Πάμε στο ebay


Ανοίγουμε έναν λογαριασμό (χρειαζόμαστε έναν email account, κατά προτίμηση χρησιμοποιούμε το ίδιο με του paypal), δεν έχει καμία χρέωση. Φυσικά βάζουμε αληθή στοιχεία, και ακολουθούμε τις οδηγίες σύνδεσης με τον λογαριασμό paypal (πράγμα παρά πολύ εύκολο).
Σε όποιο ebay, Αμερικής, Αγγλίας, Γαλλίας κτλ και αν κάνετε λογαριασμό αμέσως ισχύει για όλες τις ενεργές χώρες, δεν χρειάζεστε άλλον. Το rating που αποκτάτε με τις αγορές σας, ενημερώνεται και φαίνεται πάντα ίδιο σε όλες τις χώρες.

Το ebay χωρίζεται σε 2 βασικές κατηγορίες, άμεσες αγορές (buy it now) και δημοπρασίες (auctions).


Άμεσες αγορές (buy it now)


Τα πράγματα εδώ είναι πολύ απλά, διαλέγετε το προϊόν που σας άρεσε, πατάτε το κουμπί buy it now, σας παραπέμπει στον λογαριασμό του paypal, αν έχετε τα χρήματα έτοιμα στην κάρτα σας πληρώνετε και τελειώσατε.

Πριν πατήσετε όμως το τόσο επιθυμητό κουμπάκι της αγοράς, προσοχή! Από την στιγμή που το πατήσετε, είστε υποχρεωμένοι να το πληρώσετε, σε περίπτωση που δεν πληρωθεί μέσα στο διάστημα που ορίζει ο πωλητής, υπάρχει η πιθανότητα ακόμη και να ακυρωθεί ο λογαριασμός σας.
Ελέγξτε λοιπόν τα πάντα ΠΡΙΝ την αγορά, αν έχετε απορίες (σχετικά με την αποστολή του δέματος, με την κατάσταση του αντικείμενου ή οτιδήποτε) στείλτε mail στον πωλητή. Ρωτήστε ότι σας απασχολεί.


Δημοπρασίες (aucions)

Εδώ τα πράγματα είναι λίγο πιο σύνθετα.
Κατ' αρχήν το αντικείμενο υπάρχει για περιορισμένο χρονικό διάστημα, ο χρόνος δίπλα στην περιγραφή του μετράει αντίστροφα ως τη λήξη της δημοπρασίας.

Η βασική αρχή είναι: όποιος δώσει τα περισσότερα, κερδίζει.
Αν το αντικείμενο που επιθυμείτε δεν έχει reserved price (RP) ή όπως θα δείτε πολλές φορές στην καταχώρηση να γράφει no reserve (επιθυμητή τιμή, την ορίζει ο πωλητής) τότε,
όποιος bidder δώσει την ψηλότερη τιμή μέχρι πριν το τέλος της δημοπρασίας παίρνει το αντικείμενο.
Αν το αντικείμενο έχει reserved price (δεν φαίνεται), και δεν επιτευχτεί, τότε ο πωλητής μπορεί να αποφασίσει να μην πουλήσει τελικά, σε αυτή την περίπτωση, μέσα σε μικρό διάστημα θα πρέπει να ξανακαταχωρήσει το αντικείμενο, το ebay θα σας ειδοποιήσει για την νέα καταχώρηση.
Αν επιτευχτεί, τότε κερδίζει αυτός που έχει δώσει την ψηλότερη τιμή (τουλάχιστον την reserved price ή/και ψηλότερη)

Μπορεί να υπάρχουν και άλλοι ενδιαφερόμενοι


Αν το αντικείμενο που σας άρεσε, το επιθυμούν και άλλοι τότε, θα προσπαθήσουν να βάλουν ψηλότερη τιμή από τη δική σας, προκειμένου να το αποκτήσουν. Όσο το προσπαθούν αυτό, αν δεν είστε μέσα στο ebay να παρακολουθείτε τη δημοπρασία, έρχονται ειδοποιήσεις στο mail που έχετε δηλώσει (θυμάστε ?, εκείνο που είπαμε πριν ότι το επισκέπτεστε συχνά...).
Σε περίπτωση που κάποιος άλλος δηλώσει ψηλότερη τιμή από την μεγίστη που έχετε δηλώσει, τότε σας έρχεται μια ειδοποίηση outbid, σημαίνει πως η μεγίστη τιμή σας δεν είναι αρκετή και πώς κάποιος άλλος κερδίζει, και ή αν επιμένετε να θέλετε το αντικείμενο πρέπει να βάλετε ψηλότερη τιμή (τόση που να ξεπεράσετε αυτή που έχει τώρα) ή δεν θα το πάρετε, αφού είναι εκτός ορίων σας.
Παρακολουθήστε τα "χτυπήματα" που έχουν γίνει από άλλους χρήστες, bid history, εκεί μπορείτε να δείτε, πότε συνηθίζει να "χτυπάει" ο κάθε ενδιαφερόμενος
Εκπλήξεις μπορούν να συμβούν ακόμη και στο τελευταίο λεπτό

Προσοχή στον υπόλοιπο χρόνο της δημοπρασίας


Πολλές φορές, γίνονται "χτυπήματα" στα τελευταία λεπτά πριν τη λήξη, ώστε ο highest bidder να μην έχει χρόνο να αντιδράσει.
Προσπαθήστε να είστε μέσα στο ebay αν κάποιο αντικείμενο σας ενδιαφέρει πραγματικά και δεν θέλετε να το χάσετε, πολλές φορές μπορεί να είναι επίπονο, αφού υπάρχουν μεγάλες διαφορές ώρας ειδικά με την Αμερική.
Μην έχετε άλλες σελίδες και προγράμματα ανοιχτά που μπορεί να καθυστερήσουν τη σύνδεση σας, ο χρόνος μετράει στο δευτερόλεπτο κυριολεκτικά.
Ανά πάσα στιγμή, μπορείτε βάλετε ψηλότερο ποσό από αυτό που είχατε προαποφασίσει.

Αν τελικά


Κανένας δεν έδωσε περισσότερα, τότε κερδίσατε το αντικείμενο, σε εύλογο χρονικό διάστημα προχωρήστε σε πληρωμή...
Αν κάποιος άλλος κέρδισε, τότε το ποσό που θα φανεί ότι χάσατε το αντικείμενο, θα είναι το μέγιστο ποσό που είχατε δηλώσει + πχ 1$(εκτος και αν κάποιος άλλος δήλωσε ψηλότερο από εσάς, έχασε, και το κέρδισε 3ος, αυτό θα φαίνεται στο bid history), αυτό δεν σημαίνει στην πραγματικότητα πως το χάσατε για 1$. Είναι λίγο πιο περίπλοκο, καθώς δεν ξέρετε την μεγίστη τιμή που έχει δώσει ο αντίπαλος σας.
Θα σας πρότεινα πάντως, να μην αλλάζετε εύκολα γνώμη για την μέγιστη τιμή, γιατί όταν την αποφασίσατε ήσασταν ψύχραιμοι και δίκαιοι με το πορτοφόλι σας, στην έξαρση των τελευταίων λεπτών μπορεί να δηλώσετε κάποια ψηλή τιμή που να την μετανιώσετε αργότερα, αλλά και πάλι η απόφαση είναι δική σας.



Τι οφείλω


Όπως είπα και πιο πάνω, όταν δηλώνετε αγορά (buy it now) ή τιμή (auctions) λέει από δίπλα commit to buy, σημαίνει πως στο τέλος πρέπει να πληρώσετε.
Η τελική τιμή προκύπτει από την τιμή του προϊόντος + έξοδα αποστολής (ή/και της συσκευασίας).
Αρκετές φορές οι επαγγελματίες πωλητές, έχουν περάσει μενού που δείχνει αμέσως τα έξοδα αποστολής προς την χώρα μας, επιλέγοντας την καρτέλα "Shipping and Payments".

Αν ο πωλητής δεν στέλνει στην Ελλάδα, τότε έχουμε 2 επιλογές:
1. στέλνουμε ένα μήνυμα μέσω ebay και τον ρωτάμε (αν μπορεί να κάνει μια εξαίρεση, όποτε ίσως να χρειάζεται να αλλάξει κάποιες ρυθμίσεις στην αγγελία του, γιατί αλλιώς μπορεί να μην μπορέσουμε καν από το αυτοποιημένο σύστημα του ebay να το αγοράσουμε)
2. χρησιμοποιούμε την "αμερικανική" διεύθυνση μας (αν έχουμε)


Πώς διαλέγω αξιόπιστο κατάστημα / ιδιώτη πωλητή/τρια


Δίπλα από κάθε username υπάρχει αξιολόγηση (rating), αυτό προκύπτει από το σύνολο των βαθμολογίων που έχουν βάλει οι αγοραστές προς τον αριθμό αντικειμένων που έχει πουλήσει.

Σοβαρά καταστήματα, έχουν σελίδες που μπορείτε να δείτε περιγραφή κ.α.
Υπάρχουν καταστήματα, με μεγάλη διάρκεια χρόνων και που έχουν πουλήσει δεκάδες χιλιάδες αντικείμενα, συνήθως πρόκειται για πολύ σοβαρούς επαγγελματίες, να περιμένετε άψογη συμπεριφορά, αλλά μην ζητάτε ιδιαίτερες χάρες (θα εξηγήσω πιο κάτω)
Επίσης, καταστήματα άλλων χωρών, που μπορείτε να δείτε μέσω ebay.gr, θα δείτε ότι υποχρεώνονται να δηλώσουν φυσική διεύθυνση, όποτε μάλλον είναι αξιόπιστα (ελέγχουμε και το rating, και είμαστε σίγουροι)

Οι ιδιώτες έχουν πολλές περιπτώσεις, πάντα ελέγχουμε το rating, μπορεί να τύχει να είναι πιο εξυπηρετικοί και πιο φιλικοί ή μπορεί να είναι πιο "ερασιτέχνες" και πιο οξύθυμοι. Αυτό μπορούμε να το τσεκάρουμε (μερικώς) με ένα "αναγνωριστικό" mail.
Ρωτήστε κάτι που σας "απασχολεί" και δείτε: πόσο σύντομα σας απάντησε ? ήταν ευγενικός/η ? κατάλαβε καλά αυτό που είπατε ? έδειξε διάθεση εξυπηρέτησης ? πόσο συμβαδίζουν αυτά που διαβάσατε με τις κριτικές στο rating του/της ?? Επίσης ελέγξτε τι rating έχει αφήσει στους αγοραστές (αν δείτε αρκετά αρνητικά σχόλια, θυμό κτλ, μάλλον είναι ακατάλληλος και θα μπλέξετε) - (συνήθως πάντως οι γυναίκες πωλήτριες είναι πιο ευγενικές και ανεκτικές)



Τι "χάρη" μπορώ να ζητήσω από το κατάστημα / ιδιώτη πωλητή/τρια


Βασικά αναφέρομαι στις αγορές από Αμερική, που υπάρχει η περίπτωση φορολογίας. Πράγμα το όποιο πάντα μας απασχολεί όλους.
Όσο η τιμή του προϊόντος είναι κάτω από τα 80$, δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας. Το ταχυδρομείο σας φορολογεί με 3.5 ευρώ περίπου για εισαγωγή ξένου προϊόντος (από 3η χώρα) και τέλος, αυτό ήταν.
Αν το αντικείμενο που επιθυμείτε, είναι ακριβότερο, τότε θα πρέπει να ζητήσετε από τον πωλητή (κατάστημα ή ιδιώτη) να δηλώσει χαμηλότερη τιμή, στην πραγματικότητα αυτό είναι παράνομο.
Για τα καταστήματα, πραγματικά είναι παρά πολύ δύσκολο να κάνουν κάτι τέτοιο, ούτε καν να διανοηθείτε να ζητήσετε να το δηλώσουν σαν "δώρο", ο Όρος πλέον έχει καταργηθεί, δεν μπορούν να το κάνουν. Ακόμη και αν το δηλώσουν σαν δώρο, δεν μπορούν να αλλάξουν την αξία του. Είναι επαγγελματίες, τέλος !(sorry :( ) - (σπάνια μπορεί να το δεχτούν, αλλά μην το παίρνετε σαν κανόνα)
Οι ιδιώτες από την άλλη, είναι πιο "συμπονετικοί" και "συγκαταβατικοί", ρωτήστε τους πριν αγοράσετε ή bidαρετε.


Επιστροφές χρημάτων


Επιστροφές γίνονται όπως περιγράφεται στην κάθε πώληση. Τα χρήματα επιστρέφονται στον λογαριασμό του paypal.
Προσοχή! αν δεν έχετε δηλώσει τραπεζικό λογαριασμό (για τους ελληνικά account του paypal, ισχύει αυτό) δεν μπορείτε να κάνετε ανάληψη των χρημάτων σας στην κάρτα σας !!!
Τα χρήματα σας μένουν στον λογαριασμό του paypal για επόμενες αγορές ή μπορείτε να τα πάρετε εφ όσον δηλώσετε τραπεζικό λογαριασμό.


εφαρμογή ebay στο appstore

Τέλος, να σας ευχηθώ καλή επιτυχία στις αγορές σας και να προτείνω πριν πάτε εκεί, να ελέγξετε τα ελληνικά καταστήματα, στηρίξτε την ελληνική αγορά !! Χρειαζόμαστε ο ένας τον άλλον τώρα περισσότερο από ποτέ



Ad

Ad

Team
iPhoneHellas
3,1416 μηνύματα
Twitter: @android
Φύλο: Όπως το δει κανείς
Κινητό: Android
Tablet: Για τα κουνούπια

Γιατί να γίνετε μέλη;

#2   boukoto

boukoto

    iPH Contributor

  • 1.263 μηνύματα
  • Twitter:@vent0uza
  • Φύλο: Άντρας
  • Κινητό: iPhone 5S
  • Tablet:iPad Air +4G
  • GameCenter:ventouza

Δημοσίευση 30/11/2011 - 05:43

μπραβο για τον κοπο σου

#3   azaleea

azaleea

    iPH Master

  • 6.727 μηνύματα
  • Φύλο: Γυναίκα

Δημοσίευση 30/11/2011 - 06:01

ευχαριστω πολυ

αναμενουμε συμπληρωματα σε οτι δεν περιελαβα :)

#4   fkd

fkd

    iPH User

  • 134 μηνύματα
  • Φύλο: Άντρας
  • Κινητό: iPhone 5
  • Tablet:iPad 2

Δημοσίευση 30/11/2011 - 08:31

μπραβο πολυ κατατοπιστικος οδηγος
δεν καταλαβα ομως τι εχει το hotmail η το yahoo?

#5   azaleea

azaleea

    iPH Master

  • 6.727 μηνύματα
  • Φύλο: Γυναίκα

Δημοσίευση 30/11/2011 - 09:48

μπραβο πολυ κατατοπιστικος οδηγος
δεν καταλαβα ομως τι εχει το hotmail η το yahoo?


κανονικα λειτουργουν, δεν εμποδιζουν πουθενα στη δημιουργια λογαριασμου
απλα επειδη, οταν συμμετεχει καποιος σε δημοπρασια, δεν μπορει να εχει αμεση ενημερωση στο mail προγραμμα που χρησιμοποιει (outlook ή οποιο ειναι), δεν βοηθανε στον ελεγχο των bids
ενω με ενα κανονικο λογαριασμο mail (του παροχου μας), λαμβανουμε αμεσως τις ενημερωσεις και ειναι πιο ασφαλες

αν δεν μας απασχολουν κ πολυ τα παραπανω, χρησιμοποιουμε οποιονδηποτε, δεν εχει αλλη διαφορα

#6   iMarilina

iMarilina

    -

  • 13.499 μηνύματα
  • Twitter:@Ivory_Marilina
  • Φύλο: Γυναίκα
  • Κινητό: Άλλο
  • GameCenter:MarilinaTz

Δημοσίευση 30/11/2011 - 09:50

κανονικα λειτουργουν, δεν εμποδιζουν πουθενα στη δημιουργια λογαριασμου
απλα επειδη, οταν συμμετεχει καποιος σε δημοπρασια, δεν μπορει να εχει αμεση ενημερωση στο mail προγραμμα που χρησιμοποιει (outlook ή οποιο ειναι), δεν βοηθανε στον ελεγχο των bids
ενω με ενα κανονικο λογαριασμο mail (του παροχου μας), λαμβανουμε αμεσως τις ενημερωσεις και ειναι πιο ασφαλες

αν δεν μας απασχολουν κ πολυ τα παραπανω, χρησιμοποιουμε οποιονδηποτε, δεν εχει αλλη διαφορα



Είμαι στο ebay απο τον Γενάρη 2000, και έχω κάνει παρα πολλές συναλλαγές, δεν είχα ποτέ θέμα να μην έρθει στο yahoo αμέσως ειδοποίηση. Δεν έχω χρησιμοποιήσει outlook είναι η αλήθεια και δεν ξέρω αν καθυστερεί, πάντως το yahoo μια χαρά.
Whatsapp doc?

#7   azaleea

azaleea

    iPH Master

  • 6.727 μηνύματα
  • Φύλο: Γυναίκα

Δημοσίευση 30/11/2011 - 09:56

ναι, θα πρεπει να εχεις και αυτη την σελιδα του yahoo ή οποιο αλλο χρησιμοποιεις ανοιχτη για να το ελεγχεις
που για την ελλαδα, μπορει να κανει καποια καιρια καθυστερηση στη συνδεση

κατα τα αλλα, δεν εχουν καμια διαφορα
δεν ειναι κ πολυ σημαντικο αυτο

#8   dreamangel25

dreamangel25

    iPH Addict

  • 870 μηνύματα
  • Twitter:@@Ssou28
  • Φύλο: Γυναίκα
  • Κινητό: iPhone 6S Plus
  • Tablet:Άλλο
  • GameCenter:dreamangel25

Δημοσίευση 30/11/2011 - 10:43

μπραβο azaleea κατατοπιστικοτατος οδηγος!και εγω ψωνιζω χρονια απο ebay κ ειμαι αρκετα ευχαριστημενη!προσφατα βεβαια ειχα καποιο θεμα κ δεν ειχαν ερθει 2 αντικειμενα αλλα μου τα επιστρεψαν τα χρηματα!
επισης 2 πραγματακια απο μενα!αν ειμαστε ευχαριστημενοι η οχι παντα να αφηνουμε feedback βοηθαει τον πωλητη αλλα κ αλλους αγοραστες αλλα και κατι αλλο που με εχει βοηθησει πριν αγορασω κατι βλεπω και τα σχολια στο feedback του πωλητη και ψαχνω να δω τι εχουν πει για το ιδιο αντικειμενο που σκεφτομαι ν αγορασω!ετσι ειμαι ακομα ποιο σιγουρη!!
αυτα!!και παλι ευχαριστουμε

Τελευταία επεξεργασία από: dreamangel25, 30/11/2011 - 10:44


#9   azaleea

azaleea

    iPH Master

  • 6.727 μηνύματα
  • Φύλο: Γυναίκα

Δημοσίευση 30/11/2011 - 10:47

σωστη η παρατηρηση :)
μερσι που το συμπληρωσες :)

#10   agelos89

agelos89

    iPH Contributor

  • 1.080 μηνύματα
  • Twitter:@ageloskosmatos
  • Φύλο: Άντρας
  • Κινητό: iPhone 5
  • Tablet:iPad 3 +4G
  • GameCenter:agelos1989

Δημοσίευση 30/11/2011 - 11:05

παρα πολυ καλος ο οδηγος

#11   thanasis

thanasis

    iPH Guru

  • 9.488 μηνύματα
  • Φύλο: Άντρας
  • Κινητό: Άλλο

Δημοσίευση 30/11/2011 - 11:25

Συγχαρητήρια για το οδηγο :) θα βοηθήσει πολλούς φίλους/ες που θέλουν να κάνουν χρήση του eBay. Ας δούμε και λίγο πιο αναλυτικά όμως τι είναι και το PayPal.


Εγχειρίδιο για το Paypal!


Το PayPal είναι μία online υπηρεσία μεταφοράς χρημάτων. Χρησιμοποιείται
ευρέως για ασφαλείς συναλλαγές μέσω του Internet. Η εταιρία που το
λειτουργεί είναι η ίδια που έχει το eBay και γιΆ αυτό οι περισσότερες
αγοραπωλησίες στο eBay εξοφλούνται μέσω PayPal.



Επίσης η εταιρία PayPal διέπεται και ελέγχεται από
την Αρχη Χρηματοοικονομικων Υπηρεσιων της Μεγάλης Βρετανίας - FSA
(όπως άλλωστε και όλες οι Βρετανικές τράπεζες και οι χρηματοοικονομικοί οργανισμοί
της Μεγάλης Βρετάνιας) και διευκολύνει με ασφάλεια την
διεκπεραίωση μια συναλλαγής γνωστοποιώντας στα αντισυμβαλλόμενα
μέρη μόνο τα απαραίτητα στοιχεία για την ολοκλήρωση της "πληρωμής".
Το να αποκτήσετε λογαριασμό στο PayPal είναι δωρεάν, όπως και η μεταφορά
των χρημάτων (100 ευρώ και άνω) από τον λογαριασμό
σας του PayPal προς τον τραπεζικό σας λογαριασμό
(για ποσά μικρότερα τον 100 ευρώ υπάρχει προμήθεια 1 ευρώ).


Τέλος μπορείτε να στέλνετε και να λαμβάνετε χρήματα σε/από οποιονδήποτε δωρεάν αλλά και
να αγοράζετε από καταστήματα συμβαλλόμενα με το PayPal με ασφάλεια.



Τι μπορείτε να κάνετε με το PayPal:


Να στείλετε χρήματα σε κάποιον άλλο που έχει λογαριασμό σε αυτό
(χωρίς απαραιτήτως ο αποστολέας να έχει λογαριασμό, μια πιστωτική/χρεωστική κάρτα αρκει).

Να πάρετε χρήματα από κάποιον άλλο με αποστολή στον τραπεζικό
λογαριασμό του (απαραίτητος ο λογαριασμός PayPal και καλύτερα ρωτήστε
την τράπεζά σας αν το υποστηρίζει πρώτα).



Πως λειτουργεί το PayPal:

Ακριβώς όπως ένας απλός τραπεζικός λογαριασμός. Μπορούμε να
βάλουμε σε αυτόν λεφτά από μία κάρτα (διότι το Διαδίκτυο δεν έχει ταμεία),
να δεχτούμε λεφτά από κάποιον άλλο ή και να στείλουμε λεφτά σε άλλον.
Εκτός αυτού, αν χρειάζεται να πληρώσουμε κάποιον αλλά δεν θέλουμε
να μπούμε στη διαδικασία του λογαριασμού του ζητάμε ένα ειδικό mail
με το ποσό που ζητάει και συμπληρώνουμε στην ειδική κρυπτογραφημένη
σελίδα του PayPal τα στοιχεία της κάρτας μας. Είναι 100% ασφαλές.
Επίσης κάνει μετατροπές από/σε δολάρια/ευρώ/λίρες αυτόματα.



Με λίγα λόγια:


Πιστωτική / χρεωστική κάρτα -> (PayPal αποστολέα ->) PayPal παραλήπτη -> Τραπεζικός λογαριασμός παραλήπτη.



Γιατί είναι ασφαλές το PayPal:

Διότι ο μόνος που γνωρίζει τα στοιχεία της κάρτας μας είναι το ίδιο
το PayPal. Ο παραλήπτης το μόνο που κάνει είναι να παραλαμβάνει
τα χρήματα και ΟΧΙ αριθμούς καρτών. Επίσης όλες οι σελίδες του είναι
κρυπτογραφημένες, πράμα που σημαίνει πως κανένας σατανικός
χάκερ δεν μπορεί να υποκλέψει τα στοιχεία μας.



Σίγουρα δεν μπορεί;

Όχι. Αλλά για να τα καταφέρει θα πρέπει να έχει καμία 40αριά υπολογιστές
τούμπανα και 2-3 χρόνια στη διάθεσή του. Και κανένας, όσο βλαμμένος και να
είναι, δεν το κάνει αυτό για 100-200 ψωροευρώ.



Δε πιστεύω αυτά που λες!!!

Οκ. Τότε μην ξαναβγείς από το σπίτι σου. Πιο μεγάλη πιθανότητα υπάρχει
να σε χτυπήσει κάποιος μεθυσμένος οδηγός την ώρα που περπατάς
ανέμελα στο πεζοδρόμιο, παρά να σε κλέψει χακερ στο PayPal.



Πως φτιάχνω λογαριασμό:

Πάμε στη. Σελίδα :

https://www.paypal.com/

Απλούστατα όπως φτιάχνουμε οποιονδήποτε άλλο λογαριασμό στο
Internet. Μόνο που για ευνόητους λόγους δίνουμε τα πραγματικά μας
στοιχεία. Μετά από αυτό μπορούμε να προσθέσουμε και τα στοιχεία
της κάρτας μας για να έχουμε τη δυνατότητα να στείλουμε χρήματα.



Δεν θέλω να μπλέξω με πιστωτικές. Τί κάνω:

Βγάζω ΧΡΕΩΣΤΙΚΗ κάρτα. Οι βασικές είναι δύο: Visa Electron και
Maestro (Visa και Mastercard αντίστοιχα). Και τί κανουν; Απλούστατα
Τραβάνε χρήματα απο τον τραπεζικό λογαριασμό μας. Αδειος λογαριασμός,
no party.

Με λίγα λόγια, αν ανοίξουμε έναν νέο τραπεζικό λογαριασμό
ειδικά για τις διαδικτυακές αγορές μας και βγάλουμε μια Visa Electron σε
αυτό τον λογαριασμό, έχουμε το κεφάλι μας ήσυχο. Συν του ότι δεν μπορούμε
κατά λάθος να αρχίσουμε να χρωστάμε.




Εξηγώ : Αν καταθέσουμε 100 Ευρώ σε αυτό
το λογαριασμό για μια συγκεκριμένη αγορά τότε ο κόσμος να χαλάσει δεν μπορούμε
να χρεωθούμε για παραπάνω. Έξτρα πλεονεκτήματα, η κάρτα βγαίνει άμεσα
(με το που πας να τη ζητήσεις) και δεν χρειάζεται έγκριση, αντίγραφο δήλωσης και λοιπά
κουραφέξαλα.
Για πληροφορίες απευθυνόμαστε στην/στον πιο όμορφη/ο υπάλληλο της τράπεζας της επιλογής μας.


Thanks to EviLivE.

ezgif_com_crop_2.gif


#12   iMarilina

iMarilina

    -

  • 13.499 μηνύματα
  • Twitter:@Ivory_Marilina
  • Φύλο: Γυναίκα
  • Κινητό: Άλλο
  • GameCenter:MarilinaTz

Δημοσίευση 30/11/2011 - 11:52

Να προτείνω να βάλουμε και ένα έξτρα ποστ με τα paypal scams? Eπειδή πολλά γίνονται και ο αδερφός μου έπεσε θύμα ψεύτικων paypal emails σχετικά με ενα ipod που πούλησε σε μια κοπέλα, και τελικά έχασε τα λεφτά του.

Και επειδή πολύς κόσμος θεωρεί οτι το paypal είναι ασφαλέστατο (που είναι γενικά), και δεν υποψιάζονται αν δουν ένα ψεύτικο (καλοφτιαγμένο) εμαιλ απο (υποτίθεται) Paypal με αποτέλεσμα να την πατάνε.

Τελευταία επεξεργασία από: iMarilina, 30/11/2011 - 11:53

Whatsapp doc?

#13   azaleea

azaleea

    iPH Master

  • 6.727 μηνύματα
  • Φύλο: Γυναίκα

Δημοσίευση 30/11/2011 - 12:24

scams, phising κτλ νομιζω ειναι ορθοτερο να μπουν στα "προβληματα χρηστων"

ουτως η αλλως το θεμα αφορα το ebay, ως επεκταση του εχει μπει το κομματι του paypal, θα πλατιασουμε πολυ

#14   iStar

iStar

    iPH Elite Poster

  • 3.419 μηνύματα
  • Φύλο: Γυναίκα
  • Κινητό: iPhone X

Δημοσίευση 29/02/2012 - 10:04

Ερώτηση για Paypal!

Έχω μια χρεωστική Visa... Για να φτιάξω λογαριασμό και να πάρω τον κωδικό τι πρέπει να κάνω? Γιατί κάτι είδα ότι πρέπει να περιμένω το λογαριασμό της κάρτας για να τον χρησιμοποιήσω(αν κατάλαβα σωστά...)

 4sB  5sG  6SG  7+B  XB  12ProPB  MiniB  MiniRetinaSG  Pro9.7SG  iPad10.2  MBPRetina13  MBP132017  MacMini2.6  AW42mmSG  AW3Nike+42mmSG  AW444mmG  ATV4Gen  Airpods  Airpods Pro HomePodMiniB 


#15   azaleea

azaleea

    iPH Master

  • 6.727 μηνύματα
  • Φύλο: Γυναίκα

Δημοσίευση 29/02/2012 - 18:35

Ερώτηση για Paypal!

Έχω μια χρεωστική Visa... Για να φτιάξω λογαριασμό και να πάρω τον κωδικό τι πρέπει να κάνω? Γιατί κάτι είδα ότι πρέπει να περιμένω το λογαριασμό της κάρτας για να τον χρησιμοποιήσω(αν κατάλαβα σωστά...)


θα πας στη σελιδα του paypal, θα δημιουργησεις εναν νεο λογαριασμο (χρειαζεσαι εναν λογαριασμο mail, κ θα χρειαστει να συμπληρωσεις τα πραγματικα σου στοιχεια), θα σου κανουν μια μικρη χρεωση για την επιβεβαιωση της ισχυος της καρτας σου, μολις γινει αυτο θα λαβεις ειδοποιηση στο mail που θα εχεις δηλωσει (κ στο κινητο σου, αν η καρτα σου σου παρεχει αυτη τη δυνατοτητα)
απο την στιγμη που ξερεις οτι εγινε η χρεωση, αντι να περιμενεις να δεις τον κωδικο στον λογαριασμο της καρτας (οταν εκδοθει), μπορεις να καλεσεις στην τραπεζα σου, κ να στον πουν τηλεφωνικα

Ad

Ad

Team
iPhoneHellas
3,1416 μηνύματα
Twitter: @android
Φύλο: Όπως το δει κανείς
Κινητό: Android
Tablet: Για τα κουνούπια

Γιατί να γίνετε μέλη;



Χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 21

0 μέλη, 21 επισκέπτες, 0 ανώνυμοι χρήστες