iPad Review [Part 4] – FAQ


By
Posted on Thursday April 8th, 2010 / 18:28

iPad στην Ελλάδα!

Το αποκλειστικό ελληνικό iPad Review συνεχίζεται με απαντήσεις σε ερωτήσεις επισκεπτών του iPhoneHellas.

iPad Tablet Apple

Ερώτηση: Από που μπορώ να αγοράσω το iPad;
Απάντηση: Αυτή τη στιγμή ΜΟΝΟ από Αμερική

Ερώτηση: Άκουσα ότι μία γνωστή αλυσίδα καταστημάτων έφερε το iPad στην Ελλάδα. Δεν μπορώ να το πάρω από εκεί;
Απάντηση: Όχι. Το iPad ήρθε μόνο ως demo κομμάτι. Δεν πωλείται.

Ερώτηση: Πότε θα έρθει το iPad στην Ελλάδα και θα μπορώ να το αγοράσω;
Απάντηση: Μέχρι αυτή τη στιγμή παραμένει άγνωστη η ημερομηνία κυκλοφορίας του iPad στην Ελλάδα.Ότι ακούσετε είναι απλά φήμες. Ίσως έχουμε κάποια ενημέρωση στο σημερινό keynote της παρουσίασης του iPhone OS 4.0. Όπως και να’χει θα ενημερωθείτε από την κεντρική σελίδα του iPhoneHellas.gr

Ερώτηση: Με τι εφαρμογές έρχεται το iPad;
Απάντηση: Το iPad διαθέτει προεγκατεστημένες τις εξής εφαρμογές: Safari, Mail, Calendar, Contacts, Photos, iPod, Videos, YouTube, Maps, iTunes, και App Store. Το iBooks προσφέρεται ως δωρεάν εφαρμογή μέσω του App store (το iBooks έχει προεγκατεστημένο το “Winnie The Pooh”)

Ερώτηση: Ζεσταίνεται καθόλου; Το iPhone 1st gen που ήταν από αλουμίνιο μετά από κάποια ώρα “έπαιρνε φωτιά”

Απάντηση: Όχι! Μετά από παρατεταμένη χρήση δεν νιώσαμε την θερμοκρασία του αλουμινένιου περιβλήματος να αυξάνεται στο ελάχιστο!

Ερώτηση: Η μπαταρία του πόσο κρατάει;
Απάντηση: Στις δοκιμές μας με ανοιχτό WiFi, την φωτεινότητα στο μέσο επίπεδο και συνεχές browsing, αναπαραγωγή video και μουσικής η μπαταρία κράτησε περίπου 11 ώρες. Ανάλογα με την χρήση, την ποιότητα του σήματος WiFi, την ένταση της φωτεινότητας το αποτέλεσμα μπορεί να αλλάξει.

Ερώτηση: Τα ηχεία έχουν δυνατή ένταση;
Απάντηση: Η ένταση των ηχείων είναι δυνατότερη από του iPhone 3GS. Ωστόσο, δεν προτείνεται η χρήση τους σε ανοιχτό χώρο και θα ήταν καλύτερο να χρησιμοποιήσετε τα ακουστικά.

Ερώτηση: Τελικά μπορεί κάποιος να χρησιμοποιήσει το iPad για να διαβάσει βιβλία ή η οθόνη του είναι κουραστική;
Απάντηση: Η οθόνη είναι χάρμα οφθαλμών. Δεν αντιμετωπίσαμε κανένα πρόβλημα με την ανάγνωση κειμένων είτε στα ηλεκτρονικά βιβλία είτε στα pdf.

Η άποψη μας ωστόσο είναι ότι μικρός αριθμός χρηστών θα επιλέξει το iPad ως eBook Reader τουλάχιστον στην Ελλάδα. Η εμπειρία μας στο χώρο μας έχει δείξει ότι τα κύρια χαρακτηριστικά του iPad στα οποία θα επικεντρωθούν οι χρήστες θα είναι το browsing/mail, παρακολούθηση videos και παιχνίδια (ήδη τα πρώτα iPad dedicated games είναι ΕΚΠΛΗΚΤΙΚΑ π.χ τα Real Racing HD και Need For Speed Shift for iPad).

Ερώτηση: Υποστηρίζει wireless syncing;
Απάντηση: Όχι. Το syncing γίνεται μέσω του καλωδίου USB όπως και στο iPhone/iPod Touch

Ερώτηση: Πως είναι η οθόνη όσον αφορά το θέμα των δαχτυλιών;
Απάντηση: Παρόμοια με του iPhone 3GS. Η οθόνη έχει oleophobic coating ωστόσο όταν όλοι θέλουν να αγγίξουν και να δοκιμάσουν το νέο σας iPad η οθόνη δεν μπορεί να αντισταθεί για πολύ. Μία προστατευτική ζελατίνα όπως π.χ της Zagg θα λύσει το θέμα και θα προστατέψει περαιτέρω την οθόνη του iPad σας.

Ερώτηση: Είναι τόσο βαρύ στη χρήση όσο λένε κάποια reviews;
Απάντηση: Σίγουρα υπάρχουν ελαφρύτερα eBook Readers ωστόσο δεν μπορώ να σκεφτώ κάποιο λόγο για τον οποίο ένας χρήστης θα κρατούσε το iPad ή ένα άλλο eBook Reader ή ακόμα και ένα βιβλίο με το ένα χέρι στον αέρα για διάστημα άνω των 5 λεπτών χωρίς να κουραστεί. Κατά κύριο λόγο κρατάτε το iPad με τα δυο χέρια όταν διαβάζετε και με το ένα χέρι μόνο τα ελάχιστα δευτ. που δίνετε τις touch-εντολές.

Ερώτηση: Το εικονικό πληκτρολόγιο είναι εύχρηστο;
Απάντηση: Πολύ περισσότερο από ότι αναμέναμε! Η προτεινόμενη στάση χειρισμού είναι η οριζόντια (landscape mode) ενώ και η κάθετη στάση δεν μπορεί να θεωρηθεί δύσχρηστη σε καμία περίπτωση λόγω του μεγέθους των πλήκτρων. Ειδικότερα οι χρήστες iPhone/iPod Touch δεν θα αντιμετωπίσουν κανένα πρόβλημα… εκτός από όταν χρειαστεί να γράψουν κάτι στο iPhone/iPod Touch του οποίου το πληκτρολόγιο θα τους φανεί, συγκριτικά πάντα, απίστευτα μικρό.

Ερώτηση: Η θήκη του review ήταν καλή;
Απάντηση: Ποιοτικό πλαστικό, καλή εργονομία και γωνία θέασης. Σίγουρα θα υπάρχουν και καλύτερες επιλογές από τρίτες εταιρείες.

Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε τους εκατοντάδες χρήστες που επικοινώνησαν μαζί μας υποβάλλοντας τις απορίες τους – ο μεγαλύτερος αριθμός των οποίων επικεντρώθηκε στις 3 πρώτες ερωτήσεις. Ζητούμε συγνώμη σε όσους δεν μπορέσαμε να απαντήσουμε αλλά πραγματικά ο αριθμός των ερωτήσεων ξεπέρασε κάθε προσδοκία. Επιφυλασσόμαστε για το εγγυής μέλλον!

Μπορείτε να διαβάσετε το αναλυτικό review του iPad στα παρακάτω links:

Συζήτηση στο forum: iPad Review

About Vasilis Ananiadis

Ο ζωντανός θρύλος της Ελληνικής blogόσφαιρας, ο αβυσσαλέος master του SEO, o πρίγκηπας των Social Media, ο τυφώνας των Web Startups, ο οργασμός της ιντερνετικής επιτυχίας. Τώρα και στο twitter: @vananiadis
One Response to “iPad Review [Part 4] – FAQ”