Οι λόγοι για ένα χρυσό iPhone και ένα ακριβέστερο mockup


By
Posted on Monday August 19th, 2013 / 10:00

iPhone 5S

Η κυκλοφορία του  νέου iPhone – iPhone 5S – σε χρυσό χρώμα είναι κάτι που ακούσαμε για πρώτη φορά πριν λίγες μέρες μέσα από φήμες αλλά και διαρροές εξαρτημάτων που φαίνεται ότι επιβεβαιώνουν την πρόθεση της Apple να προσφέρει τη νέα συσκευή σε ένα χρώμα διαφορετικό από το συνηθισμένο λευκό και μαύρο – silver και slate στο iPhone 5 (να σημειώσουμε ότι και το περιβόητο iPhone 5C εικάζεται ότι θα κυκλοφορήσει σε μια πληθώρα χρωματων). Αυτό που φαίνεται να ενοχλεί ορισμένους είναι η επιλογή του χρώματος (χρυσό) καθώς στην αντίληψή τους σχετίζεται με κάτι «φανταχτερό» ή ακόμα και «κιτς». Το γεγονός παραμένει, ωστόσο, ότι η Apple έχει και στο παρελθόν χρησιμοποιήσει το χρυσό χρώμα σε προϊόν της, στο iPod mini, ενώ και ο MG Siegler παραθέτοντας δικές του αξιόπιστες πηγές φέρεται πεπεισμένος ότι θα δούμε αυτό το μοντέλο.

Σημειώνει, βέβαια, ότι το χρώμα θα είναι αρκετά πιο διακριτικό από αυτό που έχει εμφανιστεί σε ορισμένα mockups και θα μοιάζει περισσότερο με αυτό που βλέπετε στην παραπάνω φωτογραφία-mockup του iMore. Μάλιστα, ο τόνος του χρώματος θα αλλάζει ανάλογα με το πως πέφτει το φως πάνω του. «Think less ‘gold’ and more ‘champagne’», αναφέρει χαρακτηριστικά ο MG Siegler.

Μια άλλη παράμετρος για το χρυσό iPhone είναι το ίδιο το iPhone 5C, εφόσον κυκλοφορήσει. Η Apple θα χρειαστεί ‘κάτι’ ώστε να διαφοροποιήσει το ‘ακριβό’ από το ‘φθηνό’ μοντέλο με κάτι περισσότερο από έναν καλύτερο επεξεργαστή και κάμερα, και το χρώμα ικανοποιεί αυτό το κριτήριο. Επίσης, η διαδικασία του χρωματισμού είναι πολύ εύκολη για το χρυσό χρώμα, πολύ πιο εύκολη από το μαύρο για παράδειγμα. Τέλος, ο MG Siegler επισημαίνει ότι το χρυσό είναι αρκετά δημοφιλές στην Κίνα, μια ιδιαίτερα αυξανόμενη αγορά με ιδιαίτερη σημασία για την Apple.

Σχολιασμός στο forum

[via TechCrunch]

About Harry Souris

Apple news, reviews and opinion. Guitar geek. Editor of iPhoneHellas.gr, MacUser.gr & TechGear.gr.

Follow me on twitter and facebook

Tags:
One Response to “Οι λόγοι για ένα χρυσό iPhone και ένα ακριβέστερο mockup”

  1. […] Γκρι, Λευκό και Ασημί και αναμένεται να προστεθεί το Λευκό και Χρυσό/Σαμπανιζέ (φωτογραφίες από το πλαίσιο) ή όπως αλλιώς θα το […]