Νέα πατέντα της Apple περιγράφει σύστημα μεταφοράς αρχείων με χειρονομίες


By
Posted on Saturday July 9th, 2011 / 13:16

Μια νέα πατέντα της Apple έρχεται να δώσει τέλος στο πρόβλημα διαμοιρασμού αρχείων μεταξύ διαφορετικών συσκευών με ένα νέο σύστημα χειρονομιών που θα εξομοιώνει το «πέταγμα» αρχείων από μια συσκευή στην άλλη.

Για παράδειγμα, χειρονομίες όπως swipes συνοδευόμενες από animations και ήχους θα δίνουν την ψευδαίσθηση ότι ο χρήστης ελέγχει την αποστολή των αρχείων από τη μια συσκευή στην άλλη προσφέροντας μια “προσωπική εμπειρία”. Κάτι παρόμοιο έχει κάνει και η HP με το TouchPad όπου αγγίζοντας μια συσκευή πάνω στην άλλη μπορεί κανείς για παράδειγμα να μεταφέρει ιστοσελίδες.

Η πατέντα της Apple εξηγεί πολύ αναλυτικά τα animation που μπορούν να χρησιμοποιηθούν για να δώσουν μια ψευδαίσθηση ελέγχου που δεν χρησιμεύουν ουσιαστικά κάπου αλλά είναι απλώς για εφέ. Ωστόσο, η ιδέα πίσω από αυτό το σύστημα είναι πολύτιμη αφού θα μπορούμε να μεταφέρουμε αρχεία κτλπ μεταξύ iOS συσκευών (γιατί όχι και με Mac) με απλές χειρονομίες. Η Apple έχει κάνει κάτι παρόμοιο για Mac υπολογιστές στο επερχόμενο λειτουργικό Lion με το χαρακτηριστικό AirDrop αλλά αυτό μοιάζει περισσότερο με κάτι που χρησιμοποιεί την τεχνολογία NFC.

Συνήθως η Apple σπάνια υλοποιεί πατέντες αλλά δεδομένου ότι η HP ήδη το έχει κάνει και μάλιστα αποτελεί ένα πολύ καλό χαρακτηριστικό του webOS είναι λογικό να ακολουθήσει και η Apple με κάτι παρόμοιο.

Σχολιασμός στο forum

[via PatentlyApple]

About Harry Souris

Apple news, reviews and opinion. Guitar geek. Editor of iPhoneHellas.gr, MacUser.gr & TechGear.gr.

Follow me on twitter and facebook
Comments are closed.