Η Αργεντινή απαγορεύει την πώληση του iPhone για την ενίσχυση της οικονομίας [UPDATE: FAKE]


By
Posted on Wednesday December 28th, 2011 / 14:34

Η Αργεντινή έχει μπλοκάρει προσωρινά τις πωλήσεις συγκεκριμένων ηλεκτρονικών προϊόντων, όπως το iPhone και το BlackBerry, με σκοπό την σταθεροποίηση της εγχώριας οικονομίας όπως αναφέρει δημοσίευμα του AppleInsider.

iPhone 4S Greece

H κυβέρνηση της Αργεντινής ισχυρίζεται ότι η απαγόρευση των προϊόντων αυτών έγινε με σκοπό την μείωση της αύξησης του πληθωρισμού και της διόρθωσης της διαφοράς μεταξύ του εθνικού νομίσματος και του αμερικανικού δολαρίου. Η χώρα προτρέπει τις εταιρείες να κατασκευάσουν εργοστάσια στη χώρα ή να συνεργαστούν με τοπικές εταιρείες για την κατασκευή των προϊόντων τους προκειμένου να αρθεί η απαγόρευση. Ήδη η RIM σκέφτεται την συνεργασία με τοπικό εργοστάσιο για να συνεχίσει τις πωλήσεις στην περιοχή.

Άλλοι κατασκευαστές τηλεφώνων, όπως η Motorola, Nokia και Samsung, έχουν μετακινηθεί ή κατασκευάσει εργοστάσια στην περιοχή μετά την εφαρμογή νόμου στη χώρα που επέβαλε επιπλέον φόρο εισαγωγής προϊόντων στον ήδη υπάρχοντα ΦΠΑ. Η νέα απαγόρευση είναι προέκταση προηγούμενης απόφασης του υπουργείου σχετικά με την άρση της άδειας για αυτόματη εισαγωγή συγκεκριμένων smartphones αναγκάζοντας εταιρείες όπως η Apple και η RIM να περιμένουν από 60 μέχρι 180 μέρες για την έγκριση των προϊόντων τους από το τελωνείο.

Φαίνεται ότι η απαγόρευση αυτή έγινε κάπως ξαφνικά μιας και υπάρχουν ακόμα αναφορές στο iPhone στην ιστοσελίδα του επίσημου παρόχου της χώρας αν και δεν είναι δυνατή η ολοκλήρωση της συναλλαγής.

U P D A T E

Απ’ ότι φαίνεται η είδηση ήταν ψεύτικη και δημοσιεύτηκε αρχικά ως ‘αστείο’ από τοπική ιστοσελίδα

Σχολιασμός στο forum

via AppleInsider

About Harry Souris

Apple news, reviews and opinion. Guitar geek. Editor of iPhoneHellas.gr, MacUser.gr & TechGear.gr.

Follow me on twitter and facebook
Comments are closed.