Υβριδική οθόνη e-ink και LCD σε πατέντα της Apple


By
Posted on Friday April 8th, 2011 / 11:45

Νέα πατέντα της Apple προτείνει τη χρησιμοποίηση υβριδικής οθόνης που θα μπορούσε να αξιοποιήσει ταυτόχρονα την e-ink τεχνολογία και την παραδοσιακή LCD σε συσκευές όπως το iPad. H πατέντα είχε κατατεθεί τον Οκτώβριο του 2009 με τίτλο “Systems and Methods for Switching Between an Electronic Paper Display and a Video Player” και περιγράφει τρόπους όπου η τεχνολογία e-ink μπορεί να χρησιμοποιηθεί για το διάβασμα κειμένου σε εφαρμογές όπως το iBooks.

Ο τρόπος με τον οποίο μπορεί να επιτευχθεί κάτι τέτοιο είναι με την τοποθέτηση μιας ημιδιαφανής e-ink οθόνης πάνω από την παραδοσιακή LCD οθόνη και κάτω από το touch panel και ανάλογα με το περιεχόμενο που προβάλλεται στη συσκευή η συσκευή αυτόματα θα κλείνει και θα ανοίγει αυτή την οθόνη για να επιτρέψει πιο εύκολο και ξεκούραστο διάβασμα. Οι οθόνες e-ink δεν απαιτούν οπίσθιο φωτισμό, δεν κουράζουν τα μάτια όπως οι LCD οθόνες, μπορούν να διαβαστούν κάτω από το φως του ήλιου αλλά δεν έχουν ιδιαίτερες επιδόσεις σε γραφικά και βίντεο.

Μια υβριδική οθόνη θα τοποθετούσε το iPad πολύ υψηλά στον ανταγωνισμό αφού χτυπά κατά μέτωπο το Kindle της Amazon που διαθέτει e-ink οθόνη. Η πατέντα είναι από το 2009 και δύο χρόνια μετά δεν έχει υλοποιηθεί κάτι αλλά μπορούμε να ελπίζουμε σε μελλοντική αναβάθμιση.

[via]

Σχολιασμός στο forum: Υβριδική οθόνη e-ink και LCD σε πατέντα της Apple

About Harry Souris

Apple news, reviews and opinion. Guitar geek. Editor of iPhoneHellas.gr, MacUser.gr & TechGear.gr.

Follow me on twitter and facebook
Comments are closed.