Το iOS συνεχίζει να κυριαρχεί στις προτιμήσεις των καταναλωτών


By
Posted on Tuesday July 19th, 2011 / 10:30

Έρευνα της ChangeWave που διεξήχθη ανάμεσα σε 4163 καταναλωτές δίνει μια νέα ματιά στην τάση της αγοράς των κινητών τηλεφώνων και των διαφορετικών λειτουργικών.

Η έρευνα επικεντρώθηκε κυρίως στη μάχη μεταξύ iOS και Android αλλά και τη γενικότερη πορεία των υπολοίπων λογισμικών. Τα αποτελέσματα της έρευνας ανταποκρίνονται κυρίως στην αμερικάνικη αγορά αφού το 89% των ερωτηθέντων είναι από τις ΗΠΑ και το υπόλοιπο εκτός.

Η έρευνα, λοιπόν, έδειξε ότι το iOS παραμένει η νούμερο ένα επιλογή για τους καταναλωτές με το 46% αυτών που σχεδιάζουν να αγοράσουν κινητό τις επόμενες 90 μέρες να δηλώνει προτίμηση στο λογισμικό της Apple. Τη δεύτερη θέση καταλαμβάνει το Android με 32% ενώ το BlackBerry έχασε πόντους στο 4%

Επίσης, στο θέμα της ικανοποίησης των καταναλωτών το iOS κατακτά και εδώ την πρωτιά με ποσοστό 70% να δηλώνει “πολύ ικανοποιημένος” με τη συσκευή τους. Την έκπληξη εδώ κάνουν τα Windows Phone 7 που κατακτούν τη δεύτερη θέση με ποσοστό 57% (παραδόξως δεν υπάρχουν στο διάγραμμα) ενώ το Android ακολουθεί με 50%.

Σχολιασμός στο forum

[via ChangeWave]

About Harry Souris

Apple news, reviews and opinion. Guitar geek. Editor of iPhoneHellas.gr, MacUser.gr & TechGear.gr.

Follow me on twitter and facebook
Comments are closed.