Δημοσίευση 08/08/2011 - 14:39
Κατα πρώτον, η σύγκριση είναι άδικη. Η RIM πρόσφατα λάνσαρε την 7η έκδοση του λειτουργικού της και η σύγκριση προφανώς γίνεται σε BBOS5 και iOS4. Η 5η έκδοση πλέον είναι παρωχημένη και το ξέρουμε όλοι, σε αντίθεση με την 4η της Apple, που ήταν περισσότερο polished από ποτέ.
Κατά δεύτερον, calm your tits. Ούτε δεινόσαυρος είναι, ούτε τίποτα. Όταν η RIM έβγαζε τηλέφωνα στην αγορά, η Apple δεν είχε καν φανταστεί το iPhone. Όπως έχω προαναφέρει, υπάρχει μερίδιο καταναλωτών που βλέπουν το τηλέφωνο σαν εργαλείο και δεν είναι fashion victims, όπως το 50% των χρηστών iPhone. Υπάρχουν επίσης άτομα που προτιμούν το QWERTY από την οθόνη αφής, όσο απίστευτο και αν φαίνεται σε μερικούς από εσάς.
Τέλος, κάνετε, αν θέλετε, έρευνα σε χώρες όπως η Αγγλία. Θα σας πω εγώ καλά τότε πόσοι θα θέλουν από BlackBerry να πάνε σε iPhone. Και η έρευνα ας είναι πραγματική έρευνα, όχι δείγμα από δείγμα, όπως ανέφερε ο φίλος.
Θα ήθελε πολύ η Apple να φτάσει σε ευχρηστία τα BlackBerry, όσον αφορά τα οφέλη του push mail και του ΒΒΜ (και μη μου πείτε για το iMessages, γιατί το ΒΒΜ έχει πλεόν καθιερωθεί και το γνωρίζετε όλοι). Οι εφαρμογές δε πρόκειται να νοιάξουν ποτέ αρκετά την RIM, γιατί το target group της δε θέλει να κατεβάσει fart apps. Θέλει ένα εργαλείο για να επικοινωνήσει και τίποτα παραπάνω. Για παιχνίδια κλπ, δόξα τω Θεώ υπάρχουν και τα iPod touch. Ο καθένας διαλέγει και παίρνει. Αλλά το να λέτε ότι η RIM είναι έτοιμη να πεθάνει είναι γελοίο. Θα δούμε σε ένα χρόνο, που θα έχει κυκλοφορήσει συσκευές που πραγματικά θα ταράξουν τα νερά.