Nike+ Running: εξελιγμένη εμπειρία τρεξίματος με τη βοήθεια του iPhone


By
Posted on Thursday July 12th, 2012 / 19:38

Nike Plus iPhone

Το μεγαλύτερο running club στον κόσμο προχωράει σε ανασχεδιασμό της εφαρμογής Nike+ Running για το iPhone (διαθέσιμη και για Android) και το εμπλουτίζει με νέα χαρακτηριστικά!

Για όσους δεν γνωρίζουν, η εφαρμογή Nike+ Running προσφέρει σε δρομείς (επαγγελματίες και ερασιτέχνες) τη δυνατότητα παρακολούθησης, μέτρησης, σύγκρισης και διαμοιρασμού των δεδομένων των διαδρομών τους με χρήστες από όλο τον κόσμο. Στο σημείο αυτό αυτό αξίζει να αναφέρουμε ότι η κοινότητα NIKE+ έχει ήδη ξεπεράσει τα 7 εκατομμύρια μέλη από το 2006 που ξεκίνησε η λειτουργία της!

Nike+ Running

Η πλοήγηση κατά τη διάρκεια του τρεξίματος είναι απρόσκοπτη και απλή, επιτρέποντας στους δρομείς να ελέγχουν εύκολα τα σημαντικότερα στατιστικά δεδομένα των διαδρομών τους, να παρακολουθούν την πρόοδό τους στον χάρτη χρησιμοποιώντας το GPS της συσκευής, να αλλάζουν τραγούδια ή να λαμβάνουν ηχητικές ειδοποιήσεις χωρίς να χάνουν ούτε ένα βήμα.

Ο σχεδιασμός της εφαρμογής επικεντρώθηκε κυρίως στην παροχή κινήτρων στους δρομείς. Η νέα λειτουργία “Next Moves” στην αρχική οθόνη, επιτρέπει στους δρομείς να βλέπουν και να επιλέγουν εύκολα τους προτεινόμενους στόχους προς κατάκτηση: για παράδειγμα, να τρέξουν πιο γρήγορα μια διαδρομή 5 χλμ. ή να διανύσουν τη μεγαλύτερη διαδρομή τους.

Nike+ Running iPhone

Στην έκδοση για το iOS, η λειτουργία “Next Moves” παρουσιάζει την τελευταία διαδρομή σας σε σύγκριση με το μέσο όρο των επιδόσεών σας και παρέχει άλλες προτάσεις για την επόμενη διαδρομή σας. Επιπλέον, μια γραμμή προόδου που μεταβάλλεται δυναμικά βοηθά τους δρομείς να έχουν συνεχώς κίνητρα και να παρακολουθούν την επίτευξη των στόχων που έχουν θέσει μέσω του προφίλ τους στο nikeplus.com.

NikePlus dashboard

Οι εφαρμογές κάνουν πιο διασκεδαστική την κοινοποίηση των δεδομένων με τις λειτουργίες συνοπτικών στοιχείων διαδρομών. Οι δρομείς μπορούν τώρα να επιλέγουν στοιχεία από μια μεγαλύτερη γκάμα τύπων εδάφους, αλλά και να προσθέτουν tags με τα υποδήματα που χρησιμοποιούν ώστε να παρακολουθούν τα συνολικά χιλιόμετρα που διανύουν με κάθε τύπο υποδήματος. Οι δρομείς δεν χρειάζεται πλέον να εισάγουν στοιχεία για τις καιρικές συνθήκες αν θέλουν να τα καταγράφουν – η εφαρμογή γνωρίζει αυτόματα τι καιρό κάνει αναλόγως την τοποθεσίας που εντοπίζει το GPS.

Nike+Running iPhone Social

Η Nike και το Facebook συνεργάστηκαν για να κάνουν ευκολότερη και πιο διασκεδαστική την κοινοποίηση στοιχείων στο Facebook, με τη δυναμική και κοινωνική ενσωμάτωση αυτής της δυνατότητας στην εφαρμογή Nike+ Running. Δημοσιεύοντας στοιχεία των διαδρομών τους από την εφαρμογή Nike+ Running στο Facebook, οι δρομείς θα μπορούν να δουν την καταγεγραμμένη συνολική απόσταση που έχουν διανύσει, τις πόλεις στις οποίες έχουν τρέξει και ένα χάρτη με τη μεγαλύτερη διαδρομή τους. Η εφαρμογή είναι μία από τις πρώτες που χρησιμοποιούν τη λειτουργία δημιουργίας ετικετών φίλων, ώστε οι δρομείς να μπορούν να βλέπουν τους φίλους τους με τους οποίους τρέχουν μαζί πιο συχνά.

Εκτός του Facebook, έχουν προστεθεί δυνατότητες διαμοιρασμού για το Twitter αλλά και για το Path (αποκλειστικά στην έκδοση για iOS). Στο Path, οι δρομείς έχουν πλέον τη δυνατότητα να κοινοποιούν τις διαδρομές και τους χρόνους τους μέσω της λειτουργίας “Share This Run”.

Η εφαρμογή Nike+ Running διατίθεται δωρεάν για τις συσκευές iPhone από το App Store (για Android, από το Google Play).

NikePlus.com

Οι εφαρμογές Nike+ Running συνδέονται στο nikeplus.com. Η Nike ανακατασκεύασε τη διαδικτυακή τοποθεσία εκ βάθρων χρησιμοποιώντας HTML5 για καλύτερη υποδομή, ταχύτερη απόδοση και εξυπνότερες δυνατότητες. Στην αρχική σελίδα υπάρχει ένας καινούριος πίνακας στοιχείων, σχεδιασμένος για να παρέχει στους δρομείς τα κύρια στατιστικά δεδομένα τους και συνοπτικά στοιχεία για τη δραστηριότητά τους με μια ματιά. Από εκεί, οι δρομείς μπορούν να έχουν πρόσβαση σε όλες τις βελτιωμένες λειτουργίες, όπως οι:

  • NikeFuel: Οι δρομείς πλέον κερδίζουν πόντους NikeFuel για τις διαδρομές τους, πράγμα που σημαίνει ότι μπορούν να συγκρίνουν το επίπεδο των δραστηριοτήτων τους με όλα τα μέλη της κοινότητας NIKE+.
  • Enhanced Social Sharing (Βελτιωμένη Δυνατότητα Κοινοποίησης σε Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης): Οι δρομείς μπορούν να κοινοποιούν τις διαδρομές, τους στόχους, τα επιτεύγματά τους και χάρτες με ένα απλό κλικ.
  • Goals (Στόχοι): Οι στόχοι προβάλλονται πλέον ξεκάθαρα στον πίνακα και είναι ευκολότερα αναγνωρίσιμοι και πιο εξατομικευμένοι ώστε να διατηρούν τους δρομείς στην πορεία που έχουν χαράξει και να τους παρέχουν κίνητρα.
  • Next Moves (Επόμενες Κινήσεις): Μια εξατομικευμένη μηχανή δημιουργίας περιεχομένου, η οποία προσφέρει συμβουλές προπόνησης, βοηθά στον καθορισμό στόχων και προτείνει δραστηριότητες με βάση τα δεδομένα των δρομέων.
  • Nike+ Places (Τοποθεσίες Nike+): Η ανασχεδιασμένη λειτουργία Nike+ Maps (Χάρτες Nike+) προσφέρει πλέον βελτιωμένη δυνατότητα κοινοποίησης σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης και ευκολότερους τρόπους εύρεσης διαδρομών στις πόλεις των δρομέων – επιπλέον των χαρτών δημοφιλέστερων διαδρομών, των πινάκων καλύτερων επιδόσεων Nike+ Top Route και της δυνατότητα σχεδιασμού και δημιουργίας χαρτών με διαδρομές που έχουν απολαύσει οι δρομείς.
  • Levels (Επίπεδα): Προστέθηκε η δυνατότητα καθορισμού ορόσημων μέσα στα επίπεδα και ένα κορυφαίο επίπεδο Volt για τους δρομείς που έχουν διανύσει 15.000+ χιλιόμετρα.

Η εφαρμογή Nike+ Running διατίθεται δωρεάν για τις συσκευές iPhone από το App Store (για Android, από το Google Play).

Σχολιασμός στο forum

About Vasilis Ananiadis

Ο ζωντανός θρύλος της Ελληνικής blogόσφαιρας, ο αβυσσαλέος master του SEO, o πρίγκηπας των Social Media, ο τυφώνας των Web Startups, ο οργασμός της ιντερνετικής επιτυχίας. Τώρα και στο twitter: @vananiadis
Comments are closed.