Μετάβαση στο περιεχόμενο


Φωτογραφία
- - - - -

iPhone 5 με 4" οθόνη και επεξεργαστή Α5 (;)


  • Παρακαλούμε συνδεθείτε για να απαντήσετε
81 μηνύματα σε αυτό το θέμα

#46   bakchr

bakchr

    iPH Addict

  • 813 μηνύματα
  • Φύλο: Άντρας
  • Κινητό: iPhone XS Max
  • Tablet:iPad Pro 3rd gen

Δημοσίευση 15/02/2011 - 22:54

Και θα βγαίνουν εις τριπλούν οι εφαρμογές ; Μία για το iphone με 3.5'', μία για το iphone με 4'' και μία για το ipad με 10'' ; Λίγο δύσκολο το βλέπω...

Ad

Ad

Team
iPhoneHellas
3,1416 μηνύματα
Twitter: @android
Φύλο: Όπως το δει κανείς
Κινητό: Android
Tablet: Για τα κουνούπια

Γιατί να γίνετε μέλη;

#47   tesalat

tesalat

    iPH Enthousiast

  • 443 μηνύματα
  • Φύλο: Άντρας
  • Κινητό: iPhone 6S Plus
  • Tablet:iPad Air

Δημοσίευση 15/02/2011 - 23:20

Και θα βγαίνουν εις τριπλούν οι εφαρμογές ; Μία για το iphone με 3.5'', μία για το iphone με 4'' και μία για το ipad με 10'' ; Λίγο δύσκολο το βλέπω...

Όχι δεν χρειάζεται να βγαίνουν διαφορετικές εφαρμογές για τα διάφορα μοντέλα iPhone.
Εδω υπάρχουν τόσες universal εφαρμογές που τρέχουν στο iPad και iPhone ταυτόχρονα.

Απλα κάθε εφαρμογη θα περιέχει και τις δυο αναλύσεις των συσκευών iPhone. Για το iPad θα συνεχίσουν να υπάρχουν οι δικές του εφαρμογές που είναι έτσι κι αλλιώς διαφορετικής σχεδίασης λόγω των δυνατοτήτων που προσφέρουν οι 10".

Τελευταία επεξεργασία από: tesalat, 15/02/2011 - 23:21


#48   vezyro

vezyro

    iPH User

  • 126 μηνύματα
  • Φύλο: Δ/Α

Δημοσίευση 15/02/2011 - 23:28

πιστεύω και εγώ ότι μια 4άρα οθόνη είναι αυτό που λείπει από το iphone. το hardware είναι και αυτό ανταγωνισμός και δεν πρέπει να είναι πίσω

#49   sotoskawasaki

sotoskawasaki

    iPH Enthousiast

  • 426 μηνύματα
  • Φύλο: Άντρας

Δημοσίευση 15/02/2011 - 23:43

Δε γίνεται ρε παιδια να καταργηθεί το Home Button.. Απλά δε γίνεται..


Ακριβώς τα ίδια έλεγε όλος ο κόσμος (αυτοί που το ήξεραν εν πάσι περιπτώση) όταν βγήκε το πρώτο iphone και είχε μόνο ένα κουμπί. Όλοι νόμιζαν ότι θα αποτύχει γιατί θα ήταν δύσχρηστο. Ένας απο αυτούς είμουν και εγώ...Φαντάζεσαι τι marketing θρίαμβος θα είναι κινητό χωρίς κουμπια;

#50   Alessio

Alessio

    iPH newbie

  • 24 μηνύματα
  • Φύλο: Άντρας

Δημοσίευση 16/02/2011 - 02:15

Ο ανταγωνισμός ωθεί τα πράγματα...και η Apple σίγουρα θα απαντήσει...

Κατα τη γνωμη μου θα πρεπει να εξετασει τα παρακάτω :

* 4inch Οθονη (νομιζω οτι ειναι το τέλειο size ..δεν μπορεί να μείνει στις 3.5')
* FM radio με Live Pause και iTunes tagging οπως στο iPod Nano
* Open Bluetooth για μεταφορα αρχείων χωρίς iTunes DRM protection
* Φυσικα dual core Επεξεργαστή (λενε για τον Α5)
* Περισσότερη RAM 768MB ισως
* NFC chip support

Αλλιως το πράσινο ρομποτακι θα γίνεται ολο και πιο ελκυστικό ολο και σε περισσότερους ...





* 4" οθονη δεν νομιζω να υπαρξει γιατι η νοοτροπια της εταιριας δεν ειναι ποιος την εχει μεγαλυτερη..., αλλα η λιτοτητα και η χρηστικοτητα.
* Fm Radio, μακαρι αλλα δεν το κοβω γιατι σχεδον σε ολες τις χωρες οσοι παιρνουν μηλόφωνο κανουν και data planκαι ειδικα το αμερικανικο κοινο ασχολειτε μονο με το Pandora Radio.
* Open bluetooth για κανενα λογο. Οτι αφορα προσωπικα δεδομενα και πνευματικα δικαιωματα δεν υπαρχει περιπτωση να ανοιξει.

Η δικη μου γνωμη παντως ειναι οτι δεν θα δωσει και τοσο πολυ βαση φετος στο iPhone. Ποιο πολυ πιστευω θα γινει, οπως γραφεται και παραπανω, κατι σαν αναβαθμιση του 4 και θα εχει αλλο φακο στη camera, 1080p video playback/recording, και καμια αναβαθμιση στην RAM.
Επειδη ανεφεραν οτι εφτιαξαν το προβλημα με το ασπρο χρωμα, πιστευω θα γινει παλι οτι εγινε και με το 3GS. Ταχυτερο κινητο και επιλογη αναμεσα σε ασπρο και μαυρο. Το μονο που ισως αλλαξουν εξωτερικα θα ειναι το και καλα προβλημα με την κεραια.

Πιο πολυ βαρος θεωρω θα δωσει στο iPad γιατι περυσι εριξε την βομβα με τα Tablet και τρεχαν ολοι και δεν φταναν, τωρα που φτασαν η αλλοι πιστευω, ή τουλαχιστον θελω να πιστευω, οτι θα ανοιξει τα ΝΙΤΡΑ (xaxaxaxa....) και θα φυγει πιο μπροστα.

#51   dedalos

dedalos

    iPH Member

  • 273 μηνύματα
  • Φύλο: Άντρας

Δημοσίευση 16/02/2011 - 06:47

Steve δώσε περισσότερη "σάρκα" απο την "Καλλονή" να χαιδέυουν τα δάκτυλα μας.

#52   dusty

dusty

    iPH Enthousiast

  • 351 μηνύματα
  • Φύλο: Άντρας
  • Κινητό: iPhone 7 Plus
  • Tablet:iPad mini 4
  • GameCenter:dusty

Δημοσίευση 16/02/2011 - 08:37

Ας κανω κι εγω τα προγνωστικα μου...
Στο θεμα του μεγεθους της οθονης πιστευω πως ο,τι κι αν γινει η Απλ το πρωτο που θα κοιταξει ειναι να μη μεγαλωσει πολυ η συσκευη γιατι ξερουμε οτι δινει πολυ βαση σε design. Οποτε ή θα μεινει στις ιδιες ιντσες ή θα προσωρησει σε μικρη αυξηση (ισως να φτασει και τις 4 ιντσες), με το μικροτερο δυνατο κοστος στην αυξηση μεγεθους. Η αναλυση της retina δε θα αλλαξει οποτε δε θα εχουμε και θεμα στην αναπτυξη εφαρμογων.

Σχετικα με τη cpu θεωρω οτι θα βαλει dual core αλλα δε βλεπω να αυξανεται ο χρονισμος της (1GHz).

Τα 512 RAM του 4αριου τα καταφερνουν περιφημα οποτε το πολυ πολυ ειναι να πανε 768ΜΒ. Ισως βεβαια να εχουμε και εκπληξη στο 1GB.

Τελευταιο και σημαντικο: ας μην ειμαστε αριθμολαγνοι. Η Απλ εχει αποδειξει οτι τα specs δε φερνουν και ταχυτητα παντα. Κυριως λογω της αρχιτεκτονικης του OS (διαχειριση μνημης κλπ) βλεπουμε τα προϊοντα της να υπολειπονται σχεδον παντα σε specs αλλα να υπερτερουν στην πραξη.

Υ.Γ. 4GS λογικα δε θα βγει γιατι το 4 δεν εχει θεματα στην ταχυτητα. Το 3GS βγηκε γιατι το απλο 3G ηταν τραγικα αργο.

Τελευταία επεξεργασία από: dusty, 16/02/2011 - 08:39


#53   Dimos234

Dimos234

    iPH User

  • 118 μηνύματα
  • Φύλο: Άντρας

Δημοσίευση 16/02/2011 - 14:42

ασπρο δεν νομιζω να βγει, η 4Gs θα βγει με καλυτερο επεξεργαστει λογικα 2 πυρηνες λογο ανταγονισμου και μεγαλυτερης ραμ και καλυτερη καμερα.

#54   sotoskawasaki

sotoskawasaki

    iPH Enthousiast

  • 426 μηνύματα
  • Φύλο: Άντρας

Δημοσίευση 16/02/2011 - 15:04

Μην ξεχνάμε ότι μια υποτιθέμενη αύξηση στο μέγεθος της οθόνης θα δώσει και την μικρή αύξηση στο μέγεθος της συσκευής, η οποία είναι αναγκαία για την αύξηση του μεγέθους της μπαταρίας για μεγαλύτερη αυτονομία. Όπως το βλέπω η Apple φλερτάρει έντονα το ενδεχόμενο χρήσης οθόνης 4" για το επόμενο iphone.

#55   chresto

chresto

    iPH Addict

  • 656 μηνύματα
  • Φύλο: Άντρας
  • Κινητό: iPhone 6S Plus

Δημοσίευση 16/02/2011 - 18:16

το ότι η apple θα παρουσιάσει το νέο της κινητό με 4'' οθόνη είναι πέρα από βέβαιο εκτός κι αν θέλει να αυτοκτονήσει. οι δυνατότητες αυξήθηκαν, ο ανταγωνισμός την ξεπέρασε και κακά τα ψέματα, τί να το κάνω το τούμπανο hardware άμα δεν έχω μια μεγάλη οθόνη να το απολαύσω; με αυτή την αναβάθμιση αυξάνει κατακόρυφα την εμπειρία χρήσης του iphone σε όλους τους τομείς του (videogames, ibooks, video/pics, internet κτλ). άμα λάβουμε υπόψιν και τις φήμες περί iphone nano, κάτι τέτοιο πρέπει να το περιμένουμε οπωσδήποτε. και όπως είπαν και προλαλήσαντες, άμα εξακολουθήσει να μείνει προσκολημένη στις τωρινές διαστάσεις, επιλογές τύπου galaxy 2 φαντάζουν ελκυστικότατες.

πσ: σε όλους εσάς που λέτε ότι το πιθανότερο το καλοκαίρι να δούμε ένα i4[s] κατά τα πρότυπα του 3g[s], τότε η apple, το 3g[s] παρουσίασε σαν ένα 3g με ταχύτητα (speed), κάτι που έλειπε χαρακτηριστικά από το 3g. στην περίπτωση του 4 σαν τί θα παρουσιάσει τo [s]; ήδη είναι ένα γρήγορο κινητό, κι ας μην ξεχνάμε υποχρονισμένο. και όσοι λέτε ότι έχει το ipad για αυτούς που ζητάνε κάτι περισσότερο σε διαστάσεις, όπως και να το κάνουμε άλλο 4'' και άλλο 10''. αυτός για παράδειγμα που θέλει ένα idevice για να βλέπει ταινίες ή να παίζει παιχνίδια, προφανώς και θα επιλέξει το δεύτερο.

#56   epaminos

epaminos

    iPH Contributor

  • 1.546 μηνύματα
  • Twitter:@epaminos
  • Φύλο: Άντρας
  • Κινητό: iPhone 7 Plus
  • Tablet:iPad Air 2 +4G
  • GameCenter:epaminos

Δημοσίευση 17/02/2011 - 00:14

Μόλις χθες κυκλοφόρησε η φήμη ότι το επόμενης γενιάς iPhone 5 θα διαθέτει οθόνη 4 ιντσών, ελαφρώς μεγαλύτερη από τις υπάρχουσες 3,5 ίντσες του iPhone 4.

Παρακάτω όμως θα δούμε γιατί η συγκεκριμένη φήμη είναι αμφισβητήσιμη, παρόλο που κάτι τέτοιο θεωρητικά είναι εφικτό!

Εάν η Apple αυξήσει το μέγεθος της οθόνης στο iPhone 5 αλλά διατηρήσει ίδιο το aspect ratio 3:2 όπως έχουν όλα τα iPhones μέχρι και σήμερα, οι διαστάσεις της νέας οθόνης θα πρέπει να είναι 8,433 x 5,639 cm. Το πλάτος του iPhone 4 όμως είναι μόλις 5,87 cm και διατηρώντας τις ίδιες διαστάσεις στη νέα συσκευή, το περιθώριο που μένει στην κάθε πλευρά είναι περίπου 1 millimeter. Η οθόνη, δηλαδή, θα καλύπτει σχεδόν ολόκληρη την μπροστινή πλευρά.

Η Apple, θα σκεφτείτε προφανώς, μπορεί να αυξήσει το πλάτος. Με αυτόν τον τρόπο, όμως, δημιουργείται ένα νέο πρόβλημα! Εάν η οθόνη γίνει 4" και διατηρηθεί η ανάλυση 960 x 640, τα PPI (pixels per inch) πέφτουν στα 289 ppi, πολύ πιό κάτω από τη Retina Display με τα 326 ppi, και κοντά στο όριο των 300 ppi που διακρίνει το ανθρώπινο μάτι. Για να διατηρηθούν τα 326 ppi, οι διαστάσεις των pixel στην υποθετική 4 ιντσών, 3:2 οθόνη πρέπει να αυξηθούν σε 1080 x 720, συν-πλην κάποια ελάχιστα pixels.

Οι προγραμματιστές τότε θα πρέπει να υποστηρίζουν και μία τρίτη ανάλυση αντί για δύο, και το scaling από τα 960 x 640 στα 1080 x 720 δεν θα είναι τόσο εύκολο όπως ο διπλασιασμός των pixel από τα 480 x 320. Και σαν να μην έφτανε μόνο αυτό, κάθε 960 x 640 εφαρμογή που θα γίνεται "zoomed" στη νέα ανάλυση θα απεικονίζεται απαίσια, καθώς το scale θα γίνεται με "zoom" 1 και 1/8.

Τι θα γινόταν, όμως, εάν η Apple δεν διατηρούσε το 3:2 aspect ratio στην οθόνη του iPhone 5 και πήγαινε σε κάποιο άλλο;

Το aspect ratio του iPad είναι 4:3, κάτι που είναι αδύνατον να μεταφερθεί και στο iPhone, αφού θα πρέπει να αλλάξουν ριζικά το design και να γίνει πιό τετραγωνοποιημένο! Μία τέτοια οθόνη 4 ιντσών με 4:3 aspect ratio θα μπορούσε να έχει διαστάσεις 8,128 x 6,096 εκατοστά, ή 0,2286 cm πιό πλατιά από το συνολικό πλάτος του iPhone 4. Το θετικό σε αυτή την υπόθεση είναι πως η ανάλυση 1024 x 768 διατηρεί το όριο ποιότητας της Retina Display, καθώς επίσης απλοποιεί και τη διαδικασία δημιουργίας "universal" εφαρμογών για iPhone και iPad. Έχοντας και οι δύο συσκευές την ίδια ανάλυση, οι προγραμματιστές θα πρέπει να δημιουργήσουν μία έκδοση των εφαρμογών τους για iPhone 4 και κάτω, και μία άλλη έκδοση για τα iPad/iPhone 5.

Το κύριο πρόβλημα όμως του 4:3 aspect ratio είναι ότι το iPhone θα είναι τόσο φαρδύ ώστε να χρησιμοποιηθεί ως τηλέφωνο. Σκεφτείτε να προστεθούν περισσότερα από 1,5 cm στο πλάτος του υπάρχοντος iPhone, τι διαμαρτυρίες έχουν να γίνουν! Αφήστε που ένα μεγάλο, τετράγωνο iPhone, δεν θα διατηρούσε το όμορφο στυλ στο οποίο μας έχει συνηθίσει η Apple εδώ και τόσα χρόνια.

Εάν η Apple με το iPhone 5 επιθυμεί πραγματικά να μεταβεί στις 4 ίντσες, πιθανώς να χρησιμοποιήσει ένα aspect ratio 16:10 ή 16:9. Οι διαστάσεις της συσκευής σε αυτό το σενάριο δεν αλλάζουν, όμως και με τις δύο περιπτώσεις (16:10 ή 16:9) το home button, η εμπρόσθια κάμερα, το μεγάφωνο και οι αισθητήρες θα πρέπει όλα να μετακινηθούν στις άκρες, και ίσως να αυξανόταν ελάχιστα το ύψος για να υπάρχει επαρκής χώρος για το hardware (μπαταρία, κλπ).

Πιό συγκεκριμένα, η Apple χρησιμοποιεί ήδη οθόνες 16:10 στα MacBook και MacBook Pro, οπότε δεν είναι και τόσο απίθανο να το βλέπαμε και στο iPhone 5. Στις 4" και 16:10, οι διαστάσεις της οθόνης είναι 8,611 x 5,385 εκατοστά. Το συγκεκριμένο πλάτος αφήνει στην άκρη περίπου 2.4 millimeters περιθώριο μεταξύ οθόνης και τηλεφώνου, πολύ περιορισμένο αλλά όχι κι αδύνατο. Και για να διατηρηθεί και η κατακόρυφη στοίχιση στο κέντρο, η οθόνη θα πρέπει να αυξηθεί 8 mm επάνω και κάτω. Αυτό σημαίνει ότι το κάτω μέρος θα φτάνει στο μέσο του home button από το υπάρχον iPhone 4, δηλαδή όλο το hardware θα πρέπει να μετακινηθεί. Επιπρόσθετα, το home button θα πρέπει κι αυτό να συρρικνωθεί από την τωρινή διάμετρο των 11 mm, ώστε κι αυτό να χωρέσει .

Στο aspect ratio 16:10, η Apple μπορεί να κρατήσει τα 640 pixels ως διάσταση του κάθετου προσανατολισμού, χωρίς να χαλάσει πολύ η ανάλυση. Αυτή πέφτει στα 300 ppi αντί για 326, που είναι κάτι το ανεκτό. Η ανάλυση, δηλαδή, θα μπορούσε να αλλάξει σε 1024 x 640, με τις υπάρχουσες 3:2 εφαρμογές να εμφανίζονται "pillarboxed" με 32 κενά pixels σε κάθε πλευρά, διατηρώντας τα 300 ppi, αλλά προσθέτοντας 2.5 mm μαύρου περιθωρίου περιμετρικά έως ότου η νέα ανάλυση αξιοποιηθεί κατάλληλα από τους προγραμματιστές.

Το aspect ratio 16:9 αντιθέτως είναι πιό κοινό από το 16:10, καθώς υποστηρίζεται από τις περισσότερες ταινίες και τις συσκευές τηλεοράσεων. Μία 4 ιντσών 16:9 οθόνη θα μπορούσε να είναι 8,865 x 4,978 cm. Ήτοι 1.5 mm πιό φαρδιά από αυτήν του iPhone 4, και 2.5 millimeters μεγαλύτερο μήκος από την 16:10, που σημαίνει ακόμη μεγαλύτερη μετακίνηση του home button και των υπολοίπων μερών.

Οι προγραμματιστές όμως σε αυτή την περίπτωση θα δυσκολευτούν περισσότερο, καθώς ενώ τα 640 pixels της βάσης θα παραμείνουν, όμως το ύψος θα πρέπει να έχει 1140 pixels (1139 στην πραγματικότητα). Έτσι, στα 1140 x 640 οι υπάρχουσες 3:2 εφαρμογές θα τρέχουν με 90 μαύρα pixels σε κάθε πλευρά ή 7 mm περιμετρικά από "pillars". Κάτι όχι και τόσο ωραίο για το μάτι.

Συνοψίζοντας, αλλάζοντας το μέγεθος της οθόνης ή την ανάλυσή της, όλα αλλάζουν! Αυξάνοντας το μέγεθος, διατηρώντας το aspect ratio ή τον αριθμό των pixel, ελαττώνεται η "Retina Display" ποιότητα. Και αλλάζοντας aspect ratio προκύπτουν νέες περίπλοκες αναλύσεις που θα πρέπει να υποστηριχθούν μαζί με το τρέχον 3:2 format.

Δεδομένης της μεγάλης ικανοποίησης των χρηστών από τις τρέχουσες διαστάσεις και ανάλυση της οθόνης του υπάρχοντος iPhone, η ευκολότερη και πιό πιθανή λύση είναι να διατηρηθεί ως έχει και στο καινούριο. Το μόνο σίγουρο πάντως είναι πως μέχρι τον Ιούνιο οι φήμες θα οργιάζουν...

[Thanks to Chris Rawson @ TUAW]



#57   Looter

Looter

    iPH Enthousiast

  • 431 μηνύματα
  • Φύλο: Δ/Α

Δημοσίευση 17/02/2011 - 00:27

Τα πράγματα είναι απλά!!!

Με 3,5 ιντσες το 2012 δεν πας πουθενά...

Θέλει δε θέλει η apple θα συρθεί από τον ανταγωνισμό του android το οποίο προς το παρόν εξελίσσεται με την ταχύτητα του φωτός σε επίπεδο software αλλά και hardware...

Τελευταία επεξεργασία από: Looter, 17/02/2011 - 00:27


#58   teo18480

teo18480

    iPH Contributor

  • 1.142 μηνύματα
  • Φύλο: Άντρας

Δημοσίευση 17/02/2011 - 00:37

Εγω θα ήθελα πάντως να το δω στις 4"

#59   IIInferno

IIInferno

    iPH newbie

  • 53 μηνύματα
  • Φύλο: Δ/Α

Δημοσίευση 17/02/2011 - 01:03

Ε βέβαια βρε παιδιά εγω βλέπω τα android κινητά με τις οθονάρες τους και μου τρέχουν τα σάλια αλλά διστυχώς υστερούν σχεδόν σε ολα τα άλλα σε σχέση με το iPhone...
Μόνο η μεγαλύτερη οθόνη λείπει απο το iPhone, επεξεργαστής, μνήμη κ.τ.λ. θα αναβαθμιστούν έτσι κι αλλιώς υποθέτω, μόνο η οθόνη μένει να μεγαλώσει λίγο για να μπεί πάλι μπροστά στον ανταγωνισμό γιατι φέτος κακά τα ψέμματα θα είναι σκληρός ο ανταγωνισμός για την Άπλ. Τα αντρόιντ κινητά εξλίσοντε με ταχύς ρυθμούς και όλοι βγάζουν applications και games και για Android πλέον... Τι αβαντάζ θα έχει πλέον η Apple σε σχέση με τους άλλους? Λατρέυω το iPhone αλλά πιστέυω οτι πρέπει να μεγαλώσει την οθόνη του λίγο για να καλύψει όλους τους ενδιαφερόμενους. Τότε 8α αλλάξω το 3GS μου με το iPhone 5. Και το θέλω πολύ αυτό :) ...

#60   trisk

trisk

    iPH Elite Poster

  • 2.395 μηνύματα
  • Φύλο: Άντρας
  • GameCenter:online Μονο fifa στο PS3

Δημοσίευση 17/02/2011 - 01:06

3,5-3,7 αν και βλεπω να μεινουμε σε ,5 δε καταλαβαινω γιατι τοσο πολυ μερικοι θελετε να δειτε 4΄΄ δε νομιζω οτι η οθονη κανει τα android να απειλουν το iphone ασχετα που θεωρω που το Ios ειναι χρονια μπροστα απο τα Android ηρ8α σε επαφη με android και απογοητευτικα (sony experia ) <τραγικα αργο >
οσο για το Home button δε νοειται να μην υπαρχει στο iphone νομιζω ειναι και το σημα κατατεθεν του

Ad

Ad

Team
iPhoneHellas
3,1416 μηνύματα
Twitter: @android
Φύλο: Όπως το δει κανείς
Κινητό: Android
Tablet: Για τα κουνούπια

Γιατί να γίνετε μέλη;



Χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 2

0 μέλη, 2 επισκέπτες, 0 ανώνυμοι χρήστες