Η Intel επιθυμεί τους Medfield στις iOS συσκευές


By
Posted on Friday January 13th, 2012 / 11:00

Μεγάλες φιλοδοξίες φαίνεται να έχει η Intel αφού επιδιώκει συνεργασία με διάφορους κατασκευαστές -μαζί και η Apple- για την χρησιμοποίηση των νέων Medfield επεξεργαστών σε φορητές συσκευές.

Συγκεκριμένα, εκπρόσωπος της Intel δήλωσε στην Telegraph ότι η εταιρεία μιλάει με την Apple και άλλους κατασκευαστές για την χρησιμοποίηση των Medfield στις iOS, Android και Windows Phone συσκευές.

Δεν ξέρουμε για τις άλλες εταιρείες αλλά μια τέτοια στροφή για την Apple μοιάζει μάλλον αδύνατη αφού η εταιρεία τα τελευταία δύο χρόνια χρησιμοποιεί τους δικούς της επεξεργαστές: τον Α4 στα iPhone 4, iPad και τον A5 στα iPhone 4S, iPad 2 ενώ για τα νέα iPhone και iPad φημολογείται ο τετραπύρηνος A6.

O Medfield είναι single core σε αντίθεση με τα προηγούμενα τσιπ της Intel ακολουθώντας τα βήματα της ARM για την επίτευξη καλύτερης αυτονομίας. Η Intel σίγουρα θα ήθελε τους επεξεργαστές της στις iOS συσκευές αλλά το πιθανότερο είναι να μεταβεί και η υπόλοιπη Macintosh σειρά της Apple σε custom επεξεργαστές. Φήμες των τελευταίων μηνών θέλουν την Apple να μένει ικανοποιημένη από τις επιδόσεις ενός MacBook Air με ARM επεξεργαστή ενώ και η Intel φαίνεται να ανησυχεί για μια ενδεχόμενη απόφαση της Apple να αλλάξει στρατηγική.

Σχολιασμός στο forum

via 9to5Mac

About Harry Souris

Apple news, reviews and opinion. Guitar geek. Editor of iPhoneHellas.gr, MacUser.gr & TechGear.gr.

Follow me on twitter and facebook

Tags:
Comments are closed.