Μετάβαση στο περιεχόμενο


Φωτογραφία
* * * * - 2 ψήφοι

Χαμηλό σήμα με το iPhone 5 λόγω μη απενεργοποίησης 3G στο background


  • Παρακαλούμε συνδεθείτε για να απαντήσετε
179 μηνύματα σε αυτό το θέμα

#16   Kostas75

Kostas75

    iPH Addict

  • 735 μηνύματα
  • Φύλο: Άντρας
  • Κινητό: iPhone 6S Plus
  • Tablet:iPad 4 +4G

Δημοσίευση 16/03/2013 - 01:00

Τελικά μετά από αρκετή "έρευνα" και κούραση με το ενοχλητικό αυτό θέμα του σήματος στο iPhone 5, δεν έχω δώσει ακόμη λύση στο πρόβλημα. Ο λόγος είναι ότι πιστεύω ότι δεν γίνεται τίποτα, διότι είναι, το πιο πιθανόν, θέμα του iOS κώδικα της Apple για την υποστήριξη LTE διαφόρων παρόχων, όπως η Cosmote στην Ελλάδα.

Ο λόγος που έφτασα σε αυτό το συμπέρασμα είναι ότι δοκίμασα:
- Tο έκανα Set up as New και του πέρασα το τελευταίο iOS version (6.1.2)
- Το πήγα στον Γερμανό και το έλεγξαν, μου το επέστρεψαν μετά από 4 μέρες και μου είπαν ότι δεν έχει κάτι, πέρασαν εντωμεταξύ με Setup as new πάλι το iOS 6.1.2. Tο συγκρίναμε μάλιστα δίπλα δίπλα με το σήμα που είχε ένα παιδί που δουλεύει στον Γερμανό και έχει και αυτός δικό του iPhone 5, και εκεί τα πήγε μια χαρά, έπιανε το ίδιο ακριβώς σήμα με του παιδιού, γιατί απλά εκεί έχει καλό και δυνατό σήμα, ακόμη και LTE. Kάναμε και οι δύο μάλιστα και speed test (με την ομώνυμη εφαρμογή) και πιάσαμε ίδιες ταχύτητες, γύρω στα 32 Mbit!
- Του άλλαξα και την nano SIM με καινούρια και έχω τα ίδια αποτελέσματα ακριβώς, λες και δεν έκανα καθόλου αλλαγή SIM.
- To κυριότερο: Του έβαλα SIM Vodafone (αγόρασα μια απλή καρτούλα SIM, Vodafone CU και την έκοψα, με ειδικό converter SIM to Nano SIM, που έχω αγοράσει) και είχε σήμα "καμπάνα", 5 μπάρες!! Δοκίμασα μάλιστα και έβγαλα και έβαλα αρκετές φορές τις SIM των Vodafone και Cosmote, με τα ίδια ακριβώς αποτελέσματα: 1-2 μπάρες, το πολύ 3 μπάρες, σε Cosmote, στις περισσότερες περιοχές, και σπάνια 4-5 μπάρες όταν σε μια περιοχή υπάρχει εξαιρετική κάλυψη Cosmote (το τσεκάρω με άλλη πιο απλή Nokia N95 συσκευή που έχω από παλιότερα). Αντίθετα 5 μπάρες Vodafone σε πολλές περιοχές "κολλημένες" οι 5(!) μπάρες και πέφτει σε 3-4 μπάρες όταν η κάλυψη είναι χειρότερη και σπάνια σε 1-2 μπάρες όταν η κάλυψη είναι πραγματικά κακή, λογικά πράγματα δηλαδή, όπως ισχύει και για τα περισσότερα από τα άλλα κινητά τηλέφωνα που δουλεύουν σωστά σε αυτό το θέμα της λήψης σήματος.
- Παρατηρώ κάποιες φορές που βάζω airplane mode και μετά το απενεργοποιώ για να έχω πάλι σύνδεση με τον πάροχο, βλέπω ότι προς στιγμή πάει σε 5 μπάρες, για 0,5 δευτερόλεπτα, και μετά πέφτει πάλι στις συνηθισμένες 2 μπάρες.
- * Η Vodafone δεν έχει υποστήριξη LTE ακόμη μεχρι και τώρα με το iOS version 6.1.2. Αποτέλεσμα (προσωπική άποψη) είναι πιστεύω ότι για αυτό το λόγο έχει πολύ καλό σήμα στο iPhone 5! Γιατί απλά ο κώδικας ο σχετικός με το LTE του iOS 6.1.x, ΔΕΝ τρέχει με την κάρτα SIM της Vodafone! Αντίθετα με το που βάζεις την καρτούλα SIM της Cosmote, τότε τρέχει ο ελαττωματικός κώδικας για την υποστήριξη του LTE στην Cosmote, ακόμη και όταν έχουμε απενεργοποιημένα τα Data και LTE, δεν έχει σχέση, γιατί πάλι ο κώδικας που τρέχει (με την υποστήριξη ΚΑΙ για LTE αν και όταν χρειαστεί) έχει κάποια σοβαρά bugs μάλλον, με τα γνωστά αποτελέσματα που περιγράφω εδώ και παραπάνω, δηλαδή να φαίνεται να έχω χάλια GSM σήμα, συνήθως 1-2 γραμμές και σπάνια παραπάνω, κάτι που μάλλον είναι απίθανο να συμβαίνει πραγματικά στις περισσότερες περιοχές για Cosmote.

Ελπίζω ότι σε επόμενη έκδοση του iOS θα διορθωθεί το θέμα, μέχρι τότε θα πρέπει να ανέχομαι αυτή την κατάσταση. Πιθανότατα το αντιμετωπίζουν και άλλοι, όπως φαίνεται και με ένα search στο Google. Οπότε όταν η Apple το δεχτεί σαν ελάττωμα, που θα πρέπει κατά την γνώμη μου, τότε να βγάλει μια σημαντική διόρθωση στην νέα έκδοση iOS, όποια και αν είναι αυτή, το συντομότερο. Επίσης ελπίζω να βρεθεί το πρόβλημα πριν βγει η επόμενη έκδοση iOS, οπότε και να διορθωθεί με την κυκλοφορία της νέας έκδοσης iOS.

Τελευταία επεξεργασία από: Kostas75, 16/03/2013 - 01:05


Ad

Ad

Team
iPhoneHellas
3,1416 μηνύματα
Twitter: @android
Φύλο: Όπως το δει κανείς
Κινητό: Android
Tablet: Για τα κουνούπια

Γιατί να γίνετε μέλη;

#17   jzago

jzago

    iPH Enthousiast

  • 571 μηνύματα
  • Φύλο: Άντρας
  • Κινητό: iPhone 6 Plus
  • Tablet:Άλλο

Δημοσίευση 16/03/2013 - 07:55

Εγώ φίλε μου το έχω συγκρίνει με 4s που έχει και αυτό Cosmote αλλά δεν υποστηρίζει LTE και είχα τα ίδια άποτελεσματα με σένα.
Στο τεσσάρι σήμα καμπάνα σχεδόν παντού ενώ στο 5 μια με δυο μπάρες λιγότερο και μερικές φορές και τρεις
Είναι μεγάλο πρόβλημα πάντως και δεν ξέρω αν ευθύνεται το τηλέφωνο ή ο πάροχος και το Lte.

#18   Leo10

Leo10

    iPH Contributor

  • 982 μηνύματα
  • Φύλο: Άντρας
  • Κινητό: iPhone 6S

Δημοσίευση 16/03/2013 - 09:44

Φίλε κι εγώ τα ίδια προβλήματα... το 5άρι έχει μάπα σήμα, ενώ ένα Νοκια 700 που έχω πιάνει στα ίδια σημεία φουλ σήμα και μάλιστα 3.5G.

Έκανα κι εγώ τα πάντα: restore & set up as new πολλές φορές, το έψαξα και στο ίντερνετ το θέμα και το πήγα στο κατάστημα που το πήρα για έλεγχο.

Το τηλέφωνο δεν έχει τίποτα απ΄ότι μου είπαν. Πάντως, εγώ έχω διαπιστώσει ότι μέχρι και το iOS 6.0.2 είχα καμπάνα σήμα 3G. Μέτα από αυτή την έκδοση λογισμικού το σήμα έγινα ΚΩΛΟΣ.

Ελπίζω σε μελλοντική (άμεση; ) αναβάθμιση να ξεπεραστεί το θέμα μας, γιατί πραγματικά δεν παλέυεται...άσε που μας τρώει και τη μπαταρία πολύ πιο γρήγορα όταν δεν έχει καλό σήμα!

Τελευταία επεξεργασία από: Leo10, 16/03/2013 - 09:44


#19   Kostas75

Kostas75

    iPH Addict

  • 735 μηνύματα
  • Φύλο: Άντρας
  • Κινητό: iPhone 6S Plus
  • Tablet:iPad 4 +4G

Δημοσίευση 16/03/2013 - 15:08

Δεν είναι μόνο θέμα μπαταρίας. Είναι και θέμα υγείας!!! Γιατί αν κάνει μεγάλη προσπάθεια το κινητό να πιάσει σήμα εκπέμπει και μεγαλύτερη ακτινοβολία. Ιδίως για αυτούς που μιλάνε με την συσκευή στο κεφάλι είναι πολύ χειρότερο. Εγώ ευτυχώς έχω Bluetooth.
Πάντως αμφιβάλλω ότι θα το διορθώσουν σύντομα, γιατί απλά δεν έχουν αναγνωρίσει κάποιο σφάλμα με το σήμα, ώστε να έχουν σκοπό να το διορθώσουν, έστω και μετά από 1-2 εκδόσεις iOS.
Επιμένω ότι φταίει το iOS και όχι το hardware (η συσκευή), διότι με καρτούλα SIM της Vodafone έχω 4-5 μπάρες σχεδόν παντού όπου πραγματικά υπάρχει σήμα, αντίθετα με την Cosmote.


#20   spanouis

spanouis

    iPH newbie

  • 28 μηνύματα

Δημοσίευση 16/03/2013 - 21:49

Σχετικά με το θέμα του σήματος και της αυξημένης κατανάλωσης μπαταρίας (αντιμετώπιζα πρόβλημα στη μπαταρία το οποίο σχετιζόταν με το σήμα, λεπτομέρειες εδώ --> http://www.iphonehel...ος/page__st__15 ), είχα επικοινωνία με τεχνικό που συνεργάζεται με την αμερικανική Sprint και επιβεβαίωσε αυτά που είχα συμπεράνει.

Μου είπε με λίγα λόγια ότι δεν υπάρχει κάποιο πρόβλημα hardware, αλλά πρόβλημα με τις ρυθμίσεις στο iOS. Το λειτουργικό είναι έτσι ρυθμισμένο ώστε να αναζητάει το δίκτυο LTE, αντί του 3G. Έτσι, ακόμη κι αν μια συσκευή βρίσκεται σε τοποθεσία με άριστο σήμα 3G, αν υπάρχει τριγύρω κάλυψη LTE το λειτουργικό έχει "εντολή" ώστε να προτιμήσει να συνδεθεί με το LTE, ακόμη κι όταν αυτό είναι ασθενές.
Γι' αυτό υπάρχουν τα προβλήματα με το σήμα που αναφέρουν διάφοροι χρήστες. Επίσης, όλη αυτή η διαρκής προσπάθεια αναζήτησης κάλυψης LTE, είναι ιδιαίτερα ενεργοβόρα και μειώνει αρκετά τη στάθμη της μπαταρίας. Το πρόβλημα αυτό μπορεί να λυθεί με δύο τρόπους. Είτε με την ταχύτερη ανάπτυξη του δικτύου LTE, είτε με κάποια αναβάθμιση στις ρυθμίσεις του iOS, ώστε όταν η ποιότητα του σήματος 3G είναι υψηλή, να μη γίνεται αναζήτηση για μεταπήδηση σε LTE.

Μέχρι να γίνει κάτι απ' αυτά τα δύο, εγώ κάνω το εξής ώστε και σταθερό σήμα να έχω αλλά και η στάθμη της μπαταρίας να μη πέφτει γρήγορα. Όταν βρίσκομαι σε σημεία που το LTE δεν είναι στο φουλ, το απενεργοποιώ τελείως. Έτσι, η συσκευή λειτουργεί με το 3G. Ναι μεν χάνω σε ταχύτητα στα δεδομένα, αλλά κερδίζω σε ποιότητα σήματος και διάρκεια μπαταρίας. Και φυσικά, όπως λέει κι ο Kostas75, γλιτώνω και από ενδεχόμενη αυξημένη ακτινοβολία λόγω της διαρκούς αναζήτησης σήματος.

#21   mikektm

mikektm

    iPH Addict

  • 672 μηνύματα
  • Φύλο: Άντρας
  • Κινητό: Άλλο
  • Tablet:Άλλο

Δημοσίευση 16/03/2013 - 22:21

Κύριοι σκέφτηκε κανείς ότι το πρόβλημα μπορεί να βρίσκεται στο δίκτυο;;; Εχω γράψει σε άλλο topic ότι δεν έχω δει 5 γραμμές στο τηλ μου (5αρι) σχεδόν ποτέ κι επανειλημμένα έρχονται κλήσεις σε μνμτα. Ναι μεν το LTE έχει θέμα αλλά εγώ νομίζω ότι φταίει η COSMOTE. Από την άλλη ίσως αναβαθμίζουν το δίκτυο τους. Αναφέρομαι μονο σε COSMOTE. Κι επιπλέον μένω στην επαρχία όπου δεν υπάρχει LTE.

#22   Thanassi

Thanassi

    iPH newbie

  • 31 μηνύματα
  • Twitter:@thanassipsarras
  • Φύλο: Άντρας
  • Κινητό: iPhone 5
  • Tablet:iPad 3

Δημοσίευση 16/03/2013 - 22:25

Σύγκριση iphone 5 με iphone 4S και τα 2 σε 6.1.2 και τα δυο στο ίδιο δίκτυο...vodafone...το 5αρι 3 μπάρες το 4S φουλ...

#23   mikektm

mikektm

    iPH Addict

  • 672 μηνύματα
  • Φύλο: Άντρας
  • Κινητό: Άλλο
  • Tablet:Άλλο

Δημοσίευση 16/03/2013 - 22:30

Σύγκριση iphone 5 με iphone 4S και τα 2 σε 6.1.2 και τα δυο στο ίδιο δίκτυο...vodafone...το 5αρι 3 μπάρες το 4S φουλ...

φιλε μου διάβαζα πριν λίγο το θέμα σου και σου προτείνω να μην πας για αντικατάσταση γιατί πολύ απλά δεν φταίει το τηλ αλλά ο πάροχος σου (και δικός μου) και η αδυναμία τους να υποστηρίξουν LTE. Δεν μπορώ να καταλάβω τι γίνεται με δαύτους. Εξάλλου το 4s δεν υποστηρίζει LTE.

#24   spanouis

spanouis

    iPH newbie

  • 28 μηνύματα

Δημοσίευση 16/03/2013 - 22:30

Thanassi, νομίζω πως η σύγκριση που κάνεις δεν έχει κάποιο νόημα, αφού εξαρχής το 4s δεν έχει τη δυνατότητα σύνδεσης με LTE. Οπότε δε νομίζω πως στις δύο συσκευές οι Vodafone έχει τις ίδιες ρυθμίσεις σχετικά με την αναζήτηση σήματος. Μου φαίνεται λογικό στο 5άρι να έχει "χαμηλωμένο" το 3G ώστε να προτιμάει το 4G LTE, όταν με το καλό το ενεργοποιήσει.

Τελευταία επεξεργασία από: spanouis, 16/03/2013 - 22:31


#25   Thanassi

Thanassi

    iPH newbie

  • 31 μηνύματα
  • Twitter:@thanassipsarras
  • Φύλο: Άντρας
  • Κινητό: iPhone 5
  • Tablet:iPad 3

Δημοσίευση 16/03/2013 - 22:36

φιλε μου διάβαζα πριν λίγο το θέμα σου και σου προτείνω να μην πας για αντικατάσταση γιατί πολύ απλά δεν φταίει το τηλ αλλά ο πάροχος σου (και δικός μου) και η αδυναμία τους να υποστηρίξουν LTE. Δεν μπορώ να καταλάβω τι γίνεται με δαύτους. Εξάλλου το 4s δεν υποστηρίζει LTE.


και εγώ αυτό πιστεύω...αν και την πρώτη φορά μου έκαναν την αντικατάσταση ... (λογικά θα βρήκαν πρόβλημα στο hardware)... το συγκεκριμένο το ρώτησα και στα apple communities στο αππλε.ψομ και πήρα πάρα πολλές απαντήσεις (όχι λύσεις) ότι πάρα πολλά άτομα αντιμετωπίζουν ίδια προβλήματα στο σήμα και ειδικότερα στο 3G σε αρκετές περιοχές vodafone της ευρώπης αλλά και σε άλλους carriers ανά τον κόσμο... το πιο λογικό και συγκρατιμένο συμπέρασμα είναι να φταίει η έκδοση λογισμικού χωρίς να είμαι apple genius

Thanassi, νομίζω πως η σύγκριση που κάνεις δεν έχει κάποιο νόημα, αφού εξαρχής το 4s δεν έχει τη δυνατότητα σύνδεσης με LTE. Οπότε δε νομίζω πως στις δύο συσκευές οι Vodafone έχει τις ίδιες ρυθμίσεις σχετικά με την αναζήτηση σήματος. Μου φαίνεται λογικό στο 5άρι να έχει "χαμηλωμένο" το 3G ώστε να προτιμάει το 4G LTE, όταν με το καλό το ενεργοποιήσει.


ναι πρέπει να έχεις δίκαιο... δεν το σκέφτηκα αυτό :)

#26   Kostas75

Kostas75

    iPH Addict

  • 735 μηνύματα
  • Φύλο: Άντρας
  • Κινητό: iPhone 6S Plus
  • Tablet:iPad 4 +4G

Δημοσίευση 17/03/2013 - 03:47

Το περίεργο της υπόθεσης είναι ότι όταν απενεργοποιούμε τα Data και το LTE, πάλι το σήμα της Cosmote είναι τα ίδια χάλια, για να μην πω και ακόμη χειρότερα. Πάντως και σήμερα δοκίμασα και έβαλα την καρτούλα Vodafone και το σήμα πήγε 4-5 μπάρες! Πιστεύω ότι ο κώδικας του iOS για τους παρόχους για τους οποίους υποστηρίζεται LTE έχει τρομερά προβλήματα, οπότε η "υποστήριξη" που πρόσφερε το iOS 6.1 και τα επόμενα στην Cosmote έχει γυρίσει "μπούμερανγκ" στην εταιρεία και η Vodafone με την ίδια συσκευή έχει πολύ καλύτερο σήμα για την ώρα. Πιστεύω, και θα το δείτε, ότι αν σε επόμενη έκδοση του iOS υποστηριχτεί και το LTE για Vodafone, θα έχει πρόβλημα και η Vodafone στο iPhone 5! Εκτός και αν πάρουν χαμπάρι εκεί στην Apple τι συμβαίνει με το τραγικό αυτό θέμα και κάνουν σημαντικές διορθώσεις, σε αυτή την περίπτωση θα σωθεί και η Cosmote.
Εγώ προσωπικά, όπως έχω αναφέρει παραπάνω, το σκέφτομαι 1η φορά μετά από χρόνια να αφήσω την Apple, δεν μπορώ να μην έχω σήμα στο κινητό μου και να χάνω κλήσεις, είναι τραγικό το θέμα! Κρίμα γιατί κατά τα άλλα είναι πολύ όμορφο τηλέφωνο το iPhone 5, με πολύ καλά specs (CPU, επεξεργαστή γραφικών, μνήμη, κάμερα) και πολύ ωραίο βελτιωμένο design σε σχέση με τα 4 και 4S, αλλά αυτό το θέμα του σήματος το χαντακώνει σαν τηλέφωνο. Γιατί όπως και να το κάνουμε, το έχουμε και για κινητό ρε φίλε για να μιλάμε, δεν μπορούμε να το παραβλέψουμε και να το χρησιμοποιούμε κυρίως για κάτι άλλο, αλλιώς πάμε να πάρουμε iPod και κάτι άλλο σαν τηλέφωνο.
Η μόνη ελπίδα να σωθεί η "παρτίδα" είναι μια άμεση διόρθωση του προβλήματος σε νέο iOS release, σύντομα.

#27   nik75

nik75

    iPH Elite Poster

  • 3.403 μηνύματα
  • Φύλο: Άντρας
  • Κινητό: iPhone 5
  • Tablet:iPad 3 +4G

Δημοσίευση 17/03/2013 - 08:18

Αρα εμείς που μαστε στη Vodafone να μην κάνουμε αναβάθμιση όταν έρθει για LTE γιατί και δεν εχει κάλυψη σ όλη την Ελλάδα και θα φάμε αυτή την πίκρα!Αν δεν κανείς αναβάθμιση τις ρυθμίσεις του παροχου δεν τρέχει και τίποτα,σωστά?

#28   Kostas75

Kostas75

    iPH Addict

  • 735 μηνύματα
  • Φύλο: Άντρας
  • Κινητό: iPhone 6S Plus
  • Tablet:iPad 4 +4G

Δημοσίευση 17/03/2013 - 14:59

Αρα εμείς που μαστε στη Vodafone να μην κάνουμε αναβάθμιση όταν έρθει για LTE γιατί και δεν εχει κάλυψη σ όλη την Ελλάδα και θα φάμε αυτή την πίκρα!Αν δεν κανείς αναβάθμιση τις ρυθμίσεις του παροχου δεν τρέχει και τίποτα,σωστά?


Εγώ στο προτείνω όντως να μην αναβαθμίσεις όταν υποστηριχθεί το LTE και από Vodafone. Εκτός και αν διορθώσει η χαζό-Apple τα σοβαρά προβλήματα στο iOS, τότε θα σταματήσουν και τα προβλήματα στην Cosmote και θα το μάθεις από εδώ μέσα, οπότε αναβαθμίζεις μόνο σε τέτοια περίπτωση.
Εγώ προσωπικά σκέφτομαι σοβαρά και εξετάζω αν γίνεται να πάω πίσω σε 6.0.2. Γνωρίζει κανείς αν είναι εφικτό;


#29   Leo10

Leo10

    iPH Contributor

  • 982 μηνύματα
  • Φύλο: Άντρας
  • Κινητό: iPhone 6S

Δημοσίευση 17/03/2013 - 15:03

Νομίζω αν δεν είσαι jailbreak δεν μπορείς...και γω πολύ θα το 'θελα αυτό αλλά δεν είμαι jailbreak

#30   Kostas75

Kostas75

    iPH Addict

  • 735 μηνύματα
  • Φύλο: Άντρας
  • Κινητό: iPhone 6S Plus
  • Tablet:iPad 4 +4G

Δημοσίευση 17/03/2013 - 15:05

Παιδιά, όσοι αντιμετωπίζουμε θέμα με το χαμηλό σήμα στο iPhone 5, κυριότερα, αν όχι μόνο, σε Cosmote, τι λέτε να οργανωθούμε να γράψουμε όλοι σε forum της Apple, μήπως μας δουν και μας λάβουν σοβαρά υπόψη τους για να το διορθώσουν το σοβαρό αυτό θέμα σε επόμενη έκδοση του iOS;;;

Τελευταία επεξεργασία από: Kostas75, 17/03/2013 - 15:05


Ad

Ad

Team
iPhoneHellas
3,1416 μηνύματα
Twitter: @android
Φύλο: Όπως το δει κανείς
Κινητό: Android
Tablet: Για τα κουνούπια

Γιατί να γίνετε μέλη;



Χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 0

0 μέλη, 0 επισκέπτες, 0 ανώνυμοι χρήστες