Η λειτουργία “Μην Ενοχλείτε” [iOS 6]


By
Posted on Thursday June 14th, 2012 / 11:26

Μία από τις νέες λειτουργίες του επερχόμενου iOS 6 που είδαμε κατά τη διάρκεια του WWDC είναι και το “Do Not Disturb” που πρόκειται ουσιαστικά για μια επιλογή “Mην Ενοχλείτε” όσον αφορά τις ειδοποιήσεις του Notification Center και των κλήσεων. Την λειτουργία θα μπορείτε να την ενεργοποιήσετε μέσα από την εφαρμογή “Ρυθμίσεις” με έναν απλό διακόπτη:

do not disturb

Όταν ενεργοποιήσετε το “Μην ενοχλείτε” θα παρατηρήσετε αμέσως την εμφάνιση ενός μισοφέγγαρου αριστερά από την ένδειξη της ώρας στη menu bar. Όσο είναι ενεργοποιημένη η επιλογή αυτή δεν θα μπορείτε να ειδοποιήστε για εισερχόμενες κλήσεις ή ειδοποιήσεις. Θα τις δέχεστε κανονικά αλλά δεν θα ειδοποιήστε για αυτές.

Το θετικό με αυτή τη λειτουργία είναι η παραμετροποίησή της μέσα από τις Ρυθμίσεις->Κέντρο Γνωστοποιήσεων->Μην Ενοχλείτε.

Εδώ θα έχετε τις εξής επιλογές:

Προγραμματισμένο

Ενεργοποιώντας την επιλογή αυτή μπορείτε να θέσετε εσείς αυτόματα τη λειτουργία “Μην Ενοχλείτε” σε ώρες που εσείς θέλετε. Για παράδειγμα, μπορεί να θέλετε να μην σας ενοχλούν από τις 11 το βράδυ μέχρι τις 11 το πρωί. Αυτό μπορείτε να το ρυθμίσετε από αυτό το μενού. Έτσι, δεν χρειάζεται κάθε φορά χειροκίνητα να ενεργοποιείτε το “Μην ενοχλείτε” αλλά αφήνετε αυτόματα τη συσκευή να το κάνει για εσάς.

Να επιτρέπονται κλήσεις από

Χρήσιμη επιλογή. Παρόλο που μπορεί να θέλετε να μην ενοχλείστε κατά τη διάρκεια μιας χρονικής περιόδους μπορεί να θέλετε να κάνετε μια εξαίρεση για αγαπημένα πρόσωπα ή πρόσωπα δουλειάς. Από το μενού αυτό μπορείτε να επιλέξετε τις ομάδες επαφών για τις οποίες θέλετε να γίνεται μια εξαίρεση στον κανόνα.

Επαναλαμβανόμενες κλήσεις

Άλλη μια χρήσιμη παραμετροποίηση του “Μην Ενοχλείτε” είναι οι επαναλαμβανόμενες κλήσεις. Με τη λειτουργία αυτή εάν μια επαφή σας καλέσει για δεύτερη φορά εντός τριών λεπτών, τότε η κλήση θα περάσει κανονικά και δεν θα αποσιωπηθεί.

Αναμφίβολα δεν μιλάμε για καμία επαναστατική λειτουργία αλλά για μια δυνατότητα τόσο χρήσιμη που ήταν άξιο απορίας γιατί έλειπε από το iOS τόσο καιρό.

Σχολιασμός στο forum

About Harry Souris

Apple news, reviews and opinion. Guitar geek. Editor of iPhoneHellas.gr, MacUser.gr & TechGear.gr.

Follow me on twitter and facebook

Tags:
Comments are closed.