Η κατάσταση στην αγορά κινητής τηλεφωνίας στην Ελλάδα


By
Posted on Monday September 6th, 2010 / 14:38

Ο WoodyAlen, moderator του iPhoneHellas forum, μας ενημερώνει μέσα από το προσωπικό του blog για την κατάσταση που επικρατεί στην αγορά κινητής τηλεφωνίας στην Ελλάδα:

  • Το σύνολο των συνδέσεων στην Ελλάδα υποχώρησε σε 18,2 εκατ. συνδέσεις στο τρίμηνο, παρουσιάζοντας πτώση 12,5%, που αντιστοιχεί σε 2,6 εκατομμύρια συνδέσεις από την αρχή του έτους, όταν ο αριθμός αυτός ανερχόταν σε 20,8 εκατομμύρια συνδέσεις.
  • Κάθε πάροχος κινητής τηλεφωνίας της χώρας χάνει 400.000- 500.000 χρήστες καρτοκινητής ανά τρίμηνο το 2010, δηλαδή συνολικά 1,5 εκατομμύριο συνδέσεις στο β΄ τρίμηνο του 2010, ως αποτέλεσμα του «ξεκαθαρίσματος» των ανενεργών συνδέσεων.
  • H Cosmote αύξησε το μερίδιό της σε 47% το β΄ τρίμηνο από 44% πριν από ένα χρόνο. Το μερίδιο της Wind μειώθηκε κατά τρεις ποσοστιαίες μονάδες στο 23% κατά την ίδια περίοδο, ενώ αυτό της Vodafone έχει παραμείνει αμετάβλητο στο 30%.
  • Στο β΄ τρίμηνο η Cosmote ανέφερε ετήσια μείωση των εσόδων της 11%, ενώ η Vodafone ανακοίνωσε πτώση 14,5% στην Ελλάδα στο τέλος του τελευταίου οικονομικού έτους της (τέλος Μαρτίου). Η Wind Ελλάς ανακοίνωσε μείωση των εσόδων της κατά 28%.

Περισσότερα εδώ: Woody’s blog

About Vasilis Ananiadis

Ο ζωντανός θρύλος της Ελληνικής blogόσφαιρας, ο αβυσσαλέος master του SEO, o πρίγκηπας των Social Media, ο τυφώνας των Web Startups, ο οργασμός της ιντερνετικής επιτυχίας. Τώρα και στο twitter: @vananiadis

Tags: , ,
One Response to “Η κατάσταση στην αγορά κινητής τηλεφωνίας στην Ελλάδα”

  1. […] iPhonehellas] Categories: Cosmote, Vodafone, WIND Tags: Cosmote, Vodafone, […]