Κίνα: 34.6% των iOS συσκευών είναι jailbroken


By
Posted on Monday May 9th, 2011 / 15:41

Σύμφωνα με έρευνα της UMeng, μιας εταιρείας που βοηθά του Κινέζους developers να συλλέξουν στατιστικές πληροφορίες για τη χρήση των εφαρμογών τους, το 34.6% των iOS συσκευών στην Κίνα είναι jailbroken.

Συγκεκριμένα, η έρευνα δείχνει ανά συσκευή ότι το ποσοστό των jailbroken iPhone 3GS και iPhone 4 είναι κοντά στο 40% ενώ το ποσοστό του iPad είναι μόνο στο 27%. Άλλα στοιχεία της έρευνας δείχνουν:

  • Η δημοφιλέστερη iOS συσκευή είναι το iPhone 4 σε ποσοστό 54% της αγοράς και το iPhone 3GS ακολουθεί στη δεύτερη θέση με 16.1%
  • Η πλειοψηφία των iOS συσκευών έχουν αναβαθμιστεί σε έκδοση 4.1 ή νεώτερη
  • Οι χρήστες χρησιμοποιούν περισσότερο το iPhone κατά τη διάρκεια της μέρας (μέχρι τις 7μμ) και περισσότερο το iPad μετέπειτα
  • Η πλειοψηφία των iOS χρηστών (52%) είναι κάτοικοι των Guangzhou, Shanghai, Beijing, Zhejiang, Jiangsu

Η ερευνητές σημειώνουν ότι το μεγάλο αυτό ποσοστό jailbroken συσκευών δεν είναι ανησυχητικό όσον αφορά την πειρατεία αφού και οι χρήστες jailbroken συσκευών παραμένουν πιθανοί αγοραστές πραγματικά άξιων εφαρμογών. Μάλιστα, σημειώνουν ότι πολλοί Κινέζοι δεν γνωρίζουν ότι η συσκευή τους είναι jailbroken αφού ένα μεγάλο ποσοστό συσκευών έχει αγοραστεί από τη μαύρη αγορά όπου οι πωλητές προσφέρουν συνήθως jailbroken συσκευές.

[via]

Σχολιασμός στο forum: Κίνα: 34.6% των iOS συσκευών είναι jailbroken

About Harry Souris

Apple news, reviews and opinion. Guitar geek. Editor of iPhoneHellas.gr, MacUser.gr & TechGear.gr.

Follow me on twitter and facebook
Comments are closed.