Μετάβαση στο περιεχόμενο


Φωτογραφία

Ο Prince Kajuku είναι στο AppStore, Αλληλούια!


  • Παρακαλούμε συνδεθείτε για να απαντήσετε
24 μηνύματα σε αυτό το θέμα

#16   DSOdysseas

DSOdysseas

    iPH Enthousiast

  • 470 μηνύματα
  • Φύλο: Άντρας

Δημοσίευση 14/01/2010 - 10:14

οκ, φίλε, δεν παίζεσαι... διάβασα μερικά από τα σχόλιά σου και τις συμβουλές σου και πέθανα! :lol:

+1 από μένα χαλαρά! Καλή συνέχεια!

σήμερα δεν ξέχασα το iPhoni μου οπότε ήταν η πρώτη εφαρμογή της ημέρας η δική σου.. ;)

Ad

Ad

Team
iPhoneHellas
3,1416 μηνύματα
Twitter: @android
Φύλο: Όπως το δει κανείς
Κινητό: Android
Tablet: Για τα κουνούπια

Γιατί να γίνετε μέλη;

#17   PrinceKajuku

PrinceKajuku

    iPH newbie

  • 19 μηνύματα
  • Φύλο: Δ/Α

Δημοσίευση 14/01/2010 - 22:49

σήμερα δεν ξέχασα το iPhoni μου... ;)


Η καλύτερη προσφώνηση της συσκευής που είδα τους τελευταίους 3 μήνες...

#18   PrinceKajuku

PrinceKajuku

    iPH newbie

  • 19 μηνύματα
  • Φύλο: Δ/Α

Δημοσίευση 19/01/2010 - 19:55

Postαρα πριν λίγο στο TechTrench του app μου ένα κειμενάκι (εντάξει, ένα σεντόνι), και μιας και το βρίσκω αρκετά ενδιαφέρον ως ανάγνωσμα (καλά είναι φοβερό, βρίσκω "ενδιαφέροντα ως αναγνώσματα" τα κείμενα που γράφω, έχω ξεφύγει τελείως, είμαι για πολλές σφαλιάρες...) είπα να το ανεβάσω και εδώ:

Οι επίδοξοι iPhone Killers

"Φαίνεται πως οι κατασκευαστές κινητών τηλεφώνων δεν έχουν χωνέψει ακόμα την ήττα που έφαγαν όταν η Apple αποφάσισε να εισέλθει στην αγορά με το iPhone. Έχουν βαλθεί να ξεπεράσουν το “μωρό” του Jobs, και απ΄ ότι φαίνεται δεν πρόκειται να σταματήσουν μέχρι να το πετύχουν. Απο την άλλη βέβαια, παραβλέπουν το γεγονός ότι και η Apple δεν θα κάτσει με σταυρωμένα τα χέρια: το 1975, στον τελικό του Mister Olympia (είναι ο μεγάλος ετήσιος διαγωνισμός των Body Builders) συναγωνίζονταν για την πρωτιά ο Σβαρτσενέγκερ και ο Φερίνιο (για όσους δεν ξέρουν τον Λού Φερίνιο, είναι μια “ντουλάπα” που την δεκαετία του 80 είχε παίξει τον Ηρακλή σε δυο ταινίες της κακιάς ώρας, καθώς και τον Hulk στην ομώνυμη τηλεοπτική σειρά. Επίσης, έκανε μια cameo/ τιμής ένεκεν εμφάνιση στο πρόσφατο Hulk 2, στον ρόλο ενός φρουρού ασφαλείας!). Ο Σβαρτσενέγκερ τελικά πήρε τον τίτλο, και ο Φερίνιο ήρθε τρίτος. Απογοητευμένος ο Φερίνιο στα αποδυτήρια, πάει ο Σβαρτσενέγκερ να τον παρηγορήσει (!) και του λέει “αν είχες 6 μήνες προετοιμασίας ακόμα, θα με είχες νικήσει”. Και πάνω που πάει να σκάσει χαμόγελο ο Φερίνιο, του λέει ο Σβαρτσενέγκερ: “Απο την άλλη όμως, σε αυτους τους 6 μήνες θα είχα προπονηθεί και εγώ περισσότερο, οπότε...”. Μετά την (6η συνεχόμενη) νίκη του ο Σβαρτσενέγκερ δήλωσε πως αποσύρεται οριστικά απο το διαγωνισμό... μέχρι που το 1980, καθώς γύριζε το Conan, του ήρθε η ιδέα να πάρει μέρος στον διαγωνισμό για 7η φορά. Και πήρε τον τίτλο για 7η φορά...

Οι παραλληλισμοί νομίζω είναι άμεσοι. Είναι λες και όλοι βρίσκονται έξι μήνες πίσω απο την Apple, και ας βγάζουν σούπερ μηχανάκια. Οι επίδοξοι iPhone Killers είναι πολλοί, αλλά κανείς δεν φαίνεται να κατακτά τον τίτλο. Το hype για την επικείμενη κυκλοφορία του Nexus One ήταν τεράστιο, αλλά μετά την πρώτη εβδομάδα, όταν άρχισαν να κάνουν την εμφάνιση τους αναφορές για διάφορα προβλήματα, καθώς και οι αριθμοί των πωλήσεων (μόλις 20 χιλιάδες κομμάτια), το πράγμα άρχισε να καταλαγιάζει. Το Nexus One είναι πράγματι μια πολύ καλή συσκεύη, και σε πολλά σημεία υπερέχει του iPhone, αλλά iPhone Killer δεν είναι σε καμία περίπτωση. Και υπάρχουν 5 σημαντικοί λογοι για αυτό.

1.
Τo Nexus One δεν διαθέτει multitouch (ξέρετε, pinch to zoom, swipe, multi-finger gestures κλπ). Και το multitouch τυγχάνει να είναι σήμα κατατεθέν του iPhone, ένα απο τα χαρακτηριστικά του που το κάνει τόσο μοναδικό. Μπορεί βέβαια το single-touch του Νexus One να λειτουργεί άψογα, αλλά όπως και το κάνουμε είναι άλλο πράγμα να έχεις gesture controls με 2 ή 3 δάχτυλα. Και όταν ξέρεις ότι το multitouch είναι βασικό κομμάτι της επιτυχίας του iPhone, είναι μεγάλο ρίσκο να το αφήσεις απέξω απο την δική σου συσκευή όταν επιδιώκεις να λάβεις τον τίτλο του iPhone Killer.

2.
Μέχρι τα τέλη του 2009, είχαν πουληθεί παγκοσμίως περισσότερα απο 220 εκατομύρια συσκευές iPod. Κοινώς, μιλάμε για το MP3 player με τις μεγαλύτερες πωλήσεις ever. Και το iPhone πέραν όλων των άλλων, είναι και iPod. Εντάξει, και το Nexus One μπορεί να φορτωθεί με μουσική και να παίξει MP3. Το iPod όμως είναι... iPod. Είναι πλέον συνώνυμο του φορητού MP3 player. Υπάρχουν τα iPod και οι κλώνοι του, period. Πέραν τούτου, το iPod (και κατά συνέπεια και το iPhone) είναι τμήμα ενός ολόκληρου οικοσυστήματος με αξεσουάρ, λογισμικό και συστήματα ήχου. Βάλτε τώρα και το Genius Mixes μαζί με το Voice Control, και έχετε ένα πολύ ωραίο πακετάκι που όμοιο του δεν έχει το Nexus One.

3.
Και φυσικά υπάρχει και το ζήτημα των διαθέσιμων εφαρμογών. Το Android Market πρέπει να έχει γύρω στις 20 χιλιάδες διαθέσιμες εφαρμογές επι του παρόντος. Το AppStore έχει 5 φορές περισσότερες. Τo AppStore έχει σαρώσει τα πάντα, και οι developers κάνουν ουρές για να πάρουν έγκριση για την εφαρμογή τους. Δεν λέω, προφανώς το Android Market έχει ακόμα πολύ δρόμο μπροστά του, αλλά η δυναμική του AppStore δεν φαίνεται να περιορίζεται ούτε στο ελάχιστο.

4.
Εκτός απο iPod και τηλέφωνο, το iPhone τείνει να εξελιχθεί και σε παιχνιδομηχανή πρώτης γραμμής. Όλοι οι μεγάλοι κατασκευαστές παιχνιδιών βγάζουν (σοβαρούς) τίτλους τον έναν μετά τον άλλο για την πλατφόρμα του ιiPhone. Και το σημαντικότερο: βγάζουν λεφτά απο αυτό. Απο την άλλη, τα πράγματα δεν φαίνονται τόσο ρόδινα για το Nexus One και το Android. Η Gameloft πρόσφατα ανακοίνωσε ότι μειώνει τις επενδύσεις τις για την πλατφόρμα του Android, ακριβώς επειδή δεν κερδίζουν αρκετά χρήματα ώστε να συνεχίσουν να επενδύουν σε αυτή την πλατφόρμα, κάτι που προφανώς δεν ισχύει για την πλατφόρμα του iPhone.

5.
Υπάρχει φυσικά και το θέμα του Hardware. Η Google είναι καινούργια σε αυτό το χώρο. Μπορεί να ξέρουν απο Web και απο software, το hardware όμως είναι κάτι διαφορετικό. Και μιας και αυτή είναι η πρώτη τους προσπάθεια στον χώρο, είναι λογικό να υπάρχουν προβλήματα. Ίσως αυτός να είναι εντέλει και ο λόγος για τον οποίο η είσοδος του Nexus One στην αγορά να ήταν τόσο χλιαρή. Απο την άλλη τώρα, έχουμε την Apple, που έχει κάνει όνομα στον χώρο εξαιτίας των, πανάκριβων ομολογουμένως, αλλά κατασκευαστικά άρτιων συσκευών της. Παίρνεις το iPhone και ξέρεις ότι θα πρέπει να είσαι πολύ (μα πολύ) γκαντέμης για να σου παρουσιάσει πρόβλημα. Θα ήταν βέβαια κρίμα να μην αναγνωρίσουμε στην Google ότι έχει κάνει καλή δουλειά με το Nexus One: έχει πανίσχυρο επεξεργαστή, μεγαλύτερη οθόνη, την τελευταία έκδοση του Android, καλύτερη κάμερα, καλό browser, voice control που δουλεύει σχεδόν με κάθε εφαρμογή της συσκευής, και τεχνολογία μείωσης θορύβου. Είναι όμως όλα αυτά αρκετά για να κερδίσει τις εντυπώσεις απέναντι στο iPhone; καλώς ή κακώς, όχι. Το Nexus One δεν είναι iPhone Killer, ή τουλάχιστον δεν είναι επι του παρόντος...

Και πάνω εκεί που είχαμε μείνει με την πικρή γεύση της χλιαρής πορείας του Nexus One, έρχεται ένας ακόμα επίδοξος iPhone Killer: το Xperia X10. Είναι λες και εχουν συνενοηθεί όλοι οι αντίπαλοι της Apple και βγάζουν πλέον smartphones με οθόνες μεγαλύτερες των 3.5 ιντσών. Δεν ξέρω πως την έχουν δεί τη δουλειά, αλλά μου δίνουν την εντύπωση πως νομίζουν ότι μια τεράστια οθόνη είναι αυτό που χρειάζονται για να περάσουν μπροστά. Ε άμα είναι έτσι ρε παλληκάρια, βγάλτε κατευθείαν ένα κινητό με οθόνη 6 ιντσών να τελειώνουμε, τι το παιδεύετε το πράγμα; Anyway, το X10 θα μας κάνει την τιμή να κυκλοφορήσει μάλλον τον Φεβρουάριο ή τον Μάρτιο. Θα φοράει οθόνη 4 ιντών με ανάλυση 480x854, επεξεργαστή 1GHz Snapdragon, 8.1 megapixel (!!!) camera με 16x ψηφιακό zoom, Led Flash, 256 RAM, 1GB εσωτερικό χώρο αποθήκευσης, 8GB micro-SD, A-GPS, Wi-Fi, Bluetooth, και λειτουργικό Android 1.6 (αν και υπάρχει περίπτωση να καθυστερήσουν την κυκλοφορία για να το βγάλουν απευθείας με Android 2.0). Επιπλέον η συσκευή θα φοράει το UX, ένα νέο user interface που σύμφωνα με τα λεγόμενα της Sony Ericsson θα κάνει την διαφορά. Είδωμεν...

Και κάπου εκεί έκανε και την εμφάνιση του το LG GW990. Νομίζατε ότι το HD2 της HTC έχει μεγάλη οθόνη, έτσι; Νομίζατε ότι 4.3 ίντσες είναι το next best thing; ε, σκεφτείτε ξανά. Εκεί στην LG πρέπει να παίρνουν ληγμένα, γιατί η συσκευή που παρουσίασαν στο Consumers Electronics Show στο Las Vegas την περασμένη εβδομάδα, έχει μια τερατώδη οθόνη 4.8 ιντσών. Κοινώς, μιλάμε για την μεγαλύτερη οθόνη που παίζει σε συσκευή smartphone... Το μηχανάκι φοράει έναν επεξεργαστή Intel Moorestown (μια σπέσιαλ έκδοση των επεξεργαστών Atom), αγνώστου χρονισμού, αν και αποκλείεται να είναι κάτω απο 1GHz, απλά και μόνο για λόγους prestige (δεν μπορεί να τρέχει λιγότερο απο ότι ο Snapdragon της Qualcomm, μη τραλαθούμε κιόλας). Το μηχανάκι θα τρέχει την έκδοση 2.1 του Moblin, του λειτουργικού της Intel, το οποίο βασίζεται σε Linux (και αυτό). Επίσης ενσωματώνει 521 ΜΒ RAM και 16 GB built – in flash memory, καθώς και υποδοχή για micro-SD κάρτες. Ε, απο εκεί και πέρα έχουμε μπαταρία 1850mAh, 5 megapixel camera με autofocus και Led Flash, Wi-Fi, A-GPS, ψηφιακή πυξίδα, onscreen πληκτρολόγιο, και υποστηρίζει 3.5G, ενώ υπάρχουν και φήμες ότι θα υποστηρίζει στο μέλλον και LTE 4G. Αυτά τα ολίγα γνωρίζουμε επι του παρόντος. Το πότε θα βγεί στην αγορά, άγνωστo, αν και κατά τη γνώμη μου δύσκολο να το δούμε πριν το Πάσχα. Τώρα, το αν θα το προμοτάρουν σαν υπερμεγεθές smartphone ή σαν μικροκαμωμένο netbook, δεν ξέρω, θα σας γελάσω. Η ουσία πάντως είναι πως με όλες αυτές τις τεράστιες οθόνες που κάνουν την εμφάνιση τους, έχουμε αρχίσει να χάνουμε την ουσία...
"

#19   Tillter

Tillter

    iPH Contributor

  • 1.271 μηνύματα
  • Twitter:@Till773
  • Φύλο: Άντρας
  • Κινητό: iPhone 5
  • Tablet:iPad 2
  • GameCenter:Kajuku

Δημοσίευση 19/01/2010 - 22:02

LG με 4.8 ίντσες οθόνη; αυτό δεν είναι smartphone, αυτό είναι πυρότουβλο...

http://www.engadget....gw990-hands-on/

Απλά δείτε το video και θα καταλάβετε...

Τελευταία επεξεργασία από: Tillter, 19/01/2010 - 22:05


#20   DSOdysseas

DSOdysseas

    iPH Enthousiast

  • 470 μηνύματα
  • Φύλο: Άντρας

Δημοσίευση 16/03/2010 - 13:27

Φίλε? Που έχεις χαθεί? Καιρό έχουμε να ακούσουμε νεα σου!...είσαι καλά? :huh:

#21   PrinceKajuku

PrinceKajuku

    iPH newbie

  • 19 μηνύματα
  • Φύλο: Δ/Α

Δημοσίευση 17/09/2010 - 12:05

Φίλτατοι συμφορουμίτες, ξέρω πολύ καλά πως μου αξίζει ένα γερό ξεχέσιμο για τους 7 μήνες απουσίας (και την συνακόλουθη εφτάμηνη έλλειψη περιεχομένου απο το Kajuku), αλλά ένα σοβαρότατο πρόβλημα υγείας που είχε να κάνει με κάμποσα συντριπτικά κατάγματα, αρκετές επεμβάσεις, άπειρο πόνο και αδυναμία χρήσης όχι απλά του iPhone, αλλά ακόμα και του καλαμακίου του φραπέ, είχε σαν συνέπεια να περάσω το μεγαλύτερο μέρος της απουσίας μου στο κρεβάτι του πόνου. Έφτασα φυσικά στο σημείο να απεγκαταστήσω το Kajuku απο την συσκευή μου, καθώς ούτε εγώ πίστευα πως θα είχα το κουράγιο να συνεχίσω μετά το στραπάτσο που έφαγα... Δεν πειράζει, πήρα ένα μάθημα: άλλη φορά δεν θα βάλω με τον Chuck Norris. Τώρα που έμαθα από πρώτο χέρι την τεράστια συσσωρευμένη ατομική ενέργεια που απελευθερώνει με την στριφογυριστή κλωτσιά του, ξέρω πλέον ότι άλλο Βαντάμ και Σηγκάλ, άλλο Chuck... δεν τα βάζεις έτσι εύκολα με τις αρχέγονες δυνάμεις του Σύμπαντος.

Απο χτες επιχειρώ να νεκραναστήσω το Kajuku, αλλά κάποια προβλήματα συμβατότητας ορισμένων εφαρμογών ενδέχεται να με πάνε 1-2 μέρες πίσω. Ευελπιστώ πως, αν όχι μέσα στο Σαββατοκύριακο, τότε κατά πάσα πιθανότητα από την Δευτέρα θα λειτουργεί κανονικά. Έχω να χώσω πολύ κόσμο, 7 μήνες άλλωστε συνέβησαν απίστευτα πράγματα. Οπότε όσοι έχετε διάθεση, εγκαταστήστε ξανά το app και stay tuned. Μπορεί να τσακίσεις το Μαύρο Πρόβατο, το χρώμα του όμως δεν το χάνει ποτέ: τζάμπα σπατάλη σε σαπούνι...

#22   popcornito24

popcornito24

    iPH newbie

  • 85 μηνύματα
  • Φύλο: Άντρας

Δημοσίευση 17/09/2010 - 12:25

περαστικά σου φιλέ.

Y.G. O chuck ξέρω που μένει 8)

#23   lagoudakis

lagoudakis

    iPH Member

  • 236 μηνύματα
  • Φύλο: Δ/Α

Δημοσίευση 17/09/2010 - 12:38

περαστικα φιλε,και σε περιμενουμε :rolleyes:

Τελευταία επεξεργασία από: lagoudakis, 17/09/2010 - 12:38


#24   eurisakella

eurisakella

    iPH Enthousiast

  • 387 μηνύματα
  • Φύλο: Άντρας
  • Κινητό: Άλλο
  • Tablet:iPad Air 2
  • GameCenter:eurisakella

Δημοσίευση 17/09/2010 - 12:39

Περαστικά σου φίλε μου και απο εμένα. Μόλις κατεβάζω την εφαρμογή σου. Είσαι γαμάτος(σε δοξάζουμε......)

#25   PrinceKajuku

PrinceKajuku

    iPH newbie

  • 19 μηνύματα
  • Φύλο: Δ/Α

Δημοσίευση 20/09/2010 - 11:29

Ο Κοέγιο έγινε διάσημος επειδή έγραψε πως άμα θέλεις κάτι πάρα πολύ, το σύμπαν συνωμοτεί για να το πετύχεις. Ε λοιπόν ο Κοέγιο είναι μεγάλος τρόμπας...

Για δεύτερη φορά φέτος προσπάθησα να στρώσω το Prince Kajuku, και για δεύτερη φορά αποτυγχάνω. Αυτή η εφαρμογή δεν με θέλει με τίποτα τελικά. Παρά τα όσα τράβηξα εδώ και εφτά μήνες, και πάνω που είπα πως την γλιτώσαμε, αποφάσισε ξαφνικά να μου κάνει επίσκεψη το σύνδρομο καρπιαίου σωλήνα... Νταξ, δε βαριέσαι, θα το πιούμε και αυτό το πικρό ποτήρι. Το μεγάλο πρόβλημα είναι η ίδια η εφαρμογή: Τον περασμένο Γενάρη μου φαινόταν πως ήταν μια χαρά, τώρα όμως διαπιστώνω πως έχει τα μαύρα της τα χάλια και πως θέλει γενικό ρεκτιφιέ. Το πρόβλημα είναι πως μέσα σε αυτούς τους 9 μήνες η τιμολογιακή πολιτική του AppMkr (γιατί ούτε προγραμματισμό ξέρω, ούτε mac διαθέτω, ούτε μου περισσεύει ένα καταστάρικο μετά από έξοδα 7 μηνών σε νοσοκομεία) άλλαξε άρδην. Τουτέστιν, για να συμμαζέψω λίγο την εφαρμογή και να βγάλω ένα μικρό update, πρέπει να σκάσω 999 (!) ευρώπουλα. Και εγώ έχω 999 τρύπες στις τσέπες μου... Έψαξα να δω αν μπορώ να την στήσω από την αρχή σε κάποια αντίστοιχη υπηρεσία, αλλά φευ, τα ποσά που ζητάνε είναι τραγικά, και χρεώνουν πλέον σε μηνιαία βάση. Και έχω και το BLogger να μου κάνει νερά και να μου βγάζει συνέχεια προβλήματα.

Οπότε φίλτατοι συμφορουμίτες, αποφάσισα να σταματήσω εδώ. Όλα τα πράγματα έχουν τα όρια τους, και εγώ με αυτή την εφαρμογή έφτασα στα δικά μου. "Ό,τι αρχίζει ωραίο τελειώνει με πόνο, Οι πικραμένες καρδιές το ξέρουνε μόνο. Είναι κακό στην άμμο να χτίζεις παλάτια, Ο βοριάς θα στα κάνει συντρίμμια, κομμάτια" που τραγούδαγε και η Λίτσα Διαμάντη με τον Μπάμπη τον Τσετίνη. Δεν μπορώ άλλο. Μου πήρε μόνο 4 μέρες αυτή τη φορά για να δώ όλα κοληώμενα. Ευχαριστώ όλους όσους κατέβασαν την εφαρμογή και ασχολήθηκαν μαζί της, καθώς και όσους έκαναν τον κόπο να γράψουν μια καλή κουβέντα για αυτήν. Υποθέτω πως θα παραμείνει στο AppStore (δεν ξέρω αν μπορώ να την κατεβάσω) και πως θα την φάει η λήθη του χρόνου, όπως όλα τα πρατημένα πράγματα. Τα blogs απο τα οποία τράβαγα τα δεδομένα θα τα σβήσω, και θα φτιάξω και μια ταφόπλακα να την βάλω στο σαλόνι μου να θυμάμαι πως είναι να φτιάχνεις ένα app και να αποτυγχάνεις...

Απο εκεί και πέρα, αν υπάρχει ακόμα κόσμος ο οποίος αρέσκεται στο να διαβάζει τα κείμενα μου, μπορεί είτε να ανατρέξει στο Till: The Blog v.2 όπου βρίσκονται όλα τα Posts που έχω γράψει σ' αυτό το blog από το 2004, και στο πρόσφατο Coming of Prince Kajuku το οποίο έστησα στο Tumblr με σκοπό να γράφω που και που (μπορεί να τραβάω του Χριστού τα πάθη, αλλά δεν μπορώ να σταματήσω εντελώς να γράφω, έστω και κουλός). Στο Till: The Blog v.2 μπαίνει επίσης λουκέτο, αλλά το υλικό του θα παραμείνει διαθέσιμο για τους νοσταλγούς του παρελθόντος (άλλωστε είχα γράψει γαμιστερά κομμάτια σε αυτό το blog), και θα υπάρχει και Link στο Coming of Prince Kajuku...

Αυτό το κείμενο είναι και το τελευταίο που θα ανέβει στο Prince Kajuku, θα το αντιγράψω αυτούσιο έτσι ώστε όσοι χρησιμοποιούν την εφαρμογή αλλά δεν το πετύχουν στα fora, να ξέρουν τι παίζει.

Αυτά φίλτατοι. Για μια ακόμα φορά ευχαριστώ, και πλέον ότι έχω να πω θα το λέω από το Coming of Prince Kajuku. Όσοι θέλουν, μπορούν να το ανοίγουν και μέσα απο τον Safari (το Tumblr λειτουργεί άψογα σε mobile συσκευές), ή ακόμα και να το προσθέσουν ως σελιδοδείκτη ή στην αφετηρία. Οπότε "Bye bye my darling, yoy told me without shame and went away, εσύ που μ΄ έχεις κάνεις στη ζωή να ζω με την δική αναπνοή, δίχως αφορμή, και χωρίς ντροπή, φεύγεις τώρα και μου λες goodbye my darling"...




Χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 0

0 μέλη, 0 επισκέπτες, 0 ανώνυμοι χρήστες