Το iPhone πάει στο διάστημα και αντέχει σε τρελές θερμοκρασίες και ανεμοδαρμένα ύψη


By
Posted on Monday October 11th, 2010 / 10:55

Το iPhone ταξιδεύει στο διάστημα και γυρνάει σώο και αβλαβές, αντέχοντας σε τρελές θερμοκρασίες και όχι μόνο. Υπεύθυνοι για το επίτευγμα είναι οι άνθρωποι του Brooklyn Space Program.

Το ταξίδι του iPhone, εκεί όπου ελάχιστοι από εμάς έχουν βρεθεί, καταγράφεται και παρουσιάζεται μέσα από το παρακάτω video:

…”Μετά από 24 λεπτά ανάβασης, το μπαλόνι (στο οποίο ήταν δεμένη η κάμερα και το iPhone) βρίσκεται σχεδόν στα 30.000 πόδια (~ 9100 μέτρα).

Λίγα λεπτά αργότερα, η κάμερα καταγράφει ένα παράξενο ηλεκτρονικό θόρυβο, ενώ το τηλέφωνο προσπαθεί να στείλει στο GPS τις συντεταγμένες μέσω του δικτύου κινητής τηλεφωνίας.

Μετά από 40 λεπτά σε υψόμετρο 60.000 ποδιών, το μπαλόνι αντιστέκεται  σε ανέμους άνω των 160 km/h.

Σε μια ώρα, το μπαλόνι έφτασε στα 90.000 πόδια. Περίπου στα 100 000 πόδια, (~ 30 χλμ ύψος,) το μπαλόνι έφτασε στο όριο του και εκρήγνυται. Η κατάβαση αγγίζει τα 220 km/h.

Το μικρό αλεξίπτωτο κόβει  την πτώση και όλος ο ‘εξοπλισμός’  ξαναβρέθηκε σε ακτίνα 45 χλμ από το σημείο εκτόξευσης. Λόγω του κρύου, η μπαταρία της κάμερας  ‘παρέδωσε πνεύμα’ 2 λεπτά πριν από την προσγείωση, μετά από 100 λεπτά εγγραφής.”

Προς αποφυγή παρεξηγήσεων: το iPhone χρησιμοποιήθηκε μόνο για το GPS tracking του. Υπήρχε έξτρα κάμερα για την καταγραφή του video. Όπως και να έχει, παραμένει ένα ωραίο θέαμα και μια ακόμα ανακάλυψη των δυνατοτήτων κα της αντοχής της συσκευής μας.

Thanks to iLuxus & Noshiz via 9to5mac

Συζήτηση στο forum: iPhone 4 στο διάστημα

About Vasilis Ananiadis

Ο ζωντανός θρύλος της Ελληνικής blogόσφαιρας, ο αβυσσαλέος master του SEO, o πρίγκηπας των Social Media, ο τυφώνας των Web Startups, ο οργασμός της ιντερνετικής επιτυχίας. Τώρα και στο twitter: @vananiadis

Tags:
2 Responses to “Το iPhone πάει στο διάστημα και αντέχει σε τρελές θερμοκρασίες και ανεμοδαρμένα ύψη”

  1. […] This post was mentioned on Twitter by iPhoneHellas and Georgia Kaliva, Georgia Kaliva. Georgia Kaliva said: RT @iphonehellas: Το iPhone 4 πάει στο διάστημα και αντέχει σε τρελές θερμοκρασίες και ανεμοδαρμένα ύψη: Το… http://goo.gl/fb/HwW16 […]

  2. […] Click here to view the embedded video. …”Μετά από 24 λεπτά ανάβασης, το μπαλόνι (στο οποίο ήταν δεμένη η κάμερα και το iPhone) βρίσκεται σχεδόν στα 30.000 πόδια (~ 9100 μέτρα). […]