Μετάβαση στο περιεχόμενο


Φωτογραφία
- - - - -

imei.gr | Κατοχύρωσε και προστάτεψε την συσκευή σου!


  • Παρακαλούμε συνδεθείτε για να απαντήσετε
53 μηνύματα σε αυτό το θέμα

#16   Nili

Nili

    iPH newbie

  • 62 μηνύματα
  • Φύλο: Άντρας

Δημοσίευση 02/12/2009 - 20:35

Είναι πολύ εύλογη η ερώτηση σου σχετικά με την αξιοπιστία της συγκεκριμένης υπηρεσίες καθώς και της οποιασδήποτε υπηρεσίας γενικότερα του διαδικτύου.

Δυστυχώς με τα όσα γίνονται στο internet από αρκετούς επιτήδειους, μας κάνουν να δισανασχετούμε ακόμη και απέναντι σε κάποιες σωστές και καθαρές υπηρεσίες όπως το imei.gr.

Συνεπώς, στο post #3 αναφέρονται μερικά από τα "Προσωπικά δεδομένα" του imei.gr.

Είναι απολύτως καθαρό και αποσκοπεί απλά και ξεκάθαρα στην Πάταξη της κλοπής και διακίνησης κλεμένων συσκευών κινητής τηλεφωνίας.
Όλα εξαρτώνται από εμάς! Όλοι μαζί μπορούμε! Ένα μονάχα κλίκ από τον καθένα μας βοηθάει στα μέγιστα, στο να μην κλαπούν και να μην μπορούν να διακινηθούν εύκολα στο μέλλον κάποιες συσκευές.

Ad

Ad

Team
iPhoneHellas
3,1416 μηνύματα
Twitter: @android
Φύλο: Όπως το δει κανείς
Κινητό: Android
Tablet: Για τα κουνούπια

Γιατί να γίνετε μέλη;

#17   computeras

computeras

    Advanced Member

  • 916 μηνύματα
  • Φύλο: Άντρας
  • Κινητό: Άλλο

Δημοσίευση 03/12/2009 - 02:44

Συνεπώς, στο post #3 αναφέρονται μερικά από τα "Προσωπικά δεδομένα" του imei.gr.


Ευχαριστώ για την απάντησή σου. Συγγνώμην όμως αλλά δεν με καλύπτουν πλήρως αυτά που αναφέρονται στο post #3 γι' αυτό και ρώτησα, για περαιτέρω στοιχεία εάν μπορείς να δώσεις κάποια από αυτά.

Το θέμα μου είναι, οτι πολλοί φτιάχνουν σελίδες (και όχι μόνο) και μπορεί να νομίζουν οτι είναι ασφαλής και όμως να μην είναι. Σου λέει ο άλλος έχω κρυπτογραφία. Τι να το κάνω όμως αν δουλεύει με DES ο οποίος σπάσει για την πλάκα...;!

Τέλος πάντων, νομίζω κατάλαβες τι εννοώ. Αν μπορείς να μου δώσεις κάποιες περισσότερες πληροφορίες θα ήμουν ευχαριστημένος, αν πάλι πιστεύεις οτι θα υπάρξει κάποια επίπτωση από τις πληροφορίες αυτές και δεν θες να τις δώσεις και πάλι ΟΚ είμαι.

#18   PoluxGreece

PoluxGreece

    iPH Elite Poster

  • 3.100 μηνύματα
  • Φύλο: Άντρας
  • Κινητό: iPhone 7 Plus
  • Tablet:Άλλο

Δημοσίευση 03/12/2009 - 02:58

όντως τη ίδος κρυπτογράφιση έχει.ποιος κρατάει τα δεδομένα,οι servers που φιλοξενούν το σιτε είναι αξιόπιστη?και αν ο χρήστης θέλει να σβήση τον λογαριασμό του αυτός σβήνετε τελείος μαζί και το imei του?η μένουν υπολλήματα στον server?

#19   Nili

Nili

    iPH newbie

  • 62 μηνύματα
  • Φύλο: Άντρας

Δημοσίευση 03/12/2009 - 15:53

Η εταιρία εξειδικεύεται στις διαδικτυακές υπηρεσίες έχοντας παράλληλα πολυετή πείρα στον χώρο!
Το θέμα της ασφάλειας είναι πρωταρχικό για την δημιουργία κάθε νέου project όπως είναι και το imei.gr!

Επίσης δεν μένει κανένα υπόλλειμα στον server. Όταν διαγράφεται κάποια συσκευή, διαγράφεται ΟΡΙΣΤΙΚΑ!

Καλό είναι να το διαδώσουμε! Όσο πιο πολλοί είμαστε, τόσο πιο αποτελεσματική είναι η υπηρεσία και είναι προς ώφελος όλων μας!

#20   computeras

computeras

    Advanced Member

  • 916 μηνύματα
  • Φύλο: Άντρας
  • Κινητό: Άλλο

Δημοσίευση 03/12/2009 - 17:49

Συγγνώμην κιόλας που θα το πω χύμα αλλά μάλλον έτσι πρέπει. Οι απαντήσεις που μου δίνεις μου δείχνουν μάλλον οτι δεν ξέρεις να μου απαντήσεις στις ερωτήσεις που κάνω. Άλλα ρωτάω εγώ και άλλα απαντάς εσύ και σε κάθε post σου αυτό που βλέπω να λες είναι να διαδώσουμε την σελίδα σου.

Η εντύπωση που μου έχει σχηματιστεί είναι οτι δεν κατέχεις και τόσο καλά το θέμα ασφάλεια από την στιγμή που απλά αγνοείς τις ερωτήσεις μου και το μόνο που θες είναι να αποκτήσει κίνηση η σελίδα σου. Αν κάνω λάθος θα χαιρόμουν πολύ να μου το αποδείξεις πάντως.

Προσωπικά με αυτά που έχω δει από εσένα προς το παρόν δεν θα χρησιμοποιούσα την υπηρεσία που προσφέρεις.

Όλα όσα λέω δεν τα λέω με σκοπό να τσακωθώ ή να σου κάνω επίθεση, είναι απλά η γνώμη μου για το πως φαίνεσαι μέσα από αυτά που λες. Στην τελική είμαι υποψήφιος πελάτης της υπηρεσίας που προσφέρεις και νομίζω μπορώ να ασκήσω μια κριτική που ίσως να μπορούσε να βοηθήσει.

Φιλικά πάντα.

#21   Nili

Nili

    iPH newbie

  • 62 μηνύματα
  • Φύλο: Άντρας

Δημοσίευση 03/12/2009 - 20:51

Δεν θα επέλθω σε αντιπαράθεση μαζί σου, άλλωστε αυτός δεν είναι ο σκοπός μου!

Η υπηρεσία βρίσκεται σε ιδιόκτητους servers με όλες τις προϋποθέσεις ασφαλείας που ορίζει η σημερινή τεχνολογία και τεχνογνωσία!

Αν για οποιοδήποτε λόγο δεν σε καλύπτουν αυτά που σου λέω, μπορείς πολύ απλά να αγνοήσεις την υπηρεσία!

Άλλωστε, η υπηρεσία είναι δωρεάν και τα στοιχεία που συλλέγονται είναι μικρής σημασίας για να ανησυχείς τόσο πολύ, ώστε να θέλεις να μιλήσεις "χύμα" όπως χαρακτηριστικά αναφέρεις.

#22   computeras

computeras

    Advanced Member

  • 916 μηνύματα
  • Φύλο: Άντρας
  • Κινητό: Άλλο

Δημοσίευση 03/12/2009 - 21:00

Όπως προείπα, ούτε ο δικός μου σκοπός είναι η αντιπαράθεση.

Τέλος πάντων όμως, όπως είπες και εσύ απλά θα αγνοήσω την υπηρεσία γιατί για άλλη μια φορά δεν μου απάντησες στην ερώτηση μου. Αν δεν θες να απαντήσεις για δικούς σου λόγους θα μπορούσες απλά να το πεις. Εγώ σου είπα απλά τι εντύπωση έχω σχηματίσει.

Καλή επιτυχία εύχομαι στην υπηρεσία σας πάντως. Μπορεί όντως να φανεί χρήσιμη σε κάποιους ανθρώπους.

#23   stratigos

stratigos

    iPH newbie

  • 76 μηνύματα
  • Φύλο: Άντρας
  • Κινητό: iPhone 4

Δημοσίευση 08/12/2009 - 15:15

Με το συμπάθειο κιόλας, και χωρίς να είναι στην πρόθεση μου να κάνω το δικηγόρο του διαβόλου, αλλά είναι λίγο εως πολύ άκυρο το ερώτημα σου και η επιμονή σου φίλτατε Computeras.

Ο/η Nili, μπορεί να μην ξέρει για την κρυπτογράφηση και ουδέποτε απο την αρχή δήλωσε κάτι τέτοιο. Κι εγώ βρίσκω ανούσιο μια τέτοια υπηρεσία, αλλά περισσότερο ουσιαστική αν υπήρχε ενα user interface στις εταιρίες κινητής τηλεφωνίας και μπορούσαμε όλοι μας να δηλώνουμε τα ΙΜΕΙ των κινητών μας ή μέσω μιας Ανεξάρτητης Αρχής.
Εσύ μήπως έλεγξες ή γνωρίζες τι ασφάλεια έχει το iTunes (ή και το iPhoneHellas.Gr ακόμα) πρίν δηλώσεις την πιστωτική κάρτα σου μέσα ή το ονοματεπώνυμο σου? Ή μήπως γνώριζες αν ειναι encrypted με DES ή triple DES ή RSA ή ακόμα αν ειναι symmetric ή asymmetric αλγόριθμος που κρυπτογραφούν? Για να μην προχωρήσω σε πιο βάθος, αν η ασφάλεια του συστήματος που αναφέρεσαι είναι υλοποιημένη σε MS Windows ή σε κάποιο Linux/BSD σύστημα.

Οκ φτιάχτηκε ενα website με σκοπό την καταχώρηση όλων των IMEI. Θεμιτό και όμορφο. Μην βγάζουμε όμως απο τη μύγα...ξίγκι!

Είναι ανούσια η κουβέντα, από τη στιγμή που τίποτα δεν είναι πραγματικά ασφαλές.

Φιλικά,

Μάκης

#24   AlexisGon

AlexisGon

    iPH Contributor

  • 842 μηνύματα
  • Φύλο: Δ/Α

Δημοσίευση 08/12/2009 - 16:39

φαίνεται στο footer της ιστοσελίδας.



Στο footer της σελίδας φαίνεται η ιδιοκτησία του site?? ?? ?? ??

Τελευταία επεξεργασία από: AlexisGon, 08/12/2009 - 16:39


#25   ktzaf

ktzaf

    iPH Honored Elite member

  • 1.283 μηνύματα
  • Φύλο: Άντρας
  • Tablet:Άλλο

Δημοσίευση 08/12/2009 - 20:44

Τι ακριβώς προσφέρετε γιατί δεν μπορώ να καταλάβω? Εντάξει, να πω πως ο computeras ρωτάει δύσκολα και δεν είναι και κατακριτέο να μην γνωρίζετε τι encryption χρησιμοποιείται από την εταιρεία που έχει τους server και σας δίνει αποθηκευτικό χώρο. Αλλά δεν εξηγείτε πουθενά τι κάνει αυτή η "υπηρεσία".

Ζητάτε στην εγγραφή ονοματεπώνυμο, e-mail, περιοχή, και να σας καταθέσω το IMEI μου. Αυτό σημαίνει πως αυτομάτως γίνεται σύνδεση του ΙΜΕΙ με κάποιον χρήστη. Μία δυνατότητα που δεν την έχουν καν οι εταιρείες κινητής καθώς, παραθέτω από wikipedia: "Unlike the Electronic Serial Number or MEID of CDMA and other wireless networks, the IMEI is only used to identify the device, and has no permanent or semi-permanent relation to the subscriber."

Επιπλέον, ισχυρίζεστε πως 1. θα συνεισφέρω κατά των κλοπών, 2.καταπολεμάτε την παράνομη διακίνηση κινητών, 3. Άμεση ειδοποίηση εύρεσης. Και εγώ ρωτάω ΠΩΣ?? Περιμένετε να αγοράσει κάποιος ένα κινητό και να το δωρίσει στον πρώην κάτοχό του αν είναι κλεμμένο? Η να πάει να δει το κινητό να γυρίσει σπίτι, να δεί το database και να ξαναπάει με την ασφάλεια για να το αγοράσει? Ότι θέλετε λέτε!? Πουλάτε (εντάξει είναι δωρεάν=>δωρίζετε) φύκια για μεταξωτές κορδέλες και συλλέγετε προσωπικές πληροφορίες χωρίς λόγο.

Αν δεν το ξέρετε οφείλω να σας πληροφορήσω για τα εξής. Η καταπολέμηση των κλοπών και της διακίνησης κλεμμένων συσκευών δεν δουλεύει φακελώνοντας τα ΙΜΕΙ , τα e-mail, και τα ονόματα των ανυποψίαστων. Στην Ελλάδα όλες οι εταιρείες κινητής χρησιμοποιούν και συμμετέχουν στο Equipment Identity Register. Τι είναι αυτό? Είναι ένα database με όλα τα blacklisted ΙΜΕΙs που έχουν καταχωρηθεί παγκοσμίως. http://en.wikipedia....entity_Register

Αυτό σημαίνει πως αν σου κλέψουν το κινητό το δηλώνεις στην εταιρεία κινητής που χρησιμοποιείς και δίνεις το IMEI σου. Έπειτα η εταιρεία το καταχωρεί στο EIR και ως αποτέλεσμα το κινητό δεν μπορεί να χρησιμοποιηθεί πουθενά στον κόσμο όπου οι εταιρείες κινητής είναι χρήστες του EIR. Η συσκευή γίνεται blacklisted απευθείας και για πάντα. Αν βρεθεί η συσκευή, ο χρήστης που δήλωσε την κλοπή είναι ο μόνος που μπορεί να την βγάλει από το register καθώς απαιτείται η χρήση ενός κωδικού που δίνεται στον χρήστη με την δήλωση της απώλειας και το κλείδωμα της συσκευής.

Έτσι καταπολεμάτε η κλοπή και η διακίνηση κλεμμένων κινητών με το να ξέρει ο κλέφτης αλλά και ο αγοραστής πως το κλεμμένο=κλειδωμένο. Απλά και καθαρά.

#26   computeras

computeras

    Advanced Member

  • 916 μηνύματα
  • Φύλο: Άντρας
  • Κινητό: Άλλο

Δημοσίευση 08/12/2009 - 20:48

@stratigos

Μπορεί να είμαι λίγο υπερβολικός, αλλά συγγνώμην κιόλας αλλά δεν εμπιστεύομαι εύκολα υπηρεσίες δίνοντας προσωπικά μου στοιχεία.

Όσον αφορά την Apple μπορείς να δεις κάποια πράγματα εδώ. Ίσως να μην μπαίνει σε πολύ ειδικές λεπτομέρειες αλλά αναφέρονται κάποια βασικά έστω που ούτε καν κάτι βασικό δεν πήρα σαν απάντηση. Επιπλέον στο iTunes ο λογαριασμός μου έχει ψεύτικα στοιχεία και όχι αληθινά και μέχρι πριν 2 μέρες δεν είχα βάλει καν κάρτα αλλά και τώρα που έβαλα αυτή είναι χρεωστική και δεν περιέχει τίποτα μέσα πέρα από όταν θέλω εγώ, οπότε και να μου την κλέψουν δεν υπάρχει πρόβλημα.

Στο iphonehellas δεν με ενδιαφέρει τι ασφάλεια υπάρχει μιας και δεν περιέχει προσωπικά μου στοιχεία.

Εμένα το πρόβλημα μου είναι η απάντηση που έπαιρνα:

Η υπηρεσία βρίσκεται σε ιδιόκτητους servers με όλες τις προϋποθέσεις ασφαλείας που ορίζει η σημερινή τεχνολογία και τεχνογνωσία!


Αν δεν ήξερε ο/η φίλος/η μας θα μπορούσε άνετε να πει δεν ξέρω τεχνικές λεπτομέρειες απλά διαφημίζω την σελίδα που έκανε η εταιρία μου ή δεν είμαι σίγουρος/η τι τρέχει από πίσω. Θα το προτιμούσα από την άνωθεν απάντηση.

Τέλος να ζητήσω συγγνώμην ξανά από τον/την Nili για την τυχόν αναστάτωση που του/της προκάλεσα και για την αναφορά μου σε αυτή την απάντηση αποσπασμάτων του/της.

@AlexisGon

Ναι στο δεξί μέρος του footer φαίνεται η εταιρία που έκανε την σελίδα αυτή.

#27   AlexisGon

AlexisGon

    iPH Contributor

  • 842 μηνύματα
  • Φύλο: Δ/Α

Δημοσίευση 08/12/2009 - 20:50

Ναι η εταιρεία που έκανε την σελίδα... Όχι η ιδιοκτησία!!!

#28   Nili

Nili

    iPH newbie

  • 62 μηνύματα
  • Φύλο: Άντρας

Δημοσίευση 09/12/2009 - 11:52

Αυτό σημαίνει πως αν σου κλέψουν το κινητό το δηλώνεις στην εταιρεία κινητής που χρησιμοποιείς και δίνεις το IMEI σου. Έπειτα η εταιρεία το καταχωρεί στο EIR και ως αποτέλεσμα το κινητό δεν μπορεί να χρησιμοποιηθεί πουθενά στον κόσμο όπου οι εταιρείες κινητής είναι χρήστες του EIR. Η συσκευή γίνεται blacklisted απευθείας και για πάντα. Αν βρεθεί η συσκευή, ο χρήστης που δήλωσε την κλοπή είναι ο μόνος που μπορεί να την βγάλει από το register καθώς απαιτείται η χρήση ενός κωδικού που δίνεται στον χρήστη με την δήλωση της απώλειας και το κλείδωμα της συσκευής.


Ποιά εταιρία στην Ελλάδα το χρησιμοποιεί αυτό ώστε να βοηθήσει το εγχείρημα κατά της κλοπής και κατεπέκταση να διασφαλίσει τους κατόχους του;

#29   PoluxGreece

PoluxGreece

    iPH Elite Poster

  • 3.100 μηνύματα
  • Φύλο: Άντρας
  • Κινητό: iPhone 7 Plus
  • Tablet:Άλλο

Δημοσίευση 09/12/2009 - 12:05

οι εταιρίες δεν σου διασφαλίζουν πως θα βρούνε το κινητό.και ποιος μας λέει εμάς οτί το imei θα μας διασφαλίσει την επιστροφή του κινητού στον κατοχό του?
και καθός πάς να κάνεις εγγραφή δεν βλέπω κανένα μέτρο ασφαλείας.

#30   Nili

Nili

    iPH newbie

  • 62 μηνύματα
  • Φύλο: Άντρας

Δημοσίευση 09/12/2009 - 12:15

Αν δεν ήξερε ο/η φίλος/η μας θα μπορούσε άνετε να πει δεν ξέρω τεχνικές λεπτομέρειες απλά διαφημίζω την σελίδα που έκανε η εταιρία μου ή δεν είμαι σίγουρος/η τι τρέχει από πίσω.


Το θέμα ασφάλεια είναι ένα πάρα πολύ μεγάλο κομμάτι όπως όλοι γνωρίζουν. Όσοι γνωρίζουν από προγραμματισμό και όχι όσοι φτιάχνουν μία html σελιδίτσα!
Τίποτα δεν είναι απόλυτα ασφαλές, ούτε καν το e-banking μιας τράπεζας ούτε τίποτα άλλο. Ότι κλειδώνει, ξεκλειδώνει!

Απόψη μου είναι ότι είναι ανούσιο και χαζό να συζητήσουμε το θέμα της ασφάλειας μέσα από 1, 2 ή και 3 posts ενός Forum!

computeras, όταν κάποιος δεν σου απαντάει δεν σημαίνει πως δεν γνωρίζει! :lol:

Δεν θα έρθω σε αντιπαράθεση μαζί σου αλλά μην προκαλείς προσπαθώντας να δείξεις πως ξέρεις κάτι μέσα από ένα Forum.

Μία απλή υπηρεσία είναι το imei.gr! Για να μας βοηθάει όλους! Απλά είναι τα πράγματα! Σε όσους αρέσει καλώς, σε όσους δεν αρέσει έχουν κάθε δικαίωμα να μην την χρησιμοποιήσουν! Είναι τόσο απλό!

Κάποιοι όμως που μπορεί να βοηθηθούν από αυτό, έχουν κάθε δικαίωμα να το υποστηρίζουν και να το χρησιμοποιούν!

Επίσης αγαπητέ φίλε μου computeras δεν μπορώ να διακρίνω τι παραπάνω σου αναφέρει η apple σχετικά με την ασφάλεια της, σε σύγκριση με το imei.gr! :lol:

Θα σου κάνω μία ερώτηση κλείνωντας! Έχομαι και σου πουλάω ένα μεταχειρισμένο κινητό τηλέφωνο. Πώς μπορείς να γνωρίζεις αν είναι κλεμμένο ή χαμένο; Περιμένω απάντηση σου...

Ad

Ad

Team
iPhoneHellas
3,1416 μηνύματα
Twitter: @android
Φύλο: Όπως το δει κανείς
Κινητό: Android
Tablet: Για τα κουνούπια

Γιατί να γίνετε μέλη;



Χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 0

0 μέλη, 0 επισκέπτες, 0 ανώνυμοι χρήστες