Το Google Android κλείνει την ψαλίδα στην προτίμηση των καταναλωτών


By
Posted on Friday October 1st, 2010 / 09:45

Νέα έρευνα της ChangeWave δείχνει ότι το Android γίνεται ολοένα και περισσότερο επιθυμητό στις προτιμήσεις των αγοραστών που ενδιαφέρονται για smartphone συσκευές.

Συγκεκριμένα, ένα 37% των ερωτηθέντων θα προτιμούσε ένα Android κινητό ενώ το 38% θα προτιμούσε το iPhone.

Τον Ιούνιο αυτά τα ποσοστά ήταν στο 30% για το Android και το 50% για το iPhone, σηματοδοτώντας μια σημαντική μείωση για την Apple, πολύ πιθανόν εξαιτίας της φασαρίας με την κεραία του iPhone 4.

Πάντως, οι μεγάλοι χαμένοι παραμένουν οι RIM και Microsoft που δεν κατάφεραν να αλλάξουν τα ποσοστά τους σημαντικά. Ας μην ξεχνάμε ότι τα Windows Phone 7 εισέρχονται στην αγορά στα τέλη του μήνα, οπότε θα έχουμε μια πιο πλήρη εικόνα τους προσεχείς μήνες.

Το iPhone παραμένει σταθερά πρώτο, όμως, στον τομέα της ικανοποίησης των χρηστών.

Συγκεκριμένα, το 74% των χρηστών iPhone είναι πολύ ικανοποιημένοι από το iOS, 65% των χρηστών Android κινητών είναι ικανοποιημένοι από το ομώνυμο OS και τα ποσοστά για τα WebOS, RIM OS και Windows Mobile είναι στα 32%, 31% και 24% αντίστοιχα, όπως φαίνεται στο παρακάτω διάγραμμα:

Συζήτηση στο forum: Το Google Android κλείνει την ψαλίδα στην προτίμηση των καταναλωτών

About Harry Souris

Apple news, reviews and opinion. Guitar geek. Editor of iPhoneHellas.gr, MacUser.gr & TechGear.gr.

Follow me on twitter and facebook

Tags: ,
One Response to “Το Google Android κλείνει την ψαλίδα στην προτίμηση των καταναλωτών”

  1. […] This post was mentioned on Twitter by iPhoneHellas, iPhone Hellas. iPhone Hellas said: Το Google Android κλείνει την ψαλίδα στην προτίμηση των καταναλωτών: Νέα έρευνα της ChangeWave δείχνει ότι το Andr… http://bit.ly/bjwsMZ […]