Το iPad καταλαμβάνει το 84.1% της αγοράς για το 2010


By
Posted on Monday January 31st, 2011 / 20:29

Η Apple κατάφερε πέρυσι με την παρουσίαση και κυκλοφορία του iPad να εγκαινιάσει μια νέα κατηγορία συσκευών που αναμένεται φέτος να κατακλύσουν την αγορά.  Η Strategy Analytics παρουσιάζει σήμερα μια έρευνα με το μερίδιο αγοράς που έχουν κατακτήσει οι κατασκευαστές στην αγορά των tablet συσκευών. Τα αποτελέσματα της έρευνας δεν είναι ιδιαίτερα αποκαλυπτικά αλλά περισσότερο αναμενόμενα με την Apple να κυριαρχεί ακόμα στην αγορά αλλά με το Android να ανεβαίνει συνεχώς, όπως είναι φυσικό.

Οι συνολικές πωλήσεις tablet συσκευών έφτασαν σχεδόν τα 10 εκατομμύρια μέσα στο τέταρτο τρίμηνο του 2010 με την Apple να καταλαμβάνει την πρώτη θέση και το Android  τη δεύτερη. Συγκεκριμένα, όπως θα δείτε και στον παρακάτω πίνακα η Apple με το iPad πούλησε 14.8 εκατομμύρια iPad καταλαμβάνοντας το 84.1% της αγοράς για το 2010 ενώ το Android τερμάτισε στη δεύτερη θέση με 2.3 εκατομμύρια πωλήσεις και το 13.1% της αγοράς. Τα ποσοστά για το τέταρτο τρίμηνο του 2010 ήταν στο 75.3% για το iOS και στο 21.6% για το Android.

strategy analytics

H αύξηση των πωλήσεων από το τρίτο στο τέταρτο τρίμηνο άγγιξε το 120% με την Apple να διατηρείται σταθερά στην πρώτη θέση.

Η άνοδος του Android με τέτοιο ρυθμό είναι απολύτως φυσική αφού αντιπροσωπεύεται από πολλές συσκευές διαφόρων μεγεθών και κατηγοριών ενώ η Apple διατηρεί μόλις 1 συσκευή που εισάγει σε περιορισμένες ποσότητες στις αγορές (πχ, στην Ελλάδα το iPad ήρθε μόλις προχτές!). Επίσης, μια άλλη σημαντική λεπτομέρεια της έρευνας αποτελεί ο τρόπος μετρήσεων των πωλήσεων. Η εταιρεία αντλεί τα δεδομένα της από τις συσκευές που οι εταιρείες κατασκευής διαθέτουν στα καταστήματα και όχι στον καταναλωτή. Ο τρόπος αυτός έχει αποκλίσεις από τις πραγματικές τιμές των πωλήσεων αφού οι συσκευές που αγοράζουν τα καταστήματα δεν καταλήγουν πάντα στα χέρια των καταναλωτών.

Συγκεκριμένα, το Samsung Galaxy Tab που αποτέλεσε ναυαρχίδα του Android για το 2010 πούλησε στον καταναλωτή αρκετά χαμηλότερα από τα ποσά που αναγράφονται. Εκπρόσωπος της Samsung, κατά τη διάρκεια της ανακοίνωσης των οικονομικών αποτελεσμάτων της εταιρείας για το περασμένο οικονομικό τρίμηνο, αποκάλυψε ότι οι πραγματικές πωλήσεις της συσκευής ήταν “σημαντικά λίγες” χωρίς να δώσει κάποιο συγκεκριμένο αριθμό.

Σχολιασμός στο forum: Το iPad καταλαμβάνει το 84.1% της αγοράς για το 2010

About Harry Souris

Apple news, reviews and opinion. Guitar geek. Editor of iPhoneHellas.gr, MacUser.gr & TechGear.gr.

Follow me on twitter and facebook
2 Responses to “Το iPad καταλαμβάνει το 84.1% της αγοράς για το 2010”

  1. […] This post was mentioned on Twitter by iPhoneHellas, DaKnObCS and Souris Harris, Panos. Panos said: Το iPad καταλαμβάνει το 84.1% της αγοράς για το 2010 http://goo.gl/fb/wYSRe […]

  2. […] από προηγούμενο δημοσίευμα ότι οι πωλήσεις του Samsung Galaxy Tab δεν είναι ουσιαστικά […]