Ίσως να μην το έθεσα σωστά.
ΑΝ αποδειχτεί ότι ήταν αστοχία υλικού, το φταίξιμο θα πάει στην Apple και όχι στην κατασκευάστρια εταιρία του γυαλιού. Αυτό εννοώ εγώ.
Και έδωσα το παράδειγμα με το video της Apple, γιατί τονίσαν ότι προσθέσαν την ανθεκτικότητα του γυαλιού της οθόνης και στο πίσω μέρος της συσκευής.
Δεν φταις εσύ σε τίποτα καλέ μου φίλε αφού εσύ αυτό διάβασες και σε αυτό επάνω σχολιάζεις.
Μιλώντας όμως γενικότερα, για ποιά "αστοχία" υλικού μπορούμε να μιλάμε; Το όλο το θέμα μιλάει για γρατζουνιές που προκλήθηκαν από πλαστικές slider θήκες, κάτι πολύ φυσικό και αναμενόμενο εφόσον οι συγκεκριμένες θήκες στο σύνολό τους ασκούν τριβή στο σώμα της συσκευής με ευνόητα αποτελέσματα. Τα ίδια συνέβαιναν και σε πολύ μεγαλύτερη κλίμακα στα iPhone 3G/3GS των οποίων το πλαστικό backplate και το ψευτοχρώμιο frame στην κυριολεξία υπέφεραν από τέτοιου είδους θήκες. Τα ίδια σε υπερθετικό βαθμό συμβαίνουν και σε κάθε συσκευή που στο σύνολό τους είναι κατασκευασμένες από τα πλέον "μαλακά" υλικά όπως πλαστικό ή αλουμίνιο.
Καταλαβαίνεις λοιπόν πως δεν μιλούμε ούτε για κάτι νέο, ούτε κάτι που αφορά αποκλειστικά τα iPhones ούτε φυσικά κάτι μη αναμενόμενο. Τώρα αν υπάρχουν χρήστες που περιμένουν πως μια πλαστική κακοφτιαγμένη θήκη θα τρίβεται επάνω στο σώμα μιας οποιασδήποτε συσκευής, σύροντας μαζί της τα σωματίδια της σκόνης που είναι το τέταρτο σκληρότερο υλικό στη φύση, και δεν θα κάνει αυτό γρατζουνιές, τότε τι να πω; Τότε μιλούμε για απουσία κοινής λογικής.
Κάποια στιγμή θα πρέπει όλοι μας να καταλάβουμε πως η Apple ποτέ δεν ισχυρίστηκε πως το γυαλί που χρησιμοποιεί είναι άθραυστο, άφθαρτο ή δεν ξέρω εγώ τι άλλο. Αυτό που είπε είναι το αυτονόητο, πως όπως κάθε πυριτικά ενισχυμένο κρύσταλλο έχει πολλαπλάσια ανθεκτικότητα σε χάραξη από το κοινό γυαλί και υπερπολλαπλάσια από την σχεδόν ανύπαρκτη του οποιουδήποτε πλαστικού. Αυτοί οι ισχυρισμοί της Apple αυταπόδεικτα ισχύουν, αλλά όπως είπε και προηγουμένως ο φίλος Fotis88 ας είμαστε λογικοί και μην περιμένουμε "αδαμάντινη" ανθεκτικότητα.
Και να τελειώσω την μακρυγορία μου με το επίσης αυτονόητο. Η μόνη λύση σε τέτοια θέματα φθοράς είναι η σύννεση του ίδιου του χρήστη. Αν επιλέγει σωστά κατασκευασμένα και όχι απλώς όμορφα αξεσουάρ, αν φροντίζει για την στοιχειώδη καθαριότητα και τη σωστή μεταχείριση της συσκευής του, τότε σίγουρα θα ελαχιστοποιήσει τα όποια δυσάρεστα αποτελέσματα της κατά τα άλλα φυσικής φθοράς.
Τελευταία επεξεργασία από: Athan, 11/10/2010 - 14:48.