Μετάβαση στο περιεχόμενο


Φωτογραφία
- - - - -

Συζήτηση περί πειρατίας (craked apps)


  • Το θέμα είναι κλειδωμένο Το θέμα αυτό είναι κλειδωμένο
131 μηνύματα σε αυτό το θέμα

#76   Athan

Athan

    iPH Member

  • 280 μηνύματα
  • Φύλο: Άντρας

Δημοσίευση 29/09/2009 - 10:41

Ακόμα περισσότερες δικαιολογίες. :rolleyes:
Γιατί δεν βολεύεσαι με τις free - lite - demo εκδόσεις για να δεις τι κάνει κάθε εφαρμογή πριν την αγοράσεις; Και τι στην ευχή τις θέλεις όλες πια τις GPS τις εφαρμογές;
Και άντε και τις δοκίμασες όλες σε jailbrake, αγόρασες τελικά αυτήν που σου άρεσε; Πλήρωσες τον κόπο του developer; Μάλλον όχι..

Ad

Ad

Team
iPhoneHellas
3,1416 μηνύματα
Twitter: @android
Φύλο: Όπως το δει κανείς
Κινητό: Android
Tablet: Για τα κουνούπια

Γιατί να γίνετε μέλη;

#77   theoss

theoss

    iPH Addict

  • 729 μηνύματα
  • Φύλο: Άντρας
  • Κινητό: Άλλο
  • Tablet:iPad Air +4G
  • GameCenter:Thomeas

Δημοσίευση 29/09/2009 - 12:10

Τελικα θα μου καποιος ποιο κλεβω?Δεν λεω μονο για τα apps της apple,μιλαω γενικα κατεβάζοντας μια εφαρμογη για το p.c. η ενα σπασμενο παιχνίδι για το PS ποιον κλεβω?

#78   Athan

Athan

    iPH Member

  • 280 μηνύματα
  • Φύλο: Άντρας

Δημοσίευση 29/09/2009 - 12:32

Όταν δεν πληρώνεις προϊόν ή υπηρεσία που αποκτάς ή χρησιμοποιείς κλέβεις αυτόν που το κατασκεύασε, το παρέχει ή το πουλά. Να μην λέμε τα αυτονόητα ξανά και ξανά. :rolleyes:

#79   theoss

theoss

    iPH Addict

  • 729 μηνύματα
  • Φύλο: Άντρας
  • Κινητό: Άλλο
  • Tablet:iPad Air +4G
  • GameCenter:Thomeas

Δημοσίευση 29/09/2009 - 12:51

τελικα μαλλον τις εταιρίες 'κλεβω',(οχι αυτός που τα κατεβάζει αυτος που τα σπάει)που το ανέχονται για να πουλήσουν γιατι εγω δεν θα αγόραζα ουτε PS2 (εχω παρει 3)ουτε iphone(2) oyte αλλα πραγματα αν ηξερα οτι θα πρεπει μετα να δινω 60e για ενα παιχνίδι η θα πρεπε απλα να μοιραζω ευρο για να κανω το κινητό μου καλυτερο χωρις καμια αλλη επιλογη.

#80   Tsopanos

Tsopanos

    iPH Honoured Member

  • 595 μηνύματα
  • Φύλο: Άντρας
  • Κινητό: Άλλο

Δημοσίευση 29/09/2009 - 13:11

Όταν δεν πληρώνεις προϊόν ή υπηρεσία που αποκτάς ή χρησιμοποιείς κλέβεις αυτόν που το κατασκεύασε, το παρέχει ή το πουλά. Να μην λέμε τα αυτονόητα ξανά και ξανά. :rolleyes:


συμφωνώ. Και ειδικά για το iPhone δεν έχει κανείς δικαιολογία. Το να δώσεις 2-5 ευρώ για μια εφαρμογή που χρειάζεσαι δεν είναι τραγικό. Πχ είδα ότι το navigon με βόλευε και έδωσα 50€ και το πήρα, έχοντας εξασφαλίσει την δυνατότητα updates και το κεφάλι μου ήσυχο.

Βέβαια οι περισσότερες εφαρμογές κοστίζουν περί τα 2 ευρώ, όσο δηλαδή όσο περίπου μίσος Capuccino Freddo.

Στο PC η κατάσταση είναι ελαφρώς διαφορετική όταν θες προγράμματα της τάξεως των 1000-2000€.

#81   ktzaf

ktzaf

    iPH Honored Elite member

  • 1.283 μηνύματα
  • Φύλο: Άντρας
  • Tablet:Άλλο

Δημοσίευση 29/09/2009 - 13:55

Μιλάμε για παρανόηση ΤΕΡΑΣΤΙΩΝ διαστάσεων. Η Apple αγαπητέ μου δεν όφειλε να υποστηρίζει ΤΙ-ΠΟ-ΤΑ και για ΚΑ-ΝΕ-ΝΑΝ. Πάρτο χαμπάρι. Η Apple κάνει αυτό που κάνει κάθε εταιρία: Πουλάει το προϊόν της ΩΣ ΕΧΕΙ, γιατί αυτό κρίνει σκόπιμο να πουλήσει. Απο εκεί και πέρα, αν εσύ θέλεις BT file transfer, κανένας, ούτε καν η ίδια η Apple, δε σε αναγκάζει να προτιμήσεις την δική της συσκευή έναντι του οποιοδήποτε άλλου κινητού που υποστηρίζει BT file transfer...

Επιτέλους, χωνέψτε το: ΔΕΝ ΔΙΚΑΙΟΥΣΤΕ να επικρίνετε την Apple ούτε στο ελάχιστο απο την στιγμή που ΕΝ ΓΝΩΣΗ ΣΑΣ αγοράσατε μια συσκευή με συγκεκριμένους περιορισμούς. [/b]...

Ο Σάρτρ τελικά το είχε θέσει το ζήτημα στην βάση του με τον πλέον λιτό τρόπο:
"Η ΚΟΛΑΣΗ ΕΙΝΑΙ Η ΑΛΛΟΙ"
Συνεχίστε λοιπόν να βλέπετε τις καμπούρες των άλλων και όχι τη δική σας...

http://www.guardian.co.uk/technology/blog/2008/nov/26/iphone-advert-banned
http://www.appleinsi...ing_claims.html

Όπως καταλαβαίνεις η Apple δεν μπορεί να υποστιρήξει ούτε τις διαφημίσεις της. Για εσένα μπορεί το bluetooth και η camera να σημαίνει ότι το τηλέφωνο είναι εξοπλισμένο με bluetooth chip και με τον φακό της κάμερας. Για εμένα σημαίνει ότι υποστιρίζονται από το ανάλογο software οι δυνατότητες του οποίου ΕΠΙΒΑΛΕΤΑΙ να είναι ίδιες και καλύτερες (βάση της τιμής που πληρώνω) από αυτές που είναι κοινά αποδεκτές συμφωνα με τις νόρμες της αγοράς. Δεδομένου όμως της καφρίλας της Apple και των μοδάτων σταυροφόρων υποστιρικτών της, ήξερα (καθώς ενημερώθικα) οτί είμαι τυχερός που το iPhone μπορεί να κάνει κλήσεις χωρίς να χρειάζεται an app for that too. Μερικοι από εμάς έχουμε δουλειές και δεν έχουμε την πολυτέλεια να διαβάζουμε τα end user licence agreement με τον δικηγόρο μας πριν πάμε να αγοράσουμε κινητό αλλά μπορούμε να έχουμε πολύ καλη ενημέρωση από τα reviews των χρηστών.

Μπορεί να ξαφνιαστείς, αλλά υπάρχουν και πολυ που δεν ασχολούνται με το licence agreement καθόλου, γιατί διαβάζοντας τα προαναφερθέντα reviews, ξέρουν πως με το jailbreak μπορούν να έχουν αυτά που η Apple διαφημίζει αλλά δεν θέλει να παραδώσει γιατί προτιμάει να σου τα πουλήσει. Βλεπεις για παράδειγμα, εγώ με το userAgentFaker έχω πλήρες internet στο iPhone ενω εσύ τρως ένα ωραίο re-routing στις mobile pages των site όταν σερφάρεις.

To ότι διάβασες το licence agreement δεν σε κάνει πιο ενημερωμένο απλά φοράς φαντεζί παροπίδες και το χαίρεσε. Δεν έχεις καν την περιέργεια να δεις τι είναι το jailbreak και τι δυνατότητες προσφέρει (πέραν των σπασμένων εφαρμογών) και απλά αναλώνεσε σε σχόλια περι κλεφτών και αστυνόμων.

Συνεπώς δεν έχεις κανένα δικαίωμα να κρίνεις κανέναν σε αυτό το φόρουμ γιατί απλούστατα καλύπτεσαι από το γεγονός ότι το κινητό σου είναι Apple και στο πίσω μέρος έχει το μηλαράκι για να το βλέπει όλος ο κόσμος ωσ εκεί φτάνει η κρίση σου. Το χειρότερο όμως είναι πως δεν σε ενδιαφέρει ότι η Apple δεν σου παρέχει ούτε βασικές λειτουργίες όπως σου τις πουλάει από τις διαφιμήσεις της αλλά πρέπει να ξηλωθείς η να κάνεις jailbreak για να τα αποκτήσεις.

Τέτοιες καταναλωτικές νοοτροπίες δίνουν το άλωθι σε όλες τις εταιρείες να κάνουν ότι γουστάρουν. Καταναλωτές ρομποτάκια που αρέσκονται στην ύπαρξη του μήλου στο τηλεφωνό τους και κοιμούνται ύσηχα ξέρωντας πως τα εμφανή ελλατώματα και shortcommings της συσκευής των 700 αυρώ που αγόρασαν μπορουν να διορθωθούν απλά και μόνο μέσω του προνομίου που τους έδωσε η Apple να μπορούν να αγοράζουν προγράμματα που τους επιτρέπουν το κινητό τους να έχει λειτουργίες που ακόμα και οι κινέζικες απομιμήσαεις τις προσφέρουν δωρεάν.

Μπράβο!

Προσωπικά η δική μου κόλαση έχει να κάνει με το most common element in the universe και τους συσχετισμούς του, και για αυτό το λόγο δεν θα ξαναασχοληθω με το topic. Σας αφήνω να απολαμβάνετε το δικαίωμα που σας έδωσε η Apple να της σκάσετε 700 ευρώ για να μπορείτε να έχετε το μήλο στην συσκευή σας. Όσοι δεν έχετε jailbreak μην σκάτε, κάποια στιγμή θα βγάλει το appstore κάποιο task manager σαν τα SBSettings και θα έχετε το προνόμοιο να το αγοράσετε. Βαρεθήκατε να βλέπετε τα mobile versions των site. Πάλι κάτι θα βγάλει το appstore για να σας καλήψει στην προνομιακή τιμή των 0.99, τι διάολο 700 ευρώ σκάστε τα 99 cents θα λυπηθείτε. Τι πράγμα, δεν μπορείτε να δείτε flash video? Don't worry λεεεεφτά να έχετε να τα ακουμπάτε, εγώ έχω jailbroken iPhone και τις παραπάνω δυνατότητες μου τις δίνουν οι FREE APPS και SYSTEM EXTENSIONS από το Cydia.

Το licence agreement μπορεί η Apple το χώσει εκεί που ξέρει. Σταματήστε να αγοράζετε system "extentions" (bluetooth, file sharing, camera utilities, usb storage, push mail applications, task managers, memory optimizers κλπ.) από το appstore, αγοράζετε μόνο εφαρμογές, παιχνίδια κλπ. και θα δείτε για πότε θα αλλάξει μυαλό η Apple και θα περέχει αυτά τα προγράμματα στο πακέτο των 700 ευρώ.
Τα περισσοτερα system "upgrades" είναι δωρεάν στο Cydia. Jailbreak your iPhone and enjoy η Apple και η κάθε Apple καταλαβαίνει μόνο την γλώσα των αριθμών. Όσες περισσότερες συσκευές είναι jb τόσο περισσότεροι γνωρίζουν το potential του iPhone και μόνο έτσι μπορεί να πιεστεί η Apple να βγάλει ένα ολοκληρωμένο προιόν.

Και για όσους δεν καταλαβαίνεται πως είναι απαράδεκτο ένα smartphone των 700 ευρώ να έχει πολυ πιο περιορισμένες (και μάλιστα εσκεμένα)δυνατότητες (out of the box, δεν μιλάω για το τι μπορείς να αγοράσεις) από ένα απλό camra phone δεν έχω να σας πω κάτι, καληνύχτα.

PS. Η microsoft δεν χρέωσε ποτέ κανέναν για να μπορεί να έχει file storage/manager , bluetooth και camera zoom/utilities στα widows mobile, μόνο η Apple thinks different και μας έχει για υπερκαταναλωτικά ζώα.

#82   Athan

Athan

    iPH Member

  • 280 μηνύματα
  • Φύλο: Άντρας

Δημοσίευση 29/09/2009 - 14:45

Όλα αυτά που γράφεις φίλε ktzaf είναι ωραία και δεν διαφωνεί κανείς με τα καμώματα της Apple. Όμως σε καμμιά περίπτωση δεν δικαιολογείται κανείς να "κλέβει" προγράμματα τρίτων και μικρών κατασκευαστών, αιτιολογώντας και συμψηφίζοντας την κλεπτομανία του με τις πρακτικές της Apple που όμως εν προκειμένω ούτε φτιάχνει ούτε πουλά αυτές τις εφαρμογές.

Αν δεν σου αρέσουν οι πρακτικές της Apple (και δεν θα είχες άδικο) τότε μην αγοράζεις iPhone. Θα μου επιτρέψεις όμως να έχω τεράστιες αμφιβολίες για το αν οτιδήποτε smartphone ή υπολογιστή αν θα είχες, πως δεν θα πρόβαλλες κάποια παρόμοια δικαιολογία για να υποστηρίξεις την πειρατεία. Δυστυχώς μέσα στα τριάντα περίπου χρόνια επαγγελματική μου ενασχόλησης στο χώρο τον υπολογιστών, δεν γνώρισα κάποιον "παρανομούντα" που να μην είχε ότι άστοχη δικαιολογία μπορείς να φανταστείς, για να αιτιολογήσει την απόκτηση πειρατικού software. Στην πραγματικότητα κανείς τους δεν άλλαξε, ότι λειτουργικό ή συσκευή και αν απέκτησαν και φυσικά ποτέ και κανέναν δεν έπεισαν για τα κίνητρά τους.

Στο ξαναλέω για να μην με παρεξηγήσεις. Όπως και όλοι μας έτσι και εγώ δεν είμαι άγιος και στα τόσα χρόνια και πειρατικά προγράμματα απέκτησα και χρησιμοποίησα. Δεν κάθησα όμως να κοροϊδεύω τον εαυτό μου ή άλλους πως το κάνω δήθεν πολεμώντας "κακές" εταιρείες, την ίδια στιγμή που απλά ήξερα πως δεν θα πλήρωνα ακόμα και αν το software το έφτιαχναν "χήρες και ορφανά". Ας αφήσουμε λοιπόν την κοροϊδία και ας βάλουμε το χέρι στην τσέπη επιβραβεύοντας με καναδυό ευρώ αυτούς που δίνουν αξία στο άχρηστο δίχως το software gadget μας.

Τελευταία επεξεργασία από: Athan, 29/09/2009 - 14:48


#83   theoss

theoss

    iPH Addict

  • 729 μηνύματα
  • Φύλο: Άντρας
  • Κινητό: Άλλο
  • Tablet:iPad Air +4G
  • GameCenter:Thomeas

Δημοσίευση 29/09/2009 - 14:58

αλλη ευχαρίστησή εχει να 'κλεβεις'απο εταιρίες που αυτες βαζουν παιδακια & χηρες να δουλευουν για ενα κομμάτι ψωμι,αλλη να ξερεις οτι καποιος ειναι φτωχος & πουλαει την πνευματικη του εργασια για να ζησει.

#84   ktzaf

ktzaf

    iPH Honored Elite member

  • 1.283 μηνύματα
  • Φύλο: Άντρας
  • Tablet:Άλλο

Δημοσίευση 29/09/2009 - 15:17

Φίλε athan συμφωνώ μαζί σου απόλυτα. Δεν είμαι υπερασπιστής η αβανταδορος της πειρατείας αυτό που αντιπροτεινω είναι παρά πολυ απλό. Jailbreak και Cydia. Να δώσω και παράδειγμα. Αν το εορτολόγιο υπήρχε στο AppStore €1.59 και στο cydia €2.59 θα το αγοραζα από το cydia. Αυτή είναι η επανάσταση μου. Επίσης ανέφερα ξεκάθαρα πως εφαρμογές παιχνίδια κλπ. αγοράζω από AppStore δεν αγοράζω ότι έχει σχέση με camera Bluetooth file storage/transfer κλπ. Αν τα βρω στο cydia θα τα αγοράσω διαφορετικά... παράδειγμα το camera zoom είναι φθηνότερο από οποιοδήποτε παιχνίδι δεν το αγοράζω όμως γιατί το θεωρώ απαράδεκτο το ότι υπάρχει το business plan που δικαιολογεί τη ύπαρξη μια τέτοιας εφαρμογής.

Δλδ το βλεπετε λογικό το iPhone να μην έχει Bluetooth και camera? Συμφωνείτε πως η apple δεν έχει καμία υποχρέωση να σου προσφέρει αυτές τις λειτουργίες μέσω του λειτουργικού της? Δεν βλέπει κανείς ότι θέλεις αλλά τουλάχιστον €20 ευρώ για να έχεις τις λειτουργίες μιας κινεζικής απομιμησης? και ένταξη εγώ έχω την ανεση να τα σκάσω οι αλλοι? Και στην τελική εγώ έχω την καβατζα του cydia οι υπόλοιποι που θεωρούν το jailbreak παράνομο είναι ευχαριστημένοι που αγόρασαν μια Ferrari με την μηχανή ford model T?

#85   Tillter

Tillter

    iPH Contributor

  • 1.271 μηνύματα
  • Twitter:@Till773
  • Φύλο: Άντρας
  • Κινητό: iPhone 5
  • Tablet:iPad 2
  • GameCenter:Kajuku

Δημοσίευση 29/09/2009 - 15:30

Όπως καταλαβαίνεις η Apple δεν μπορεί να υποστιρήξει ούτε τις διαφημίσεις της. Για εσένα μπορεί το bluetooth και η camera να σημαίνει ότι το τηλέφωνο είναι εξοπλισμένο με bluetooth chip και με τον φακό της κάμερας. Για εμένα σημαίνει ότι υποστιρίζονται από το ανάλογο software οι δυνατότητες του οποίου ΕΠΙΒΑΛΕΤΑΙ να είναι ίδιες και καλύτερες (βάση της τιμής που πληρώνω) από αυτές που είναι κοινά αποδεκτές συμφωνα με τις νόρμες της αγοράς. Δεδομένου όμως της καφρίλας της Apple και των μοδάτων σταυροφόρων υποστιρικτών της, ήξερα (καθώς ενημερώθικα) οτί είμαι τυχερός που το iPhone μπορεί να κάνει κλήσεις χωρίς να χρειάζεται an app for that too. Μερικοι από εμάς έχουμε δουλειές και δεν έχουμε την πολυτέλεια να διαβάζουμε τα end user licence agreement με τον δικηγόρο μας πριν πάμε να αγοράσουμε κινητό αλλά μπορούμε να έχουμε πολύ καλη ενημέρωση από τα reviews των χρηστών.

Μπορεί να ξαφνιαστείς, αλλά υπάρχουν και πολυ που δεν ασχολούνται με το licence agreement καθόλου, γιατί διαβάζοντας τα προαναφερθέντα reviews, ξέρουν πως με το jailbreak μπορούν να έχουν αυτά που η Apple διαφημίζει αλλά δεν θέλει να παραδώσει γιατί προτιμάει να σου τα πουλήσει. Βλεπεις για παράδειγμα, εγώ με το userAgentFaker έχω πλήρες internet στο iPhone ενω εσύ τρως ένα ωραίο re-routing στις mobile pages των site όταν σερφάρεις.

To ότι διάβασες το licence agreement δεν σε κάνει πιο ενημερωμένο απλά φοράς φαντεζί παροπίδες και το χαίρεσε. Δεν έχεις καν την περιέργεια να δεις τι είναι το jailbreak και τι δυνατότητες προσφέρει (πέραν των σπασμένων εφαρμογών) και απλά αναλώνεσε σε σχόλια περι κλεφτών και αστυνόμων.

Συνεπώς δεν έχεις κανένα δικαίωμα να κρίνεις κανέναν σε αυτό το φόρουμ γιατί απλούστατα καλύπτεσαι από το γεγονός ότι το κινητό σου είναι Apple και στο πίσω μέρος έχει το μηλαράκι για να το βλέπει όλος ο κόσμος ωσ εκεί φτάνει η κρίση σου. Το χειρότερο όμως είναι πως δεν σε ενδιαφέρει ότι η Apple δεν σου παρέχει ούτε βασικές λειτουργίες όπως σου τις πουλάει από τις διαφιμήσεις της αλλά πρέπει να ξηλωθείς η να κάνεις jailbreak για να τα αποκτήσεις.

Τέτοιες καταναλωτικές νοοτροπίες δίνουν το άλωθι σε όλες τις εταιρείες να κάνουν ότι γουστάρουν. Καταναλωτές ρομποτάκια που αρέσκονται στην ύπαρξη του μήλου στο τηλεφωνό τους και κοιμούνται ύσηχα ξέρωντας πως τα εμφανή ελλατώματα και shortcommings της συσκευής των 700 αυρώ που αγόρασαν μπορουν να διορθωθούν απλά και μόνο μέσω του προνομίου που τους έδωσε η Apple να μπορούν να αγοράζουν προγράμματα που τους επιτρέπουν το κινητό τους να έχει λειτουργίες που ακόμα και οι κινέζικες απομιμήσαεις τις προσφέρουν δωρεάν.

Μπράβο!

Προσωπικά η δική μου κόλαση έχει να κάνει με το most common element in the universe και τους συσχετισμούς του, και για αυτό το λόγο δεν θα ξαναασχοληθω με το topic. Σας αφήνω να απολαμβάνετε το δικαίωμα που σας έδωσε η Apple να της σκάσετε 700 ευρώ για να μπορείτε να έχετε το μήλο στην συσκευή σας. Όσοι δεν έχετε jailbreak μην σκάτε, κάποια στιγμή θα βγάλει το appstore κάποιο task manager σαν τα SBSettings και θα έχετε το προνόμοιο να το αγοράσετε. Βαρεθήκατε να βλέπετε τα mobile versions των site. Πάλι κάτι θα βγάλει το appstore για να σας καλήψει στην προνομιακή τιμή των 0.99, τι διάολο 700 ευρώ σκάστε τα 99 cents θα λυπηθείτε. Τι πράγμα, δεν μπορείτε να δείτε flash video? Don't worry λεεεεφτά να έχετε να τα ακουμπάτε, εγώ έχω jailbroken iPhone και τις παραπάνω δυνατότητες μου τις δίνουν οι FREE APPS και SYSTEM EXTENSIONS από το Cydia.

Το licence agreement μπορεί η Apple το χώσει εκεί που ξέρει. Σταματήστε να αγοράζετε system "extentions" (bluetooth, file sharing, camera utilities, usb storage, push mail applications, task managers, memory optimizers κλπ.) από το appstore, αγοράζετε μόνο εφαρμογές, παιχνίδια κλπ. και θα δείτε για πότε θα αλλάξει μυαλό η Apple και θα περέχει αυτά τα προγράμματα στο πακέτο των 700 ευρώ.
Τα περισσοτερα system "upgrades" είναι δωρεάν στο Cydia. Jailbreak your iPhone and enjoy η Apple και η κάθε Apple καταλαβαίνει μόνο την γλώσα των αριθμών. Όσες περισσότερες συσκευές είναι jb τόσο περισσότεροι γνωρίζουν το potential του iPhone και μόνο έτσι μπορεί να πιεστεί η Apple να βγάλει ένα ολοκληρωμένο προιόν.



PS. Η microsoft δεν χρέωσε ποτέ κανέναν για να μπορεί να έχει file storage/manager , bluetooth και camera zoom/utilities στα widows mobile, μόνο η Apple thinks different και μας έχει για υπερκαταναλωτικά ζώα.



Στοιχειοθετώ μερικές απο τις πιο αξιομνημόνευτες φράσεις σου:
"Μερικοι από εμάς έχουμε δουλειές και δεν έχουμε την πολυτέλεια να διαβάζουμε τα end user licence agreement με τον δικηγόρο μας πριν πάμε να αγοράσουμε κινητό αλλά μπορούμε να έχουμε πολύ καλη ενημέρωση από τα reviews των χρηστών".
"Το χειρότερο όμως είναι πως δεν σε ενδιαφέρει ότι η Apple δεν σου παρέχει ούτε βασικές λειτουργίες όπως σου τις πουλάει από τις διαφιμήσεις της αλλά πρέπει να ξηλωθείς η να κάνεις jailbreak για να τα αποκτήσεις."
"Και για όσους δεν καταλαβαίνεται πως είναι απαράδεκτο ένα smartphone των 700 ευρώ να έχει πολυ πιο περιορισμένες (και μάλιστα εσκεμένα)δυνατότητες (out of the box, δεν μιλάω για το τι μπορείς να αγοράσεις) από ένα απλό camra phone δεν έχω να σας πω κάτι, καληνύχτα.".


Μάλιστα.
Μετά λοιπόν απο αυτόν το ολαφάνερα έντονο αρνητισμό απέναντι στην Apple, και ύστερα απο την σαφέστατα αρνητική εικόνα που έχεις για την εταιρεία και την συσκευή της, θα περίμενε κανείς απο έναν άνθρωπο σαν κι εσένα που "έχεις και δουλειές να κάνεις και δεν έχεις την πολυτέλεια να διαβάζεις License Agreements", που αναγνωρίζεις ότι "η Apple δεν παρέχει ούτε βασικές λειτουργίες" στην συσκευή της και ότι "είναι απαράδεκτο ένα smartphone των 700 ευρώ να έχει πολύ πιο περιορισμένες δυνατότητες απο ένα απλό camera phone, και μάλιστα εσκεμμένα", πως ΔΕΝ θα αγόραζες αυτή την μετριότητατη συσκευή αυτής της κακιάς, εγωίστριας εταιρείας που σε αντιμετωπίζει ως "υπερκαταναλωτικό ζώο", αλλά θα προτιμούσες ένα άλλο smartphone κάποιας άλλης εταιρείας, που θα ενσωμάτωνε όλα αυτά τα οποία θεωρείς βασικές λειτουργίες...

Αφού λοιπόν σούρνεις τα εκ αμάξης στην Apple και στο iPhone, τι κανείς; πάς και το αγοράζεις. Και μετά κάνεις jaibreak. Και μετά επιχειρείς να δικαιολογήσεις το Jailbreak με το να σούρνεις τα εξ αμάξης στην Apple και στο iPhone. Ενώ θα μπορούσες πολύ απλά, με τα ίδια ή και λιγότερα χρήματα, να αγοράσεις ένα smartphone που θα κάλυπτε πραγματικά out of the box τις ανάγκες σου, αντί να καταφεύγεις σε jailbreak και σε φτηνές δικαιολογίες. Μιλάμε δηλαδή για τον φαύλο κύκλο της αντίθεσης: Οι πράξεις σου, είναι (είτε τελικά το καταλαβαίνεις είτε όχι) εντελώς αντίθετες σε σχέση με τις απόψεις σου. Κοινώς, άλλα λές, άλλα κάνεις. Δηλώνεις την αντίθεση σου στις πρακτικές της Apple, αλλά αγοράζεις την συσκευή της. Αναγνωρίζεις τους περιορισμούς του iPhone, αλλά δεν επιλέγεις κάποιο άλλο smartphone που δεν έχει αυτούς τους περιορισμούς. Εξεγείρεσαι επειδή η Apple σε αντιμετωπίζει ως υπερκαταναλωτικό ζώο, αλλά Apple αγοράζεις. Δυστηχώς φίλτατε, αυταπατάσσαι: Δεν είσαι επαναστάτης με αιτία. Είσαι επαναστάτης του γλυκού νερού και εκ του ασφαλούς. Κοινώς, γιαλατζί...

Τελικά, αν υπάρχει κάποιος που γουστάρει να βλέπει όλος ο κόσμος το μηλαράκι πίσω απο την συσκευή του και να επαίρεται, αυτός είσαι εσύ. Διαφορετικά θα είχες άλλη συσκευή. Εγώ τουλάχιστον φρόντισα να καλύψω το μηλαράκι με θήκη...

#86   Tillter

Tillter

    iPH Contributor

  • 1.271 μηνύματα
  • Twitter:@Till773
  • Φύλο: Άντρας
  • Κινητό: iPhone 5
  • Tablet:iPad 2
  • GameCenter:Kajuku

Δημοσίευση 29/09/2009 - 15:39

Δλδ το βλεπετε λογικό το iPhone να μην έχει Bluetooth και camera? Συμφωνείτε πως η apple δεν έχει καμία υποχρέωση να σου προσφέρει αυτές τις λειτουργίες μέσω του λειτουργικού της? Δεν βλέπει κανείς ότι θέλεις αλλά τουλάχιστον €20 ευρώ για να έχεις τις λειτουργίες μιας κινεζικής απομιμησης? και ένταξη εγώ έχω την ανεση να τα σκάσω οι αλλοι? Και στην τελική εγώ έχω την καβατζα του cydia οι υπόλοιποι που θεωρούν το jailbreak παράνομο είναι ευχαριστημένοι που αγόρασαν μια Ferrari με την μηχανή ford model T?


Εξακολουθείς να μην καταλαβαίνεις. Είναι δηλαδή τόσο δύσκολο να αντιληφθείς πως, αμα θές να είσαι συνεπής με αυτά που λές, πρέπει να πράττεις και ανάλογα; Αν πραγματικά θεωρείς λανθασμένο και παράλογο το να μην έχει Bluetooth και camera το iPhone, τότε πολύ απλά ΔΕν αγοράζεις το iphone και προτιμάς μια άλλη συσκευή που έχει και Bluetooth, και Camera και όλα όσα έχει και το iPhone (και υπάρχουν ΠΟΛΛΕΣ τέτοιες συσκευές). Αν πράγματι θεωρείς παράλογο να σου πουλάνε Ferrari με μηχανή Ford Model T, τότε ΜΗΝ αγοράσεις την Ferrari με τη μηχανή Ford Model T, αλλά την Porsche με την μηχανή Porsche ή την Lamborghini με την μηχανή Lamborghini. Απο τη στιγμή όμως που συνειδητά επιλέγεις να αγοράζεις την Ferrari με την μηχανή Ford Model T, τέλος, όλα τα άλλα είναι απλά δικαιολογίες...

#87   panospc

panospc

    iPH newbie

  • 54 μηνύματα
  • Φύλο: Δ/Α

Δημοσίευση 29/09/2009 - 15:52

Για εφαρμογές και παιχνίδια iPhone που έχουν μόλις λίγα ευρώ συμφωνώ δεν είναι δύσκολο να τα δώσεις για να αγοράσεις μια εφαρμογή. Για εφαρμογές για PC που κοστίζουν χιλιάδες ευρώ είναι αδύνατο να τα δώσω οπότε εκεί χρησιμοποιώ σπασμένες.

#88   Athan

Athan

    iPH Member

  • 280 μηνύματα
  • Φύλο: Άντρας

Δημοσίευση 29/09/2009 - 16:01

Αν και διαφωνώ απόλυτα στο αν χρησιμοποιεί κάποιος πειρατικά όταν δεν μπορεί να τα αγοράσει (απλά δεν τα αγοράζει), αυτές τις εφαρμογές των λίγων ευρώ που όπως παραδέχεσαι "δεν είναι δύσκολο να τα δώσεις", τις έχεις αγοράσει ή λόγω συνήθειας ακολούθησες την ...πεπατημένη; :rolleyes:

ps: Δεν σε ειρωνεύομαι, απλά σε ρωτώ χάριν συζήτησης.

#89   MixalisXxx

MixalisXxx

    iPH Elite Poster

  • 2.047 μηνύματα
  • Φύλο: Άντρας

Δημοσίευση 29/09/2009 - 16:03

Με το να το συζητάμε δεν θα αλλάξει τίποτα παιδιά!!! Απολύτος τίποτα!!!

Θα συμφωνίσω με τον ktzaf στο οτι η Apple θα έπρεπε να παρέχει κάποια standards όπως: Αναφορές μηνυμάτων, task manager, μεμονομένο call log delete, να αναγνωρίζεται το τηλέφωνο σαν αποθηκευτικός χώρος στο pc (και ας έχουν κρυμμένο το file system) ώστε να μπορεί να λειτουργίσει και σαν USB stick και διάφορα άλλα!!! Δεν ζητήσαμε να βλέπουμε τους δορυφόρους το FBI ρε παιδιά, τα αυτονόητα ζητάμε!!!!

Βγάζεις μια επαναστατική συσκευή που τελικά είναι οπιστωδρομηκή και την λανσάρεις σαν χρυσάφι (επίσεις την πληρώνεις σαν χρυσάφι)!!! Αυτό μου θυμήζει τις διαφημίσεις αυτοκινήτων! Γράφει τιμή αλλά τελικά όταν πας στην αντιπροσωπία θες μεροικες χιλλιάδες ευρώ παραπάνω για να εξοπλήσεις το αμαξι!!! Τουλάχιστον αυτοί έχουν την τιμή να γράφουν στις διαφημίσεις τους "από 12800€" πχ!!!

Και όπως πολύ σωστά είπε πάλι πάλι ο ktzaf σε άλλο topic το user licence agreement είναι εσώκλειστο στο κουτάκι με ζελατίνη οπότε ο τελικός χρήστης δεν μπορεί να το δει και να το μελετήσει! Και εγώ θα προσθέσω σε αυτό ότι είχα προσθέσει στο τοπικ εκείνο (γιατί μάλλον ξεχάστηκε) που ο tillter δεν μου απαντησε τότε!!! Μίλησα για την εφαρμογή Free Memory του Appstore που ήταν κάτι σαν task manager!!! Εβλεπες τις εφαρμογές που έτρεχαν αλλά δεν μπορούσες να τις κλείσεις! Απλά τις έβλεπες (καταπλικτηκή εφαρμογή :P )! Εκτός αυτού είχε και ενα κουμπάκι που ελευθέρωνε μνήμη! Πρόσφατα μάλιστα η Apple κάλεσε τους developers και τους είπε να αφερέσουν τα κουμπάκια που ελευθερώνουν μνήμη!!! Άρα δεν είναι μόνο το licence agreement είναι και ότι θέλει η Apple να συμφωνούμε μετά την αγορά της συσκευής!!! Σαν να σου λέει: Τώρα που το αγόρασες θα σου πώ εγω!!! Γιατί το licence agreement αλλάζει ανά 3 μήνες?

Γενικά πάντος παιδιά δεν θα αλλάξει κάτι! Ούτε απο την Apple και ούτε απο τους χρήστες! Δυστυχώς ή ευτυχώς!!!

Υ.Γ Ρε ktzaf με έσωσες έψαχνα μέρες να βρώ μια εφαρμογή που να μην κάνει redirect σε mobile pages!!!! Thanx

#90   Athan

Athan

    iPH Member

  • 280 μηνύματα
  • Φύλο: Άντρας

Δημοσίευση 29/09/2009 - 16:12

Θα συμφωνίσω με τον ktzaf στο οτι η Apple θα έπρεπε να παρέχει κάποια standards όπως: Αναφορές μηνυμάτων, task manager, μεμονομένο call log delete, να αναγνωρίζεται το τηλέφωνο σαν αποθηκευτικός χώρος στο pc (και ας έχουν κρυμμένο το file system) ώστε να μπορεί να λειτουργίσει και σαν USB stick και διάφορα άλλα!!! Δεν ζητήσαμε να βλέπουμε τους δορυφόρους το FBI ρε παιδιά, τα αυτονόητα ζητάμε!!!


Αυτά όμως όλα τι σχέση έχουν τελικά με το αν χρησιμοποιείς κλεμμένα προγράμματα τρίτων οι οποίοι δεν φταίνε σε τίποτα για τις όποιες ατασθαλίες της Apple;
Να υποθέσω ότι στο προηγούμενό σου non-Apple κινητό ή υπολογιστή ούτε σπασμένα προγράμματα είχες, και τα πάντα τα πλήρωνες όντας ευχαριστημένος από τον κατασκευαστή του; :lol:

Ad

Ad

Team
iPhoneHellas
3,1416 μηνύματα
Twitter: @android
Φύλο: Όπως το δει κανείς
Κινητό: Android
Tablet: Για τα κουνούπια

Γιατί να γίνετε μέλη;



Χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 0

0 μέλη, 0 επισκέπτες, 0 ανώνυμοι χρήστες