Μετάβαση στο περιεχόμενο


Φωτογραφία
- - - - -

Back Up


  • Παρακαλούμε συνδεθείτε για να απαντήσετε
2 μηνύματα σε αυτό το θέμα

#1   pantsos

pantsos

    iPH Elite Poster

  • 2.247 μηνύματα
  • Twitter:@idrserviceca
  • Φύλο: Άντρας
  • Κινητό: iPhone X
  • Tablet:iPad Pro 3rd gen

Δημοσίευση 05/01/2012 - 14:45

Καλησπέρα.
Θέλω κάποια tip για το πως να πάρω back up ολόκληρο,απο ένα macbook pro και θέλω να τα κρατήσω κάπου τουλάχιστον σε σκληρό.Γιατί περιμένω το νέο mac και αυτό το έχω πουλήσει.
Με το time machine? Πως θα γίνει? Επίσης ο σκληρός σε τι format πρέπει να είναι?

Ευχαριστώ για την όποια βοήθεια

Ad

Ad

Team
iPhoneHellas
3,1416 μηνύματα
Twitter: @android
Φύλο: Όπως το δει κανείς
Κινητό: Android
Tablet: Για τα κουνούπια

Γιατί να γίνετε μέλη;

#2   DINFUN

DINFUN

    -

  • 16.182 μηνύματα
  • Φύλο: Άντρας

Δημοσίευση 05/01/2012 - 14:52

νομιζω πως το παρακατω παρομοιο προβλημα να σε βοηθησει :

Καλησπέρα, ανοίγω αυτό το θέμα προκειμένου να λύσω κάποιες απορίες που μου έχουν δημιουργηθεί διαβάζοντας τα σχετικά άρθρα, Πιο συγκεκριμένα:

1. Time Machine είναι η εφαρμογή που επιτρέπει το να παίρνει κανέις backup του σκληρου δίσκου?

2. Time Capsule είναι το μέσον που αποθηκεύεται το backup του δίσκου? Είναι με άλλα λόγια ένας εξωτερικός σκληρός δίσκος της apple?

3. Μπορείς να πάρεις backup σε εξωτερικό σκληρό (άλλου προμηθευτή και όχι time capsule της apple) με την χρήση της εφαρμογής time machine?

4. Για να πάιρνω το καθημερινό backup σε σκληρό 1Τ (imac i7), χρειάζομαι εξωτερικό σκληρό ή time capsule χωρητικότητας το λιγότερο 1Τ? Χρειάζομαι κάτι άλλο ή κάπου να δώσω προσοχή?



1) Ναι, Time Machine είναι η εφαρμογή.
2) Ναι, Time Capsule είναι ένας εξωτερικός σκληρός δίσκος/ρούτερ της apple
3) Ναι μπορείς να χρησιμοποιήσεις όποιο σκληρό θέλεις για να παίρνεις το backup σου (αν θες το ονομάζεις και TimeCapsule ).
4) Ο τρόπος που παίρνει backup το ΤΜ είναι ο εξής:
Με το πρώτο backup που παίρνει το ΤΜ σου αντιγράφει όλα τα αρχεια σου στο σκληρό που έχεις επιλέξει για backup device
α) Αν αυτός ο σκληρός είναι το TC συνιστάται να το πάρεις ενσύρματα και όχι ασύρματα γιατί έιναι αρκετα χρονοβόρο και θα κάνει πάρα πολύ ώρα να μεταφέρει όλο αυτό τον όγκο ασύρματα και να τελειώσει..
β) Αν αυτός ο σκληρός είναι κάποιος οποιοδήποτε εξωτερικός δίσκος που έχεις επιλέξει, φαντάζομαι θα είναι USB ή FW οπότε μια η άλλη θα τον έχεις με τον αντίστοιχο τρόπο ενωμένο

Το ΤΜ είναι ρυθμισμένο από το λειτουργικό να παίρνει αυτόματα backup κάθε μια ώρα. Προσωπικά δε μου άρεσε το να μην έχουμε την επιλογή να διαλέγουμε την περίοδο του backup μας. Ευτυχώς έχουν βγάλει κάποιοι το Time Machine Editior , το οποίο λύνει αυτό το πρόβλημα και είναι και free. Αλλιώς θα έπρεπε ή να το έκανες με εντολές ή να ανοιγοκλείνεις το διακόπτη ON/OFF του ΤΜ.

Από εκεί και πέρα αφού έχει πάρει το ΤΜ το πρώτο backup παίρνει μόνο τις αλλαγές και για ό,τι δεν έχει αλλάξει δημιουργεί hard links, πράγμα που είναι πολύ έξυπνο και αντίστοιχo με το κομμάτι των εφαμογών/τραγουδιών για το icloud που θα κάνουν. Δηλαδή αν έχεις 1Τ σκληρό που λες και ας πούμε ότι έχεις 250GB αρχεία μέσα σε αυτό και παίρνεις ένα δίσκο 1Τ για backup..Φαντάσου να έπαιρνες το 1ο σου backup 250GB. Μετά από 1 ώρα θα σου έπαιρνε το 2ο, άλλα 250..σε 4 .ωρες θα είχες γεμίσει το σκληρό σου και μετά θα έγραφε πάνω στα πιο παλιά...ή σε 4 μέρες αν το έχεις αλλάξει να παίρνει μια φορά τη μέρα backup!!! Ενώ τώρα στα έχει πάρει στο 1ο backup τα αρχεία και πχ έχεις μέσα στο Documents ένα Snow Leopard Guide.pdf και πάει να πάρει το δεύτερο backup θα κοιτάξει μέσα στα Documents, υπάρχει το Snow Leopard Guide.pdf;;

Αν ναι βγάζει μια συντόμευση για αυτό το αρχείο από το 1ο backup και δεν το ξανααντιγράφει
Αν όχι δε βγάζει συντόμευση.
Υπάρχει όμως και ένα ακόμα αρχείο, το Lion Guide.pdf, οπότε και το αντιγράφει στο backup σου

Με αυτό το τρόπο (ειδικότερα δε αν δεν έχεις αλλάξει κανένα αρχείο μεταξυ 1ου και 2ου backup) το 2ο backup θα πιάνει μηδαμηνό χώρο εφόσον θα είναι μόνο συντομεύσεις!!!

Από εκεί και περά ο ελάχιστος σκληρός που μπορείς να πάρεις είναι 1Τ, έτσι ώστε στη χειρότερη των περιπτώσεων που τον έχεις φουλ, να μπορεί να τον πάρει backup. Τώρα όσο μεγαλύτερο σκληρό πάρεις τόσο πιο παλιά backup θα σου κρατάει (γιατί όταν γεμίσει γράφει πάνω από τα πιο παλιά). Και εγώ σου συνιστώ λοιπόν 2Τ, εκτός αν δεν παίρνεις όλο το δίσκο backup αλλά επιλεκτικά κάποια folders...

Τελευταία επεξεργασία από: DINFUN, 05/01/2012 - 14:53


#3   pantsos

pantsos

    iPH Elite Poster

  • 2.247 μηνύματα
  • Twitter:@idrserviceca
  • Φύλο: Άντρας
  • Κινητό: iPhone X
  • Tablet:iPad Pro 3rd gen

Δημοσίευση 05/01/2012 - 16:42

Thanks Κωνσταντίνε




Χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 0

0 μέλη, 0 επισκέπτες, 0 ανώνυμοι χρήστες