Πώς δημιουργήθηκε το Flipboard


By
Posted on Thursday October 7th, 2010 / 22:09

To Flipboard [iTunes link] για όσους δεν γνωρίζουν είναι μια δωρεάν δημοφιλής εφαρμογή για το iPad που λειτουργεί ως ένα social magazine.

Δηλαδή, συγκεντρώνει κάποια social profiles της επιλογής σας, τα χρησιμοποιεί ως πηγές και τα παρουσιάζει σε μορφή περιοδικού. Το Flipboard ξεχώρισε από την πρώτη στιγμή χάριν στην καινοτόμο ιδέα και σχεδιασμό που διαθέτει. Ο δημιουργός της εφαρμογής, Mike McCue, σε συνέντευξή του στο ReadWriteWeb αναφέρει πώς δημιουργήθηκε το Flipboard.

Μερικά ενδιαφέροντα σημεία της συνέντευξης:

Σχετικά με το πώς ξεκίνησε η ιδέα:

Όταν ταξίδευα αγόραζα περιοδικά πριν επιβιβαστώ στο αεροπλάνο. Λατρεύω τα περιοδικά, τα διαβάζω συνέχεια. Καθώς, λοιπόν, τα διάβαζα ρώτησα τον εαυτό μου: “Γιατί το Ιντερνετ δεν είναι τόσο όμορφο όπως αυτά τα περιοδικά; Τί μπορούμε να κάνουμε για να κάνουμε το ίντερνετ ένα πιο όμορφο μέρος;” Και φυσικά μαζί με αυτό σκεφτόμουν: “Εάν αυτό το tablet της Apple υλοποιηθεί θα ήταν η τέλεια συσκευή για να κάνουμε ακριβώς αυτό -να κάνουμε τις ιστοσελίδες όμορφες όπως τα περιοδικά”

Σχετικά με την διαδικασία ανάπτυξης:

Ο πραγματικός προγραμματισμός, όπου δοκιμάζουμε την εφαρμογή σε ένα αληθινό iPad, άρχισε στις 3 Απριλίου. Πριν από αυτό οι περισσότερες δοκιμές γινόταν στον simulator.

Σχετικά με άλλα tablets:

Αντί να σπαταλάμε τους πόρους μας σε διαφορετικές πλατφόρμες επικεντρωνόμαστε στο να κάνουμε την εφαρμογή στο iPad καλύτερη. Σε αυτό επικεντρωνόμαστε τώρα. […] Είναι, όμως, θέμα χρόνου να ασχοληθούμε και με άλλες πλατφόρμες

Μπορείτε να διαβάσετε όλη τη συνέντευξη εδώ.

Συζήτηση στο forum: Πώς δημιουργήθηκε το Flipboard

About Harry Souris

Apple news, reviews and opinion. Guitar geek. Editor of iPhoneHellas.gr, MacUser.gr & TechGear.gr.

Follow me on twitter and facebook
One Response to “Πώς δημιουργήθηκε το Flipboard”

  1. […] This post was mentioned on Twitter by Souris Harris, iPhoneHellas and Gerasimos Livieratos, iPhone Hellas. iPhone Hellas said: Πώς δημιουργήθηκε το Flipboard: To Flipboard [iTunes link] για όσους δεν γνωρίζουν είναι μια δωρεάν δημοφιλής εφαρ… http://bit.ly/cc2yT2 […]