Μετάβαση στο περιεχόμενο


Φωτογραφία
- - - - -

IDC predicts 300.000 iPhone apps in 2010


  • Παρακαλούμε συνδεθείτε για να απαντήσετε
Θέμα χωρίς απαντήσεις

#1   iPhoneHellas

iPhoneHellas

    iPH Admin

  • 640.961 μηνύματα
  • Twitter:@iphonehellas
  • Φύλο: Άντρας
  • Κινητό: iPhone 6 Plus
  • Tablet:iPad 3 +4G
  • GameCenter:iPhoneHellas

Δημοσίευση 03/12/2009 - 17:37

H εταιρεία ερευνών IDC προβλέπει ότι μέσα στο 2010 ο αριθμός των εφαρμογών στο ΑppStore θα φτάσει τις 300.000.

Πριν ένα χρόνο το AppStore δεν ξεπερνούσε τις 10.000 εφαρμογές. Πριν ένα μήνα ο αριθμός αυτός ξεπέρασε τις 100.000 αποδεικνύοντας την όλο και αυξανόμενη δημοτικότητα της πλατφόρμας της Apple με έναν ετήσιο ρυθμό ανάπτυξης στο 900%

Ισχυρότερος αντίπαλος αναδεικνύεται το Google Android με 75.000 εφαρμογές μέχρι το τέλος του επόμενου χρόνου. Ο λόγος για τον συγκριτικά πολύ χαμηλότερο αριθμό εφαρμογών είναι το ίδιο -θεωρητικά- προτέρημα του Android έναντι του iPhone OS: το πόσο «ανοιχτό» είναι. Οι προγραμματιστές πρέπει να λάβουν υπόψιν τους την πληθώρα συσκευών που υπάρχουν και την συμβατότητα που πρέπει να επιτύχουν, κάτι που αποτελεί αποτρεπτικό παράγοντα για πολλούς. Ωστόσο, το Android θα συνεχίσει να ανεβαίνει και να κερδίζει ολοένα και περισσότερο έδαφος.

Η ίδια εταιρεία προβλέπει ακόμα ότι ο αριθμός των φορητών συσκευών που θα συνδέονται στο ίντερνετ θα υπερβεί κατά πολύ τον αντίστοιχο αριθμό της παγκόσμιας αγοράς των PC στο 2010. Αυτή τη στιγμή υπάρχουν 1.3 δις PC που συνδέονται στο ίντερνετ αλλά τα smartphones αυξάνονται με ρυθμό 2.5% πιο γρήγορο απ 'ότι τα PC. Oι φορητές συσκευές θα αποτελέσουν στρατηγικές πλατφόρμες τόσο στον εμπορικό όσο και στον επιχειρησιακό τομέα.

Το 2010 θα είναι και η χρονιά του αναμενόμενου tablet της Apple με οθόνη ανάμεσα στις 8 και 10 ίντσες και λειτουργικό πιο κοντά σε ένα iPod touch απ' ότι σε ένα Mac.

H συσκευή θα χρησιμοποιείται για ταινίες, παιχνίδια, σερφάρισμα και ως e-book reader. Εξαιτίας αυτής της λειτουργικότητας το tablet θα κατακτήσει σημαντικό μερίδιο της αγοράς. Σημειώνεται, επίσης, ότι και η Microsoft αναμένεται να κυκλοφορήσει την δικιά της πρόταση. To Gizmodo είχε κυκλοφορήσει την είδηση πριν μερικούς μήνες. Τότε, το προϊόν είχε την κωδική ονομασία "Courier".

[via Brainstorm Tech - AppleInsider]
Behind the Scenes...

Ad

Ad

Team
iPhoneHellas
3,1416 μηνύματα
Twitter: @android
Φύλο: Όπως το δει κανείς
Κινητό: Android
Tablet: Για τα κουνούπια

Γιατί να γίνετε μέλη;



Χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 0

0 μέλη, 0 επισκέπτες, 0 ανώνυμοι χρήστες