Σφάλμα του iOS η καταγραφή δεδομένων τοποθεσίας στο iPhone


By
Posted on Friday April 22nd, 2011 / 12:24

Συνέχεια στο θέμα της καταγραφής δεδομένων τοποθεσίας στο iPhone δίνει ο γνωστός John Gruber του οποίου έγκυρες πηγές υποστηρίζουν ότι πρόκειται για παράλειψη ή bug του iOS που θα διορθωθεί σε μελλοντική αναβάθμιση. Όπως θα θυμάστε υπάρχει ένα αρχείο στο iOS (το οποίο μεταφέρεται και με backup στον υπολογιστή μέσω iTunes) στο οποίο υπάρχει αποθηκευμένο ένα ιστορικό τοποθεσιών με ημερομηνίες. Η «ανακάλυψη» αυτή προκάλεσε μεγάλες αντιδράσεις και συνωμοσιολογίες και θεωρίες καταπάτησης των προσωπικών μας δεδομένων όταν ουσιαστικά πρόκειται για κάτι που υπάρχει σε όλα τα smartphones και χρησιμεύει στη διατήρηση μιας cache για τις εφαρμογές που χρησιμοποιούν δεδομένα τοποθεσίας.

Η Apple, ωστόσο, την «πάτησε» ουσιαστικά αφού εξαιτίας ενός bug (ή παράλειψης στον κώδικα) δεν διαγράφει ανά τακτά χρονικά διαστήματα αυτό το αρχείο αλλά εν αντιθέσει το αρχείο μεγαλώνει διαρκώς σε μέγεθος. Γι’ αυτό, άλλωστε, το αρχείο δεν είναι κρυπτογραφημένο αφού υπό κανονικές συνθήκες δεν θα έπρεπε εξαρχής να ήταν τόσο μεγάλο και να περιέχει τόσες πληροφορίες.

Αντιθέτως, ο σωστός τρόπος είναι αυτό που γίνεται στο Android όπου τα αρχείο διαγράφεται κάθε 12 ώρες (από δίκτυο κινητής) και κάθε 48 ώρες (από Wi-Fi) ενώ οι καταγραφές περιορίζονται σε 50 στον αριθμό. Υπογραμμίζουμε, ακόμα, ότι δεν χρησιμοποιούνται ακριβείς συντεταγμένες αλλά στοιχεία από τριγωνισμό των κεραιών κινητής τηλεφωνίας αν και στην περίπτωση του iOS εξαιτίας του μεγάλου αριθμού καταγραφών υπάρχει μεγαλύτερη ακρίβεια.

Σχολιασμός στο forum: Σφάλμα του iOS η καταγραφή δεδομένων τοποθεσίας στο iPhone

About Harry Souris

Apple news, reviews and opinion. Guitar geek. Editor of iPhoneHellas.gr, MacUser.gr & TechGear.gr.

Follow me on twitter and facebook
Comments are closed.