Μετάβαση στο περιεχόμενο

Φωτογραφία
- - - - -

Apple T2 Security Chip

• Παρακαλούμε συνδεθείτε για να απαντήσετε
52 μηνύματα σε αυτό το θέμα

#16   IIIuvatar1981

IIIuvatar1981

iPH Contributor

• 1.202 μηνύματα
  • Φύλο: Άντρας
  • Κινητό: Άλλο
  • Tablet:Άλλο

Δημοσίευση 08/06/2019 - 16:43

Αρα time machine με αλλαγη των ρυθμίσεων. Το filevault δεν κανει και το. μηχανημα πιο αργο ? Τι θα πρόσφερε?

Ναι δεν περιμενα να φταίει ο γιωργος αλλα φρίκαρα λίγο.

Εχω δεί άπειρα βιντεο απο louis rossmann και εχω επισκευάσει και γω 2-3 χρονια hardware με microsoldering( λόγω ειδικότητας). Αυτος ηταν ακομα ενας λόγος που πήρα το μηχάνημα αν και ηξερα οτι Ο Τ2 κάνει θέματα στην επισκευή. Το μόνο που ήμουν σχεδον σίγουρος ειναι οτι το λογισμικό δεν κάνει θέματα.

Τώρα έχοντας σκάσει 1800 σκέφτομαι οτι δεν το υπολόγισα καλα. 

Σκεφτείτε οτι με πανάκι γυαλών κάνω τα πλήκτρα 3-4 φορές την μερα και στο θέμα software δεν κάνω ανούσιες εγκαταστάσεις κλπ. Αλλα δεν ειναι στο χεριιι μου φοβαμαι πια

Το Time Machine είναι η διασφάλιση των αρχείων μας. Εάν και εφόσον ενδιαφερόμαστε γι’ αυτά.

Οι ρυθμίσεις ασφαλείας, είναι κατά την κρίση του καθενός.

Το T2 chip φίλε Δημήτρη έτσι κι αλλιώς κρυπτογραφεί τον δίσκο. Το FileVault είναι ένα πρόσθετο layer ασφαλείας. Ρίξε μια ματιά στα links που έχω παραθέσει πιο πάνω και θα καταλάβεις.

Η ενεργοποίησή του είναι και πάλι στην επιλογή του καθενός όπως και αυτή του Firmware password.

Η κρυπτογράφηση δημιουργεί καθυστερήσεις οι οποίες είναι αισθητές σε HDD δίσκους. Σε SSD δίσκους δεν θα καταλάβεις καμία διαφορά.

Επίσης παίζει ρόλο και το file system. Το APFS έχει bild-in encryption support σε αντίθεση με το HFS+ που δεν έχει.

Προσωπικά και με βάση την δική μου πάντα οπτική γωνία, το macOS έχει θέματα. Και μάλιστα πολλά. Πείτε με περίεργο. Δεκτό.

Βλέπω, δυστυχώς, ότι και το Hardware έχει τα δικά του.

Το παραπάνω πρόβλημα δημοσιεύτηκε περισσότερο για να αφυπνίσει και τους υπόλοιπους. Να πάρουν τα μέτρα τους και να είναι έτοιμοι για όλα εφόσον επιλέξουν να αφήσουν τις ρυθμίσεις ασφαλείας του T2 chip ως έχουν.

Εάν κάποιος φίλος είναι τεχνικός και έχει έρθει αντιμέτωπος με το παραπάνω πρόβλημα, θα ήθελα πάρα πολύ να ακούσω την γνώμη του όσο αφορά τον τρόπο επίλυσής του. Κυρίως, ποιον ακριβώς τρόπο έχει η Apple και τι μπορεί να περιμένει ο χρήστης.

Ad

Ad

Team
iPhoneHellas
3,1416 μηνύματα
Twitter: @android
Φύλο: Όπως το δει κανείς
Κινητό: Android
Tablet: Για τα κουνούπια

Γιατί να γίνετε μέλη;

#17   venos

venos

iPH Contributor

• 1.022 μηνύματα

Δημοσίευση 08/06/2019 - 16:50

Καλησπερα. Φανταστειτε τωρα τα ΤΜ back up να μην «δουλευουν» , οπως λεγαμε πριν μερες στο αλλο θρεντ,να βγαζουν errors στο log τους και να μην «γινονται» οπως πρεπει....

Γαια πυρι μειχθητω....

Τελευταία επεξεργασία από: venos, 08/06/2019 - 16:51

Iphone 15 plus/ ipad air M2

#18   giodis

giodis

iPH Hero

• 4.468 μηνύματα
  • Κινητό: iPhone SE

Δημοσίευση 08/06/2019 - 17:05

Καλησπερα. Φανταστειτε τωρα τα ΤΜ back up να μην «δουλευουν» , οπως λεγαμε πριν μερες στο αλλο θρεντ,να βγαζουν errors στο log τους και να μην «γινονται» οπως πρεπει....

Γαια πυρι μειχθητω....

Υπ' όψη ότι σε μηχανήματα που φορούν το Τ2 Security Chip, ο δίσκος του Time Machine δεν διαθέτει πλέον Recovery Partition.

Συνεπώς δεν είναι πλέον bootable ή -στο συγκεκριμένο σφάλμα- δεν είναι σε θέση να τρέξει τη ρουτίνα Restore From Time Machine Backup.

Πάντως τα περιεχόμενα αρχεία είναι προσβάσιμα μέσω της ρουτίνας Enter Time Machine > Restore.

Κάτι είναι κι αυτό, μέσα στον γενικευμένο χαμό.

vires acquirit eundo

#19   metallurgy

metallurgy

iPH Addict

• 834 μηνύματα
  • Tablet:iPad Pro 3rd gen + 4G

Δημοσίευση 08/06/2019 - 17:07

Συνονόματε σε ευχαριστώ για όλα.. Για το Τ2 ξέρω οτι τρέχει η apple το δικό της διαγνωστικό για να ξεκλειδώσει την κρυπτογράφηση . Μάλιστα οπως μας έχουν πει apple store αγγλίας λόγω ερώτησης φίλου η διαδικασία ειναι άμεση. 

Δυστυχώς οπως φαινεται δεν αγοράζεις το μηχάνημα

Το ΄΄νοικιάζεις΄΄..

Εδω φαντάζομαι η document εχει το σύστημα να το εφαρμόσει και δεν πάει ευρώπη

Τελευταία επεξεργασία από: metallurgy, 08/06/2019 - 17:07

#20   venos

venos

iPH Contributor

• 1.022 μηνύματα

Δημοσίευση 08/06/2019 - 17:07

Υπ' όψη ότι σε μηχανήματα που φορούν το Τ2 Security Chip, ο δίσκος του Time Machine δεν διαθέτει πλέον Recovery Partition.

Συνεπώς δεν είναι πλέον bootable ή -στο συγκεκριμένο σφάλμα- δεν είναι σε θέση να τρέξει τη ρουτίνα Restore From Time Machine Backup.

Πάντως τα περιεχόμενα αρχεία είναι προσβάσιμα μέσω της ρουτίνας Enter Time Machine > Restore.

Κάτι είναι κι αυτό, μέσα στον γενικευμένο χαμό.

οντως κατι ειναι και αυτο.αλλα να περασεις ο,τι ακριβως εχει το μηχανημα σου δεν μπορεις....ξανα κατεβασμα apps , ξανα ρυθμισεις κλπ κλπ

Iphone 15 plus/ ipad air M2

#21   IIIuvatar1981

IIIuvatar1981

iPH Contributor

• 1.202 μηνύματα

Δημοσίευση 08/06/2019 - 17:16

Συνονόματε σε ευχαριστώ για όλα.. Για το Τ2 ξέρω οτι τρέχει η apple το δικό της διαγνωστικό για να ξεκλειδώσει την κρυπτογράφηση . Μάλιστα οπως μας έχουν πει apple store αγγλίας λόγω ερώτησης φίλου η διαδικασία ειναι άμεση. 

Δυστυχώς οπως φαινεται δεν αγοράζεις το μηχάνημα

Το ΄΄νοικιάζεις΄΄..

Εδω φαντάζομαι η document εχει το σύστημα να το εφαρμόσει και δεν πάει ευρώπη

Μάλιστα.

Αυτό που συζητούσα με τον Γιώργο και πραγματικά το έχω σαν απορία είναι, με ποιον τρόπο θα διαπιστώσουν ότι όντως υπάρχει το πρόβλημα;

Εάν τρέξουν το διαγνωστικό του Hardware λογικά θα το βρουν εντάξει. Τουλάχιστον το Apple Diagnostics που έτρεξε, δεν έβγαλε κανένα πρόβλημα.

Από την άλλη, το μηχάνημα είναι λειτουργικό. Δηλαδή, μπαίνει σε περιβάλλον. Δεν είναι ότι π.χ. μένει στην οθόνη με το μήλο ή σε μαύρη οθόνη.

#22   giodis

giodis

iPH Hero

• 4.468 μηνύματα

Δημοσίευση 08/06/2019 - 17:16

οντως κατι ειναι και αυτο.αλλα να περασεις ο,τι ακριβως εχει το μηχανημα σου δεν μπορεις....ξανα κατεβασμα apps , ξανα ρυθμισεις κλπ κλπ

Δεν μπορείς να περάσεις κάτι για το οποίο απαιτείται boot σε εξωτερικό δίσκο. Για παράδειγμα δεν μπορείς να διαγράψεις τον δίσκο, 

κάτι που θα επέλυε το θέμα.

Το μηχάνημα ή το σύστημα αν θέλει δουλεύει, αλλά δεν έχεις πλέον πρόσβαση για επισκευαστικές ρουτίνες.

vires acquirit eundo

#23   IIIuvatar1981

IIIuvatar1981

iPH Contributor

• 1.202 μηνύματα

Δημοσίευση 08/06/2019 - 17:45

Όσο αφορά το FileVault η Apple προτείνει να το ενεργοποιήσετε!

About encrypted storage on your new Mac

#24   IIIuvatar1981

IIIuvatar1981

iPH Contributor

• 1.202 μηνύματα

Δημοσίευση 09/06/2019 - 06:52

Προς Power Mac users.

Μπορεί παρακαλώ κάποιος από τους κατόχους Mac με T2 chip να βρει και να μου στείλει το BuildManifest.plist του SecureBoot.bundle.

Θα το βρείτε μέσα στο macOS Base System.

Ένα copy/paste σε ένα .txt θέλω.

*Η ονομασία μπορεί να μην είναι και ακριβώς η ίδια. Όπως και να έχει θα το βρείτε μέσα στον φάκελο Contents > Resources > …… .plist.

Tnx.

#25   giodis

giodis

iPH Hero

• 4.468 μηνύματα

Δημοσίευση 09/06/2019 - 07:24

Συνημμένο αρχείο  secure.jpg   38,89KB   20 λήψεις

vires acquirit eundo

#26   IIIuvatar1981

IIIuvatar1981

iPH Contributor

• 1.202 μηνύματα

Δημοσίευση 09/06/2019 - 07:29

Το BuildManifest.plist θέλω Γιώργο. Και συγκεκριμένα ένα copy/paste σε ένα .txt.

#27   giodis

giodis

iPH Hero

• 4.468 μηνύματα

Δημοσίευση 09/06/2019 - 07:48

Συνημμένο αρχείο  BuildManifest.txt   236,81KB   11 λήψεις

vires acquirit eundo

#28   IIIuvatar1981

IIIuvatar1981

iPH Contributor

• 1.202 μηνύματα

Δημοσίευση 09/06/2019 - 08:24

Tnx! :)

#29   IIIuvatar1981

IIIuvatar1981

iPH Contributor

• 1.202 μηνύματα

Δημοσίευση 09/06/2019 - 11:02

Δεν ξέρω πως θα ακουστεί αυτό που θα πω, αλλά...

πραγματικά δεν ξέρω εάν σε αυτή τη φάση της εξέλιξης της τεχνολογίας (και εννοώ τo T2 Chip), αξίζει πραγματικά να μπλέξει κανένας με αυτό το πράγμα.

Διαβάζοντας πάρα πολλά άρθρα, ξεκινώντας από το manual του T2 και στη συνέχεια διάφορα άλλα για τον τρόπο λειτουργίας του Secure Boot και μπλα μπλα μπλα...

το να βρεθείς σε αδιέξοδο κάποια στιγμή, δεν είναι και τόσο δύσκολο.

Πραγματικός πονοκέφαλος.

Όσο για τους Genius... https://discussions..../thread/8484694  :lol:

Όλα μέσα στο παιχνίδι είναι. Good Luck σε όσους έχουν Mac με T2 chip!!! Και το εννοώ.  :)

#30   IIIuvatar1981

IIIuvatar1981

iPH Contributor

• 1.202 μηνύματα

Δημοσίευση 09/06/2019 - 11:10

Μπορεί σε ορισμένους να χρειαστεί κάποια στιγμή.

Restore Apple T2 firmware on iMac Pro

Restore Apple T2 firmware on 2018 MacBook Pro

και 

Recovering from failed T2 firmware updates and related problems

Τελευταία επεξεργασία από: IIIuvatar1981, 09/06/2019 - 11:17

Ad

Ad

Team
iPhoneHellas
3,1416 μηνύματα
Twitter: @android
Φύλο: Όπως το δει κανείς