Μετάβαση στο περιεχόμενο


Φωτογραφία
- - - - -

Μαύρες κηλίδες σε iMac 27"


  • Παρακαλούμε συνδεθείτε για να απαντήσετε
16 μηνύματα σε αυτό το θέμα

#1   Heatspreader

Heatspreader

    iPH newbie

  • 70 μηνύματα
  • Φύλο: Άντρας
  • Κινητό: iPhone 5
  • Tablet:iPad 3 +4G

Δημοσίευση 29/02/2012 - 03:44

Αυτή τη στιγμή που γράφω, δεν ξέρω αν κάνω καλά από την άποψη μήπως το πρόβλημα το κάνω μεγαλύτερο μέσα μου, με την έκταση που του δίνω.
Αν κάτσεις και ψειρίζεις κάτι, θα βρεις κάποιο πρόβλημα, από την άλλη είναι όντος ψείρισμα και δεν τρέχει τίποτα ή μήπως υπάρχει πρόβλημα;

Η οθόνη του iMac έχει ένα πρόβλημα για παράδειγμα που δεν με ενοχλεί. Σε χαμηλό φωτισμό σαν ο αισθητήρας να μπερδεύεται και να αυξομειώνει μόνος του την ένταση. Δεν με ενοχλεί γιατί αφενός το έχουν σχεδόν όλοι, αφετέρου ανεβάζεις λίγο την φωτεινότητα και είσαι εντάξει.

Ένα άλλο πρόβλημα που ίσως είναι πιο σοβαρό και το παρατήρησα αυτές τις μέρες, αλλά τώρα κατάλαβα ότι είναι της οθόνης και όχι βρώμα είναι το παρακάτω.
Αναρτημένη εικόνα

Το παρατήρησα ενώ ήμουν στο Facebook, όπου αριστερά και δεξιά έχεις πολύ άσπρο. Φαίνεται όπως μπορείτε να δείτε στο πάνω αριστερό μέρος κάτι σαν δαχτυλιές.
Μάλιστα αυτές τις μέρες όλο το σκούπιζα με την μπλούζα μου αντανακλαστικά και πριν λίγο πήγα και πήρα ένα νωπό Vetex και το πέρασα γιατί φαντάστηκα ότι κάτι ίσως έχει κολλήσει. Είδα ότι είναι μέσα από την οθόνη αυτό.

Κάτι παρόμοιο έχω παρατηρήσει και στην οθόνη του PC. Το άσπρο σε πολλά σημεία δεν είναι άσπρο ειδικά αν αλλάξεις γωνία θέασης (πάνω κάτω). Είναι και εκεί σαν βρώμικο.


Να κάτσω και να ασχοληθώ με RMA; 3 μήνες το έχω σχεδόν το μηχάνημα.

Ευχαριστώ.

Edit:
http://forums.macrum...ad.php?t=861355
Εδώ ο άνθρωπος έχει τραγικό πρόβλημα. Δεν είναι έτσι, αλλά βλέπω ότι και αυτό είναι ακόμα ένα θέμα της οθόνης.
http://nanchatte.wor...screen-problem/
Και εδώ το πρόβλημα είναι τραγικό. Μάλλον έχει να κάνει κατά την συναρμολόγηση.

Κουβέντα γίνεται και στο γειτονικό Forum για το ίδιο θέμα.
http://www.insomnia....83#entry4603283

Τελευταία επεξεργασία από: mikexs, 29/02/2012 - 12:12
Διόρθωση link


Ad

Ad

Team
iPhoneHellas
3,1416 μηνύματα
Twitter: @android
Φύλο: Όπως το δει κανείς
Κινητό: Android
Tablet: Για τα κουνούπια

Γιατί να γίνετε μέλη;

#2   Chris1981

Chris1981

    iPH User

  • 137 μηνύματα
  • Φύλο: Άντρας
  • Κινητό: iPhone X

Δημοσίευση 29/02/2012 - 06:28

Εάν αυτό που περιγράφεις είναι μέσα στην οθόνη και όχι πίσω από το αρχικό τζάμι, μιας και είσαι εντός εγγύησης, δικαιούσαι δωρεάν επισκευή με αλλαγή της οθόνης του imac σου.

Όσο για την αλλαγή της φωτεινότητας με βάση τις συνθήκες φωτισμού στον χώρο σου, δοκίμασες να απενεργοποιήσεις την ρύθμιση Automatically adjust brighness στο μενού Dispalys > Dispaly στα System Preferences του Mac σου;

#3   Heatspreader

Heatspreader

    iPH newbie

  • 70 μηνύματα
  • Φύλο: Άντρας
  • Κινητό: iPhone 5
  • Tablet:iPad 3 +4G

Δημοσίευση 29/02/2012 - 18:04

Είναι από μέσα φυσικά. Το πρόβλημα το έχουν πάρα πολλοί. Νομίζω ότι και οθόνη να μου αλλάξουν το πρόβλημα μπορεί να παρουσιαστεί ξανά ακόμα πιο έντονα.
Δεν είναι σπάνιο δηλαδή.

Όσον αφορά την φωτεινότητα αν κάνω αυτό που λες, δεν θα ρυθμίζεται αυτόματα. Οπότε δεν αξίζει.

#4   hyperlost

hyperlost

    iPH Addict

  • 855 μηνύματα
  • Φύλο: Άντρας
  • Tablet:iPad 4
  • GameCenter:iwhisto

Δημοσίευση 29/02/2012 - 18:29

Το προβλημα ειναι γνωστο. Μπορει και να μεγαλωσει η περιοχη/διασταση των κηλιδων στο μελλον. Δυστυχως υπαρχει περιπτωση να στο αλλαξουν και να το παρουσιασει παλι. Υπηρχε ενα θεμα με ενα τυπο απο ελλαδα περυσι που εμπλεξαν και στα δικαστηρια με την αντιπροσωπεια, επειδη του αλλαζαν συνεχεια τη οθονη και το προβλημα συνεχιζε. Αλλα τωρα ειμαι απο τεμπλετα και δεν μπορω να βρω να βαλω λινκ για το πως το χειριστηκε. (Αν μπορει καποιος να βρει το λινκ, μου φαινεται ειχε συζητηθει στο thelab.gr-παπαδοπουλος λεγοταν ο ανθρωπος που ειχε το ιδιο προβλημα επισης σε mac 27" και ειχε κανει επωνυμα ποστ).

Απο οσο γνωριζω δεν θα στο αντικαταστησουν με νεο, παρα μονο την οθονη και συνεπως ενδεχεται να το παρουσιασει παλι. Ειναι καθαρα θεμα τυχης. Ο αλλος ηταν γιατρος και εβλεπε ακτινογραφιες και για αυτο το παρατηρουσε, τωρα αν δεν εισαι πολυ ψαχτηρι μπορει και να μη το καταλαβεις.

Τωρα για το pc που λες δεν δινεις πολλα στοιχεια να σου πω, ειναι οθονη φορητου, desktop? υπαρχουν χαοτικες διαφορες στις οθονες αναλογα με την τεχνολογια (ips, pva, tn) και φυσικα την τιμη, συνεπως δε μπορω να υποθεσω.

#5   gre13

gre13

    iPH User

  • 183 μηνύματα
  • Φύλο: Άντρας
  • Κινητό: iPhone 4
  • Tablet:iPad 3

Δημοσίευση 29/02/2012 - 18:43

Νομίζω το πρόβλημα με την αυξομείωση της φωτεινότητας κάποτε συμβαίνει να δημιουργούμε σκιά στον αισθητήρα με το κεφάλι μας. Για παράδειγμα το φως έρχεται από πίσω και με τις κινήσεις μας προκαλούμε αυτήν την αυξομείωση.

#6   Heatspreader

Heatspreader

    iPH newbie

  • 70 μηνύματα
  • Φύλο: Άντρας
  • Κινητό: iPhone 5
  • Tablet:iPad 3 +4G

Δημοσίευση 29/02/2012 - 19:05

@ hyperlost
Την ξέρω την ιστορία με τον γιατρό.
Η οθόνη του PC μου είναι μία Samsung 245B Plus. Είναι και TN Panel. Βασικά σε όλες τις οθόνες παρατηρώ διάφορες σκιές.

@ gre13
Έχω αλλάξει θέση στον iMac. Δεν μου το έχει κάνει ακόμα. Πλάκα πλάκα μπορεί να είναι αυτό, γιατί πριν ήταν πίσω το φως. Για να δούμε. Θα έχει πολύ πλάκα λέμε. Αν και δεν φαίνεται να είναι αυτό, γιατί ενώ ήμουν ακίνητος κάποιος, ήταν σαν κάποιος να πατάει τα κουμπιά αυξομείωσης έντασης.

#7   hyperlost

hyperlost

    iPH Addict

  • 855 μηνύματα
  • Φύλο: Άντρας
  • Tablet:iPad 4
  • GameCenter:iwhisto

Δημοσίευση 29/02/2012 - 20:42

Βασικά σε όλες τις οθόνες παρατηρώ διάφορες σκιές.


Ε τοτε δεν αποκλειω την περιπτωση της αυθυποβολης!
Υπαρχει και η περιπτωση να πας καλου κακου σε γιατρο να σε δει μια να βεβαιωθουμε πριν πουμε τιποτα! Αλλα γενικα θα πρεπει να τις κοιτας πολυ επιμονα τις οθονες για να τις βγαλες ολες off. Το θεμα συνεχιζει και αμα πας σε καμια εκθεση με πολλες (demo) ? πχ να δεις σε πλαισιο, mediamarkt κλπ.?

Περα απο την πλακα μονο σε μοντελα των 27 εχω διακρινει τις σκιες, σε μοντελα των 21,5 που μονο 2 εχω δει μεχρι τωρα δεν καταλαβα τιποτα. Αλλα ειναι ευκολοτερο να διακρινεις κατι σε μεγαλη επιφανεια, αν υπαρχει και χαμηλος φωτισμος δωματιου. Εχουν αναφερθει σε διαφορα φορουμς και ξενα και ειναι γενικο το προβλημα, στα μοντελα των 21,5 ομως ειναι πιο σπανιο. Εχουν αναφερθει παντως και σε ελληνικα φορουμς παιδια που αντιμετωπισαν θεματα σε αυτες τις διαστασεις. Υπαρχουν καποιοι παντα που δεν αντιμετωπισαν θεμα ή υπαρχει και η περιπτωση να μην βλεπουν τις κηλιδες...

Το μοντελο της samsung σου δε το γνωριζω, δε βλεπω να αναφερουν παντως προβληματα με σκιες σε ενα συντομο search(δεν ειναι σημειο αναφορας). Εχω δει κηλιδες/σκιες/διακυμανσεις φωτεινοτητας σε οθονες tn φορητων κυριως. Σε σημερινα μοντελα tn σπανια να υπαρχει προβλημα, ειδικα των σταθερων, αλλα οχι αδυνατο. Αλλα παραδειγματα ειναι μοντελα των τελευταιων dell 2312 (led) που ειχε αντιμετωπισει γνωστος μου θεμα, αλλα ηταν γενικα ολη η οθονη ελαττωματικη και με backlight bleeding εντονο. Η νεα (ιδιο μοντελο) που του εστειλαν δεν εχει κανενα προβλημα. Το προβλημα των σκιων παντως το διακρινεις ευκολα αν υπαρχει οπως λεω. Τωρα δε ξερω αν εισαι τοσο γκαντεμης που σου ετυχαν και οι 2 οθονες ετσι.

Εγω θα σου προτεινα να χρησιμοποιησεις τo rma. Λογικα το προβλημα το γνωριζουν και ενδεχεται να εχουν βελτιωση τα πανελ που βαζουν, αλλα απο οτι εχω καταλαβει ειναι καθαρα θεμα τυχης ακομα και σημερα. Ειδικα στην ελλαδα. Αυτο ειναι που πρεπει να σκεφτεις κυριως. Μην καταληξεις με μια οθονη με χειροτερο προβλημα μετα και ξανατρεχεις.

Τελευταία επεξεργασία από: hyperlost, 29/02/2012 - 20:45


#8   Heatspreader

Heatspreader

    iPH newbie

  • 70 μηνύματα
  • Φύλο: Άντρας
  • Κινητό: iPhone 5
  • Tablet:iPad 3 +4G

Δημοσίευση 01/03/2012 - 01:08

Καταρχήν να ξεκαθαρίσω ότι δεν είναι αυθυποβολή. Το έδειξα και σε φίλο μου. Δεν το είδε με τη μία, αλλά μετά από λίγο το είδε. Δεν είναι τόσο έντονο το πρόβλημα δηλαδή. Παρόλα αυτά, υπάρχει.

Η οθόνη του PC μου δεν έχει ίδιου είδους θαμπάδα. Είναι μάλλον του TN Panel. Το άσπρο δεν είναι κρύσταλλο, είναι λίγο βρώμικο αν το δεις από διαφορετικές γωνίες θέασης. Βλέπεις δηλαδή σε κάποια σημεία να το άσπρο να μην είναι άσπρο, ενώ θα έπρεπε από τη στιγμή που αλλάζεις γωνία θέασης ομοιόμορφα να "χαλάει" η εικόνα.

Κάτι είχε πει η Apple για το τσιγάρο. Ότι μπορεί να δημιουργήσει τέτοιες κηλίδες στις οθόνες της. Δεν το είχα πιστέψει. Μίλαγα με έναν φίλο μου τώρα και μου έλεγε ότι είναι πολύ πιθανό.
Μπορεί για παράδειγμα αυτός που συναρμολογεί την οθόνη, να μην την έχει καθαρίσει καλά σε κάποιο σημείο. Έτσι σε αυτό το σημείο που δεν είναι καλά καθαρισμένο, να κολλάει πάνω η νικοτίνη.

Όπως και να έχει αποκλείεται να τον πάω για RMA. Είναι τόσο μικρό το πρόβλημα που σίγουρα θα είναι μεγαλύτερο αν βάλω κάποιο άλλο.

#9   SPC

SPC

    iPH Member

  • 238 μηνύματα
  • Φύλο: Άντρας
  • Κινητό: iPhone 5

Δημοσίευση 01/03/2012 - 01:28

φιλε μου και εγω το ιδιο προβλημα εχω i!!mac 27 ..εμενα τοισ μαυριλες τοις εχει στο πανω μερος της οθονης!!το προβλημα δημιουργειτε απο την θερμοκρασια του imac αν παρατηρισεις
στο πανω μερος του απο πισω καιει υπερβολικα ,εγω λεω να τον ανοιξω με βεντουζα(ειναι εκτος εγγυησης) και να το καθαρισω μπας και φυγουν...

Τελευταία επεξεργασία από: SPC, 01/03/2012 - 01:29


#10   hyperlost

hyperlost

    iPH Addict

  • 855 μηνύματα
  • Φύλο: Άντρας
  • Tablet:iPad 4
  • GameCenter:iwhisto

Δημοσίευση 01/03/2012 - 02:08

Απλως οι κηλιδες στους mac δεν ειναι το ιδιο, δε ξερω για το τσιγαρο, παντως με σιγουρια μπορω να σου πω οτι οταν το επαθε ο κολλητος μου στον δικο του mac ο οποιος δεν καπνιζε, ουτε ειχε θεμα με ζεστη σπιτι του (που εχουν επισης γραψει σε διαφορα φορουμ ελληνικα και ξενα) εκανε χρηση μονο ιντερνετ και ταινιες. Συνεπως με βαση τα δικα μου δεδομενα θα εκανε χρηση 5ετιας στο μηχανημα που εγω θα εβγαζα ανετα σε 1 χρονο. Τις κηλιδες δεν τις ειδαμε στην αρχη, αλλα μετα απο 4μηνο. Στην αρχη ειχαν το μεγεθος νυχιου αλλα μετα δυστυχως μεγαλωναν οσο περναγε ο καιρος, πραγμα που θα πρεπει να προσεχεις. Αλλοι ειναι τυχεροι σε αυτο, αλλοι ατυχοι οπως ο φιλος μου. Δε θα πιασουν και τρελο μεγεθος αλλα απο τι στιγμη που τις εχεις δει μπορει να σε ενοχλει αν αργοτερα μεγαλωσουν.

Εκανε χρηση του rma, αλλα παλι εμφανισε κηλιδες η νεα οθονη, αυτη τη φορα σε αλλες περιοχες που δεν τον ενοχλουν τοσο. Θα ξανακανει χρηση του rma πριν τελειωσει η εγγυηση ή μεγαλωσουν στο μεγεθος, γιατι τωρα βαριεται να ξανασχολειται και να ταλαιπωρειται.

Θεωρω απαραδεκτο το προβλημα, γιατι δε θα εισαι ουτε ο πρωτος ουτε ο τελευταιος που το παθαινει, αλλα καθαρα λογω των χρηματων που πληρωσες. Τωρα τις αποψεις οτι φταει το τσιγαρο δε τις χαβω στη καμια, ακομα και αν ισχυαν παραμενει τραγικο ελαττωμα με βαση την αξια του mac. Δεν ειναι τοσο ευκολο να μπει καπνος μεταξυ τζαμιου και πανελ, οσο λενε. Απο την αλλη αν τελικα μπαινει απο αλλου στον mac και τελικα παραμενει στην οθονη, παλι ειναι κατασκευαστικο προβλημα. Ενδεχεται ο εξαερισμος του mac να μην ειναι τελειος αλλα δεν ειναι και με specs που εχουν θεμα με θερμοτητα. Υπαρχουν αλλα all-in-one pc που εχουν hw που "καει" κυριολεκτικα και δεν εχουν τετοιο θεμα. Δε βρισκω λογο να συμβαινει, περαν του ελαττωματος. Αν δεις σε φωτογραφικα φορουμ εχει πεσει τρελο κραξιμο γιατι πολλοι πηραν τους mac μονο για photoshop και επεξεργασια photo και τους ετυχε αυτο, που ειναι πολυ ασχημο με βαση το γιατι αγορασαν το μηχανημα. Επισης υπαρχει και το θεμα οτι καποιοι ειναι "φουγαρια" και δεν εχουν βγαλει ακομα ελαττωμα τα mac τους. Τελος, σε μερικους που τους καθαρισουν την οθονη σε rma (με βαση οτι εχουν πει σε φορουμς παντα) το προβλημα εμφανιζεται ξανα. Συνεπως δεν πρπει να ειναι θεμα κολλας ή βρομιας πχ που εχει μεινει στην κατασκευη και δεν την καθαριζει ο κινεζος.

Αυτα που λεει η apple, τα θεωρω βλακεις με βαση την κοινη λογικη, και δυστυχως ειναι τυπου "φταει πως κρατατε το κινητο", ενω αργοτερα θα παραδεχτει το προβλημα σε μερικες παρτιδες (προφανως μονο στην αμερικη για αποζημιωσεις), οπως εκανε και με το 4 αυτο το μηνα.

Δυστυχως δε ξερω τι μπορεις να κανεις αλλα αμα μου λες οτι ξερεις και την περιπτωση του γιατρου σημαινει οτι το εχεις ψαξει και γνωριζεις πλεον ακριβως τι παιζει. Την αυθυποβολη το ειπα πλακιτσα κυριως για να ανεβει η διαθεση. Καλη αποφαση και μακαρι να λυθει το θεμα.

Τελευταία επεξεργασία από: hyperlost, 01/03/2012 - 02:17


#11   Heatspreader

Heatspreader

    iPH newbie

  • 70 μηνύματα
  • Φύλο: Άντρας
  • Κινητό: iPhone 5
  • Tablet:iPad 3 +4G

Δημοσίευση 01/03/2012 - 03:23

Πολύ πριν το αγοράσω ήξερα ότι οι iMac έχουν προβλήματα με τις οθόνες τους.
Ένας φίλος μου είχε τον 24άρι και τον πούλησε τότε επειδή είχε Bleeding.

Πριν λήξει η εγγύηση θα αγοράσω ένα AppleCare. Οπότε αν χρειαστεί να το χρησιμοποιήσω που εύχομαι να μην χρειαστεί, θα αλλάξω και οθόνη.
Δεν θα ανοίξω το τζάμι να το καθαρίσω πάντως. Πιστεύω ότι δεν αξίζει να μπω έστω και σε αυτήν την απλή διαδικασία.

Πράγματι είναι απαράδεκτο το πρόβλημα. Από την άλλη αντισταθμίζεται με άλλα καλά που έχει, οπότε και αύριο θα αγόραζα ξανά και ας ήξερα ότι μπορεί να είναι και πιο έντονο στην πορεία.

Υ.Γ.: Τι έγινε με το iPhone 4; Πέρα από το σκηνικό που μοίραζε Bumbers, υπάρχει και κάτι άλλο;

#12   hyperlost

hyperlost

    iPH Addict

  • 855 μηνύματα
  • Φύλο: Άντρας
  • Tablet:iPad 4
  • GameCenter:iwhisto

Δημοσίευση 01/03/2012 - 20:30

Τι έγινε με το iPhone 4; Πέρα από το σκηνικό που μοίραζε Bumbers, υπάρχει και κάτι άλλο;


Εγινε αυτο:
http://www.iphonehel...ο-γνωστό-πρόβλ/

#13   hyperlost

hyperlost

    iPH Addict

  • 855 μηνύματα
  • Φύλο: Άντρας
  • Tablet:iPad 4
  • GameCenter:iwhisto

Δημοσίευση 02/03/2012 - 17:59

Δεν ανοιγω αλλο θεμα για να την ειδηση αλλα αξιζει να σημειωθει οτι το προβλημα αυτο εχει επηρεασει πολλους κατοχους mac οι οποιοι προφανως ενοχλημενοι απο την υποστηριξη και τη μη διορθωση του προβληματος αλλαξαν τελειως πλατφορμα. Ενω γενικα η κατηγορια των all in one PC ποτε δεν σημειωνε ιδιαιτερες πωλησεις, ειδικα μεταξυ των χρηστων windows, τελευταια ανεβαινουν συνεχως. Σε αντιθεση οι πωλησεις των mac εχουν περιοριστει απο αλλα προιοντα της εταιριας οπως το ipad κυριως (υπαρχει και ειδηση παλιοτερη με τις συνολικες πωλησεις των προιοντων).

Η apple κυριαρχουσε παντα στην αγορα των all in one. Ακομα κυριαρχει, αλλα μεσα στο 2012 περιμενουν να αλλαξει το σκηνικο με την lenovo να την ξεπερνα στη κατηγορια αυτη. Θα περιοριστει στη 2η θεση με την hp να βρισκεται στη 3η, η οποια θα παρουσιασει και αυτη νεα συστηματα all in one το 2012, καθως σημειωσε απροσμενη αυξηση πωλησεων στην κατηγορια αυτη. Πηγη: DisplaySearch και PC Magazine τευχος Φεβρουαριου.

Συμπερασμα, οι καταναλωτες δαγκωνουν και απο οτι φαινεται μερικα λαθη δε τα συγχωρουν. Λογικο φανταζει το γεγονος, αν παρουμε υποψη οτι οι χρηστες των mac αποτελουσαν παντα την κατηγορια των πιο απαιτητικων καταναλωτων. Τιποτα δεν ειναι τυχαιο στην αγορα.

#14   komos

komos

    iPH Contributor

  • 1.410 μηνύματα
  • Φύλο: Άντρας

Δημοσίευση 03/03/2012 - 01:36

δεν μας δίνεις και μας κάνα το λινκ
ξέρεις ένα θέμα μπορεί να διαβαστεί με πολλούς τρόπους ανάλογα τα συμφέροντα του καθενως...
και ειδικά το 2ο που είπες είναι ο ορισμός της κατευθυνόμενης δημοσιογραφίας...

#15   Heatspreader

Heatspreader

    iPH newbie

  • 70 μηνύματα
  • Φύλο: Άντρας
  • Κινητό: iPhone 5
  • Tablet:iPad 3 +4G

Δημοσίευση 19/04/2012 - 21:33

Οσους 27ριδες εχω δει ειναι με προβλημα.

Ad

Ad

Team
iPhoneHellas
3,1416 μηνύματα
Twitter: @android
Φύλο: Όπως το δει κανείς
Κινητό: Android
Tablet: Για τα κουνούπια

Γιατί να γίνετε μέλη;



Χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 0

0 μέλη, 0 επισκέπτες, 0 ανώνυμοι χρήστες