Το iPhoto για iOS δεν χρησιμοποιεί χάρτες της Google [UPDATED]


By
Posted on Thursday March 8th, 2012 / 09:30

Με την κυκλοφορία του νέου iPhoto για το iPhone και iPad παρατηρήθηκε κάτι πολύ ενδιαφέρον στον τρόπο με τον οποίο η εφαρμογή χειρίζεται τους χάρτες.

Συγκεκριμένα, φαίνεται ξεκάθαρα ότι η Apple δεν χρησιμοποιεί καθόλου τους χάρτες της Google για την απεικόνιση των τοποθεσιών αλλά κάτι άλλο. Δεν είναι ξεκάθαρο σε αυτό το σημείο τι είναι αυτό αλλά γνωρίζουμε εδώ και πολύ καιρό ότι η Apple εργάζεται πάνω στην δικιά της υπηρεσία χαρτών για το iOS. Είναι πολύ πιθανόν, λοιπόν, να βλέπουμε τα πρώτα στοιχεία αυτής της προσπάθειας στην εφαρμογή iPhoto για το iOS.

Η Apple έχει προχωρήσει μάλιστα και στην εξαγορά δύο εταιρειών σχετικών με το χώρο, την Placebase και την Poly9 για τις οποίες έχουμε αναφερθεί και στο παρελθόν.

U P D A T E [8/3/2012 17:08]

Παρόλο που στο iPhoto η Apple δεν χρησιμοποιεί τους χάρτες της Google δεν βλέπουμε ούτε τη φημολογούμενη υπηρεσία χαρτών της εταιρείας. Αυτό αποκαλύπτει η OpenStreetMap Foundation, η εταιρεία πίσω από το OpenStreetMap, που σημειώνει ότι το iPhoto χρησιμοποιεί τη δικιά τους βάση δεδομένων. Μάλιστα, τα δεδομένα που χρησιμοποιεί η Apple είναι σχεδόν από πριν δύο χρόνια και δεν περιέχουν τις τελευταίες αναβαθμίσεις.

Η OpenStreetMap Foundation προσπαθεί να επικοινωνήσει με την Apple έτσι ώστε να αποδοθούν τα απαραίτητα εύσημα που αυτή τη στιγμή λείπουν από την εφαρμογή.

Σχολιασμός στο forum

via 512pixels, 9to5Mac

About Harry Souris

Apple news, reviews and opinion. Guitar geek. Editor of iPhoneHellas.gr, MacUser.gr & TechGear.gr.

Follow me on twitter and facebook

Tags:
Comments are closed.