Μετάβαση στο περιεχόμενο

Φωτογραφία
- - - - -

Apple T2 Security Chip

• Παρακαλούμε συνδεθείτε για να απαντήσετε
52 μηνύματα σε αυτό το θέμα

#46   metallurgy

metallurgy

iPH Addict

• 834 μηνύματα
  • Φύλο: Άντρας
  • Κινητό: Άλλο
  • Tablet:iPad Pro 3rd gen + 4G

Δημοσίευση 12/06/2019 - 18:10

Αρα μπουτ απλα για το allow μονο να εχουμε το κεφάλι μας ησυχο?

Για το ντισκ ειναι η πρωτη φορα νομιζω που σε βλεπω αν συστήνεις καποιο προγραμμα απο 3ο

Ad

Ad

Team
iPhoneHellas
3,1416 μηνύματα
Twitter: @android
Φύλο: Όπως το δει κανείς
Κινητό: Android
Tablet: Για τα κουνούπια

Γιατί να γίνετε μέλη;

#47   IIIuvatar1981

IIIuvatar1981

iPH Contributor

• 1.202 μηνύματα
  • Tablet:Άλλο

Δημοσίευση 12/06/2019 - 18:11

Νομίζω πλέον ότι το συγκεκριμένο θέμα, πρέπει να συνεχιστεί στο MacOS 10.14 Mojave. Ωστόσο θα κάνω το σχόλιο εδώ.

Με βάση τα αρχικά δεδομένα, όλα έδειχναν ότι για έναν ανεξήγητο λόγο, το T2 Chip (το οποίο έχει άμεση εμπλοκή) δεν αφήνει να γίνει boot στο Recovery.

Στο σχόλιο #44 ανέφερα ότι το πρόβλημα δεν είναι στο κομμάτι του Hardware αλλά σε αυτό του Software. Εξήγησα γιατί.

Εφόσον είχε γίνει έλεγχος με το Apple Diagnostics και δεν έδειξε κάτι, όπως επίσης και το ότι το Mac έκανε κανονικό boot και ήταν πλήρως λειτουργικό ήταν δύσκολο κάπου να φέρει ευθύνη το Hardware. Ποτέ κανείς δεν ξέρει βέβαια.

Στην δική μου περίπτωση, μου έκανε μεγάλη εντύπωση η εμφάνιση του ίδιου ακριβώς error, σε εξωτερικό δίσκο. Επίσης το ότι δεν ολοκληρώθηκε ποτέ το restore, ότι το μηχάνημα έκανε boot απ' ευθείας στο Recovery αλλά και το γεγονός ότι έκανε unmount το volume του Time Machine, δεν ήταν φυσιολογικό.

Κάτι ακόμα που παρατήρησα ήταν η μεταβολή της θερμοκρασίας προς τα πάνω μετά την 10.14.5.

Φίλε Γιώργο (giodis), με βάση την παραπάνω συμπεριφορά του μηχανήματος υπάρχουν οι παρακάτω λύσεις:

α) Reinstall το macOS. Στην δική μου περίπτωση δεν βοήθησε. Αν δεν διορθωθεί το πρόβλημα,

β) Clean install και πάλι από την αρχή στην 10.14.5.

γ) Επιστροφή στην 10.14.4 με restore από το TM.

Οι ρουτίνες του μηχανήματος υπολειτουργούν ή είναι μη λειτουργικές.

Πιστεύω ότι πρέπει να γίνει κάτι από τα παραπάνω έτσι ώστε να αποκατασταθεί η ομαλή λειτουργία του συστήματος.

#48   giodis

giodis

iPH Hero

• 4.468 μηνύματα
  • Κινητό: iPhone SE

Δημοσίευση 12/06/2019 - 18:27

Νομίζω πλέον ότι το συγκεκριμένο θέμα, πρέπει να συνεχιστεί στο MacOS 10.14 Mojave. Ωστόσο θα κάνω το σχόλιο εδώ.

Με βάση τα αρχικά δεδομένα, όλα έδειχναν ότι για έναν ανεξήγητο λόγο, το T2 Chip (το οποίο έχει άμεση εμπλοκή) δεν αφήνει να γίνει boot στο Recovery.

Στο σχόλιο #44 ανέφερα ότι το πρόβλημα δεν είναι στο κομμάτι του Hardware αλλά σε αυτό του Software. Εξήγησα γιατί.

Εφόσον είχε γίνει έλεγχος με το Apple Diagnostics και δεν έδειξε κάτι, όπως επίσης και το ότι το Mac έκανε κανονικό boot και ήταν πλήρως λειτουργικό ήταν δύσκολο κάπου να φέρει ευθύνη το Hardware. Ποτέ κανείς δεν ξέρει βέβαια.

Στην δική μου περίπτωση, μου έκανε μεγάλη εντύπωση η εμφάνιση του ίδιου ακριβώς error, σε εξωτερικό δίσκο. Επίσης το ότι δεν ολοκληρώθηκε ποτέ το restore, ότι το μηχάνημα έκανε boot απ' ευθείας στο Recovery αλλά και το γεγονός ότι έκανε unmount το volume του Time Machine, δεν ήταν φυσιολογικό.

Κάτι ακόμα που παρατήρησα ήταν η μεταβολή της θερμοκρασίας προς τα πάνω μετά την 10.14.5.

Φίλε Γιώργο (giodis), με βάση την παραπάνω συμπεριφορά του μηχανήματος υπάρχουν οι παρακάτω λύσεις:

α) Reinstall το macOS. Στην δική μου περίπτωση δεν βοήθησε. Αν δεν διορθωθεί το πρόβλημα,

β) Clean install και πάλι από την αρχή στην 10.14.5.

γ) Επιστροφή στην 10.14.4 με restore από το TM.

Οι ρουτίνες του μηχανήματος υπολειτουργούν ή είναι μη λειτουργικές.

Πιστεύω ότι πρέπει να γίνει κάτι από τα παραπάνω έτσι ώστε να αποκατασταθεί η ομαλή λειτουργία του συστήματος.

α. Το έκανα, δεν βοήθησε.

β. Δεν έχω την διάθεση. :)

γ. Το έχω υπ' όψη μου, θα δω.

Thanks anyway !. :)

vires acquirit eundo

#49   giodis

giodis

iPH Hero

• 4.468 μηνύματα

Δημοσίευση 12/06/2019 - 18:32

Αρα μπουτ απλα για το allow μονο να εχουμε το κεφάλι μας ησυχο?

Για το ντισκ ειναι η πρωτη φορα νομιζω που σε βλεπω αν συστήνεις καποιο προγραμμα απο 3ο

Όχι μόνο το allow, αλλά + ΤΜ backup, recovery disk, και ίσως emergency disk.

Το DiskmakerX είναι ένα αθώο utility που κατά βάση δεν παρεμβαίνει στο σύστημα αλλά

δίνει την δυνατότητα για εύκολη δημιουργία ενός bootable disk. Γι' αυτό το προτείνω.

Προσωπικά χρησιμοποιώ Terminal command, αλλά για πρακτικούς λόγους δεν το προτείνω

στο νήμα.

vires acquirit eundo

#50   metallurgy

metallurgy

iPH Addict

• 834 μηνύματα

Δημοσίευση 12/06/2019 - 20:12

Θα ακολουθησω πιστά τα βήματα σου τοτε.

ΝΑ είμαι έτοιμος για ολα

#51   giodis

giodis

iPH Hero

• 4.468 μηνύματα

Δημοσίευση 17/06/2019 - 16:06

Ο χρήστης είμαι εγώ. :)

Από εχθές το απόγευμα και τι δεν κάναμε με τον Δημήτρη για πρόσβαση κατά κύριο λόγο στο recovery partition

& στο internet recovery (πριν μερικές ημέρες η πρόσβαση στο recovery partition  ήταν εφικτή).

Απλά,  τζίφος.   :(

Φαίνεται να έχει προκύψει -ξαφνικά και χωρίς προφανή λόγο- θέμα με την επικοινωνία μεταξύ soft-hardware,

σύμφωνα με το report του Disk Utility.

48023475231_82da795e02.jpg

Όπως και να έχει, την Δευτέρα πάω το ολοκαίνουργο μηχάνημα  (αγορασμένο πριν ~δύο μήνες) στο service

και θα επανέλθω με νεότερα.

Σε συνέχεια της ιστορίας·

Σήμερα παρέλαβα το μηχάνημα, με την παρατήρηση από το εξαιρετικά καταρτισμένο service ότι τα διαγνωστικά που έτρεξαν δεν έδειξαν κάτι.

Παρ' ότι λοιπόν δεν έτρεξαν κάποιες επισκευαστικές ρουτίνες μπήκα τελικά στο recovery > Utilities > Boot Security Utility,

39030187544_3f23c49793_o.jpg

πιστοποιήθηκα και τικάρισα το radio button του External Boot - "Allow booting from external media". Συνιστάται να το κάνετε -τουλάχιστον μέχρι να περάσει αυτή η μπόρα. Υπάρχουν ισχυρές ενδείξεις ότι εμπλέκεται η version 10.14.5, κάτι που λογικά θα πρέπει να αντιμετωπισθεί σύντομα.

32851615457_d51ddc7938.jpg

Μπόρεσα δε να κάνω boot στο macOS Mojave install disk,  αποκτώντας πλέον πρόσβαση κυρίως στο Disk Utility και στο Restore From Time Machine Backup.

40687356731_e914d71162_o.jpg

Πάντως το περίεργο είναι ότι για boot στο recovery απαιτούνται πλέον 15+ λεπτά της ώρας, κάτι που μπορεί να προκαλέσει την εσφαλμένη αίσθηση ότι το μηχάνημα έχει κολλήσει.

Επισημαίνεται ότι δεν μπορεί να τρέξει η εξαιρετική ρουτίνα για επισκευή του file system Single-user mode

Related post· Προληπτικά μέτρα για αντιμετώπιση μιας “καταστροφικής κατάστασης” στο Mac

Τελικά βρέθηκε ο υπαίτιος !.

Ήταν το καλώδιο Delock Cable USB Type-C, που δούλευε άψογα μέχρι και την version 10.14.4 στην οθόνη Dell UltraSharp U2412M.

Δεν υπάρχουν καν εικασίες για το τι μπορεί να φταίει στην version 10.14.5 και προκύπτει όλη αυτή η ιστορία.

Όπως και να έχει συνέδεσα την οθόνη με ένα καλώδιο HDMI -> DVI (που χρησιμοποιούσα στο προηγούμενο Mac mini), και το πρόβλημα πάει .....

giphy.gif

vires acquirit eundo

#52   metallurgy

metallurgy

iPH Addict

• 834 μηνύματα

Δημοσίευση 18/06/2019 - 12:31

Σε υπερευχαριστουμε γιωργο! Το τ2 δλδ κανει ελεγχο και μπορει να κανει θεμα απο τα περιφερειακα;

#53   giodis

giodis

iPH Hero

• 4.468 μηνύματα

Δημοσίευση 18/06/2019 - 17:30

Σε υπερευχαριστουμε γιωργο! Το τ2 δλδ κανει ελεγχο και μπορει να κανει θεμα απο τα περιφερειακα;

Το αν και κατά πόσο φταίει το t2 σε συνδυασμό με την 14.5, δεν μπορώ να ξέρω.

Σε αναμονή λοιπόν του(των) επόμενου update ή του Catalina.

vires acquirit eundo

Χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 2

0 μέλη, 2 επισκέπτες, 0 ανώνυμοι χρήστες