Χρησιμοποιήστε το iPhone σας για διάγνωση καταρράκτη


By
Posted on Wednesday July 13th, 2011 / 10:23

Μία ομάδα επιστημόνων από το πανεπιστήμιο του MIT κατασκεύασε ένα πρωτότυπο ιατρικό εξάρτημα για το iPhone, το οποίο μπορεί να χρησιμοποιηθεί για την διάγνωση καταρράκτη ματιών. Το σύστημα CATRA είναι μία συσκευή που τοποθετείται στο μπροστινό μέρος του iPhone και εμφανίζει στην οθόνη της συσκευής τα αποτελέσματα από την διάγνωση των ματιών ενός ασθενούς.

Στην επίσημη σελίδα υπάρχουν όλες οι λεπτομέρειες λειτουργίας της συσκευής και αναλυτικές πληροφορίες για τη συγκεκριμένη πάθηση των ματιών. Αξίζει πάντως να αναφέρουμε πως χρησιμοποιώντας το iPhone και τέτοιου είδους εξαρτήματα, μπορούμε πλέον να πραγματοποιήσουμε διαγνώσεις που μέχρι πρότινος χρειαζόταν ακριβός εξοπλισμός και σαφώς πολύ υψηλότερο κόστος εξέτασης.

Παρακολουθήστε και το video από την λειτουργία της συσκευής:

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα του project η συσκευή μπορεί ήδη να χρησιμοποιηθεί, και μάλιστα υπάρχουν και αρκετές διαθέσιμες. Ας ελπίσουμε όλοι την ύπαρξη και άλλων projects τέτοιου είδους, όπου μαζί με τις συσκευές της Apple, να αποτελέσουν το έναυσμα για όσο το δυνατόν πιό έγκαιρη πρόληψη και διάγνωση παθήσεων και ασθενειών. Τέλος, ας μην ξεχνάμε πως στο παρελθόν έχουμε ήδη δει iOS συσκευές να γίνονται μέρος του βασικού χειρουργικού εξοπλισμού σε πολλές ιατρικές εγχειρήσεις.

Συζήτηση στο Forum: Χρησιμοποιήστε το iPhone σας για διάγνωση καταρράκτη

About Epameinondas Moustakas

Mathematician, MSc. Statistics & Operational Research, iOS guru, Certified Fanboy, λάτρης των gadgets και της τεχνολογίας

Tags: ,
Comments are closed.