H Apple πέφτει στη δεύτερη θέση σε πωλήσεις για το τρίτο τρίμηνο του 2011
Δημοσίευση 29/10/2011 - 10:19
Βασικά, ας πάρουμε κάποιο παράδειγμα από παλιότερα μοντέλα που είναι ευκολότερο να τα συγκρίνουμε.
Δείτε το iPhone 3GS killer, το Samsung Galaxy S (αλήθεια, το θυμάται κανείς αυτό το κινητό?!), που κυκλοφόρησε λίγο μετά το 3GS και είχε καλύτερα specs.
Ένα 3GS 32GB μεταχειρισμένο σήμερα πουλιέται τουλάχιστον 250Ευρώ. Το Galaxy S πόσο πάει μεταχειρισμένο? Πάντως καινούριο πάει 180Ευρώ...! Το 3GS 8GB καινούριο έχει 550Ευρώ, και τώρα θα πέσει άλλα 100Ευρώ λόγω 4S, οπότε πές 450Ευρώ. 2,5 φορές τήν αξία του Galaxy S!
Ad
Δημοσίευση 29/10/2011 - 10:25
Οκ.Το μνμ αυτο το εσβησα αλλα δεν σε προλαβα. Διαβασε πιο πανω
Πάντως παιδιά με το παράδειγμα που εφερα δε θέλω να πω πως το μήλο αξίζει η δεν αξίζει σαν αγορα. Εξάλλου κι εγω τα γουστάρω σαν συσκευές κι έχω δαπανήσει χρήματα σε αυτα. Αλλα καλο είναι να βλέπουμε την αγορα πριν πούμε ότι π.χ. Το μήλο κρατά την τιμη που κατέβαλε κάποιος για να αγοράσει.
Σε αυτο που είναι απιαστα τα iPhone είναι η αξία κτήσης με επιδότηση. Έτσι κάποιος που τα αγοράζει κάθε 1 η 2 χρόνια με επιδότηση, πουλώντας εκείνη τη στιγμή το παλιό και εκμεταλλευόμενος την υψηλή (σε σχέση με άλλες συσκευές) επιδότηση του, είναι σε βάθος χρόνου κερδισμένος και έχει πάντα και μια συσκευη που δε σπαταλά άπειρο χρόνο και φαιά ουσία για να φέρει στα μέτρα του.
Δημοσίευση 29/10/2011 - 10:28
Τελευταία επεξεργασία από: sayian, 29/10/2011 - 10:30.
Δημοσίευση 29/10/2011 - 10:28
Εχεις δικιο δικο μου λαθος
Πριν 4 μερες πουλησα εδω μεσα ενα λευκο 16αρι iPhone 4 -2 εβδομαδων- σε αψογη κατασταση 400€. Το γεγονος οτι στις αγγελιες οι τιμες ξεκινανε απο Χ €, μη νομιζεις οτι πωλουνται τελικα και τοσο.
Δευτερον: το Galaxy S II δε βγηκε το καλοκαιρι, αλλα την Ανοιξη.
Τριτον: εφοσον -οπως λεγεται απο πολλους- οι κατοχοι iPhone ειναι φραγκατοι, τοτε τι τους νοιαζει η μεταπωλητικη αξια? Αφου θα εχουν τα λεφτα να παρουν το νεο μοντελο χωρις να περιμενουν να πουλησουν το παλιο...
Δημοσίευση 29/10/2011 - 10:30
Παιδια δε θα βγάλουμε άκρη με τα σενάρια σας γιατί απλα δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα.Βασικά με 550Ευρώ παίρνεις το 8GB, οπότε η μεταπωλητική αξία του 4 16GB είναι ακόμα μεγαλύτερη!
Βασικά, ας πάρουμε κάποιο παράδειγμα από παλιότερα μοντέλα που είναι ευκολότερο να τα συγκρίνουμε.
Δείτε το iPhone 3GS killer, το Samsung Galaxy S (αλήθεια, το θυμάται κανείς αυτό το κινητό?!), που κυκλοφόρησε λίγο μετά το 3GS και είχε καλύτερα specs.
Ένα 3GS 32GB μεταχειρισμένο σήμερα πουλιέται τουλάχιστον 250Ευρώ. Το Galaxy S πόσο πάει μεταχειρισμένο? Πάντως καινούριο πάει 180Ευρώ...! Το 3GS 8GB καινούριο έχει 550Ευρώ, και τώρα θα πέσει άλλα 100Ευρώ λόγω 4S, οπότε πές 450Ευρώ. 2,5 φορές τήν αξία του Galaxy S!
Απο που κι ως που κάνει 180 το galaxy s?
289 κοστίζει αυτη τη στιγμή που μιλάμε καινούριο και μεταχείρισμενο ΔΕΝ υπάρχει περίπτωση να το βρεις κάτω απο 230 ευρω.
Το 3gs όπως είπες πουλιέται 250 ευρω, αλλα πριν 17 μήνες είχες κληθεί να το πληρώσεις 550 περίπου άρα και πάλι μεγαλύτερη χασουρα έχεις με το 3gs.
Δημοσίευση 29/10/2011 - 10:32
Παιδια δε θα βγάλουμε άκρη με τα σενάρια σας γιατί απλα δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα.
Απο που κι ως που κάνει 180 το galaxy s?
289 κοστίζει αυτη τη στιγμή που μιλάμε καινούριο και μεταχείρισμενο ΔΕΝ υπάρχει περίπτωση να το βρεις κάτω απο 230 ευρω.
Το 3gs όπως είπες πουλιέται 250 ευρω, αλλα πριν 17 μήνες είχες κληθεί να το πληρώσεις 550 περίπου άρα και πάλι μεγαλύτερη χασουρα έχεις με το 3gs.
289 το 8gb το 16αρι κανει 390
Δημοσίευση 29/10/2011 - 10:34
Μα δεν είναι μόνο στα μαγαζιά πόσο έχουν χάσει απο την τιμη τους αλλα σε τιμες μεταχειρισμένου στην πράξη. Αν φίλος πουλήσει δηλαδή ένα RX8 που έχει και πλήρωσε 25000 στα 8000 που του ζητάνε σε μάντρα τι θα του πει; Ξέρεις, ακόμα καινούριο πωλειται στα 20000(που δεν, αλλα λέμε τώρα).Παιδια μισο λεπτο γιατι μπλεξαμε τα μπουτια μας. Συγκρινουμε (τιμες καταστηματων) galaxy s με iphone 4 και s2 με 4s. Το sgs (16gb) το βρισκεις 400 ευρω ενω το 4αρι (8gb) θα το δινουν 550. Δεδομενου οτι εμεις εχουμε 16αρι υπολογιζουμε σε λιιγη μεγαλητερη μεταπωληση απο το 8αρι. Καταληγω οτι στο περασμα του χρονου ιση αξια εχουν χασει στα μαγαζια οι συσκευες οποτε και αναλογη μεταπωληση οποτε τζαμπα λογος γινεται.
Τέλος πσντων, είπα και θα το ξαναπώ. Στην πράξη η απώλεια χρημάτων είναι η ίδια όταν συγκρίνουμε καλές εμπορικές συσκευές, όπως στην προκειμένη γαλαξια με iPhone.
Δημοσίευση 29/10/2011 - 10:35
Αυτο ενισχύει λοιπόν, ακόμα περισσότερο την άποψη μου.289 το 8gb το 16αρι κανει 390
Δημοσίευση 29/10/2011 - 10:37
Τέλος πσντων, είπα και θα το ξαναπώ. Στην πράξη η απώλεια χρημάτων είναι η ίδια όταν συγκρίνουμε καλές εμπορικές συσκευές, όπως στην προκειμένη γαλαξια με iPhone.
Μα εκει καταληγω και εγω αν διαβασες την τελευταια μου γραμμη

Δημοσίευση 29/10/2011 - 10:39
Ε ΔΕΝ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΚΡΑΤΙΕΜΑΙ ΤΟΣΟ ΚΑΙΡΟ! Ε Λ Ε Ο Σ
Δημοσίευση 29/10/2011 - 10:39
Τελευταία επεξεργασία από: iMarilina, 29/10/2011 - 10:40.
Δημοσίευση 29/10/2011 - 10:44
Χαίρομαι που κάποιοι τα βαζουν κάτω και βλέπουν τι ισχύει στην πραγματικότητα, έστω κι αν έχουν παρασυρθεί απο τη μόδα που επιτάσσει: τα μήλα δεν χάνουν την αξία τους.. Στην πράξη απο ότι βλέπεις δεν είναι έτσι ακριβώς τα πράγματα.Μα εκει καταληγω και εγω αν διαβασες την τελευταια μου γραμμη
Και για να κλείσω να πω κάτι ακόμα. Το παράδειγμα που είδαμε αναφέρεται στα κινητά και στο λόγο ότι η ψαλίδα μεταξύ μηλων και γαλαξιων πχ. Έχει κλείσει ποιοτικα.
Αν δεις το αντίστοιχο παράδειγμα για ταμπλετες, θα δεις ότι π,χ κάποιος που αγοράζει ένα galaxy tab έχει τεράστια χασουρα μετα απο ένα χρόνο, ενώ ο κάτοχος iPad έχει σαφώς μικρότερη. Κι αυτο γιατί εκει η apple δεν έχει σοβαρό "ποιοτικό" ανταγωνισμό ακόμα. Σε κανένα χρόνο ίσως...
Τελευταία επεξεργασία από: vagreek, 29/10/2011 - 10:44.
Δημοσίευση 29/10/2011 - 10:50
Το bada os δεν είχε καμία τύχη απο τη στιγμη που λανσαριστηκε. Όσοι ξέρουν την αγορα μπορούν να αντιληφθούν πολλά.Δεν ξέρω τί κάνει η Samsung πάντως απο support για τα android, αυτό που ξερω είναι ότι είχε τρελλαθεί να διαφημίζει το Bada OS, που και καλά θα ήταν το δικό της λογισμικό και το προωθούσε με το Samsung Wave κλπ κλπ, και το τηλεφωνάκι έχει καλά specs, αλλά το παρατήσανε στη μοίρα του το λογισμικό, απαράδεκτο support και appstore και ολα. Και παρόλο που οσα χρόνια είμουν στην Αμερική (1999 με 2005) πάντα είχα samsung κινητά τα οποία ήταν σκυλιά (με την καλή έννοια), καλοσχεδιασμένα και σούπερ, πλέον την σιχάθηκα με το Wave, το οποίο το πήρα και μου άρεσε πολύ, αλλά περίμενα πολύ περισσότερα και από πλευράς updates, support κλπ ήταν μουφα.
Επίσης η samsung ας αφήσει κατα μέρος τα γελοία πλαστικά και ας "αντιγράψει" και τα ποιοτικα υλικα της μηλοεταιριας αν θέλει να παει πιο ψηλά εμπορικά.
Δημοσίευση 29/10/2011 - 10:51
Το bada os δεν είχε καμία τύχη απο τη στιγμη που λανσαριστηκε. Όσοι ξέρουν την αγορα μπορούν να αντιληφθούν πολλά.
Επίσης η samsung ας αφήσει κατα μέρος τα γελοία πλαστικά και ας "αντιγράψει" και τα ποιοτικα υλικα της μηλοεταιριας αν θέλει να παει πιο ψηλά εμπορικά.
Δεν ξέρω για τα ακριβά της Σαμμυ, πάντως το Wave αισθητικά είναι τέλειο και δεν έχει πλαστικούρα καθόλου. Αν το έχεις δει και πιάσει το τηλέφωνο θα το ξέρεις.
Δημοσίευση 29/10/2011 - 10:54
Άψογο πραγματικά, ήθελα να το γράψω παραπάνω. Αλλα ήταν φωτοβολιδα, γιατι όλα μα όλα τα πολυ εμπορικά κομμάτια της (σειρά galaxy) έχουν υλικα για να παίζουν τα ανηψια μου. Είπαμε, εδω γράφουμε αλήθειες και για την ποιότητα των εξωτερικών των galaxy (γιατί... Εσωτερικά είναι πολυ δυνατά) μπορούμε να πούμε πολλά.Δεν ξέρω για τα ακριβά της Σαμμυ, πάντως το Wave αισθητικά είναι τέλειο και δεν έχει πλαστικούρα καθόλου. Αν το έχεις δει και πιάσει το τηλέφωνο θα το ξέρεις.
Υ.Γ,
Τροφή για σκεψη:
http://www.skroutz.g...rmani-16GB.html
Έτσι θα έπρεπε να είναι ποιοτικα η σειρά των galaxy. Κι εδώ καταρρίπτεται κι ο μύθος ότι το μέταλλο θα ανέβαζε το βάρος και λοιπές αστειότητες που βλέπω. Το Armani edition δίνει την απάντηση και σε αυτο. Ένα galaxy s με εκπληκτική ποιότητα κατασκευής.
Τελευταία επεξεργασία από: vagreek, 29/10/2011 - 10:59.
Ad
Χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 1
0 μέλη, 1 επισκέπτες, 0 ανώνυμοι χρήστες