Μετάβαση στο περιεχόμενο


Φωτογραφία
* * * * * 1 ψήφοι

Apple Φθινόπωρο 2013: Όλες οι φήμες για το νέο iPhone


  • Παρακαλούμε συνδεθείτε για να απαντήσετε
Θέμα χωρίς απαντήσεις

#1   sepsis

sepsis

    iPH Hero

  • 8.236 μηνύματα
  • Twitter:@hsouris
  • Φύλο: Άντρας
  • Κινητό: iPhone 5
  • Tablet:iPad 3 +4G

Δημοσίευση 25/08/2013 - 19:54

apple_fall_is_coming_gold_2048.jpg



Το Φθινόπωρο έρχεται, και στην περίπτωση της Apple αυτό σημαίνει αναβάθμιση σε ολόκληρη της σειρά προϊόντων και υπηρεσιών της εταιρείας. Η πρώτη ειδική εκδήλωση αναμένεται στις 10 Σεπτεμβρίου - η ημερομηνία έχει επιβεβαιωθεί ανεπίσημα και μένει μόνο η αποστολή των προσκλήσεων μέσα στις επόμενες μέρες - όταν η Apple θα παρουσιάσει το νέο iPhone. Εκτιμούμε ότι μέσα στον Οκτώβριο θα υπάρξει και δεύτερη εκδήλωση ειδικά για την παρουσίαση των ανανεωμένων iPad και iPad mini και, ίσως, αναβάθμιση των Mac ακολουθώντας το περσινό μοτίβο ανακοίνωσης προϊόντων.

Σε κάθε περίπτωση, θα προσπαθήσουμε να συγκεντρώσουμε περιληπτικά σε αυτό το δημοσίευμα όλες τις φήμες και τις προσδοκίες που έχουν δημιουργηθεί το τελευταίο διάστημα καθώς αναμένεται να διανύσουμε μερικούς πολύ ενδιαφέροντες μήνες.

iPhone 5S

Το μεγαλύτερο ενδιαφέρον εστιάζεται, φυσικά, στο νέο iPhone. Το μόνο σίγουρο είναι ότι θα δούμε τον διάδοχο του iPhone 5, ήτοι iPhone 5S. Κατά τα γνωστά το iPhone 5S εμφανισιακά θα υιοθετήσει τον σχεδιασμό από αλουμίνιο του iPhone 5 διατηρώντας την οθόνη Retina 4 ιντσών και η μόνη ορατή αλλαγή αναμένεται να είναι το διπλό φλας στο πίσω μέρος της συσκευής με τον αισθητήρα 12 megapixels (μπορεί να παραμείνει και στα 8 megapixels) που θα προσφέρει παράλληλα καλύτερες φωτογραφίες σε συνθήκες χαμηλού φωτισμού. Φημολογείται, μάλιστα, ότι θα υποστηρίζεται λήψη βίντεο στα 120fps με λειτουργία slow motion.

Το iPhone 5S, επίσης, θα ξεχωρίζει από τον προκάτοχό του καθώς σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες θα προσφέρεται σε τρία χρώματα: τα υπάρχοντα Μαύρο και Γκρι, Λευκό και Ασημί και αναμένεται να προστεθεί το Λευκό και Χρυσό/Σαμπανιζέ (φωτογραφίες από το πλαίσιο) ή όπως αλλιώς θα το ονομάσει η Apple. Σήμερα, μάλιστα, διέρρευσε και τέταρτο χρώμα (Γκρι) αν και η αυθεντικότητά του είναι αμφιλεγόμενη. Ταυτόχρονα, η συσκευή θα πωλείται σε εκδόσεις των 16GB, 32GB, 64GB και 128GB.

Όσον αφορά τις τεχνικές προδιαγραφές αναμένουμε επεξεργαστή δύο πυρήνων Α7 (ίσως με αρχιτεκτονική 64-bit) και μνήμη RAM 1GB με LPDDR3 από το LDPPR2 του A6 προσφέροντας σημαντική βελτίωση στην απόδοση του συστήματος. Το μεγαλύτερο χαρακτηριστικό του iPhone 5S αναμένεται, βέβαια, να είναι ο αισθητήρας δακτυλικών αποτυπωμάτων, ο οποίος θα τοποθετηθεί στη θέση του home button και θα χρησιμοποιείται αρχικά για την πιστοποίηση του χρήστη για την είσοδό του στο λειτουργικό. Απώτερος στόχος, φυσικά, είναι η δημιουργία ενός ασφαλούς τρόπου πληρωμής για online συναλλαγές στο iTunes Store και αλλού αλλά αυτό θα έρθει μελλοντικά και όχι άμεσα.

iPhone 5C

To φημολογούμενο iPhone 5C, (C για Color;) το μοντέλο που αναμένεται να αντικαταστήσει τα iPhone 4, 4S & 5 πρέπει να θεωρείται σε αυτό το σημείο δεδομένο. Με πλαστικό κέλυφος, επεξεργαστή Α6, 1GB μνήμη RAM, οθόνη Retina 4 ιντσών, κάμερα 8 megapixels και πέντε χρώματα (λευκό, πράσινο, κίτρινο, μπλε και κόκκινο) το iPhone 5C αναμένεται να αποτελέσει μια ιδιαίτερα δημοφιλή επιλογή ανάμεσα στους χρήστες ειδικά εάν η τιμή του κινηθεί σε «σωστά»επίπεδα. Λαμβάνοντας υπόψιν ότι αυτή τη στιγμή το iPhone 4 κυκλοφορεί στα 349€ εκτιμούμε ότι η τιμή του iPhone 5C θα κινηθεί σε αυτό το εύρος.

Το δεύτερο σημείο που αξίζει να εστιάσουμε με το iPhone 5C είναι το πως θα αποφασίσει η Apple να το προμοτάρει. Το τελευταίο διάστημα «ακούγεται» έντονα ότι το iPhone 5C θα αντικαταστήσει το iPhone 5 στην αγορά ενώ υπάρχει και η περίπτωση να διατηρηθεί και το iPhone 4S ως ακόμα φθηνότερη επιλογή.

iPad

Όσον αφορά το iPad οι πληροφορίες για το πέμπτης γενιάς μοντέλο είναι αρκετά σκόρπιες. Εκεί που φαίνεται να συγκλίνουν, ωστόσο, είναι στον εξωτερικό του σχεδιασμό, ο οποίος θα θυμίζει αυτόν του iPad mini με λεπτότερα πλαίσια εκατέρωθεν της οθόνης που θα συμβάλλουν στην μείωση του συνολικού μεγέθους και βάρους της συσκευής. Κατά τα άλλα αναμένουμε να δούμε καλύτερο επεξεργαστή και κάμερα και πιθανόν την υιοθέτηση των χρωματικών επιλογών του iPad mini. Υπάρχουν, επίσης, φήμες για τεχνολογία IGZO στην οθόνη αλλά αυτό δεν είναι ακόμα ξεκάθαρο.

iPad mini

Περισσότερο ενδιαφέρον παρουσιάζει, βέβαια, η κίνηση της Apple όσον αφορά το iPad mini. Μέχρι στιγμής παραμένει αβέβαιο το αν η συσκευή θα διαθέτει Retina οθόνη, ένα χαρακτηριστικό που ζητούν οι περισσότεροι χρήστες. Το τελευταίο διάστημα έχουν υπάρξει αναφορές που κάνουν λόγο και για τις δύο περιπτώσεις: iPad mini με Retina οθόνη τον Οκτώβριο ή iPad mini χωρίς Retina οθόνη τον Οκτώβρη και με Retina οθόνη μέσα στο 2014. Σε κάθε περίπτωση δεν αναμένουμε αλλαγές στην εξωτερική εμφάνιση της συσκευής παρά μόνο βελτίωση του επεξεργαστή και της κάμερας. Σίγουρα, θα γνωρίζουμε πολλά περισσότερα καθώς πλησιάζουν οι μέρες.

iPod

Τα πράγματα εδώ είναι αρκετά ήρεμα χωρίς ιδιαίτερη φημολογία. Αυτό σημαίνει ότι δεν θα υπάρξουν εκπλήξεις και θα διανύσουμε μια συνηθισμένη αναβάθμιση ανανέωσης των τεχνικών χαρακτηριστικών σε όλη τη σειρά iPod εν όψει και της εορταστικής περιόδου των Χριστουγέννων.

iOS 7

Δεν έχουμε να πούμε πολλά εδώ, θα βρείτε όλες τις λεπτομέρειες για τις νέες δυνατότητες της νέας έκδοσης του iOS για iPhone, iPad και iPod touch εδώ. Ανανεωμένο γραφικό περιβάλλον, Control Center, Multitasking, AirDrop, iCloud keychain, iTunes Radio και πολλά άλλα συνθέτουν ένα λειτουργικό που θα αποτελέσει αναμφίβολα σημείο αντιπαράθεσης αλλά και βάση εξέλιξης για τα επόμενα 5 χρόνια! To πρώτο «σοκ» μπορεί να είναι ισχυρό αλλά σταδιακά θα συνηθίσετε τις γραφικές αλλαγές, οι οποίες θα τελειοποιούνται διαρκώς με κάθε μελλοντική αναβάθμιση.


iCloud

Το iCloud εκτός από τη νέα λειτουργία του Find my iPhone για την αποτροπή των κλοπών θα αναβαθμιστεί με νέο γραφικό περιβάλλον στα χνάρια του iOS 7. Έχουμε ήδη δει τα πρώτα screenshots εδώ. Ας μην ξεχνάμε, επίσης, ότι η σουίτα γραφείου iWork μεταφέρεται στο iCloud με ειδικές web εκδόσεις των Pages, Numbers και Keynote που συνεργάζονται άψογα με τις αντίστοιχες εφαρμογές σε OS X και iOS.

Mac

Στο «στρατόπεδο» των Mac τώρα έχουμε ήδη δει την αναβάθμιση στο MacBook Air με επεξεργαστή Haswell, γρηγορότερο SSD και διάρκεια μπαταρίας έως και 12 ώρες! Επίσης, έχουμε δει και μια πρώτη ματιά στο νέο Mac Pro για επαγγελματίες με τον μαύρο φουτουριστικό σχεδιασμό που αναμένεται και αυτό να κυκλοφορήσει πριν το τέλος του 2013. Όσον αφορά τη σειρά MacBook Pro οι πληροφορίες αναφέρουν ότι θα δούμε αναβάθμιση μέσα στον Σεπτέμβριο ή Οκτώβριο, η οποία θα περιλαμβάνει νέο επεξεργαστή Haswell για ακόμα καλύτερη αυτονομία χωρίς, ωστόσο, να γνωρίζουμε το μέλλον των απλών MacBook Pro, οι οποίοι ενδέχεται και να αποσυρθούν από την αγορά. Η πιθανότητα αυτή είναι μικρή ομολογουμένως μιας και τα απλά MacBook Pro χωρίς Retina οθόνη διαθέτουν περισσότερο προσιτές τιμές και απολαμβάνουν της προτίμησης των καταναλωτών. Το πιθανότερο σενάριο είναι κάπου στη μέση: να αναβαθμιστούν τα Retina MacBook Pro με επεξεργαστή Haswell και τα απλά MacBook Pro να συνεχίσουν να πωλούνται με τους προηγούμενης γενιάς Ivy Bridge.

Επιπρόσθετα, για τα Retina MacBook Pro αναμένουμε ακόμα περισσότερη μείωση στο πάχος και καλύτερη κάμερα FaceTime 1080p για τη βελτίωση των βιντεοκλήσεων. Δεδομένη θα πρέπει να θεωρείται σε αυτό το σημείο και η προσθήκη του Wi-Fi 802.11ac για ακόμα μεγαλύτερες ταχύτητες καθώς υποστηρίζεται ήδη στα φετινά MacBook Air. H προσθήκη του 802.11ac στο iMac είναι και η μοναδική πληροφορία που διαθέτουμε για την εν λόγω γραμμή υπολογιστών της Apple. Φημολογίες για τα Mac mini και Apple TV δεν υπάρχουν, οπότε δεν αναμένουμε εκπλήξεις.

OS X Mavericks

To OS X Mavericks το έχουμε παρουσιάσει αναλυτικά εδώ. Πρόκειται για πολύ σπουδαία αναβάθμιση που αν και δεν υιοθετεί τις σχεδιαστικές γραμμές του iOS 7 προσθέτει αρκετά νέα καλούδια όπως iBooks, Χάρτες, iCloud keychain, βελτιωμένη απόδοση και κατανάλωση, Πολλαπλές οθόνες, Καρτέλες Finder, Ετικέτες κτλπ. Το OS X Mavericks αναμένεται και αυτό κάποια στιγμή μέσα στις επόμενες βδομάδες.

iWatch

Θα ήταν μεγάλη έκπληξη εάν η Apple παρουσίαζε φέτος το περιβόητο iWatch, αλλά οι φήμες υπάρχουν! Παρόλο που δεν υπάρχουν επίσημες πληροφορίες η Apple έχει προχωρήσει σε σημαντικές προσλήψεις το τελευταίο διάστημα (πληροφορίες αναφέρουν ότι ομάδα 100 ατόμων εργάζεται στο μυστικό project) καθώς και στην κατοχύρωση του απαραίτητου σήματος κατατεθέν σε ορισμένες χώρες. Δυστυχώς, όμως, πέρα από αυτό δεν γνωρίζουμε τίποτα παραπάνω για την εμφάνισή του: θα έχει οθόνη; πόσο μεγάλη; θα τρέχει iOS; θα είναι αυτόνομο ή θα απαιτεί κάποια iOS συσκευή για να λειτουργεί;


[Image credit]

Follow me on twitter


Ad

Ad

Team
iPhoneHellas
3,1416 μηνύματα
Twitter: @android
Φύλο: Όπως το δει κανείς
Κινητό: Android
Tablet: Για τα κουνούπια

Γιατί να γίνετε μέλη;



Χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 0

0 μέλη, 0 επισκέπτες, 0 ανώνυμοι χρήστες