Θύρα Thunderbolt σε μελλοντικά iPhone, iPad (;)


By
Posted on Sunday May 8th, 2011 / 14:06

Σύμφωνα με μια νέα πατέντα που ήρθε στο προσκήνιο υπάρχει περίπτωση να δούμε θύρες Thunderbolt και UBS στο iPhone και το iPad.

Η πατέντα με τίτλο “Super-Thin USB Connector Receptacle Housings having Reduced-Wear Finger Contacts” περιγράφει μια μέθοδο για τη μείωση του μεγέθους και τη βελτίωση της «αίσθησης» όταν ένα καλώδιο εισέρχεται στην υποδοχή. Ο σχεδιασμός αφορά θύρα USB αλλά η Apple υποδεικνύει ότι το ίδιο μπορεί να ισχύσει και σε FireWire, DisplayPort. Στο σχήμα φαίνεται μια Mini DisplayPort που εμφανισιακά είναι στο ίδιο μέγεθος με τις νέες Thunderbolt θύρες που είδαμε και στα τελευταία iMac.

Προφανώς δεν υπάρχει κάποια σαφή αναφορά ότι θα υιοθετεί ένας τέτοιος σχεδιασμός στο iPhone ή το iPad αλλά μπορούμε να υποθέσουμε ότι θα ήταν πολύ χρήσιμο στα νέα MacBook Air. Βέβαια, η Apple έχει επενδύσει πολλά σε αυτή τη νέα τεχνολογία και εάν γινόταν πραγματικότητα στo iPhone, τότε θα μιλάγαμε για δευτερόλεπτα όπου θα ολοκληρωνόταν ένα backup/sync σε αντίθεση με τώρα που είναι απελπιστικά αργά.

Η κυκλοφορία Thunderbolt περιφερειακών βρίσκεται ακόμα σε πρώιμα στάδια και η τεχνολογία υπάρχει αυτή τη στιγμή μόνο στα MacBook Pro και iMac 2011. Περισσότερα για την νέα τεχνολογία της Intel-Apple μπορείτε να βρείτε εδώ.

[via]

Σχολιασμός στο forum: Θύρα Thunderbolt σε μελλοντικά iPhone, iPad (;)

About Harry Souris

Apple news, reviews and opinion. Guitar geek. Editor of iPhoneHellas.gr, MacUser.gr & TechGear.gr.

Follow me on twitter and facebook

Tags:
Comments are closed.