Η Apple αντιμετωπίζει πρόβλημα με την ονομασία του iPad στην Κίνα


By
Posted on Wednesday February 8th, 2012 / 12:42

Το Macuser.gr (via) μας πληροφορεί σχετικά με το πρόβλημα που φαίνεται να αντιμετωπίζει η Apple όσον αφορά την ονομασία του iPad στην Κίνα:

Σύμφωνα με ξένα δημοσιεύματα η Apple βρίσκεται αντιμέτωπη με πρόστιμο ύψους $38 εκατομμυρίων από την κινέζικη δικαιοσύνη σχετικά με την παραβίαση του ονόματος ‘iPad’ στην υπόθεση αγωγής της Proview Technology.

To πρόστιμο αυτό, βέβαια, είναι συγκριτικά ασήμαντο σε σχέση με την αποζημίωση που θα πρέπει να καταβάλει η Apple σε περίπτωση που η έφεση της εταιρείας δεν περάσει στο δικαστήριο.

Συγκεκριμένα, η Proview που δικαιώθηκε πρωταρχικά από το δικαστήριο ζητά αποζημίωση ύψους $1.6 δις (!) καθώς και μια …συγνώμη από την Apple. Σε περίπτωση που δεν καταφέρει να αλλάξει το αποτέλεσμα η Apple θα πρέπει να σταματήσει να χρησιμοποιεί την ονομασία ‘iPad’ στη χώρα.

Αναμένοντας τις εξελίξεις, συζητάμε στο forum

About Vasilis Ananiadis

Ο ζωντανός θρύλος της Ελληνικής blogόσφαιρας, ο αβυσσαλέος master του SEO, o πρίγκηπας των Social Media, ο τυφώνας των Web Startups, ο οργασμός της ιντερνετικής επιτυχίας. Τώρα και στο twitter: @vananiadis
Comments are closed.