Μετάβαση στο περιεχόμενο


Φωτογραφία
- - - - -

Γιατί ένα ipad?


  • Παρακαλούμε συνδεθείτε για να απαντήσετε
34 μηνύματα σε αυτό το θέμα

#31   melaslog

melaslog

    iPH Enthousiast

  • 467 μηνύματα
  • Φύλο: Άντρας

Δημοσίευση 19/06/2011 - 19:51

Stacy, τα μυνήματά σου είναι φουλ. Αδειασε λίγο να σου στείλω κάτι. Γιώργος.

Ad

Ad

Team
iPhoneHellas
3,1416 μηνύματα
Twitter: @android
Φύλο: Όπως το δει κανείς
Κινητό: Android
Tablet: Για τα κουνούπια

Γιατί να γίνετε μέλη;

#32   ApplakiasAlex14

ApplakiasAlex14

    iPH User

  • 106 μηνύματα
  • Φύλο: Άντρας
  • Κινητό: iPhone 4S
  • Tablet:iPad mini

Δημοσίευση 19/06/2011 - 20:04

Φίλε μου εγώ έχω ένα iPhone 4 32άρι. Και ένα λάπτοπ 15άρι. Σκέφτομαι όμως να πάρω ένα iPad 2 για τους εξής λόγους. Θα μπορώ να το μεταφέρω πιό εύκολα απο το λάπτοπ. Θα το χρησιμοποιώ για βασικό μέσο ίντερνετ. Αυτό θα παρατήνει την ζωή του λάπτοπ μου που σε 3 χρόνια που το έχω έχει 11μήνες συνεχή λειτουργία. Όσο για το flash, περιττό είναι νομίζω. Χρησιμοποιώ πολύ το iPhone για ίντερνετ και μέχρι στιγμής το μόνο που δεν μπορώ να κάνω είναι να παίξω παιχνίδια στο miniclip. Και άμα χρειαστώ κάτι παρόμοιο με Android flash, μπαίνω απο το Skyfire Browser. Και τα 2 είναι σχεδόν flash. Δεν είναι απόλυτα. Οπότε τα ίδια τα βλέπω εγώ. Για τα αρχεία, μπορείς να κάνεις το εξής απλό. Υπάρχει ένα πρόγραμμα που λέγεται Zumocast. Το κατεβάζεις στο pc και στο iPad και μπορείς να κάνεις ό,τι θέλεις απο το pc σου κοινόχρηστο στο iPad. Δηλαδή μουσική, φωτογραφίες, ταινίες, τα πάντα, μπορείς να τα έχεις στο pc αλλά να τα βλέπεις μέσω ίντερνετ απ' όλο τον κόσμο(προυπόθεση να είναι ανοιχτό το pc και να έχουν ίντερνετ και οι 2 συσκευές). Οπότε και το θέμα του χώρου στο iPad δεν σε νοιάζει. Είμαι υπερευχαριστημένος με το iPhone και πιστεύω πως θα είμαι και με το iPad αφού είναι ένα μεγάλο iPhone-iPod :).

εστι σκεφτομουν στην αρχη ομως αλλαξα γνωμη και τωρα θα παρω Apple Led Cinema Display αξιζει πιο πολυ γιατι εχεις ιδι λαπτοπ αρα να εχεις και σταθερο και για φοριτοτιτα το iphone οπως εγω ;)

#33   codmdantes

codmdantes

    iPH User

  • 180 μηνύματα
  • Φύλο: Άντρας

Δημοσίευση 19/06/2011 - 20:34

Παιδιά, εγώ που είμαι κάτοχος iPhone4 και 3gs, είπα να πάρω ένα iPad2 μιας και είμαι κολλημένος με την Apple... Όμως, η αλήθεια είναι ότι οι ελλείψεις που έχει( flash player, jailbreak μη διαθέσιμο ακόμα, bluetooth κ.ά), ενώ δεν με πείραζαν στα iPhone στο iPad με πειράζουν πολύ... Και λέω εντάξει, flash δεν έχει, jailbreak δεν έχει αλλά ρε παιδιά να μην μπορώ να κατεβάσω τρραγούδια ή ότι άλλο θέλω απευθείας από το internet είναι λίγο τραγικό!!! Νομίζω επίσης και ότι η ανάλυση της οθόνης είναι αρκετά μικρή και δείχνει άσχημο στο iPad2. Επιπλέον, δεν μπορεί να παίξει HD ταινίες( αν και με διπύρηνο επεξεργαστή) και γενικά χρειάζεται οπωσδήποτε jailbreak για να διορθωθούν οι πολλές ελλείψεις που έχει... Νομίζω ότι του χρόνου αν βελτιωθεί λιγάκι ακόμα το Android, θα πάω σε τέτοια ταμπλέτα.

#34   giannisg2004

giannisg2004

    iPH Contributor

  • 914 μηνύματα
  • Φύλο: Άντρας

Δημοσίευση 20/06/2011 - 15:16

Όσον αφορά τα κατευθείαν κατεβάσματα (π.χ. Τραγούδια, ταινίες, κτλ.) όπως κάνουμε από τον υπολογιστή (κάνεις μιά αναζήτηση στο Google, βρίσκεις κανένα torrent, κανένα rapidshare link, κτλ.). Νομίζω πρέπει να τα ξεχάσουμε. Όπως επίσης να ξεχάσουμε και σύνδεση σε εξωτερικό σκληρό, σύνδεση σε NAS, μεταφορά αρχείων, κτλ.
Και αυτό προκύπτει απότην φιλοσοφία της Apple. Δέν το κάνει για να σταμτήσει την πειρατεία και για να αγοράζεις τα πάντα από το iTunes Store. Γνωρίζει πολύ καλά πως αυτός που δέν έχει σκοπό να αγοράσει, δέν θα αγοράσει ότι και να γίνει. Αν δέν του δώσεις άλλη διέξοδο, πάλι δέν θα αγοράσει, απλά δέν θα έχει περιεχόμενο στην συσκευή του, και θα κατακρίνει την συσκευή και την ίδια τη Apple γι'αυτό. Επομένως η Apple δέν έχει να κερδίσει κάτι κόβοντας τις πειρατικές οδούς.
Θεωρώ ότι το κάνει διότι θέλει να εξαφανίσει το Filesystem. Θέλει το περιεχόμενο να οργανώνεται σε libraries ανάλογα με το είδος (μουσική, έγγραφα, εικόνες, ταινίες, κτλ.) και τα διάφορα προγράμματα να έχουν πρόσβαση στις libraries αυτές. Η ιδέα είναι ο χρήστης όταν θέλει π.χ να ακούσει ένα τραγούδι, να ανοίγει ένα πρόγραμμα μουσικής, να επιλέγει το κομμάτι και να το ακούει. Να μην χρειάζεται να ξέρει πού ακριβώς είναι το αρχείο, να πρέπει να το βρεί, και με δεξί κλίκ--> open with να επιλέγει το πρόγραμμα με το οποίο θα το ανοίξει.
Σε αυτήν την λογική κινούνται και πολλά desktop προγράμματά της (π.χ. Στο iTunes δέν ξέρεις που βρίσκονται αποθηκευμένα τα τραγούδια, αν θές να ακούσεις κάποιο κομμάτι, ανοίξεις το iTunes και το επιλέγεις. Το ίδιο και με το iPhoto, το Aperture, το iMovie, το Final Cut, κτλ.).
Γενικά, αν η ιδέα υλοποιηθεί σωστά, θεωρώ ότι αυτό θα είναι το μέλλον. Ίσως μας ξενίζει και μας δυσκολεύει λίγο προς το παρόν, αλλά προς τα εκεί κινούμαστε. Και δέν είναι καθόλου άσχημο σαν ιδέα!

Τώρα όσον αφορά το Flash, αρχικά και εγώ θα ήθελα να υπάρχει (έστω και να μην δουλεύει σωστά, αλλά να υπάρχει σαν επιλογή). Αλλά μετά σκέφτομαι ότι αν υπήρχε (έστω και σαν επιλογή), ίσως δέν το ξεφορτωνόμασταν ποτέ. Ενώ τώρα, η Apple αποκλείοντάς το από τις δημοφιλέστατες συσκευές της, πιέζει την βιομηχανία να αλλάξει προς το καλύτερο (εννοείται πως το κάνει όχι για το γενικό καλό, αλλά γιατί έτσι την συμφέρει και για να ελέγχει τα πάντα, αλλά στο τέλος εμείς κερδίζουμε). Εδώ φανταστείτε το Facebook (που βασίζεται σε πολύ μεγάλο μέρος του πάνω στο Flash) ξανασχεδιάζεται σε HTML5! Η δημοτικότητα των iDevices νομίζω θα αναγκάσει τις εταιρείες να αλλάξουν, γιατί αλλιώς θα χάνουν μεγάλο ποσοστό χρηστών.
Και στο Android το Flash έχει τα προβλήματά του. Δέν λειτουργεί πάντα, κολλάει, κρασάρει (με ότι συνέπειες για την ασφάλεια της συσκευής---> βλέπε exploits!), και συνήιως απαιτεί πολλή ενέργεια (άρα ξεζουμίζει την μπαταρία). Άλλο να το περιγράφω και άλλο να το δοκιμάσετε σε μια Android συσκευή! Ειδικά οι καλομαθημένοι iOS users, θα σπάσουν τα νεύρα τους!

Πάντως και ο φίλος που είπε παραπάνω ότι σκέφτεται για Android tablet, πρέπει να δοκιμάσει κανένα tablet για κανένα σαββατοκύριακο πριν το αγοράσει. Ίσως τον εκπλήξει δυσάρεστα. Κια εγώ υπήρχε ένα διάστημα που είχα συνηθίσει το iOS, άκουγα καλά λόγια για το Android και είπα να δοκιμάσω κάτι καινούριο (Galaxy Tab), αλλά διαπίστωσα ότι ήμουν τόσο καιρό στο iOS που είχα χάσει την επαφή με την πραγματικότητα. Οι απαιτήσεις μου (πράγματα που θεωρούσα απλά για το iOS), απιδείχτηκαν πολύ υψηλές και απογοητεύτηκα.



PS: το iPad μπορεί να παίξει HD ταινίες (720p, γιατί τέτοια ανάλυση έχει η οθόνη του, αλλά από πλευράς hardware δέν έχει πρόβλημα, παίζει μέχρι 1080p (!) αν το συνδέσεις με τηλεόραση), ενώ με ένα προγραμματάκι τύπου OPlayer παίζει και διάφορους τύπους αρχείων που δέν υποστηρίζονται από την apple (π.χ., .flv., .mkv, κτλ.). Όσο για την οθόνη του, είναι αρκετά υψηλής ανάλυσης, απλά αν έρχεσαι από iPhone 4 (που η οθόνη του είναι ΑΣΥΓΚΡΙΤΗ) ίσως σου φανεί χαμηλή. Πάντως, μετά το iPhone 4 όλες οι αναλύσεις όλων των ηλεκτρονικών συσκευών μου φαίνονται χαμηλές, από την 1080p οθόνη του MacBook Pro έως την τηλεόραση και τα κινητά φίλων!

Τελευταία επεξεργασία από: giannisg2004, 20/06/2011 - 15:22


#35   unforgiven

unforgiven

    iPH User

  • 191 μηνύματα
  • Φύλο: Άντρας

Δημοσίευση 20/06/2011 - 15:38

Ο μικρός μου μια μέρα έβγαλε τα μισά πλήκτρα του λάπτοπ, οπότε μπήκα σε διαδικασία αναβάθμισης, ήταν και σχετικά παλιό, ευκαιρία έψαχνα.
Πλέον κατά 90% στο σπίτι ο υπολογιστής χρησιμοποιείται για σερφάρισμα και mail.
Σκέφτηκα λοιπόν να πάρω ένα tab.
Δεν πήρα Android, παρ' όλο που μου αρέσει πολύ και το θεωρώ σε πολλά σημεία ανώτερο, γιατί έχω ήδη iPhone και δεν ήθελα να μπλέξω και με άλλα. Επιπλέον το iOS είναι πιο εύχρηστο και θα βόλευε και τη σύζυγο. Της εξήγησα λοιπόν πως τέρμα οι φάρμες και τα σχετικά στο Facebook και αποκτήσαμε ένα iPad2.
Όντως, μας καλύπτει σε μεγάλο ποσοστό σε όσα ζητάμε. Για τα υπόλοιπα υπάρχει και το laptop σε κάποια γωνιά, το οποίο χειριζόμαστε μέσω iPad πολύ εύκολα. Ε, στην ανάγκη βολεύομαι και με ένα εξωτερικό πληκτρολόγιο για δέκα λεπτά. Πλέον το λάπτοπ αντικατέστησε το κατεβαστήρι και τον media player. Το χρησιμοποιώ και για ρυθμίσεις στο NAS, αντιγραφές αρχείων κτλ...

Βρίσκω το iPad με εντικειμενικά κριτήρια απλά καλό. Απλά δεν υπάρχει κάτι καλύτερο στην κατηγορία του. Ναι, αν είχει filesystem ορατό στον χρήστη ή flash ή δυνατότητα εξωτερικού δίσκου θα ήταν καλύτερο. Δεν έχει όμως, για διάφορους λόγους, οπότε προσαρμοστήκαμε...




Χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 4

0 μέλη, 4 επισκέπτες, 0 ανώνυμοι χρήστες