Καταταχθείτε στον Αμερικανικό Στρατό και … κερδίστε ένα iPhone!


By
Posted on Monday September 27th, 2010 / 19:45

Με …iPhone προσπαθεί να προσελκύσει νέα μέλη στις τάξεις του ο Αμερικανικός Στρατός. Αμέσως μετά την κατάταξή τους, σύμφωνα με τους σχεδιασμούς, όλοι οι νεοσύλλεκτοι θα παραλαμβάνουν δωρεάν ένα iPhone (!?).

Ωστόσο, δεν θα πρόκειται απλώς για ένα μικρό οικονομικό κίνητρο ή για ένα τεχνολογικό «δόλωμα». Η χρήση του iPhone θα αντικαταστήσει σταδιακά τα παλιά στρατιωτικά εγχειρίδια και θα χρησιμοποιείται ως βασικό εργαλείο κατά τη διάρκεια της βασικής εκπαίδευσης.

Ήδη το πρόγραμμα των δωρεάν iPhones εφαρμόζεται πιλοτικά σε ένα τάγμα εκπαιδευόμενων, στο πλαίσιο μιας προκαταρκτικής μελέτης για να διαπιστωθεί εάν είναι πιο αποδοτική η πρόσληψη και η εκμάθηση του εκπαιδευτικού υλικού.

«Είναι πραγματικά ενθουσιασμένοι» δηλώνει ανώτερος αξιωματικός σχετικά με την ανταπόκριση των νεοσυλλέκτων. «Είναι μια γενιά εξοικειωμένη με την τεχνολογία και νομίζω ότι η Υπηρεσία Εκπαίδευσης είναι έτοιμη για μια επαναστατική αλλαγή».

Πολλοί ειδικοί υποστηρίζουν ότι η εισαγωγή των έξυπνων τηλεφώνων θα οδηγήσει με μαθηματική ακρίβεια στην αντικατάσταση του περίφημου Μπλε Βιβλίου του αμερικανού στρατιώτη.

Δεν είναι μόνο ότι θα περιέχουν όλες τις απαραίτητες πληροφορίες για τους στρατιώτες. Τα τηλέφωνα είναι ήδη «εμπλουτισμένα» με ειδικές στρατιωτικές εφαρμογές, οι οποίες μάλιστα παρασκευάστηκαν ύστερα από σχετικό διαγωνισμό του Αμερικανικού Στρατού.

Μια από αυτές είναι ο «ανιχνευτής διάθεσης» που είναι σε θέση να καταγράφει, ανά πάσα στιγμή, την ψυχολογική κατάσταση του μαχητή, σε οπτική αναλογική κλίμακα, καθώς και τα πιθανά προβλήματα υγείας.

Άλλη εφαρμογή είναι ένα εξελιγμένο GPS για τα πεδία των μαχών. Σε συνεργασία με το Google Earth θα υπολογίζει την πιο βατή και γρήγορη διαδρομή, αποφεύγοντας συγχρόνως τα εμπόδια και τις απειλές.

[Άρθρο από το news247.gr]

Συζήτηση στο forum: Καταταχθείτε στον Αμερικανικό Στρατό και κερδίστε ένα iPhone

About Vasilis Ananiadis

Ο ζωντανός θρύλος της Ελληνικής blogόσφαιρας, ο αβυσσαλέος master του SEO, o πρίγκηπας των Social Media, ο τυφώνας των Web Startups, ο οργασμός της ιντερνετικής επιτυχίας. Τώρα και στο twitter: @vananiadis
Comments are closed.