Μετάβαση στο περιεχόμενο


Φωτογραφία
* * * * - 4 ψήφοι

[Solved] ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΠΡΟΣ: Plaisio computers, Vodafone, Apple


  • Παρακαλούμε συνδεθείτε για να απαντήσετε
98 μηνύματα σε αυτό το θέμα

#1   bezoss

bezoss

    iPH Enthousiast

  • 409 μηνύματα
  • Φύλο: Άντρας
  • Κινητό: iPhone 7
  • Tablet:iPad mini Retina

Δημοσίευση 06/09/2013 - 19:14

Κοινοποίηση προς:

1.Plaisio computers
2.Vodafone
3.Arvato Teleservice
5.ΙΝΚΑ
6.Συνήγορο του καταναλωτή
7.Ευρωπαικό Κέντρο καταναλωτή
8.Γενική Γραμματεία Καταναλωτή.

Στις 05.09.2013 αγόρασα από το κατάστημα του Πλαισίου από το The Mall Athens στο Μαρούσι ένα κινητό τηλέφωνο Αpple Ιphone 4s.
Το κινητό είχε γίνει παραγγελία την Πέμπτη 29.08.2013 από το κατάστημα του Περιστερίου αν δεν κάνω λάθος γιατί δεν υπήρχε στο κατάστημα του Αμαρουσίου. Μπαίνοντας σπίτι προσπαθώ να ανοίξω το τηλέφωνο αλλά δεν άνοιγε. Μου φάνηκε πολύ παράξενο για καινούριο τηλέφωνο γιατί αυτά δεν έρχονται ποτέ ξεφόρτιστα. Σκέφτηκα ότι επειδή το τηλέφωνο είναι παλιό ίσως να έχει μείνει πολύ καιρό στο κουτί του και έτσι να είχε εξαντληθεί η μπαταρία.
Το συνδέω λοιπόν στον φορτιστή και κάνω τηλέφωνο στο Plaisio να μιλήσω με την κοπέλα που μου το πούλησε και μου είπε ότι το έχει ξανακούσει αυτό για iphone ενώ ψάχνοντας στο Internet δεν βρήκα τίποτα παρά μόνο 2-3 μεμονωμένα περιστατικά…(λίγο σπάνιο για κινητό που πουλάει σαν ζεστό ψωμί)
Τα προσπερναω αυτά, τις μέρες που περνάνε χρησιμοποιώ το κινητό από το οποίο είμαι απόλυτα ευχαριστημένος μέχρι το βράδυ της Τρίτης 03.09.2013 όπου προσπαθώ να βγάλω φωτογραφιές με χαμηλό φωτισμό και με φλας.
Όλες οι φωτογραφίες βγαίνανε θολές και με μπλέ σημάδια και γενικά σαν να τύφλωνε την κάμερα το φλας.
Μπαίνω σπίτι αργά το βράδυ googlarw λίγο το φαινόμενο διαβάζω ότι δεν είναι φυσιολογικό (παρά μόνο αν το κινητό έχει ζελατίνα προστασίας ή θήκη)
Αφαιρώ και τα 2, και κάνω το τεστ. Συνεχίζει το ίδιο αποτέλεσμα.
Ξημερώνει Τετάρτη 04.09.2013 όπου βγάζω φωτογραφία με φως ημέρας αλλά βάζοντας πάλι φλας. Το αποτέλεσμα ίδιο. Όπου λέω κάτι πάει στραβά και συμβουλεύομαι φίλους που έχουν το ίδιο κινητό.
Τηλεφωνώ ο ίδιος στο service του Πλαισίου ξέροντας ότι δεν κάνουν doa στα iphone Και ρωτάω που μπορώ να πάω για service το κινητό μου.
Μου απαντάνε να το πάω στην arvato teleservice.
Γυρνάω από την δουλειά, κάνω τα απαραίτητα backup και την Πέμπτη 05.09.2013 στέλνω τον πατέρα μου με το κινητό στην arvato γιατί εγώ δούλευα.
Λόγω ότι είχα γνωρίσει μια από τις 2 κοπέλες της υποδοχής σε ένα σεμινάριο στέλνω τον πατέρα μου σε αυτήν. Παραλαμβάνει το κινητό και την παρακαλεί επειδή το τηλέφωνο είναι τόσο καινούριο να του ρίξουν μια ματιά κατ’εξαίρεση εκείνη την στιγμή.

Αφήνει λοιπόν το κινητό και σημειώνεται ότι βγάζει θολές φωτογραφίες. Σε 2 ώρες περίπου δέχομαι τηλέφωνο….ΕΔΩ ΑΡΧΙΖΕΙ ΜΙΑ ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΣΟΚΑΡΙΣΤΙΚΗ.
Η κοπέλα με ρωτάει αν έχω σπάσει το κινητό μου? (Σημειωτέων το κινητό ήταν μέσα σε 2 θήκες και δεν είχε πέσει ποτέ κάτω . ήταν αψεγάδιαστο)

Της λέω να μου εξηγήσει τι ακριβώς συμβαίνει..γιατί δεν καταλαβαίνω απολύτως τίποτα.
Μου λέει Γιώργο που έχεις πάει το κινητό σου? Τι σου έχουν κάνει?
Συνεχίζω να μην καταλαβαίνω τίποτα…
Μου λέει λοιπόν ότι το καπάκι της πλάτης ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΥΘΕΝΤΙΚΟ.
ΟΤΙ ΛΕΙΠΕΙ ΒΙΔΑ ΣΤΟΝ CONNECTOR ΤΗΣ ΜΠΑΤΑΡΙΑΣ
KAI OTI TO ΕΛΑΣΜΑ ΤΗΣ ΓΕΙΩΣΗΣ ΕΙΝΑΙ ΣΠΑΣΜΕΝΟ

Μου λέει ότι το μη αυθεντικό καπάκι έχει μια ζελατίνα από μέσα και δεν έχει αφαιρεθεί και γιαυτό έβγαιναν έτσι οι φωτογραφίες.

Επιμένω ότι μου κάνει πλάκα, και την παρακαλώ αν μπορώ να τα πάρω όλα αυτά γραπτώς. Μου λέει φυσικά και κλείνουμε.

Το απόγευμα γυρνώντας από την δουλειά πάω μαζί με τον πατέρα μου στην Plaisio computers και ζητάω να δω τον υπεύθυνο του καταστήματος.
Του εξηγώ λοιπόν τι συμβαίνει. Με ρωτάει που το πήγα και γιατί .
Του λέω ότι έχω ακούσει για ανακατασκευασμένα τηλέφωνα και μου λέει ότι δεν φέρνουν τέτοια τηλέφωνα και με ρωτάει αν το τηλέφωνο ήταν σφραγισμένο.
Του εξηγώ ότι το τηλέφωνο ήταν σφραγισμένο με ναυλον, και είχε πάνω αυτοκολλητάκι Vodafone.

Κάνει κάποια τηλέφωνα και μου ζητάει να αφήσω το τηλέφωνο μου εκεί ώστε να το ερευνήσουν.

Φυσικά ζήτησα να μιλήσω με τον διευθυντή του καταστήματος ο οπόιος ήρθε μετά από 30 λεπτά περίπου. Το όνομα του Νέτης Παναγιώτης.
Εξηγήσαμε και σε αυτόν τα ίδια και μου είπε να πάρω το τηλέφωνο μου, και θα με πάρει τηλέφωνο αύριο Παρασκευή το αργότερο μέχρι τις 2 το μεσήμερι.
Μέσα στην συζήτηση μας ρώτησε αν πήγαμε οι ίδιοι το τηλέφωνο στην arvato και μας είπε ότι δεν είναι το service τους αυτό.
Απαντήσαμε ότι από το πλαίσιο μας έστειλαν εκεί και του είπα ότι κανένας τεχνικός τους δεν ανοίγει τα iphone. Και  ότι αν πήγαινα ο ίδιος το κινητό στο Μαρούσι θα το στέλνανε στην arvato και γω θα έμενα χωρίς κινητό για μέρες.

Μας απάντησε πάλι ότι δεν είναι το service του πλαισίου λες και είχε σημασία, αφού το τηλέφωνο θα κατέληγε εκεί.
Βγήκε φωτοτυπία ο έλεγχος του τεχνικού της arvato και φυσικά η απόδειξη μου και ελέχθηκε αν το τηλέφωνο έχει το ίδιο Imei με το κουτί του .

Αρνήθηκα να κρατήσω το τηλέφωνο, και μου ζήτησε να το αφήσω στο service όπου βγήκανε και φωτογραφίες με την κατάσταση του full package.

Ημέρα Παρασκεύη 06.09.2013
Μέχρι τις 2 δεν με είχε πάρει κανείς τηλέφωνο, καλώ τον κύριο Νέτη και μου λέει επειδή έχω δεύτερη γραμμή θα σας πάρω εγώ και κλείνουμε.
2μισι δέχομαι κλήση από τον κύριο Βασιλειάδη Λεωνίδα (από το τεχνικό τμήμα )και όχι από τον κύριο Νέτη όπως μου υποσχέθηκε.
Ο κύριος Βασιλειάδης μου είπε ότι επικοινώνησε με την arvato χωρίς να καταφέρει να τους βρεί και ότι ζήτησε με email φωτογραφίες από το εσωτερικό του κινητού.
Καλώς λέω μπορώ να επικοινωνήσω και γω ο ίδιος γιατί δεν θέλω να καθυστερήσουμε? Μου λέει φυσικά.
Επικοινωνώ με  το τηλεφωνικό κέντρο της arvato Και ζητάω αν είναι εφικτό να λάβω αυτές τις φωτογραφίες στο email μου.
Άκρως εξυπηρετική η κυρία Πατρώνη Θεοδώρα μέσα σε λίγα λεπτά μου στέλνει τις φωτογραφίες,
Καλώ πάλι τον κύριο Βασιλειάδη και ζητάω email για να προωθήσω τις φωτογραφίες. Και του λεω ότι μέσα σε 5 λεπτά εξυπηρετήθηκα καλώντας ο ίδιος. Μου λεει να τις στείλω.

Καλώ πάλι τον κύριο Νέτη και του λέω ότι δεν με κάλεσε. Μου απάντησε ότι θα με καλούσε τεχνικός και ότι θέλει τις φωτογραφίες. Απάντησα ότι τις έχουν στα χέρια τους. Μου είπε ότι πρέπει να μιλήσουν με την arvato για να μάθουν πως ακριβώς συνέβη ότι είχε συμβεί μέσα στο κινητό.
Λες και στην arvato θα κάνανε τον detective ή ότι θα μυρίζαν τα νύχια τους για το πώς έγινε.

Του είπα ότι η ώρα είναι 3μισι, ότι στις 4 κλείνει η arvato Και απάντηση απαιτώ σήμερα.
Μου είπε ότι θα με καλέσουν σήμερα αλλά ότι πιθανόν δεν θα πάρω την απάντηση που θέλω.
 

Δέχομαι κλήση πάλι από τον Κύριο Βασιλειάδη και μου λένε ότι δεν μπορούν να κάνουν τίποτα και το ζητάω γραπτως στο email Μου.

Μου ζητάει να πάω να παραλάβω το τηλέφωνο μου και κλείνουμε.

ΚΑΙ ΑΝΑΡΩΤΙΕΜΑΙ ΑΝ ΤΟ ΚΑΠΑΚΙ ΕΣΩΤΕΡΙΚΑ ΔΕΝ ΕΙΧΕ ΖΕΛΑΤΙΝΑ και το τηλέφωνο έβγαζε φωτογραφίες χωρίς πρόβλημα…
Αν περνάγαν μήνες και πήγαινα στο service μια μέρα με ένα άλλο πρόβλημα και θα μάθαινα ότι λείπει βίδα, ότι έχει μπει ξένο χέρι, ότι είναι σπασμένο εσωτερικά και ότι το καπάκι δεν είναι αυθεντικό?

Και ακόμα και αν μου έδιναν καινούριο τηλέφωνο θα έπρεπε να το πάω σφραγισμένο να το ανοίξουν στην arvato Να μου κάνουν τεχνικό έλεγχο???

ΕΙΝΑΙ ΑΔΙΑΝΟΗΤΟ αυτό που συμβαίνει. Νιώθω ότι με έχουν κοροιδέψει και δεν ξέρω που να βρώ το δίκιο μου καθώς κανεις δεν παίρνει την ευθύνη και το Πλάισιο πετάει το μπαλάκι στην Vodafone Και η Vodafone στην apple.

Είναι κομικοτραγικό να εκτίθεται ένα κατάστημα έτσι, με αυτό τον τρόπο και να μην κάνει τίποτα.
Είναι ανήκουστο αυτό που ζω και που μου συμβαίνει. Ξεκινάει μια απίστευτη ταλαιπωρία. Μένω φυσικά χωρίς κινητό τηλέφωνο. Και κατά 600 ευρώ λιγότερα στην τσέπη μου και με απάντηση ότι το τηλέφωνο μου είναι εκτός εγγυήσης…και γιατί όλα αυτά?
Επειδή δε το πήγα από την πρώτη μέρα να γίνει έλεγχος και επειδή δεν θα μου πέρναγε από το μυαλό όλη αυτή η ιστορία.

έτσι απλά. Τα σχόλια δικά σας. Και προσοχή στις αγορές σας για ένα κινητό χωρις αντιπροσωπεία και με μηδενική υποστήριξη.



Ad

Ad

Team
iPhoneHellas
3,1416 μηνύματα
Twitter: @android
Φύλο: Όπως το δει κανείς
Κινητό: Android
Tablet: Για τα κουνούπια

Γιατί να γίνετε μέλη;

#2   Manousos1994

Manousos1994

    iPH Contributor

  • 1.596 μηνύματα
  • Φύλο: Άντρας
  • Κινητό: iPhone X

Δημοσίευση 06/09/2013 - 19:21

Έχει χαλάσει η πιάτσα φίλε μου......Να κάνεις καταγγελία στον συνήγορο του καταναλωτή....Αν έχεις όρεξη, που όπως καταλαβαίνω έχει, να το τραβήξεις όσο δεν πάει...

Καινούριο σφραγισμένο τηλέφωνο πήρες σαν καταναλωτής και μάλιστα πανάκριβο....Πως να σου περάσει απο το μυαλό οτι θα συμβεί αυτό ?????? Και στην τελική όταν αγοράζουμε κάτι που είναι ΚΑΙΝΟΥΡΙΟ για ποιον Π**** λόγο να πας να το κοιτάξουν ??????? 


Το πτυχίο μου αντί για βαθμό θα γράφει "Επιτέλους" !!!

#3   iJohnNic

iJohnNic

    iPH Contributor

  • 1.673 μηνύματα
  • Φύλο: Άντρας
  • Κινητό: iPhone 5

Δημοσίευση 06/09/2013 - 19:25

Κοίτα τι συμβαίνει ρε σείς! Σαν δεν ντρέπονται! Αυτό έχω να πώ!

 

Κρίμα και για εσένα που τώρα έχασες 600 ευρώ και άντε να βρείς το δίκιο σου.

 

Σου εύχομαι να καταφέρεις κάτι και να μην τους αφήσεις έτσι! :/


iOs 7! 


#4   guskoz

guskoz

    iPH Enthousiast

  • 547 μηνύματα
  • Φύλο: Δ/Α
  • Κινητό: iPhone 7
  • Tablet:iPad mini

Δημοσίευση 06/09/2013 - 19:28

Καλά ξεμπερδέματα φίλε και εύχομαι σύντομα να βρεθεί η άκρη και να βρεις το δίκαιο σου.. Δες λίγο τις ημερομηνίες γιατί σε κάποιο σημείο λες πως μέχρι 03.09.2013 δούλευε κανονικά ενώ πριν λες πως αγοράστηκε 05.09.2013.. Όπως και να'χει, δυστυχώς έχω ακούσει από πάρα πολλούς παράπονα για το κακό Aftermarket Service της εν λόγω εταιρείας. Το ίδιο και για την εμπλεκόμενη εταιρεία κινητής.. Δυστυχώς είμαστε πολύ πίσω στα Aftersales στη χώρα μας και είναι κρίμα.. Ειδικά τέτοια εποχή..



#5   tasulm

tasulm

    iPH Addict

  • 673 μηνύματα
  • Twitter:@tasulm
  • Φύλο: Άντρας
  • Κινητό: iPhone 5
  • Tablet:iPad mini
  • GameCenter:tasulm

Δημοσίευση 06/09/2013 - 19:33

επίσης αφού έχεις το ιμει, μπορεις να δεις στη σελίδα της apple πότε ενεργοποιήθηκε για πρώτη φορα.

για δες..

 

iphone αφόρτιστο στο κουτίτ ου είναι σπάνιο φαινόμενο αλλά συμβαίνει.



#6   stevobmw

stevobmw

    iPH Hero

  • 5.082 μηνύματα
  • Φύλο: Άντρας
  • Κινητό: iPhone 6
  • Tablet:iPad mini Retina

Δημοσίευση 06/09/2013 - 19:33

Φιλε σου λεω απο τωρα δεν μπορεις να αποδειξεις τπτ.πρωτον η αρβατο απο μονη της δεν ξερει τα βασικα κ δευτερον ζελατινατο σφραγισμενο εισαι ο πρωτος στον πλανητη που παιζει να λεει κατι τετοιο.δεν αμφισβητω αλλα δεν το πιστευω κιολας.να ηταν demo ανοιχτο κατι αλλοοκ.αλλα ζελατινα δυσκολο.και βασικα δεν ξερεις αν σου εφαγε το γνησιο καπακι καποιος απο την αρβατο.δευτερον και σε εμενα σε καινουριο 4s ελειπε η βιδα και το σιδερακι στην μπαταρια.οποτε φιλε μου ξεκινα αναποδα.απο αρβατο και μετα βλεπεις...αλλα δεν θα βγαλεις ακρη..
iPhoneHellas Quality Test Labs (IHQTL)

#7   alex89

alex89

    iPH Addict

  • 882 μηνύματα
  • Φύλο: Άντρας
  • Κινητό: iPhone X
  • GameCenter:ALEXJRMS

Δημοσίευση 06/09/2013 - 19:35

Φίλε μου είσαι πολυ άτυχος γιατι σου έτυχε αυτή η απίστευτη η ιστορία , αλλα απο την άλλη ωραία καταστήματα έχουμε στην Ελλάδα που δεν μπορούνε να επιδείξουν εξυπηρέτηση και σεβασμό στον καταναλωτή .
Μας βλέπουν σαν ευρώκοροιδα , αγορασες το Κινιτό και έχει προβλημα α δεν ξέρω εγω η βοντα όχι όχι εγω η apple .
Ντροπή τους πράγματα !

#8   pavlossss

pavlossss

    iPH Contributor

  • 1.454 μηνύματα
  • Φύλο: Άντρας
  • Κινητό: iPhone 7

Δημοσίευση 06/09/2013 - 19:35

Αν ξέρεις Αγγλικά και μπορείς να συνεννοηθείς πάρε αύριο (9-5) τηλέφωνο στο ελληνικό τηλεφωνικό

 

κέντρο της Apple και θα ζητήσεις να μιλήσεις με το customer relations της εταιρίας.



#9   atari4

atari4

    iPH Hero

  • 5.327 μηνύματα
  • Φύλο: Άντρας
  • Κινητό: iPhone XS Max
  • Tablet:Άλλο
  • GameCenter:YNWA

Δημοσίευση 06/09/2013 - 19:36

Αποδειξη και κουτι εχουν το ιδιο IMEI; Ειχε το ιδιο ΙΜΕΙ και το iphone;

 

Για βαλτο εδω

 

https://selfsolve.ap...rantyDynamic.do

 

και πες μας τι λεει.


You'll Never Walk Alone


#10   uric

uric

    iPH Enthousiast

  • 408 μηνύματα
  • Φύλο: Άντρας
  • Κινητό: iPhone 6
  • Tablet:iPad Air

Δημοσίευση 06/09/2013 - 19:37

Αν ξέρεις Αγγλικά και μπορείς να συνεννοηθείς πάρε αύριο (9-5) τηλέφωνο στο ελληνικό τηλεφωνικό

 

κέντρο της Apple και θα ζητήσεις να μιλήσεις με το customer relations της εταιρίας.


Τελευταία επεξεργασία από: uric, 06/09/2013 - 19:38


#11   jig

jig

    iPH Elite Poster

  • 2.009 μηνύματα
  • Φύλο: Άντρας

Δημοσίευση 06/09/2013 - 19:39

Αν ξέρεις Αγγλικά και μπορείς να συνεννοηθείς πάρε αύριο (9-5) τηλέφωνο στο ελληνικό τηλεφωνικό

 

κέντρο της Apple και θα ζητήσεις να μιλήσεις με το customer relations της εταιρίας.

Μιλάνε και Ελληνικά :)

 

00800 44145417


ⓜⓘⓚⓔ   ✈︎  Everything you can imagine is real [P²]


#12   stevobmw

stevobmw

    iPH Hero

  • 5.082 μηνύματα
  • Φύλο: Άντρας
  • Κινητό: iPhone 6
  • Tablet:iPad mini Retina

Δημοσίευση 06/09/2013 - 19:39

Παιδια δεν αποδεικνυεται τπτ!τελειωμενη υποθεση.ο λογος του εναντιον του δικου του υπερτερει ο δικος τους!


iPhoneHellas Quality Test Labs (IHQTL)

#13   pavlossss

pavlossss

    iPH Contributor

  • 1.454 μηνύματα
  • Φύλο: Άντρας
  • Κινητό: iPhone 7

Δημοσίευση 06/09/2013 - 19:42

Μιλάνε και Ελληνικά :)

 

00800 44145417

Μιλάνε μέχρι να φτάσει η κλήση σου στο Cork από κει και πέρα όχι...

 

Παιδια δεν αποδεικνειεται τπτ!τελειωμενη υποθεση.ο λογος του εναντιον του δικου του υπερτερει ο διξος τους!

Καλό θα ήταν αν δεν ξέρουμε 100% να μην σχολιάζουμε με τόσο κατηγορηματικό τρόπο.



#14   petros29

petros29

    iPH Hero

  • 4.323 μηνύματα
  • Φύλο: Άντρας
  • Κινητό: iPhone 5S
  • Tablet:iPad 3

Δημοσίευση 06/09/2013 - 19:42

Φίλε απλά αίσχος. Τσέκαρε το ιμέι στο site της apple να δείς πότε ενεργοποιήθηκε για πρώτη φορά το τηλ κάνε και ένα print screen και στο δικηγόρο σου, μη το αφήσεις έτσι. Ασε που μπορεί να σου πάσσαραν κανένα demo.

#15   incognitos

incognitos

    iPH newbie

  • 37 μηνύματα
  • Φύλο: Άντρας
  • Κινητό: iPhone 5
  • Tablet:iPad mini

Δημοσίευση 06/09/2013 - 19:50

Επειδή βλέπω τις μπέρδεψες τις ημερομηνίες.

Δες πρώτα απο όλα πότε έγινε η αγορά του κινητού σου.

Δεύτερον βάζεις το serial number σου εδώ https://selfsolve.ap...rantyDynamic.do  και βλέπεις πότε ενεργοποιήθηκε η συσκευή σου.

Αν δεις οτι όντως ενεργοποιήθηκε την ημέρα που το αγόρασες,δεν γίνεται να έχει εξ αρχής όχι original καπάκι πίσω.

Μετά είναι λαμογιά της Arvato



Ad

Ad

Team
iPhoneHellas
3,1416 μηνύματα
Twitter: @android
Φύλο: Όπως το δει κανείς
Κινητό: Android
Tablet: Για τα κουνούπια

Γιατί να γίνετε μέλη;



Χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 0

0 μέλη, 0 επισκέπτες, 0 ανώνυμοι χρήστες