Μουσικά άλμπουμ ως εφαρμογές στο iPad


By
Posted on Wednesday March 30th, 2011 / 12:17

Σύμφωνα με δημοσίευμα των NYT οι Universal και EMI πειραματίζονται με την κυκλοφορία μουσικών άλμπουμ ως εφαρμογές στο iPad σε υψηλότερη, φυσικά, τιμή. Οι εφαρμογές αυτές, όπως είναι λογικό, θα προσφέρουν ένα έξτρα περιεχόμενο, όπως φωτογραφίες, βίντεο, στίχους κτλπ.

Η πρώτη τέτοια εφαρμογή είναι το “Until One” από την EMI που πωλείται έναντι $9.99 και δίνει πρόσβαση στο τελευταίο άλμπουμ των Swedish House Mafia μαζί με έξτρα υλικό φωτογραφίες, ντοκιμαντέρ, βίντεο κτλπ. Η εφαρμογή έχει σχεδιαστεί για χρήση σε multitouch συσκευές προσφέροντας υψηλή διαδραστικότητα και χαρακτηριστικά κοινωνικής δικτύωσης μέσω twitter και facebook. Η εφαρμογή έχει μέγεθος 659ΜΒ και δεν είναι άσχημη προσφορά για τους φίλους του συγκροτήματος (όποιοι και αν είναι αυτοί) αλλά δεν απευθύνεται στο ευρύ κοινό. Γι’ αυτό τον λόγο οι δύο εταιρείες σκέφτονται την επέκταση τέτοιων εφαρμογών και με άλλους καλλιτέχνες.

Μάλιστα, η Universal συνεργάζεται με την Eagle Rock Entertainment για τη δημιουργία iPad εφαρμογών για κλασικά άλμπουμ όπως το ‘Nevermind’ των Nirvana. Να θυμίσουμε, επίσης, ότι σε μια αντίστοιχη κίνηση έχουν προβεί ήδη και κινηματογραφικά στούντιο, όπως η Warner, με την κυκλοφορία ταινιών ως εφαρμογές.

Μια τέτοια κίνηση κρίνεται σίγουρα θετική και είναι ευχάριστο που η μουσική βιομηχανία καταλαβαίνει και «αγκαλιάζει» σταδιακά τη μετάβαση στην ψηφιακή εποχή. Ας ελπίσουμε να δούμε περισσότερες τέτοιες προτάσεις στο μέλλον με πιο γνωστά ονόματα της μουσικής.

[via]

Σχολιασμός στο forum: Mουσικά άλμπουμ ως εφαρμογές στο iPad

About Harry Souris

Apple news, reviews and opinion. Guitar geek. Editor of iPhoneHellas.gr, MacUser.gr & TechGear.gr.

Follow me on twitter and facebook
One Response to “Μουσικά άλμπουμ ως εφαρμογές στο iPad”