Το iPhone φέρνει περισσότερα κέρδη στην Apple απ’ όσα βγάζει η Microsoft


By
Posted on Tuesday February 7th, 2012 / 10:00

Τα οικονομικά αποτελέσματα του περασμένου τριμήνου της Apple που έχουμε αναφέρει στο MacUser.gr ξεπέρασαν κάθε προσδοκία σπάζοντας όλα τα ρεκόρ. Μετά από αυτές τις ανακοινώσεις, μάλιστα, πολλοί έσπευσαν να συγκρίνουν την αξία της εταιρείας με ..διάφορα πράγματα όπως αυτή της Ελλάδας για παράδειγμα.

Μια ενδιαφέρουσα ανάλυση, βέβαια, προσφέρει ο Paris Lemon, ο οποίος συγκρίνει τα κέρδη της Apple με αυτά της Microsoft. Τα κέρδη της Apple, λοιπόν, που ήταν $46.33 δις το περασμένο τρίμηνο είναι πάνω από διπλάσια από αυτά της Microsoft που έκλεισε στα $20.89 δις.

Μάλιστα, αξίζει να σημειώσουμε ότι η πλειοψηφία του τζίρου της Apple (53 τοις εκατό) προέρχεται μόνο από το iPhone. Αυτό σημαίνει πρακτικά ότι μόνο και μόνο το τμήμα iPhone στην Apple φέρνει περισσότερα κέρδη από ολόκληρη τη Microsoft. Αλλά και χωρίς το iPhone και τα υπόλοιπα τμήματα της Apple φέρνουν περισσότερα κέρδη από όλα τα τμήματα της Microsoft μαζί.

Η διαπίστωση αυτή έχει ιδιαίτερη σημασία αν αναλογιστούμε ότι το iPhone αποτελεί προϊόν που βρίσκεται στην αγορά πέντε μόλις χρόνια έχοντας φέρει την Apple ξανά πίσω στην κορυφή.

Σχολιασμός στο forum

via ParisLemon

About Harry Souris

Apple news, reviews and opinion. Guitar geek. Editor of iPhoneHellas.gr, MacUser.gr & TechGear.gr.

Follow me on twitter and facebook
One Response to “Το iPhone φέρνει περισσότερα κέρδη στην Apple απ’ όσα βγάζει η Microsoft”

  1. […] η ώρα, λοιπόν, να προστεθούν και άλλα πράγματα στη γνωστή λίστα με αυτά που η αξία της Apple […]