Μετάβαση στο περιεχόμενο


Φωτογραφία
* * * * - 17 ψήφοι

[ΟΔΗΓΟΣ] Revolut


  • Παρακαλούμε συνδεθείτε για να απαντήσετε
3822 μηνύματα σε αυτό το θέμα

#1966   nsxbass

nsxbass

    iPH Guru

  • 9.378 μηνύματα
  • Twitter:@n1ckstrat
  • Φύλο: Άντρας
  • Κινητό: iPhone XS Max
  • GameCenter:nsxbass

Δημοσίευση 26/04/2018 - 12:12

Αποκλειστική συνέντευξη του Country Manager Ελλάδος της Revolut στο iPhoneHellas

 

mKlQbe9.jpg

 

Επικοινωνήσαμε με τον κύριο Δημήτρη Λιτσικάκη, τον Country Manager Ελλάδος της Revolut, σχετικά με το νέο άνοιγμα γραφείων της εταιρείας στην Ελλάδα ώστε να κάνουμε μία κουβέντα γενική σχετικά με το μέλλον της εταιρείας αλλά και πιο ειδική σχετικά με θέματα που αφορούν χρήστες της Apple. (Hint: Διαβάστε τη συνέντευξη ως το τέλος, υπάρχει μία έκπληξη για τα μέλη του iPhoneHellas)

 

Πριν από αυτό όμως, ας δούμε 2-3 συνοπτικά πράγματα σχετικά με το τι έχει πλέον γίνει η Revolut μετά από 3 χρόνια πορείας.

 

vAfuNw2.png

 

  • H Revolut ιδρύθηκε το 2015 ως μία εταιρεία στον τομέα του fintech.
  • Αυτή τη στιγμή λειτουργεί ως ένα Ίδρυμα Πληρωμών (Financial Institution) υπό την εποπτεία του FCA (Financial Conduct Authority) ενώ έχει αιτηθεί και την μετατροπή της άδειάς της σε Full Banking License και αναμένει την έγκρισή της.
  • Απασχολεί στην παρούσα φάση περίπου 350 εργαζομένους, αριθμός που αυξάνεται συνεχώς κατά 15-20 άτομα τον μήνα.
  • Έχει προσελκύσει περισσότερα από 90 εκατομμύρια δολάρια σε επενδύσεις μέχρι στιγμής.
  • Υπάρχουν περισσότεροι από 1,8 εκατομμύρια εγγεγραμμένοι χρήστες αυτή τη στιγμή με περισσότερες από 6.000 καθημερινές εγγραφές.
  • Καθημερινά περισσότεροι από 300.000 χρήστες χρησιμοποιούν την Revolut.
  • Έχουν γίνει περισσότερες από 70.000.000 συναλλαγές μέσω της Revolut, συνολικής αξίας άνω των 12 δισεκατομμυρίων δολαρίων!
  • Η εταιρεία έχει γραφεία στις μεγαλύτερες πόλεις της Ευρώπης. Ενδεικτικά: Αθήνα, Λονδίνο, Κρακοβία, Μόσχα, Βίλνιους, Παρίσι, Βαρκελώνη.
  • Δραστηριοποιείται στην περιοχή της Ευρωπαϊκής Οικονομικής Περιοχής και το πλάνο της εταιρείας είναι η μελλοντική της εξάπλωση σε περιοχές της Βόρειας Αμερικής, της Ασίας, της Μέσης Ανατολής και της Ωκεανίας.

Και ας προχωρήσουμε χωρίς να καθυστερούμε άλλο στη συνέντευξη ώστε να σας πούμε και την έκπληξη που επιφυλάσσει η Revolut για τα μέλη του iPhoneHellas.

 

NoabNea.jpg

 

- Άνοιγμα της Revolut στην Ελλάδα με γραφεία και φυσική παρουσία πλέον. Ποιά η άμεση επιρροή για τους Έλληνες πελάτες; Αλλάζει κάτι στις παροχές ή στον τρόπο που θα εξυπηρετούνται?

 

Εργαζόμαστε ήδη πάνω σε σημαντικά deals που θα βγουν πολύ σύντομα στην αγορά όπου οι Έλληνες χρήστες θα μπορούν να απολαύσουν μοναδικά offers από Ελληνικά brands. Θα δείτε στο εμπόριο co-branded Revolut cards οι οποίες θα ενεργοποιούν instant cashbacks από εμπόρους αλλά και χτίσιμο loyalty schemes που θα χαρίζουν αποκλειστικά προνόμια στους χρήστες μας. Αυτές είναι συμφωνίες που ουσιαστικά θα ενισχύσουν το spending power του Έλληνα καταναλωτή και θα τον φέρουν σε επαφή με την πιο πρωτοποριακή εναλλακτική ψηφιακή τραπεζική λύση στην Ευρώπη.

 

- Τι να περιμένουμε από τη Revolut στο άμεσο μέλλον; Κάτι ιδιαίτερο για τους Έλληνες χρήστες;

 

Πέρα από τις συμφωνίες που αναφέραμε παραπάνω, εργαζόμαστε ήδη για το localization της εφαρμογής και του website, ώστε να τους δώσουμε Ελληνικό look and feel. Επίσης, όταν ολοκληρωθεί το application της Revolut για full banking licence, θα είμαστε σε θέση να προσφέρουμε την υπηρεσία "Credit" (προσωπικά δάνεια) και στους Έλληνες. Σε παγκόσμιο επίπεδο, το Roadmap της Revolut έχει πολύ exciting new features όπως είναι το "Wealth" (δυνατότητα επένδυσης μέσω του app σε χαρτοφυλάκιο) αλλά και η προσθήκη νέων crypto.

 

- Αν και το Apple Pay είναι αρχικά θέμα της Apple, στην Αγγλία έχει ξεκινήσει εδώ και καιρό η χρήση του. Η Revolut εδρεύοντας στην Αγγλία δεν μπορεί να ενεργοποιήσει το Apple Pay? Η εταιρεία στο παρελθόν έχει υποσχεθεί υποστήριξη του Apple Pay αλλά δεν την έχει ακόμα υλοποιήσει. Υπάρχει κάποιο "hint" για το πότε μπορεί να δούμε αυτό το feature?

 

Μπορείς ήδη να κάνεις top-up με Apple Pay, είναι ο πιο γρήγορος και εύκολος τρόπος! Αν αναφέρεσαι στην προσθήκη της Revolut στο Apple Pay wallet, είναι κάτι που όντως δουλεύουμε τους τελευταίους μήνες εντατικά μιας και είναι ίσως το νο.1 feature που ζητά το πολύ active community της Revolut.

 

- Μετά την αλλαγή με προσωπικό IBAN του καθενός μπορεί πλέον ο καθένας να μας στείλει χρήματα στη Revolut με το IBAN μας; Ή εξακολουθεί να υπάρχει ο περιορισμός ότι πρέπει το έμβασμα να φύγει από λογαριασμό στο όνομά μας? Πρόκειται για λογαριασμό ταμιευτηρίου με τα στοιχεία μας πλέον; Ή εξακολουθεί να είναι με τη μορφή pool account της εταιρείας και μεταφέρονται τα χρήματα μετά στον λογαριασμό του χρήστη;

 

Ναι, σαφώς και μπορείς να στείλεις χρήματα στο προσωπικό σου ΙΒΑΝ όπως θα έστελνες από την Εθνική στην Πειραιώς. Μπορείς να δεχτείς έμβασμα και από τρίτους, πχ. αν θες να πληρώνεσαι την μισθοδοσία σου.

 

- Η Revolut εξακολουθεί να είναι ένα startup fintech ή έχει εξελιχθεί επίσημα σε πιστωτικό ίδρυμα όπως η Ν26 στην Γερμανία; Αν όχι σκοπεύει να κάνει κάτι τέτοιο;

 

Είμαστε ένα Ίδρυμα Πληρωμών (Financial Institution) με άδεια έκδοσης ηλεκτρονικού χρήματος σε 27 χώρες σε όλη την ΕΕ και εποπτευόμαστε από το Financial Conduct Authority (FCA). Σύντομα προσθέτουμε κι άλλες χώρες όπως οι ΗΠΑ, η Αυστραλία, η Ιαπωνία, ο Καναδάς, κά. Όταν ολοκληρωθεί το application μας για full banking licence θα μπορέσουμε να προσφέρουμε επιπλέον υπηρεσίες όπως το "credit" αλλά όπως βλέπετε αυτό δεν μας περιόρισε καθόλου στο να γίνουμε η ταχύτερα αναπτυσσόμενη FinTech startup στην Ευρώπη με 1,7 εκατομμύρια χρήστες (and counting!)

 

- Αρκετοί χρήστες εμφανίζονται επιφυλακτικοί για το γεγονός ότι η Revolut ζητάει προσωπικά τους έγγραφα όπως η ταυτότητα ή το διαβατήριο προκειμένου να έρθουν οι περιορισμοί του αρχικού λογαριασμού. Αυτό αποτελεί ένα "καπρίτσιο" της εταιρείας ή κάποιον επίσημο περιορισμό που ορίζεται από τρίτους? Τι θα λέγατε προκειμένου να τους πείσετε για την αξιοπιστία της εταιρείας σας; Ποια η μέθοδος με την οποία πιστοποιούνται και στη συνέχεια αποθηκεύονται τα στοιχεία των πελατών;

 

Κανένα καπρίτσιο! Ακριβώς επειδή εποπτευόμαστε από το Financial Conduct Authority (FCA) πρέπει να ακολουθούμε ορισμένες διαδικασίες, όπως το λεγόμενο Know Your Customer (KYC) ώστε να συμβάλουμε στην αντιμετώπιση του ξεπλύματος μαύρου χρήματος (Anti Money Laundry ή αλλιώς AML). Να σημειώσουμε πάντως ότι η Revolut ζητάει τα απολύτως απαραίτητα και τίποτα παραπάνω. Σκανάρεις ένα επίσημο έγγραφο (Δελτίο Ταυτότητας ή Διαβατήριο) τραβάς μια selfie και είσαι έτοιμος χωρίς να στηθείς σε καμία ουρά σε 2 λεπτά από τον καναπέ σου.

 

- Τέλος, σχετικά με το προηγούμενο ερώτημα, από τις 25/5 τίθεται σε ισχύ η νομοθεσία σχετικά με τα προσωπικά δεδομένα GDPR. Είναι η εταιρεία έτοιμη να ανταποκριθεί στις υποταγές του νόμου και να προστατεύσει επαρκώς τα προσωπικά δεδομένα των χρηστών;

 

Απολύτως, δεν θα γινόταν διαφορετικά. Το GDPR είναι μια πολύ σοβαρή υπόθεση που η Revolut έχει εξετάσει από την αρχή και έχει θέσει ως απόλυτη προτεραιότητα για την προστασία των προσωπικών δεδομένων όλων των χρηστών μας ανεξαιρέτως. Και όλα αυτά είναι εντελώς transparent στον τελικό χρήστη ο οποίος δεν θα έχει κανένα impact στο user experience.

 

 

Αυτά τα ενδιαφέροντα είχε να μας πει ο κύριος Δημήτρης Λιτσικάκης, Country Manager Ελλάδος της Revolut αλλά δεν σταμάτησε εκεί!

Αρχικά μας ενημέρωσε πως πλέον συμμετέχει και αυτός στην κοινότητα του iPhoneHellas με το username dimitrislitsikakis

Προφανώς δεν θα υπάρχει χρόνος για προσωπικό troubleshooting (για αυτό υπάρχει το live chat στην εφαρμογή) αλλά ο ίδιος θα βρίσκεται εδώ ώστε να παρεμβαίνει όταν κρίνεται απαραίτητο από τις περιστάσεις.

 

Και κάπου εδώ ήρθε η ώρα για την έκπληξη που σας είπαμε!

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ για τα μέλη του iPhoneHellas, η Revolut προσφέρει ΔΩΡΕΑΝ την έκδοση της πρώτης τους κάρτας μέχρι το τέλος του 2018!

Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να ακολουθήσετε το παρακάτω λινκ:

 

Spoiler


Τελευταία επεξεργασία από: nsxbass, 13/05/2018 - 01:15


Ad

Ad

Team
iPhoneHellas
3,1416 μηνύματα
Twitter: @android
Φύλο: Όπως το δει κανείς
Κινητό: Android
Tablet: Για τα κουνούπια

Γιατί να γίνετε μέλη;

#1967   degothia

degothia

    iPH Enthousiast

  • 405 μηνύματα
  • Φύλο: Άντρας
  • Κινητό: iPhone XS

Δημοσίευση 26/04/2018 - 12:59

Καλησπέρα , 

 

εγώ έχω ήδη κατεβάσει το app και έχω κάνει identification, και ακολουθώντας το link , μετά το στάδιο που προσθέτεις το κινητό σου( δεν μου έρχεται sms) δεν έχω τη δυνατότητα να εκδόσω κάρτα Δωρεάν, πρέπει να κάνω κατάθεση, εκτός εάν βάζεις τα στοιχεία της κάρτας σου και μετά έχει μηδενική χρέωση, αλλα αμφιβάλω. 



#1968   nsxbass

nsxbass

    iPH Guru

  • 9.378 μηνύματα
  • Twitter:@n1ckstrat
  • Φύλο: Άντρας
  • Κινητό: iPhone XS Max
  • GameCenter:nsxbass

Δημοσίευση 26/04/2018 - 14:05

Καλησπέρα , 

 

εγώ έχω ήδη κατεβάσει το app και έχω κάνει identification, και ακολουθώντας το link , μετά το στάδιο που προσθέτεις το κινητό σου( δεν μου έρχεται sms) δεν έχω τη δυνατότητα να εκδόσω κάρτα Δωρεάν, πρέπει να κάνω κατάθεση, εκτός εάν βάζεις τα στοιχεία της κάρτας σου και μετά έχει μηδενική χρέωση, αλλα αμφιβάλω. 

Η προσφορά ισχύει για νέους πελάτες που δεν έχουν ακόμα κάνει εγγραφή.



#1969   agnostos13

agnostos13

    iPH Contributor

  • 1.823 μηνύματα
  • Φύλο: Δ/Α
  • Κινητό: iPhone 3G
  • Tablet:iPad Air 2

Δημοσίευση 26/04/2018 - 17:19

Το κ@λοχαρτο που έχουμε για ταυτότητα ξέρεις ποσό εύκολα πλαστογραφειται; Εκεί σταματάει και η κουβέντα όπως καταλαβαίνεις και γι αυτό σε κοιτάνε με αμφιβολία όταν η Αλβανία έχει από το 1990 ταυτότητα με βιομετρικά...άρα καλά κάνουν και μας κοιτάνε έτσι γιατί με μια φωτογραφία σου βγάζεις ταυτότητα με ότι όνομα ότι ηλικία και ότι άλλο θες πανεύκολα...όπως είπε και ο φίλος πιο πριν εγώ πήγα Γερμανία ο φίλος Αγγλία εμένα αν δεν έδειχνα διαβατήριο μέχρι και τα δόντια μου θα κοίταγαν απαράδεκτο ακούμε γι αυτές τις ταυτότητες από το 2007 απλά ακόμα δεν έχουν βρει την εταιρεία που θα φάει την μίζα γιατί οι προδιαγραφές υπάρχουν δεν είμαστε οι πρώτοι που τις βγάζουν αλλά οι τελευταίοι όποτε τις προδιαγραφές τις βρίσκεις άνετα...


Sent from my iPhone using Tapatalk

Μάλλον δεν βγάζουν καλές μίζες αυτές οι εταιρείες...



#1970   nsxbass

nsxbass

    iPH Guru

  • 9.378 μηνύματα
  • Twitter:@n1ckstrat
  • Φύλο: Άντρας
  • Κινητό: iPhone XS Max
  • GameCenter:nsxbass

Δημοσίευση 26/04/2018 - 17:59

Για να χρησιμοποιήσετε την αποκλειστική προσφορά για τα μέλη του iPhoneHellas, κάνετε τα εξής:

 

  1. Επιλέγετε το παραπάνω λινκ
  2. Εισάγετε τον αριθμό τηλεφώνου σας
  3. Ακολουθείτε το url που σας έρχεται με SMS ώστε να κατεβάσετε το Revolut app από το Appstore
  4. Ανοίγετε έναν λογαριασμό
  5. Βάζετε μέσω του λογαριασμού σας €10
  6. Επιλέγετε και παραγγέλνετε μία Free Card (μέθοδος αποστολής Standard Delivery)
  7. Κάνετε verify την ταυτότητά σας


#1971   PAOKgate4A

PAOKgate4A

    iPH newbie

  • 2 μηνύματα
  • Φύλο: Άντρας
  • Κινητό: iPhone 4S
  • Tablet:iPad 4 +4G

Δημοσίευση 26/04/2018 - 20:06

Εχω δύο iban και δεν θυμαμαι ποιο ειναι το σωστο. Αυτο στο local ή εκεινο στο swift;

#1972   nsxbass

nsxbass

    iPH Guru

  • 9.378 μηνύματα
  • Twitter:@n1ckstrat
  • Φύλο: Άντρας
  • Κινητό: iPhone XS Max
  • GameCenter:nsxbass

Δημοσίευση 26/04/2018 - 21:16

Εχω δύο iban και δεν θυμαμαι ποιο ειναι το σωστο. Αυτο στο local ή εκεινο στο swift;

Το local είναι το σωστό.

 

Και αυτό από το swift δουλεύει φυσικά αλλά θα πρέπει να βάλεις οπωσδήποτε και το reference Και να στείλεις αποκλειστικά από δικό σου λογαριασμό.



#1973   andreassitia

andreassitia

    iPH User

  • 160 μηνύματα
  • Φύλο: Άντρας
  • Κινητό: iPhone X
  • Tablet:iPad Pro 3rd gen

Δημοσίευση 26/04/2018 - 22:27

Καλησπέρα, που θα βρω το ΙΒΑΝ το προσωπικό μου, για να στείλω ή να μου στείλουν χρήματα. Χωρις να χρησιμοποιώ το Reference;



#1974   PAOKgate4A

PAOKgate4A

    iPH newbie

  • 2 μηνύματα
  • Φύλο: Άντρας
  • Κινητό: iPhone 4S
  • Tablet:iPad 4 +4G

Δημοσίευση 27/04/2018 - 01:05

Το local είναι το σωστό.
 
Και αυτό από το swift δουλεύει φυσικά αλλά θα πρέπει να βάλεις οπωσδήποτε και το reference Και να στείλεις αποκλειστικά από δικό σου λογαριασμό.


Σε ευχαριστώ πολύ!!!!

#1975   xarisk

xarisk

    iPH Contributor

  • 1.878 μηνύματα
  • Φύλο: Δ/Α

Δημοσίευση 27/04/2018 - 09:51

καλημερα και απο εμενα... εκανα την διαδικασια.. εκανα και ταυτοποιηση αλλα για να παρεις καρτα θελει να βαλεις 10 ευρω... πως να το κανω?? αν παω να βαλω μεσο card μου λεει υπαρχουν capital controls...  αν παω με μεταφορα απο τραπεζα θελει 21ευρω... εξοδα!!! πως το κανετε εσεις???



#1976   nsxbass

nsxbass

    iPH Guru

  • 9.378 μηνύματα
  • Twitter:@n1ckstrat
  • Φύλο: Άντρας
  • Κινητό: iPhone XS Max
  • GameCenter:nsxbass

Δημοσίευση 27/04/2018 - 10:05

Όταν λες μέσω τράπεζας εννοείς να πας στην τράπεζα να στείλεις έμβασμα;

#1977   xarisk

xarisk

    iPH Contributor

  • 1.878 μηνύματα
  • Φύλο: Δ/Α

Δημοσίευση 27/04/2018 - 10:12

ναι πως αλλιως? και καλα πηγα via bank αφου μεσο καρτας δεν παιζει.. και εκει εχει local - swift... ebala local ενεργοποιησα το account μου εδωσε ενα ΙΒΑΝ και πηγα να κανω μεταφορα εκει.. αλλα... θελει 21 ευρω... περαν των 10 που στελνεις.

 

Όταν λες μέσω τράπεζας εννοείς να πας στην τράπεζα να στείλεις έμβασμα;



#1978   nsxbass

nsxbass

    iPH Guru

  • 9.378 μηνύματα
  • Twitter:@n1ckstrat
  • Φύλο: Άντρας
  • Κινητό: iPhone XS Max
  • GameCenter:nsxbass

Δημοσίευση 27/04/2018 - 10:17

Μιλάς για μεταφορά μέσω ebanking ή μέσω της φυσικής τραπεζας?

 

Πήγες στο κατάστημα δηλαδή ή πήγες να μεταφέρεις μέσω ebanking τα λεφτά?



#1979   xarisk

xarisk

    iPH Contributor

  • 1.878 μηνύματα
  • Φύλο: Δ/Α

Δημοσίευση 27/04/2018 - 10:19

meso ebanking. 



#1980   xarisk

xarisk

    iPH Contributor

  • 1.878 μηνύματα
  • Φύλο: Δ/Α

Δημοσίευση 27/04/2018 - 10:46

η μονη λυση που βλεπω ειναι να στειλω με paypal σε φιλο στην αγγλια να τα βαλει εκεινος,



Ad

Ad

Team
iPhoneHellas
3,1416 μηνύματα
Twitter: @android
Φύλο: Όπως το δει κανείς
Κινητό: Android
Tablet: Για τα κουνούπια

Γιατί να γίνετε μέλη;



Χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 25

0 μέλη, 25 επισκέπτες, 0 ανώνυμοι χρήστες