«Ξεσηκωμός» παρόχων για την πιθανότητα ενσωματωμένης SIM


By
Posted on Friday November 19th, 2010 / 14:12

Θα θυμάστε, ίσως, πριν από κανά μήνα που είχε κυκλοφορήσει η φήμη για την πιθανότητα ύπαρξης ενσωματωμένης SIM στο επόμενης γενιάς iPhone, σύμφωνα με την οποία οι πάροχοι θα έχαναν την αμεσότητα με τον πελάτη και κατά συνέπεια και τον έλεγχο. Σήμερα, δημοσίευμα των FinancialTimes [via] κάνει λόγο για «ξεσηκωμό» των παρόχων σε μια τέτοια πιθανότητα.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα οι ευρωπαϊκοί πάροχοι συζητούν την πιθανότητα «πολέμου» εναντίον της Apple εάν εφαρμοστεί κάτι τέτοιο στην πράξη. Συγκεκριμένα, υπάρχει έντονη ανησυχία ότι η Apple προσπαθεί να ελέγξει τη σχέση μεταξύ των παρόχων και των πελατών με την εξάλειψη των ίδιων. Οι πάροχοι σκέφτονται να σταματήσουν να επιδοτούν τη συσκευή στα συμβόλαια ρισκάροντας ρήξη των σχέσεών τους με την Apple.

Ο προβληματισμός βρίσκεται στο γεγονός ότι οι καταναλωτές θα έχουν περισσότερη δύναμη στα χέρια τους. Άμεση συνέπεια αυτού θα ήταν η αύξηση του ενδιαφέροντος για ξεκλείδωτα iPhone αφού η εναλλαγή του παρόχου θα ήταν πολύ εύκολη χωρίς την ανάγκη συνομιλίας με κάποιον εκπρόσωπο για την διαδικασία. Οι πάροχοι φοβούνται μην καταλήξουν να είναι πάροχοι ίντερνετ αφού εν τέλει θα πρέπει να ανταγωνίζονται με βάση την ποιότητα των υπηρεσιών τους χωρίς την έξτρα χρέωση ιδιαίτερων χαρακτηριστικών.

H αντίδραση των ευρωπαϊκών παρόχων είναι παράξενη αφού ήδη η Apple έχει την υποστήριξη του παγκόσμιου GSM οργανισμού με την αρωγή των AT&T, Verizon, T-Mobile & Deutsche Telecom να συμφωνούν για τον σχεδιασμό ενσωματωμένης SIM απλοποιώντας, έτσι, τη διαδικασία ενεργοποίησης ενός τηλεφώνου.

Σχολιασμός στο forum: «Ξεσηκωμός» παρόχων για την πιθανότητα ενσωματωμένης SIM

About Harry Souris

Apple news, reviews and opinion. Guitar geek. Editor of iPhoneHellas.gr, MacUser.gr & TechGear.gr.

Follow me on twitter and facebook

Tags:
One Response to “«Ξεσηκωμός» παρόχων για την πιθανότητα ενσωματωμένης SIM”

  1. […] ενσωματωμένης SIM στις φορητές της συσκευές μετά τις πληροφορίες για διακοπή των επιδοτήσεων από τους παρόχους σε μια τέτοια […]