Μετάβαση στο περιεχόμενο


Φωτογραφία
- - - - -

iOS vs Android: Σταθερά πρώτη η Apple


  • Παρακαλούμε συνδεθείτε για να απαντήσετε
46 μηνύματα σε αυτό το θέμα

#16   Nexecreap

Nexecreap

    iPH Addict

  • 643 μηνύματα
  • Φύλο: Δ/Α

Δημοσίευση 18/07/2010 - 12:50

Δεν νομίζω να σου έδωσα την εντύπωση ότι βλέπω τα πράγματα "τόσο ρόδινα".

Για τα custom roms δεν έχω παρά να συμφωνήσω μαζί σου.

Οι εφαρμογές που υπάρχουν στα Android κινητά είναι του ίδιου σχεδόν επιπέδου με αυτές του iPhone απλά σε μικρότερο αριθμό.
Επίσης δεν πιστεύω ότι κάποιος που ψάχνεται για να βρει ένα επαγγελματικό κινητό θα κοιτάξει αν θα έχει πολλές εφαρμογές, καθώς ο σκοπός του δεν είναι αυτός.

Όσο για το τελευταίο έχω να σου πω ότι έχω κάνει δύο προσπάθειες "συμφιλίωσης" με Android μέχρι τώρα. Η πρώτη ήταν με Magic και μετά με Desire. Δεν τα κατάφερα και δεν πιστεύω ότι στο άμεσο μέλλον θα μπορέσω να αντικαταστήσω το iPhone με κάποιο άλλο κινητό. Μάλλον παίζει ρόλο το γεγονός ότι από το 2007 έχω συνηθίσει πλέον με τα iPhone και κανένα άλλο κινητό δεν μπορεί να με καλύψει.

Ad

Ad

Team
iPhoneHellas
3,1416 μηνύματα
Twitter: @android
Φύλο: Όπως το δει κανείς
Κινητό: Android
Tablet: Για τα κουνούπια

Γιατί να γίνετε μέλη;

#17   harispao

harispao

    iPH User

  • 159 μηνύματα
  • Φύλο: Άντρας
  • GameCenter:racing

Δημοσίευση 18/07/2010 - 19:24

Επειδή δεν ξέρω είναι αλήθεια ότι στο android οι εφαρμογές αποθηκεύονται στην εσωτερική μνήμη;

#18   karpoutzidid

karpoutzidid

    iPH Contributor

  • 1.218 μηνύματα
  • Φύλο: Άντρας
  • Κινητό: Άλλο
  • Tablet:Άλλο
  • GameCenter:karpoutzidis

Δημοσίευση 18/07/2010 - 19:24

Μπορείς σε παρακαλώ να μου εξηγήσεις τι εννοείς ανοικτό σύστημα; Έγινε μόδα και όλοι λένε το android ανοικτό επειδή το διάβασαν κάπου. Η άποψή μου είναι ότι το Android είναι όσο ανοικτό όσο και το iOS. Δηλαδή καθόλου! Διαφορετικά γιατί σπάζουν κάθε έκδοση του Android για να πάρουν δικαιώματα διαχειριστή; Το γεγονός ότι το Android βασίζεται στo linux δεν το κάνει αυτόματα Open Source με την πραγματική σημασία του όρου! Δηλαδή τί ανοικτό έχει το Android σε σύγκριση με το iOS;

Φιλικά!


φιλε μου νομιζω οτι μετα απο τοσο καιρο και η κουτσι μαρια ξερει τι θα πει ανοιχτω και τι κλειστω σηστημα!:P
ειναι ανοιχτω λογο οτι δεν πληρωνεις για να εχεις ενα προγραμμα gps της προκοπης χωρης να συνδεθεις στο internet!ειναι ανοιχτω γτ οι εφαρμογες ειναι free(περησοτερες)και δεν ειναι αναγκη να σκας 70Ε-90Ε για καπια αξιολογα προγραμματα!ουτε 1.5 και 2.5 για το προγραμμα με τις τιμες της βενζηνης!(που θεωρω απαραδεκτω)για παραδειγμα οχι οτι εχω κατι με την εφαρμογη αλλα με την τιμη της(γνωμη μου)!

οσον αφορα το Linux ειναι το καλητερο και πιο γρηγορο λογησμηκο που ηπαρχει!χωρης ιους trojen και σκαθαρια!(βλεπεις τζοντες αφοβα)το μονο που ειναι πισω για μενα και για πολους αλους ειναι τα παιχνιδεια!και γτ αυτο και εχω και windows!

ευχαρηστω!

#19   tasgr86

tasgr86

    iPH Enthousiast

  • 378 μηνύματα
  • Φύλο: Άντρας

Δημοσίευση 18/07/2010 - 19:35

Επειδή δεν ξέρω είναι αλήθεια ότι στο android οι εφαρμογές αποθηκεύονται στην εσωτερική μνήμη;

Αληθεια ειναι για την παλαιοτερη εκδοση android.Στην 2.2 που μεχρι στιγμης ειναι διαθεσιμη μονο στο nexus one μπορεις να τα βαλεις και στην εξωτερικη.

#20   ktzaf

ktzaf

    iPH Honored Elite member

  • 1.283 μηνύματα
  • Φύλο: Άντρας
  • Tablet:Άλλο

Δημοσίευση 18/07/2010 - 20:58

Στο froyo οι εφαρμογές σώζονται καθ σε SD κάρτα. Επιπλέον, μπορείς να κατεβάσει εφαρμογές από όπου θέλεις χωρίς να είναι ανάγκη το τηλέφωνο να είναι rooted (jailbroken). Εκτός από αυτά, στο android market υπάρχουν και εφαρμογές για rooted συσκευές, το ανάλογο δηλαδή του να υπάρχουν οι εφαρμογές του cydia στο appstore.

Επιπλέον, δεν είναι απαραίτητο να έχεις σύνδεση στο internet για να κάνει sign η Google το τηλέφωνο πριν το χρησιμοποιήσεις, και δεν είναι απαραίτητο για να κατεβάζει free εφαρμογές να γράφεις στο marketplace εισάγοντας διευθύνσεις , e-mail, κλπ.

#21   chresto

chresto

    iPH Addict

  • 656 μηνύματα
  • Φύλο: Άντρας
  • Κινητό: iPhone 6S Plus

Δημοσίευση 18/07/2010 - 21:10

δεν ξέρω τι λένε τα στατιστικά παίδες, αλλά εγώ αν έμενα αμερική, θα το σκεφτόμουν σοβαρά για htc evo 4g και θα άφηνα τους μηλαράδες να ψάχνουν αν τους πέφτει ή όχι το σήμα.

#22   psariatros

psariatros

    iPH newbie

  • 46 μηνύματα
  • Φύλο: Άντρας

Δημοσίευση 19/07/2010 - 01:17

Για να ξεκαθαρίσουμε κάποια πράγματα, το Android βασίζεται στο Linux οπότε ο κώδικάς του είναι ως ένα σημείο ανοιχτός, αυτό όμως δε σημαίνει ότι και οι εφαρμογές που τρέχουν σε αυτό ανήκουν όλες στην κατηγορία του ΕΛ/ΛΑΚ.

Το να χαρακτηρίζουμε την υποστήριξη της Google και των συνεργατών της άθλια μόνο άγνοια για την πλατφόρμα του Android δείχνει, ειδικά από τη στιγμή που πρόκειται για ένα λειτουργικό το οποίο χρησιμοποιείται σε ένα μεγάλο αριθμό συσκευών διαφορετικών κατασκευαστών. Το επίσημο κινητό της Google, το Nexus One δηλαδή, πήρε πρώτο την αναβάθμιση και μάλιστα άμεσα, όπως ακριβώς έγινε και με το iOS στο iPhone.

Από εκεί και πέρα όσο αφορά την μετάβαση από iPhone σε Desire, για εμένα προσωπικά, ήταν εύκολη και ιδιαίτερα ευχάριστη γιατί πλέον μπορώ και αναπαράγω αρχεία πολυμέσων κάθε τύπου, μεταφέρω αρχεία από και προς το κινητό χωρίς περιορισμούς, είτε αυτό λέγεται κλειδωμένο bluetooth, συγκεκριμένο καλώδιο μιας και παντού υπάρχει ένα micro usb καλώδιο, ή το απαράδεκτο iTunes που απαιτεί windows η macos για να τρέξει (ναι ανήκω στην μειοψηφεία των χρηστών Linux), έχω αναβαθμίσεις OTA, δε δίνω τα στοιχεία μου σε κανένα iTunes store, το σήμα στο σπίτι μου στο κέντρο της Θεσσαλονίκης από ανύπαρκτο με το 3Gs είναι πια υποφερτό και μπορώ και μιλάω χωρίς να χρειάζεται να βγαίνω στο μπαλκόνι, έχω 2 χρόνια εγγύηση στη συσκευή, έχω τη δυνατότητα να αλλάξω τη μπαταρία, ή να έχω και μία δεύτερη για αυξημένη αυτονομία, το μόνο που έχασα ήταν τα χιλιάδες παιχνίδια του iTunes store τα οποία ήταν πολύ καλά για να σκοτώνω την ώρα μου αλλά με την 2.2 όταν βγει επίσημα θα μπορώ να έχω περισσότερα flash games (μη μου πείτε τώρα για τη μπαταρία γιατί και το iPhone 2 φορές τη μέρα το φόρτιζα όταν είχα χρόνο και έπαιζα non flash games).
Όλα τα παραπάνω χωρίς να κάνω root και να περάσω custom rom, με το κινητό όπως το αγόρασα. Απλά και ξεκούραστα. Ούτε περιμένω jailbreak, ούτε χρειάζεται να διαβάζω 2 μέρες για να κάνω τα αυτονόητα για εμένα.

Η σύγκρισή μου είναι καθαρά υποκειμενική και αφορά στις δικές μου ανάγκες. Η Apple δεν κατάφερε μέσα στους 10 μήνες χρήσης του 3Gs να με κερδίσει, αντίθετα με κούρασε. Δε μετανιώνω την επιλογή μου να αγοράσω το 3Gs γιατί πιστεύω ακόμα πως εκείνη την περίοδο ήταν η σωστή. Απλά σήμερα ο ανταγωνισμός είναι υπαρκτός και σαν καταναλωτής που γνωρίζει καλά τις ανάγκες του έκανα την επιλογή μου συνειδητά.

#23   Kostas75

Kostas75

    iPH Addict

  • 735 μηνύματα
  • Φύλο: Άντρας
  • Κινητό: iPhone 6S Plus
  • Tablet:iPad 4 +4G

Δημοσίευση 19/07/2010 - 04:02

@psariatros: Φιλαράκι πραγματικά έγραψες όλα όσα ήθελα να γράψω και εγώ!! Και επίσης σκέφτομαι πολύ σοβαρά να αγοράσω το HTC Desire, το οποίο είδα από ένα φίλο πρόσφατα και πραγματικά ΕΝΤΥΠΩΣΙΑΣΤΗΚΑ!!!

Παιδιά η αλήθεια είναι ότι μετά την μεγάλη "πατάτα" της Apple με την κεραία και το πρόβλημα λήψης του iPhone 4, ακόμη και εγώ που για 2 και βάλε χρόνια ήμουν "θερμός" υποστηρικτής της Apple, έχω αρχίσει να αμφιβάλλω και να μην είμαι τόσο σίγουρος ότι θέλω να αγοράσω πλέον το iPhone 4. Φυσικά δεν πρόκεται μόνο για το θέμα με την κεραία του νέου κινητού της Apple, αλλά και για θέματα που μας ταλαιπωρούν εδώ και χρόνια με τα iPhone, όπως τα restrictions στο bluetooth, η έλλειψη αναφορών παράδοσης, το κλειδωμένο file system κάτω από το home, τα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε από την ανάγκη να κάνουμε JB για να έχουμε αυτά που ανέφερα και άλλα πολλά μαζί με αυτά, που θα τα είχα από την αρχή με ένα Android phone, όπως το HTC Desire!! Και τόσο καιρό ήθελα Apple και για τις αναρίθμητες εφαρμογές που έβρισκα μόνο στο Apple store (και μερικές επιπλέον στο Cydia). Αλλά πλέον οι εφαρμογές του Android είναι ήδη πάρα πολλές και συνεχίζουν να αυξάνονται!! Κάποια στιγμή πιστεύω πιθανότατα με τον καιρό θα ξεπεράσουν και τις εφαρμογές του Apple store. Οπότε αρχίζω και ξενερώνω με την Apple, με κούρασε, όπως λέει και ο φίλος psariatros. Με κούρασε να έχω την ανάγκη να κάνω JB, να περιμένω το επόμενο PwnageTool, το επόμενο blackra1n, το επόμενο sn0wbreeze! Και μετά για την νέα έκδοση του iBluenova, του roqyBT, του MobileTerminal, του iPhoneDelivery, του iFile.... Για ποιον λόγο πλέον; ΓΙα κάτι που το Android σου δίνει από την αρχή χωρίς να κάνεις ΤΙΠΟΤΑ και μάλιστα χωρίς πλέον να υστερεί και στο θέμα των applications;;;
Και για τα παιχνίδια, ούτε που με νοιάζει. Ελάχιστα εώς καθόλου παίζω στο iPhone, προτιμώ να παίζω στο PC που έχω φτιάξει τις παιχνιδάρες και να τα ευχαριστιέμαι στην 24" Full HD οθόνη μου.
Αν δεν αλλάξει η Apple τις μαλακ..ς τα restrictions που έχει, δύσκολα θα με κρατήσει για πολύ ακόμη. Αγαπώ το 3GS μου, αλλά με κούρασε.

Να σας πω ένα πράγμα που με κρατάει ακόμη;; Είναι το iPod και η οργάνωση που υπάρχει στη βιβλιοθήκη του. Θέλω να δω στην πράξη το player του Android και σε συνδυασμό με την χρήση A2DP (χρησιμοποιώ το 3GS μου στο car audio μου, που έχει δυνατότητα A2DP, οπότε ακούω όλα τα τραγούδια που έχω στο iPhone μου). Αν είναι και σε αυτόν τον τομέα πολύ καλό το Android, τότε..... ίσως αποχαιρετήσω σύντομα την Apple και τα iPhone...

#24   angelo_lagoudakis

angelo_lagoudakis

    iPH Member

  • 300 μηνύματα
  • Φύλο: Άντρας
  • Κινητό: iPhone 6
  • GameCenter:hp_soldier_89

Δημοσίευση 19/07/2010 - 07:39

Παίδες Καλημέρα !!!!
Είχα το iPhone 3G σχεδόν 2 χρόνια και τον προηγούμενο μήνα αποφάσισα να το πλαισιώσω με ένα HTC Desire!!!Έχω να κάνω μερικές παρατηρήσεις:
1) Το HTC Desire είναι μια πάρα πολύ καλή συσκευή και το Android πολύ όμορφο, γρήγορο και πρακτικό !!!!
2) Κανένα από τα δύο δεν φτάνει τα επίπεδα του iPhone και του iOS όμως, όπως και το Android Market δεν φτάνει το AppStore!!!
3) Μπορούμε να πούμε πως το Android είναι περισσότερο "ξεκλείδωτο" από το iOS ελέω bluetooth, αναφορά παράδοσης και πολλά άλλα!!!
4) Το HTC Desire έιναι σαφώς καλύτερο από το iPhone 3G !!!!!
5) Το Android σε συνδυασμό με το htc sense έχει πολλά πολύ όμορφα πραγματάκια που σε εντυπωσιάζουν και δεν μπορείς να τα βρείς σε ένα iPhone!!!
6) Όμως πήγα και είδα το iPhone 4 στο ΠΛΑΙΣΙΟ AT THE MALL και έπαθα πλάκα!!!Σίγουρα θα το αγοράσω !!!!Σίγουρα το htc desire είναι πάρα πολύ καλό αλλά προσωπικά αποφάσισα να το κρατήσω για δεύτερη συσκευή και το iPhone 4 ως πρώτη !!!Εκεί μπορείς να αξιοποίησεις πλήρως το iOS 4 !!!!
Εν κατακλείδι, έχω να πω πως έχει αρκετά ψωμιά να φάει το Android για να ξεπεράσει το iOS !!!
Η ανάπτυξη και των δύο είναι τερατώδης αλλά πιστεύω πως η μαμά APPLE προπορεύεται πολύ στην κούρσα για το καλύτερο software αλλά και το καλύτερο hardware (iPhone 4)!!!
υ.γ.: Εννοείται πως για τους επαγγελματίες η ενδεδειγμένη λύση είναι τα BluckBerry !!!!

#25   karpoutzidid

karpoutzidid

    iPH Contributor

  • 1.218 μηνύματα
  • Φύλο: Άντρας
  • Κινητό: Άλλο
  • Tablet:Άλλο
  • GameCenter:karpoutzidis

Δημοσίευση 19/07/2010 - 08:46

αυτο μου ακουγεται λογικο!

αλλα αν λαβουμε υποψη μας οτι το adroid ειναι καινουρια πλατφορμα (λογισμικο) τρωει στην ψυχρα το πρωτο λογισμικο που εβγαλε η apple! αλλα και οτι η apple ασχολειτε μονο με μια συσκευη (iphone) ενω το adroid επεκτεινεται και σε αλλες! το blackberry ειναι το καλυτερο εργαλειο για τους επαγγελματιες και ας μην ξεχναμε τον extra server που εχει για να κανει λιγοτερα τα mb σε οτι αφορα το internet! να παινευουμε το σπιτι μας αλλα να βλεπουμε και την ανωτεροτηνα ενος ανταγωνιστη!

#26   tasgr86

tasgr86

    iPH Enthousiast

  • 378 μηνύματα
  • Φύλο: Άντρας

Δημοσίευση 19/07/2010 - 10:07

+ 1 kostas75/psariatros

Εμενα μου αρεσει το desire εξισου με το 3g που ειχα.Σε καποια σημεια προτιμω το ενα σε αλλα το αλλο.Αλλα ελεος ρε παιδια 700 ευρω για iphone 4;Με αυτα τα χρηματα περνεις σχεδον 2 desire.

#27   Yannis

Yannis

    Rebuilding

  • 2.681 μηνύματα
  • Twitter:@iphonehellas
  • Φύλο: Άντρας
  • Κινητό: iPhone 7 Plus
  • Tablet:iPad 3 +4G
  • GameCenter:GC

Δημοσίευση 19/07/2010 - 10:16

Άσχετα με την ποιότητα και τα πλεονεκτήματα τις κάθε πλατφόρμας... σχετικά με την τιμή, για να μη γράφουμε πάλι τόσο γενικά μερικά πράγματα.

439 λίρες αγγλίας έχει το HTC Desire με 4GB και για να βάλεις μια 16άρα κάρτα θέλεις άλλες 20 λίρες περίπου, σύνολο 459 λίρες.

Το iPhone 4 16GB έχει 499 λίρες.

Απέχει αρκετά από αυτό που γράφεις "πέρνεις σχεδόν 2 desire".

Φυσικά και οι μεν και οι δε κερδίζουν απίστευτα χρήματα, αλλά αν το HTC Desire ή το κάθε Desire πουλούσε σαν το iPhone η τιμή του θα ήταν πιθανότατα υψηλότερη... και του iPhone ίσως χαμηλότερη.

Good things come to those who wait...


#28   karpoutzidid

karpoutzidid

    iPH Contributor

  • 1.218 μηνύματα
  • Φύλο: Άντρας
  • Κινητό: Άλλο
  • Tablet:Άλλο
  • GameCenter:karpoutzidis

Δημοσίευση 19/07/2010 - 10:18

ναι αλλα μιλησε για ΕΛΛΑΔΑ και οχι για αγγλια :P
και η αναλογια στην ελλαδα με τους κλεφτες ειναι περηπου 2 desire= 1 iphone

να φανταστης οτι ανταλαζουν derise με iphone 3gs!φαντασου!

#29   tasgr86

tasgr86

    iPH Enthousiast

  • 378 μηνύματα
  • Φύλο: Άντρας

Δημοσίευση 19/07/2010 - 10:44

Άσχετα με την ποιότητα και τα πλεονεκτήματα τις κάθε πλατφόρμας... σχετικά με την τιμή, για να μη γράφουμε πάλι τόσο γενικά μερικά πράγματα.

439 λίρες αγγλίας έχει το HTC Desire με 4GB και για να βάλεις μια 16άρα κάρτα θέλεις άλλες 20 λίρες περίπου, σύνολο 459 λίρες.

Το iPhone 4 16GB έχει 499 λίρες.

Απέχει αρκετά από αυτό που γράφεις "πέρνεις σχεδόν 2 desire".

Φυσικά και οι μεν και οι δε κερδίζουν απίστευτα χρήματα, αλλά αν το HTC Desire ή το κάθε Desire πουλούσε σαν το iPhone η τιμή του θα ήταν πιθανότατα υψηλότερη... και του iPhone ίσως χαμηλότερη.

Το desire εχει στο ελλαδισταν 399 ευρω στο γερμανο.Το iphone 4 στο ελλαδισταν παλι θα εχει περιπου 600 ευρω(λογικα) σε κανα μηνα.Ενταξει οτι περνεις 2 iphone ισως ηταν υπερβολη αλλα υπαρχει μεγαλη διαφορα στη τιμη,χωρις να υπαρχει αντιστοιχη διαφορα στα χαρακτηριστικα.

#30   Nexecreap

Nexecreap

    iPH Addict

  • 643 μηνύματα
  • Φύλο: Δ/Α

Δημοσίευση 19/07/2010 - 10:47

Η τιμη που εχει στο Γερμανο ειναι προσωρινη μεχρι τις 2 Αυγουστου αν θυμαμαι καλα. Μετα θα παει στα 499 παλι.

Οποτε 100€ δεν ειναι και κανενα τρελο ποσο :)

Ad

Ad

Team
iPhoneHellas
3,1416 μηνύματα
Twitter: @android
Φύλο: Όπως το δει κανείς
Κινητό: Android
Tablet: Για τα κουνούπια

Γιατί να γίνετε μέλη;



Χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 0

0 μέλη, 0 επισκέπτες, 0 ανώνυμοι χρήστες