iOS 5 Beta 2: New findings


By
Posted on Sunday June 26th, 2011 / 23:09

Μόλις χθες κυκλοφόρησε η δεύτερη έκδοση του iOS 5, κι όπως είναι αναμενώμενο κρύβει μέσα της πολλές εκπλήξεις! Ιδού λοιπόν οι νέεες ανακαλύψεις:

1.] Αμέσως μετά την εγκατάσταση εμφανίζεται για πρώτη φορά ένα animated logo. Στη συνέχεια εμφανίζεται ο οδηγός διαμόρφωσης, στον οποίο έχει προστεθεί η επιλογή εμφάνισης των αριθμών IMEI και ICCID της συσκευής, ενώ όλα τα κουμπιά στην επάνω δεξιά γωνία έχουν γίνει τώρα μπλε.

2.] Χαρακτηριστικά του οδηγού διαμόρφωσης είναι η δυνατότητα ενεργοποίησης της νέας Voice Over ελληνικής φωνής. Είναι ακριβώς η ίδια φωνή του Αλέξανδρου που προστέθηκε στο Lion Developer Preview 4. Όσο κι αν θέλουν να το κρύψουν, οι φωνές της Nuance έχουν ενσωματωθεί και στα δύο λειτουργικά της Apple. Όσον αφορά στο iOS 5, στην beta 2 έχουν αλλάξει σχεδόν όλες οι φωνές, προστέθηκε και η αραβική, ενώ εμφανίζεται για πρώτη φορά κι ένα μήνυμα εναλλαγής πληκτρολογίων.

3.] Ο εξελληνισμός των μενού συνεχίζεται: Η εφαρμογή Reminders μετονομάστηκε σε Υπομνήσεις, το Newsstand σε Κιόσκι. Μάλιστα το VoiceOver αποκαλεί το τελευταίο “φάκελος Κιόσκι”, επαληθεύοντας για ακόμα μία φορά πως είναι αδύνατη μέχρι στιγμής η απόκρυψή του ή η ενσωμάτωσή του σε άλλον φάκελο. Μεταφράστηκαν και τα μενού διαμόρφωσης των AirPort / Time Capsule.

4.] Περισσότερες εξελληνισμένες υπομνήσεις και επιλογή πλέον ξεχωριστού ήχου για αυτές τις ειδοποιήσεις:

5.] Το εικονίδιο του iCloud έγινε παντού ασημί (από ροζ). Και η σειρά των λογαριασμών στην προσθήκη ηλεκτρονικής αλληλογραφίας άλλαξε, με το MobileMe να γίνεται τελευταίο.

6.] Και οι ειδοποιήσεις άλλαξαν: Εμφάνιση αντίστοιχου κειμένου όταν δεν υπάρχουν νέες γνωστοποιήσεις, νέος τρόπος εμφάνισης όταν υπάρχει μία μόνο ειδοποίηση, ευκολότερη εκκίνηση της αντίστοιχης εφαρμογής (δεν θέλει τόσο ακριβές άγγιγμα), δυνατότητα προσθήκης γεγονότων ημερολογίου (χωρίς το εικονίδιο απόκρυψης Χ) και πληρέστερη ενημέρωση για συννημένα αρχεία ή μη αναγνωσμένες ειδοποιήσεις.

7.] Όταν γίνεται λήψη ενός iMessage ή MMS με συννημένη μία μόνο φωτογραφία, εμφανίζεται η μικρογραφία της τόσο στην οθόνη κλειδώματος όσο και στις επάνω ειδοποιήσεις.

8.] Η γραμματοσειρά στην εφαρμογή μηνυμάτων έχει αλλάξει. Δεξιά και αριστερά από το είδος του κάθε μηνύματος (SMS, MMS, iMessage) προστέθηκαν οι τελείες, ενώ πλέον το πληκτρολόγιο μπορεί να κρυφτεί όταν γίνεται scroll η συζήτηση προς τα κάτω. Κι ο “Αλέξανδρος” μπορεί να σας διαβάσει και τα μηνύματα!

9.] O ασύρματος συγχρονισμός λειτουργεί πλέον άψογα, με εμφάνιση λεπτομερειών και χωρίς να εμποδίζεται η παράλληλη χρήση της συσκευής.

10.] Νέος τρόπος αναβολής ειδοποιήσεων της εφαρμογής Ρολόι. Και προσθήκη δυνατότητας παύσης της αντίστροφης μέτρησης.

11.] Νέος τρόπος προσθήκης φωτογραφιών σε άλμπουμ: Λειτουργία αντιγραφής/επικόλλησης και προσθήκη συντομεύσεων επιλογής/αποεπιλογής όλων. Επίσης η μετονομασία άλμπουμ είναι ευκολότερη.

12.] Το εικονίδιο των αντιγράφων του iCloud έγινε πράσινο και διορθώθηκαν οι μεταφράσεις που δεν χωρούσαν στα εικονίδια.

13.] Η λειτουργία Photo Stream μπορεί να ενεργοποιηθεί με δύο τρόπους: είτε μέσω των Ρυθμίσεων, είτε μέσω του iCloud.

14.] Ο “Αλέξανδρος” εκφωνεί πλέον τα πάντα:

15.] Ενεργοποιήθηκε και η λειτουργία αναβάθμισης λογισμικού OTA (Over The Air). Κάνει έλεγχο ενημερώσεων τόσο μέσω σύνδεσης WiFi όσο και 3G. Ενδεχομένως κάποια επόμενη beta έκδοση να διανεμηθεί με αυτό τον τρόπο.

16.] Περισσότερες επιλογές διαγραφής δεδομένων και μεμονωμένων αρχείων από εφαρμογές.

17.] Τροποποιημένες λειτουργίες κειμένου στην δημιουργία e-mail με περισσότερη έμφαση στην παράθεση:

18.] Νέο γερμανικό πληκτρολόγιο με εμφάνιση των φωνηέντων με διαλυτικά:

19.] Νέο μενού κατά το παρατεταμμένο πάτημα σε σύνδεσμο YouTube:

20.] Οι μεταφράσεις στους χάρτες συνεχίζονται. Η έκφραση “Τοποθέτηση Πινέζας” που δεν χωρούσε έγινε “Πινέζα”, όμως η λέξη Standard δεν μεταφράστηκε. Και η λέξη “Ξεκλείδωμα” για την γρήγορη εκκίνηση της κάμερας από την οθόνη κλειδώματος δεν διορθώθηκε.

21.] Οι διακοπές ρεύματος από τη ΔΕΗ δεν μας πτοούν! Το tethering λειτουργεί κανονικότατα.

Περισσότερα νέα findings και screenshots από την beta 1 μπορείτε να βρείτε στα εξής άρθρα: Μέρος 1o,  2o, 3o, 4o και 5o.

Η δεύτερη δοκιμαστική έκδοση του iOS 5 λήγει (όπως και η beta 1) στις 4 Αυγούστου.

Σχολιασμός στο forum: iOS 5 beta 2

About Epameinondas Moustakas

Mathematician, MSc. Statistics & Operational Research, iOS guru, Certified Fanboy, λάτρης των gadgets και της τεχνολογίας

Tags:
Comments are closed.