Λοιπόν εγώ σαν χρήστης iPad θα μιλήσω για τηβ χρησιμοτητα του.. Να συμειωθει οτι δεν έχω χρησιμοποιήσει ποτέ galaxy..
Το iPad έχει γίνει για μένα συμαντικος σύμμαχος στην καθημερινότητα μου και έχει αντικαταστήσει πλήρως το net book μου... Ιδού οι λόγοι:
1) Με το pages, numbers κτλ σε συνδιασμο με το full keybord κ τα Ελληνικά που δυστυχώς πλήρωσα από το cydia έχει αντικαταστήσει πλήρως το net book.
2) το template που χρησιμοποιώ για το site της επιχείρησης μου έχει βγάλει app για iPad οπότε το ενημερώνω πανευκολα
3) έχω 4 διαφορετικά apps calendar k 2do κάθε ένα για ξεχωριστές δουλειές κ λειτουργεί τέλεια!
4) έχω skype κτλ για να μιλάω free σε wifi hotspots
5) printαρω όπου θέλω με αντιστιχο app
6) έχω άμεσα χρησιμοποιουμενο converter/translator/calculator με ταινία κτλ που βολεουν πολύ
7) φοβερή οθόνη και άμεση απόκρηση αφού είναι γρήγορο κ δεν κλείνει ποτέ για να δείχνω videos k pics
απίθανο app για καιρό που μου λέει ολες τις λεπτομέρειες για να ξέρω αν με περνει να χρησιμοποιήσω μηχανή αν θα βγάλω ομπρέλες στο μαγαζί κτλ
9) ευχρηστα apps και κυρίως γρήγορα για social networking
10) όλα τα έγγραφα μου σε PDF με αποτέλεσμα να μην κουβαλαω την μισή μου σταντα πλέον!
11) image editors για να αλλάζω αφίσες κτλ γρήγορα κ on the go ( αν κ για να μαι ειληκρηνης δεν έχω βρει ένα προγράμμα που να με καλύπτει πλήρως )
12) ευχρηστα κ mail k browser ακόμη κ αν δεν έχει flash ( το έχω 2 βδομάδες κ δεν έχει χρειαστεί τπτ flash ακόμη εκτός από κάτι video σε αθλητικό σιτε)
13) ωραία παιχνιδα για όταν έχω κάπου αναμονή
14) remote desktop στο pc για όταν (σπάνια) είναι κάτι που δεν μπορώ να κάνω με το ipad η έχω ξεχάσει κάτι στο σπίτι
Όλα αυτά με ΤΡΕΛΗ μπαταρία που για μένα ήταν το main ζητούμενο, standby και φοβερή ευχρηστια κ ταχύτητα. Κ το iPhone μου έχει calendars αλλά τα χρησιμοποιουσα λιγότερο λόγω του αβολου πληκτρολογιου κ της μικρής οθόνης..
Παρ όλα αυτά θα ήθελα:
1) περισσότερη ram γιατί φρικαρει με βαρύ multitasking
2) κάμερα για το χαβαλο στο skype
3) USB. Η αποδηξη ότι προς το παρόν δεν καιγομαι είναι ότι δεν έχω πάρει ακόμα camera kit.. Θα το κάνω όμως...
Για flash δεν είμαι σίγουρος αφού σίγουρα θα χάσει ταχύτητα.. Θα δοκιμάσω το frash που τα παίζεις ΚΑΤ επιλογή να δω αλλα δεν καιγομαι...
Τώρα σχετικά με το tab έχω να πω ότι το σκεφτόμουν να το πάρω αλλά:
1) μικρή οθόνη.. Έτσι κ αλλιως θα το χα στην τσάντα μου οπότε δεν με ενοιαζε η διάφορα στο μεγεθος κ το βάρος..
2) μικρή αξία μεταπωλησης αφού ξέρω ότι μόλις βγει το iPad 2 θα το πάρω. Η apple αναβαθμίζει συνέχεια κ τα παλιά της προϊόντα κ η απαραμιλη ποιοτητα κατασκευης τους εχει αποτέλεσμα να πωλούνται σε σχετικά καλες τιμές ακόμη κ τα 2g σήμερα! Για τον ίδιο λόγο πήρα κ 16gb μηχάνημα...
3) φτωχό community , βασικά ανύπαρκτο στην ελλάδα..
4) έχω ακούσει από παντού ότι είναι αισθητά πιο αργό από το iPad κ πειστηκα.. Η ταχύτητα ήταν από τα βασικά κριτιρια αγοράς μου όπως και....
5) η μπαταρία... Αρκετά μικρότερη πράγμα λογικό λόγω μεγέθους... Ο steveακος με βρίσκει σύμφωνο για τα 7ιν tablets αν κ νομίζω ότι αυτός θα αλαξει γνώμη κ εγώ όχι...
6)ποιότητα κατασκευής που παει πακέτο με το wow factor...
Συμπέρασμα: το iPad οπως κ γενικα τα tab pcs δεν είναι για τον καθένα.. Θέλει ψάξιμο να το φτιάξεις να πληρει τις ανάγκες σου... Για το τηλέφωνο που είπε κάποιος φίλος πιο πάνω ότι μπορεί πάρει-δεχθεί το galaxy κ το ipad μπορεί... Αλλά θέλει μανουρα.. Γενικά εγώ είμαι πολύ ευχαριστημένος από το iPad παρ όλα αυτά εκενυρισμενος που ο Steve μου δείξει features με το σταγονόμετρο και δεν μπορεί η αγορα να μου προσφέρει κάτι το ίδιο ελκυστικό για να τον φτυσω.. Γιατί μπορεί να μην έχω πιάσει galaxy στα χέρια μου Αλλα διαβάζοντας τα παραπάνω νομίζω ότι καταλαβενετε ότι πειστικά με επιχηρηματα...
Τα υπολειπα συμπεράσματα δικά σας...