Ολοι εμεις φταιμε για τις τιμες πωλησης μεταχειρισμενων.!
Δημοσίευση 16/01/2011 - 02:09
Αρα την τιμη του εκαστοτε προιοντος θα την καθορισω εγω κ μονο εγω κ κανενας κανονας εταιρια η δεν ξερω εγω τι αλλο. Τωρα αν βγω κερδισμενος η χαμενος ειναι δικο μου προβλημα.
Εξαλου νομιζω οτι γινεται πωληση οποιουδηποτε μεταχειρισμενου πχ κινητου με σκοπο το προσωπικο κερδος για να χρησιμοποιηθουν καπου αλλου τα λεφτα. Αρα οσα περισσοτερα τοσο καλυτερα. Κάνουμε τις επιλογες ειτε στην αγορα ειτε στην πωληση κ βγαινουμε ειτε κερδισμενοι ειτε χαμενοι... so simple
Ad
Δημοσίευση 16/01/2011 - 02:15
Εγώ άμα ήθελα να πουλήσω ή να αγοράσω κάτι θα πήγαινα σύμφωνα με αυτό το site.... mac2sell
Απλά και κατανοητά.... Και μιλάω σαν παθών επειδη για κάτι gs 32αρια μου ζητάνε 400+....

Δημοσίευση 16/01/2011 - 02:22
επισης απο ποτε το mac2sell κρινεται αξιοπιστο τουλαχιστον για τα ελληνικα δεδομενα?
Δημοσίευση 16/01/2011 - 02:31
Και για του λογού το αληθές :
Τιμή για iPhone 4 βγάζει της 230£ κάτι που μεταφράζετε σε 273€...

Δημοσίευση 16/01/2011 - 02:31
Οι τιμές είναι ενδεικτικές.... Το ξέρω πάρα πολλά χρόνια και ξέρω πολλά άτομα που το είχαν εμπιστευθεί...
Για τα σημερινά ελληνικά δεδομένα δεν είμαι σε θέση να σου πω αν είναι αξιόπιστο αλλά είναι σίγουρα μια καλή αρχή για να συμβουλευτείς...
Προφανώς και οι τιμές θα διαφέρουν από την πραγματικότητα και σε πολλές περιπτώσεις μπορεί κ σημαντικά... Ανάλογα τη χρήση, την παλαιότητα κλπ....
Δημοσίευση 16/01/2011 - 02:36
Φίλε sale δεν ξερω αν το γνωρίζεις αλλά ειναι παρανομο να μεταπουλάς στη συγκεκριμενη περίπτωση ενα iphone. Γιατι δεν νομιζω να σου εχει δωσει αδεια ουτε η εταιρια αλλα ουτε κ το κρατος σου για να το κανεις. Αρα τι συζηταμε τωρα εδω, ποιος ειναι λιγοτερο παρανομος απο τα λεφτα που θα παρει απο μια πωληση;;;
Σιγα μη ρωτησουμε και την Απλ για το τι θα κανουμε το κινητο. Αμα θελουμε το καιμε, το πεταμε ή το τρωμε και το πουλαμε. Δεν της πεφτει λογος τι θα το κανω εγω. Αυτο που τη νοιαζει ειναι να της σκασουμε τα λεφτα για να το παρουμε.
Τωρα για την αδεια απο το κρατος κανε μας τη χαρη... τοσα τρισεκατομμυρια φαγανε εδω και 30 χρονια αυτη η παρανομια το μαρανε.
Τα ιφον ειναι σαν τα γερμανικα ακριβα αυτοκινητα. Κρατανε την τιμη τους, αν και μεταχειρισμενα, σε υψηλα επιπεδα.
Δημοσίευση 16/01/2011 - 10:27
Φίλε sale δεν ξερω αν το γνωρίζεις αλλά ειναι παρανομο να μεταπουλάς στη συγκεκριμενη περίπτωση ενα iphone. Γιατι δεν νομιζω να σου εχει δωσει αδεια ουτε η εταιρια αλλα ουτε κ το κρατος σου για να το κανεις. Αρα τι συζηταμε τωρα εδω, ποιος ειναι λιγοτερο παρανομος απο τα λεφτα που θα παρει απο μια πωληση;
Δε ξέρω αν το γνωρίζεις, αλλά δεν είναι παράνομο να πουλάς το αηφον και οτιδήποτε άλλο κατέχεις νόμιμα. Δε χρειάζεσαι άδεια από την απλ (λολ δηλαδή, πως σου ρθε αυτό) ούτε από το κράτος.
Εξηγώ, το ΦΠΑ για το τηλέφωνο έχει αποδοθεί τη στιγμή της αγοράς του οπότε με το κράτος όλα ΟΚ. Όταν έρθει η ώρα της πώλησης ως μεταχειρισμένο πωλείται σε χαμηλότερη τιμή απ αυτήν της αγοράς, άρα δεν υπάρχει κέρδος, άρα δε χρειάζεται ν' αποδοθεί ΦΠΑ δεύτερη φορά, άρα είναι νομιμότατο.
Τώρα, αν κάποιος από εσάς είχε αγοράσει καινούριο το τηλέφωνο 700€ (δεν έχω ιδέα πόσο κάνει) και καταφέρει να το πουλήσει ως μεταχειρισμένο 800€ τότε αν δε κόψει με κάποιο τρόπο απόδειξη και δεν αποδώσει ΦΠΑ στο κράτος, ΝΑΙ είναι παράνομος.
Αυτά για να μη λέμε ότι να ναι.
Τελευταία επεξεργασία από: angmar, 16/01/2011 - 10:29
Δημοσίευση 16/01/2011 - 11:13
Οποιος καταλαβε καταλαβε...
Δημοσίευση 16/01/2011 - 11:39
Επειδη αυτο το παραμυθι με την ελευθερη αγορα το εχουν φαει παρα πολυ σε αυτην την χωρα να θυμησω οτι εξαιτιας αυτου του τυπου ελευθερης αγορας οδηγησε τους κατοικους αυτης της χωρας στα 700 ευρω βασικο μισθο κ πανω του 12% ανεργειας και στην αναγκη εργασιας κ των δυο γονεων για να μεγαλωσουν ενα παιδι και την οικονομικη ενισχυση απο τον παπου κ την γιαγια... Οσο για την επιβιωση περι εξυπνων επι τον κοροιδων εγω το κανω πραξη αγοραζοντας απο τα γυρω κοροιδα κ σπιτια κ ακινητα αλλα κ τα "καλα" αυτοκινητα στις τιμες που εγω θελω...
Οποιος καταλαβε καταλαβε...
Μάλλον οι πολιτικοί μας και εμείς την οδηγήσαμε την χώρα εκεί που είναι και όχι ο καπιταλισμός.. Για τσέκαρε Αγγλία μεριά.. Ελεύθερη αγορά δέν έχουν εκεί?
Αλλα όχι εκεί δέν πιάνεται..

Δημοσίευση 16/01/2011 - 11:43
αυτη ειναι η θεμελιωδης αρχη του εμποριου.
εγω πουλαω ενα 2γ χιλια ευρω. να δεις που αμα το θελησω θα βρω καποιον. και μην τον πειτε κοροιδο γιατι θα σας πω τουτο.
στο χωριο μου ειχαμε ενα φορτηγο μερσεντες που επαιρνε με μανιβελα, για σκουπιδιαρικο.
ήρθαν καποια στιγμη απο την μερσεντες και μας δωσαν ενα καινουργιο με μυλο. ενα πλυντηριο καδων. μια ε220 για το δημαρχο (τον εκαστοτε) μια νεκροφορα, ενα ασθενοφορο ενα κανονικο φορτηγο και ενα μινι λεωφορειο. κοροϊδα ήταν?
το φορτηγο ειχε αριθμο πλαισιου 5 και ήταν το μονο που λειτουργουσε ακομα (αν και ασθμαινοντας) απο την σειρα αυτη σε ολον τον κοσμο.
μετα μας στειλαν φωτο πως το αναπαλαιωσαν και το εβαλαν στο μουσειο τους.
λοιπον οσο θελουμε πουλαμε και οσο μπορουμε αγοραζουμε. τα υπολοιπα ειναι απλα οδοντοκρεμες.
Δημοσίευση 16/01/2011 - 11:45
αν για παραδειγμα εδινα το Iphone 4g στα 300 και δεν το επερνε κανενας θα το εριχνα στα 200 και ουτε καθε εξης!
βλεπεις ομως οτι καινουριο και η τιμη μετα απο 1 χρονο μενει αμεταβλητη πως περιμενεις εσυ να πεσει στα used?
εσυ εισαι παραλογος μου φαινεται..
ετσι ο νομος της αγορας και προκειται για ενα προινον πολυτελιας που δεν εχει περιθωρεια μεταβολης τιμων!
Δημοσίευση 16/01/2011 - 11:47
σωστος.η προσφορα εξαρταται απο το νομο της ζητησης!
αν για παραδειγμα εδινα το Iphone 4g στα 300 και δεν το επερνε κανενας θα το εριχνα στα 200 και ουτε καθε εξης!
βλεπεις ομως οτι καινουριο και η τιμη μετα απο 1 χρονο μενει αμεταβλητη πως περιμενεις εσυ να πεσει στα used?
εσυ εισαι παραλογος μου φαινεται..
ετσι ο νομος της αγορας και προκειται για ενα προινον πολυτελιας που δεν εχει περιθωρεια μεταβολης τιμων!
να ρωτησω μηπως εισαι συγγενης του μελους pro10?
Δημοσίευση 16/01/2011 - 11:50
Φίλε sale δεν ξερω αν το γνωρίζεις αλλά ειναι παρανομο να μεταπουλάς στη συγκεκριμενη περίπτωση ενα iphone. Γιατι δεν νομιζω να σου εχει δωσει αδεια ουτε η εταιρια αλλα ουτε κ το κρατος σου για να το κανεις. Αρα τι συζηταμε τωρα εδω, ποιος ειναι λιγοτερο παρανομος απο τα λεφτα που θα παρει απο μια πωληση;;;...
παρανομος δεν εισαι σε καμια περιπτωση γιατι πουλας κατι που σου ανηκει, τελειως ευκαιριακα. τωρα αν καποιος πουλα συστηματικα iPhones η οτιδηποτε αλλο χωρις να εχει βιβλια κλπ κ βγαζει μαυρα λεφτα, τοτε ναι αυτος ειναι παρανομος!
Δημοσίευση 16/01/2011 - 11:51
Ο καθένας είναι ελεύθερος να πουλήσει όσο θέλει. Πχ ipad επειδή δε το έβρισκε κανείς πουθενά Ελλάδα, το δίνανε όσο θέλανε! Ε λοιπόν κάποιοι πήρανε γιατί το θέλανε. Αν δε το παίρνανε τότε δε θα το πουλάγανε τόσο! Απλά τα πράγματα. Το ίδιο και με το iphone, όταν υπήρχε λίστα αναμονής, ερχότανε ο πωλητής και έλεγε το προσφέρω τόσο και τώρα, αν δε θές να περιμένεις το πήρες με καπέλο. Τα γούστα μας επηρεάζουν τις τιμές και μόνο!
Δημοσίευση 16/01/2011 - 11:58
εχετε χασει τη μπαλλα. οσο θελω πουλαω οσο μπορεις αγοραζεις.
αυτη ειναι η θεμελιωδης αρχη του εμποριου.
εγω πουλαω ενα 2γ χιλια ευρω. να δεις που αμα το θελησω θα βρω καποιον. και μην τον πειτε κοροιδο γιατι θα σας πω τουτο.
στο χωριο μου ειχαμε ενα φορτηγο μερσεντες που επαιρνε με μανιβελα, για σκουπιδιαρικο.
ήρθαν καποια στιγμη απο την μερσεντες και μας δωσαν ενα καινουργιο με μυλο. ενα πλυντηριο καδων. μια ε220 για το δημαρχο (τον εκαστοτε) μια νεκροφορα, ενα ασθενοφορο ενα κανονικο φορτηγο και ενα μινι λεωφορειο. κοροϊδα ήταν?
το φορτηγο ειχε αριθμο πλαισιου 5 και ήταν το μονο που λειτουργουσε ακομα (αν και ασθμαινοντας) απο την σειρα αυτη σε ολον τον κοσμο.
μετα μας στειλαν φωτο πως το αναπαλαιωσαν και το εβαλαν στο μουσειο τους.
λοιπον οσο θελουμε πουλαμε και οσο μπορουμε αγοραζουμε. τα υπολοιπα ειναι απλα οδοντοκρεμες.
και ενα ΤΑΧΙ.. το ξέχασες ? ! χαχαχαχαχ
Ad
Χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 1
0 μέλη, 1 επισκέπτες, 0 ανώνυμοι χρήστες