Μετάβαση στο περιεχόμενο


Φωτογραφία
- - - - -

Ολίγα ερωτήματα, "πρωτάρη Apple-άκια".


  • Παρακαλούμε συνδεθείτε για να απαντήσετε
229 μηνύματα σε αυτό το θέμα

#226   spiros23

spiros23

    iPH Guru

  • 9.284 μηνύματα
  • Φύλο: Άντρας
  • Κινητό: iPhone X
  • Tablet:iPad

Δημοσίευση 04/03/2013 - 16:28

Ναι, δεν διαφωνώ.
Είναι απλό και αυτοματοποιημένο. Πχ. ο μικρός πιτσιρικάς ο ανιψιός μου, έμαθε το iPad να "το παίζει στα δάκτυλα" απ' τα 4 του - σε αντίθεση μ' ένα αντίστοιχο "tablet-PC" HP που 'χε αρχικά η αδερφή μου.
Όμως...! Όταν θες να κάνεις customize ή απλά να διαχειριστείς ΕΣΥ ΟΠΩΣ ΘΕΣ (κι όχι όπως "ορίζει" η Apple/iOS), τότε αναγκαστικά πρέπει να "ενταχθείς" στη "φιλοσοφία" της και όχι να ψαχουλέψεις να το κάνεις όπως πραγματικά θες.
Πράγμα που για άλλους είναι λογικό ή αποδεκτό, για μένα είναι απαράδεκτο - όσο αφορά ότι ΑΓΟΡΑΖΕΙΣ ΕΝΑ ΜΗΧΑΝΗΜΑ, ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΑ-ΔΙΚΟ ΣΟΥ και άμα γουστάρεις να κάνεις μια διαδικασία έτσι όπως θες, θα έπρεπε να σε αφήνει να το κάνεις.

Δεν αντιλέγω ότι ΛΟΓΙΚΑ έχω (ακόμα!) μείνει στην νοοτροπία των Windows, αφού (δυστυχώς) αυτά χρησιμοποιώ.
Όμως αυτό που λέγω, είναι εύλογο και λογικό - άσχετα "Windows vs Apple". Δηλαδή, δεν θέλω βρε αδερφέ να τα βάλω όλα σ' ένα φάκελο και ΜΟΝΟ ΕΤΣΙ να συγχρονιστούν όλα τα αρχεία μου. Δεν θέλω ΜΟΝΟ στην "default library" να πάνε, θέλω να τα βάλω όπου μ' αρέσει. Δεν θέλω να 'χει ΜΟΝΟ 5-6 SMS notification sounds και να πρέπει να ...κάνεις rename τα δικά σου και να τα αντικαταστήσεις! Μ' αρέσουν της Apple αλλά θέλω ΚΑΙ τα δικά μου ΜΑΖΙ, ΟΛΑ μαζί! Κακό είναι;;;

Αυτά τα issues εννοώ, φίλε μου.
Με ενοχλεί που η Apple "καθοδηγεί" τους users. Δεν τους δίνει ένα (ΦΟΒΕΡΟ!) προϊόν και να τους πει "παίδες, πάρτε το κορυφαίο λειτουργικό/υπολογιστή/κινητό και παίξτε, διασκεδάστε, κάντε ό,τι σας αρέσει"... Όχι, Αντιθέτως, τους τα παρέχει αυτά τα (φοβερά) προϊόντα αλλά τους λέει "ναι μεν, αλλά θα το λειτουργείς ΕΤΣΙ ΟΠΩΣ ΕΓΩ σου λέω". Είναι σαν να παίρνεις πχ. ένα Honda Sivic και να σου λέει "ΜΟΝΟ ΑΥΤΟ το ζαντολάστιχο θα βάλεις πάνω"!

Lupus με όλη την καλή διάθεση όμως θα σου πω ότι αν θες να κάνεις αυτά που λες τότε μάλλον λάθος συσκευή έχεις διαλέξει..
Και στο λέω και από προσωπική εμπειρία πλέον αφού μετά από χρόνια, τους τελευταίους μήνες κάνω παρέα & με ένα galaxy S3.
Η apple καλώς ή κακώς έχει θέσει αυτούς τους "κανόνες" και δύσκολα μπορείς να μην τους ακολουθήσεις. Μπορείς να κάνεις αρκετά πράγματα μέσω jailbreak, αλλά χωρίς αυτό σχεδόν τίποτα παραπάνω.
Όπως σου έγραψα όμως παραπάνω αλλά σου έγραψε και ο nsxbass από πάνω, όλα μια συνήθεια είναι και αν το καλοσκεφτείς το iTunes είναι μια φοβερή ιδέα που ναι μεν πρέπει να εξελιχτεί και να αλλάξει σε κάποια πράγματα, αλλά μέσα εκεί μπορείς να έχεις σχεδόν τα πάντα τα οποία συγχρονίζοντας περνάς στις συσκευές σου πολύ απλά & γρήγορα.

Ad

Ad

Team
iPhoneHellas
3,1416 μηνύματα
Twitter: @android
Φύλο: Όπως το δει κανείς
Κινητό: Android
Tablet: Για τα κουνούπια

Γιατί να γίνετε μέλη;

#227   lupushegemonia

lupushegemonia

    iPH Addict

  • 894 μηνύματα

Δημοσίευση 04/03/2013 - 19:11

Καλώς ή κακώς, να το ξαναγράψω για δισεκατομμυριοστή φορά..., ΤΟ ΚΙΝΗΤΟ ΤΟ ΠΗΡΑ ΛΟΓΟ iOS games developing που κάνω!!!!!
Και δεν μπορώ να 'χω πχ. ΚΑΙ το Galaxy S3 ΚΑΙ το iPhone στην τσέπη μου ή να κυκλοφορώ με... σχολική τσάντα, για να 'χω μέσα όλα τα κινητά/γκάτζετς κτλ.
Επίσης, τα Android τα ΜΙΣΩ!!!... Εάν ήθελα Android, έμενα στο HD2 μου, που έτρεχε (μαζί με τα WinMo6.5)... ταυτόχρονα... ΤΕΣΣΕΡΑ λειτουργικά (μαζί φυσικά και Android)! Δεν θέλω να πάω απ' το ένα άκρο στο άλλο, από ένα "ΚΛΕΙΣΤΟ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΚΟ" (iOS) σ' ένα "τσίρκο"- Open Sourse λειτουργικό, που ο πάσα ένας (εταιρεία) το κάνει "τουτάνα" και το φτιάχνει όπως γουστάρει!
Ούτε να 'χω ΕΝΑ ΚΑΡΟ aspect ratios με τα ΑΠΕΙΡΑ διαφορετικά Android κινητά!
(Το βλέπω και στην δουλειά, που για iOS φτιάχνω ΤΡΕΙΣ διαφορετικής ανάλυσης εικόνες-background για μια εφαρμογή, ενώ για το Android κάνω καμιά... 10ριά!!! Και πρέπει να ΠΡΟΣΑΡΜΟΖΩ τα πάντα στην οθόνη, ανάλογα με το ratio!)

Εάν έπρεπε να επιλέξω κάτι ΚΑΘΑΡΑ λόγο "user experiance", θα 'θελα γρήγορα σαν το iOS... WinMo6.5! Με τα WinMo6.5 (και το User Interface που είχαν - είχα βέβαια το "manila 3D sense" με το HD2 μου), ήταν ΑΚΡΩΣ φιλικότατα στον χρήστη.

Επίσης, δεν είπα "δεν πρέπει να ακολουθήσω τους Apple κανόνες", απλά σχολιάζω την ΞΕΡΟΚΕΦΑΛΙΑ ΤΟΥΣ! Βασικά, απ' ό,τι αντιλαμβάνομαι, παίρνουν ως "γνώμονα" τον μέσο-χρήστη-φανατικό Apple (που 'ναι πιτσιρικαρία και κοπελιές), που ΔΕΝ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑΙ για τέτοιου είδους χρηστικότητα, αλλά να 'χουν "αυτοματοποιήσεις" και ευκολίες βασικά στο σερφάρισμα και social media.
Απλά λέω πως, οι ΣΟΒΑΡΟΙ χρήστες του "Μήλου" (όσους ξέρω και πχ. τον Moderator εδώ, τον Νίκο), ΟΛΟΙ ΜΑ ΟΛΟΙ καταφεύγουν σε... JB!!!
"Τυχαίο; ΔΕΝ νομίζω"!

Όσο για το iTunes, φοβερή ιδέα είναι! Ποιός διαφωνεί; Απλά θέλω να 'χω ΠΛΗΡΗΣ ελευθερία και έλεγχο ΕΓΩ, όχι όπως "ορίζει" η Apple.
Αυτός ήταν ανέκαθεν και ο λόγος (μαζί με την τιμή!) που δεν έχω ΤΟΟΟΟΟΟΣΑ χρόνια (15+ χρόνια επαγγελματίας είμαι) αγοράσει Apple υπολογιστή. Ενώ γνωρίζω τις φοβερές δυνατότητές του (σε σχέση με τα "διαβολοΠαράθυρα"), εντούτοις θέλω να 'χω ΠΛΗΡΗ ΕΛΕΓΧΟ του μηχανήματός μου που ΕΓΩ ΠΛΗΡΩΣΑ ΕΝΑ ΚΑΡΟ ΛΕΦΤΑ - δεν μου το... χάρησε η Apple πχ. Αν μου... χάριζε η Apple ένα κινητό ή έναν Mac, ΕΥΧΑΡΙΣΤΩΣ να 'χα "τυφλή υποταγή" σ' ό,τι πρόσταζε.

Εν πάσει περιπτώσει... ζήτω το JB! Με JB, το "Mήλο" γίνεται από... ΚΟΜΠΛΕΞΙΚΟ κινητό, σε κινητάρα!

Τελευταία επεξεργασία από: lupushegemonia, 04/03/2013 - 19:14


#228   nsxbass

nsxbass

    iPH Guru

  • 9.378 μηνύματα
  • Twitter:@n1ckstrat
  • Φύλο: Άντρας
  • Κινητό: iPhone XS Max
  • GameCenter:nsxbass

Δημοσίευση 04/03/2013 - 22:22

Μόνος σου μέσα στα λεγόμενά σου δίνεις την απάντηση.

Θεωρείς ένα "τσίρκο"- Open Sourse λειτουργικό, που ο πάσα ένας (εταιρεία) το κάνει "τουτάνα" και το φτιάχνει όπως γουστάρει!" το Android και από την άλλη ζητάς πλήρη ελευθερία στο iOS.

Σκέψου ότι αυτή η πλήρης ελευθερία μπορεί να έκανε "τσίρκο" και το iOS...

#229   lupushegemonia

lupushegemonia

    iPH Addict

  • 894 μηνύματα

Δημοσίευση 04/03/2013 - 22:28

Βαριέμαι ρε συ φίλε να επαναλαμβάνομαι...
ΔΕΝ ΟΜΙΛΩ για το ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΚΟ (IOS), αλλά για το USER EXPERIANCE που δεν σ' αφήνουν να δουλέψεις όπως γουστάρεις το κινητό σου - και σε οδηγούν με "κλειστά μάτια" σε JB!

Αυτό εννοώ.

Εν πάσει περιπτώσει, κακώς έφυγε ΟΦ-ΤΟΠΙΚ η παρούσα συζήτηση. Δεν άνοιξα εδώ το τόπικ για διαξιφισμούς, αδιαφορώ για δαύτους - δεν είναι και της ηλικίας μου. Σαρανταδύο ετών, δεν θα κάτσω σαν 18χρονο να τσακώνομαι για το iOS!

#230   nsxbass

nsxbass

    iPH Guru

  • 9.378 μηνύματα
  • Twitter:@n1ckstrat
  • Φύλο: Άντρας
  • Κινητό: iPhone XS Max
  • GameCenter:nsxbass

Δημοσίευση 04/03/2013 - 22:39

Κανείς δεν μάλωσε.

Σου είπαμε απλά το τι παίζει και προσπαθούμε να σου εξηγήσουμε την φιλοσοφία της Apple.

Και επειδή παρεξήγησες αυτό που είπα πριν, εγώ δεν σου είπα ότι είσαι προσκολλημένος στα Windows αλλά στα Windows Mobile.

Και όσο να πεις εκεί είναι πολύ διαφορετικά τα πράγματα.

Μετά από κανά δύο μήνες θα το συνηθίσεις και το iTunes.

Κατά τη γνώμη μου ήταν ΜΕΓΑ λάθος που μετά από μόλις λίγες ημέρες επαφής με το iOS προχώρησες σε JB.

Πρώτα έπρεπε να περάσεις λίγους μήνες με το iOS "μαμά", να μάθεις τη φιλοσοφία του, το πως λειτουργεί το iTunes και τα πάντα και μετά να προχωρήσεις στο jb.

Ένα ένα βήμα τη φορά όχι όλα μαζί. Πρώτα περπατάμε και μετά τρέχουμε.




Χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 0

0 μέλη, 0 επισκέπτες, 0 ανώνυμοι χρήστες